Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:08 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Donald Trump és Recep Tayyip Erdogan tűzszünetre szólít fel Szíriában és Líbiában
Az amerikai elnöki hivatal közlése szerint a két államférfi egyetértett abban, hogy "ma minden korábbinál fontosabb, hogy a konfliktusban álló országok, különösen Szíria és Líbia, hirdessenek tűzszünetet és dolgozzanak ki megoldást" az ellenségeskedések rendezésére.

"A két vezető megállapodott abban, hogy egymással egyeztetve, közösen munkálkodik a koronavírus legyőzése érdekében indított nemzetközi kampányban és a világgazdaság fellendítésén" - olvasható a Fehér Ház közleményében.

Egy hónappal ezelőtt az amerikai elnök és a török államfő már felhívást intézett Szíriához és Oroszországhoz, hogy "állítsák le" katonai offenzívájukat Idlíb térségében.

Amerikai elemzők emlékeztetnek rá, hogy az új típusú koronavírus járványa a világ számos háborús övezetében tűzszünetet kényszerített ki. Így például elcsendesültek a fegyverek a nyugat-afrikai Kamerunban, az Arab-félsziget délnyugati peremén fekvő Jemenben vagy a délkelet-ázsiai Fülöp-szigeteken is. António Guterres ENSZ-főtitkár március
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 07:04
Koronavírus - Ukrajna 33 millió dollár segélyt kap az ENSZ-től
Hozzátette, hogy a segély része annak a globális humanitárius programtervnek, amelyet a nap folyamán ismertetett António Guterres ENSZ-főtitkár.

A sajtótitkár szavai szerint ezt az összeget a világszervezet célzottan a Donyec-medencei frontvonal két oldalán megvalósítandó humanitárius projektekre adja, úgymint egészségügyi intézmények ellátására, élelmiszerek és alapvető szükségleti cikkek szállítására, távoktatásra, valamint idősek és fogyatékkal élők támogatására.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ne zárják be a piacokat az olyan kistelepüléseken, amelyekben boltok híján az ott lakók számára ez az egyetlen élelmiszer-beszerzési hely. Kijev megye kormányzója közölte, hogy a megyében már leállt mind a 74 piac, de egyelőre a nagykereskedelmi piacok továbbra is működni fognak.

Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője közölte, hogy csütörtökön újabb Ukrajnának szánt szállítmány indul Kínából 100 ezer laboratóriumi, úgynevezett PCR-teszttel.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:04
Mága Zoltán játszott Arthur Schneier főrabbi születésnapi rendezvényén a New York-i ENSZ-palotában
Közleménye szerint a világ minden táján ismert és elismert felekezeti vezetőt köszöntő ünnepi ceremóniát az ENSZ Civilizációk Szövetsége (United Nations Alliance of Civilizations, UNAOC) szervezte, az eseményen jelen volt és beszédet mondott António Guterres ENSZ-főtitkár is. A főrabbit jelenlétével megtisztelték és köszöntötték az USA vallási vezetői, a világszervezet csaknem 50 országának nagykövete, köztük Bogyay Katalin rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, állandó ENSZ-képviselő.

A rendezvényen beszédet mondott Miguel Ángel Moratinos spanyol politikus-diplomata is, aki 2019. január 7-től tölt be az UNAOC főképviselői tisztségét. Az ünnepségen jelen volt mások mellett Gabriele Caccia érsek, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője, Elpidophoros érsek, az amerikai görög ortodox érsekség prímája, Sheikh Musa Drammeh New York-i muszlim vezető, Ashok Kumar Chhabra és Irinej Dobrijevic, Szerb Ortodox Egyház Kelet-amerikai Egyházmegye püspöke.

A közlemény szerint António Guterres felidézte,
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 21:43
ENSZ-főtitkár: minél több a nő a parlamentben, annál több a fejlesztés az egészségügyben és az oktatásban
Antonio Guterres a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című német lapban közölt vendégkommentárjában kiemelte, hogy a nemek közötti egyenlőtlenség "korunk legnagyobb egyenlőtlensége, és az emberi jogok érvényesítését hátráltató legnagyobb kihívás", pedig a nemek egyenlősége megoldásokat kínál a jelenkor legsúlyosabb problémáira.

Kifejtette, hogy a nők évszázadok óta tartó diszkriminációja és a társadalmakban mélyen gyökerező férfiuralom roppant nagy egyenlőtlenséget okoz a gazdasági és a politikai rendszerben, ami szinte valamennyi területen tapasztalható.

A digitális technológiákat tekintve például "mélységesen aggasztó", hogy nincs egyenlőség nők és férfiak között az egyetemeken, a startup cégekben - digitális innovációval foglalkozó feltörekvő vállalkozásokban - és a Szilícium-völgy nagyvállalatainál, holott ezek a tudományos intézmények és üzleti vállalkozások meghatározó befolyást gyakorolnak a jövő gazdaságára, ezért "nem engedhetjük meg, hogy bebetonozzák a férfiak
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 16:45
Holokauszt-emléknap - Latorcai: rajtunk áll, tanulunk-e a múltból
Ezeknek az embereknek az egyetlen bűnük az volt, hogy zsidónak vagy romának születtek, esetleg valamilyen más szempontból nem tetszettek a birodalom vezetőinek.

Fontosnak nevezte, hogy a háború után született generációk is megismerjék a holokauszt teljes történetét, hátterét és utóhatásait. Az emlékközpont ezért szervez programokat iskolásoknak és továbbképzéseket pedagógusoknak, és működik együtt számos külföldi emlékközponttal és kutatóintézettel - mondta.

A megemlékezésen felolvasták António Guterres ENSZ-főtitkár emléknapi üzenetét. Azt írta: 75 évvel ezelőtt a haláltáborok felszabadításával a vérontás megszűnt, a világ pedig elborzadt, amikor fény derült a nácik bűneire.

E borzalmakat követően jött létre az Egyesült Nemzetek Szervezete azzal a céllal, hogy "az országok megleljék egymást a békében" és hogy soha ne ismétlődhessen meg hasonló, emberiesség elleni bűncselekmény - hangzott el.

Hozzátette: 75 év elteltével újra vannak neonácik és olyanok, akik a fehérek felsőbbrendűségét
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 18:22
Líbia - Merkel: a résztvevők megállapodtak a fegyverembargó betartásában
"Megállapodtunk egy átfogó tervben a továbbiakról" - mondta Merkel a kancellári hivatalban körülbelül négy órán keresztül zajló tárgyalásokat követően.

"Azt mondhatom, hogy minden résztvevő nagyon konstruktívan működött együtt" - tette hozzá. "Mindnyájan egyetértünk abban, hogy be kell tartanunk a fegyverembargót, és minden eddiginél jobban kell ellenőrizni" - fogalmazott.

António Guterres ENSZ-főtitkár hozzátette: a 12 ország és 4 nemzetközi szervezet képviselőinek részvételével tartott tanácskozáson egyetértettek abban, hogy a 2011 óta tartó líbiai konfliktusnak nem lehet katonai megoldása.

A konferencia legnagyobb eredményét ismertetve elmondta: mind a 16 részvevő vállalta, hogy a továbbiakban nem avatkozik be sem a konfliktusba, sem Líbia belügyeibe.

Ezt rögzítették a tanácskozás záródokumentumában is, amely szerint a résztvevők kötelezettséget vállalnak arra, hogy távol tartják magukat a líbiai fegyveres konfliktustól, nem avatkoznak bele az észak-afrikai ország ügyeibe, és
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 22:12
Líbia - Elkezdődött a berlini Líbia-konferencia
A kancellári hivatalba vasárnap kora délután megérkezett delegációvezetőket a két főszervező, Angela Merkel kancellár és Antonio Guterres ENSZ-főtitkár fogadta. Vendégeik között van Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök, Emmanuel Macron francia államfő, Boris Johnson brit és Guiseppe Conte olasz miniszterelnök.

A német kormány és az ENSZ a líbiai megbékéléshez szükséges külső, nemzetközi feltételek megteremtésén dolgozik az úgynevezett berlini folyamat keretében. A konferenciát öt magas szintű előkészítő tanácskozás előzte meg a német fővárosban. A szervezők első számú célja, hogy a 2011 óta tartó polgárháborúban egymás ellen harcoló erők külső támogatói ne küldjenek több fegyvert és katonát Líbiába. Ugyancsak törekednek arra, hogy tartós fegyvernyugvássá váljék a napokban meghirdetett tűzszünet.

A résztvevők között van Charles Michel, az európai uniós (EU-) tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanács elnöke, aki
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 16:11
Líbia - Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be Berlinben a Líbia-konferencia miatt
"hihetetlen improvizációs készségét" is mutatja - emelte ki a rendőrszakszervezet (GdP) szóvivője a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak, hangoztatva, hogy csak kedden derült ki, hogy megtartják a konferenciát.

A tanácskozásra Berlinbe utazik többek között Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter, Recep Tayyip Erdogan török elnök, Emmanuel Macron francia államfő, Boris Johnson brit miniszterelnök, Antonio Guterres ENSZ-főtitkár és számos további ország és nemzetközi szervezet képviselője.

A konferenciát a kancellária legnagyobb tanácstermében rendezik meg, amelyben a német kormányfő és a 16 tartomány vezetőinek tanácskozásait tartják. A kancellári hivatalban lesz Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök is, a nemzetközi közösség által támogatott egységkormány vezetője és legfőbb ellenfele, Halífa Haftar tábornok, az észak-afrikai ország nagy részét uraló Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) vezetője. Ők
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 11:02
Líbia - Német külügyminiszter: hajlandó a tűzszünetre a líbiai kormány legfőbb ellenfele
a török vezetés, kezdeményezésükre folytattak tűzszüneti tárgyalásokat a konfliktusban szemben álló felek képviselői az utóbbi napokban Moszkvában.

A berlini vezetés más megközelítéssel törekszik a rendezésre, nem a konfliktus közvetlen résztvevőire, hanem a náluk befolyással rendelkező külső tényezőkre összpontosít. A tavaly szeptemberben elindított úgynevezett berlini folyamat célja így a líbiai megbékéléshez szükséges nemzetközi légkör, háttér kialakítása.

A német kormány ezzel António Guterres ENSZ-főtitkár és a világszervezet Líbiával foglalkozó különmegbízottja, Ghassan Salame munkáját támogatja. Több magas szintű megbeszélés után úgy ítélték meg, hogy megérett a helyzet egy állam-, illetve kormányfői szintű tanácskozásra.

Angela Merkel kancellár meghívására Oroszország, Törökország, Franciaország, az Egyesült Királyság, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek mellett az Egyesült Államok, Kína, Olaszország, Egyiptom, Algéria és a Kongói Köztársaság, valamint az ENSZ, az Európai Unió, az
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 17:31
Líbia - A német kormány nemzetközi konferenciát hívott össze vasárnapra Berlinbe
ország parlamentjének oldalán álló, és az egységkormány ellen harcoló Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) parancsnokát.

A konferencián az Egyesült Államok, Oroszország, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína, az Egyesült Arab Emírségek, Törökország, a Kongói Köztársaság, Olaszország, Egyiptom, Algéria, valamint az ENSZ, az Európai Unió, az Afrikai Unió és az Arab Liga is képviselteti magát - áll a közleményben.

Németország 2019 szeptembere óta házigazdája egy konzultációs folyamatnak, amely Antonio Guterres ENSZ-főtitkár és a világszervezet Líbiával foglalkozó különmegbízottja, Ghassan Salame munkájának támogatását szolgálja.

A folyamathoz csatlakozott államok és nemzetközi szervezetek arra törekednek, hogy elősegítsék az ENSZ-nek a szuverén Líbiáért és a líbiai megbékélésért tett erőfeszítései sikerét - ismertették a közleményben.

Hozzátették, hogy az utóbbi hónapokban több magas szintű tanácskozást tartottak Berlinben, és e tanácskozások után a kancellár az ENSZ főtitkárával egyeztetve úgy
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 18:40
ENSZ-főtitkár: világszerte milliók kérik a vezetőket, hogy tegyenek többet a klímavészhelyzet ellen
elkötelezettségük elengedhetetlen a kitűzött célok eléréséhez.

"Ha nem változtatunk sürgősen életmódunkon, magunkat sodorjuk veszélybe" - jegyezte meg kitérve az energiatermelésre, az építőiparra, a közlekedésre és az élelmezésre. Emellett gyors és mély változásokat, a szénfüggőség felszámolását sürgette.

Az ENSZ-főtitkár szerint a fejlődő országokban évente mintegy 100 milliárd dollárnyi összeget kell fordítani a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra és a káros hatások csökkentésére.

António Guterres beszámolt arról, hogy mintegy hetven ország kész fokozni nemzeti hozzájárulását a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

Madrid a klímavészhelyzet elleni harc, valamint a párbeszéd fővárosa kíván lenni - mondta megnyitóbeszédében Pedro Sánchez ügyvezető spanyol miniszterelnök, aki szerint az emberen múlik, hogy helyreállítsa a saját maga által okozott környezeti károkat.

Hangsúlyozta: a klímavészhelyzet elleni küzdelem bátorságot, elkötelezettséget, szolidaritást kíván és leginkább tetteket.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:42
Az ENSZ-főtitkár szerint a klímaváltozás már nem hosszú távú probléma
ahhoz a ponthoz, "ahonnan már nincs visszaút".

Mint mondta, a klímaválság hatásai nyilvánvalók: a mérések kezdete óta az elmúlt öt évben volt a legmelegebb, a tengers zintje a legmagasabb, a sarki jégtakarók példátlan sebességgel csökkennek, a szárazföldi és tengeri biodiverzitás veszélyben van. Emellett növekvő gyakorisággal fordulnak elő szélsőséges időjárási jelenségek.

"Sok évtizeden át az emberi faj háborút viselt a bolygó ellen, és a bolygó most visszatámad" - jegyezte meg.

António Guterres hangsúlyozta: szavai mégsem a kétségbeesés, hanem a remény üzenetét hordozzák azért, hogy az emberiség nézzen szembe és hagyjon fel a természet pusztításával, ahogy azt a tudományos világ is sürgeti. A katasztrofális következmények elkerüléséhez szükséges, hogy a globális felmelegedés növekedése ne haladja meg az 1,5 Celsius-fokot ebben az évszázadban - tette hozzá.

Az ENSZ-főtitkár szorgalmazta a cselekvés új korszakának kezdetét, a klímaválsággal szembeni ambiciózusabb globális küzdelmet. A
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 19:01
1/9
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.