Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 17:04 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Megugrott a német kormánypártok támogatottsága
szerint a lakosság 69 százaléka nem tartja túlságosan megterhelőnek a védekezést szolgáló korlátozásokat, és csupán 10 százalék érzi nagyon súlyosnak a korlátozások terhét.

A vezető politikusok közül leginkább a CDU-s kancellár, Angela Merkel és a CSU elnöke, Markus Söder bajor miniszterelnök, valamint az SPD-s alkancellár-pénzügyminiszter, Olaf Scholz válságkezelő munkáját értékelik a németek, mindhárman jóval elfogadottabbak a választók körében, mint a járvány előtt. A CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter és az SPD társelnökei - Saskia Esken és Norbert Walter-Borjans - munkájának választói megítélése nem változott számottevően, ami valószínűleg annak tulajdonítható, hogy nem tartoznak a védekezés irányítói közé.

A szövetségi parlament (Bundestag) ellenzéki oldalán valamennyi párt támogatottsága gyengült. A Zöldek a járvány előtt utolérték a CDU/CSU-t, választói támogatottságuk akkor elérte a 26 százalékot, az Infratest dimap szombati adatai szerint viszont már csak 19
velemenyezd, 2020. április 19. vasárnap, 17:31
Koronavírus - Varga Judit a Die Weltnek: "Magyarország csak azt teszi, amit mindenki megtesz Európában"
A lap tudósítója, Boris Kálnoky írásának bevezetőjében kiemelte: Varga Judit szerint a "liberális véleménydiktatúra" megnyilvánulását jelentő "álhír", hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló új magyar törvény kiüresíti a demokráciát.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a rendkívüli jogrendnek vége, amint elmúlt a veszély, ami "objektív kritérium", hiszen nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is "meglehetősen világos lesz", hogy mikor ér véget a világjárvány, és vele együtt a veszélyhelyzet.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy másokkal egyeztetve szüntetik majd meg a veszélyhelyzetet. Erről "minden országnak önállóan kell döntenie" - mondta Varga Judit.

A miniszter visszautasította az Európai Bizottság európai értékekért és átláthatóságért felelős tagja, Vera Jourová azon követelését, hogy a kormány rövid időn belül adja vissza különleges felhatalmazását. Mint mondta, a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet a megfelelő időpontban "a szükségesnél egy nappal sem korábban,
velemenyezd, 2020. április 12. vasárnap, 18:33
Illegális bevándorlás - Német kormány: az uniós országok befogadnának 1500 migráns gyermeket Görögországból
rekedt 1000-1500 gyermek jelentette nehéz humanitárius helyzettel" - közölték.

Görögországnak az Európai Unió külső határán fekvő országként az a feladata, hogy megvédje a külső határt. Ebben számíthat Németország támogatására és szolidaritására, éppen úgy, mint a területére érkező menekültek elhelyezésében és ellátásában - tették hozzá.

A kormánypártok megállapodása megfelel annak a követelménynek, hogy egyensúlyba kell hozni "a rend és az emberségesség elvét" - nyilatkozott Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke a tanácskozás után a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak.

Hozzátette: tudatosan törekedtek olyan megoldásra, amelyben nem kell feltétlenül részt vennie valamennyi EU-tagországnak.

Görögország megsegítéséről Angela Merkel hétfőn Berlinben személyesen is tárgyal Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnökkel, aki a Német-Görög Kereskedelmi és Iparkamara (DGIHK) gazdasági fóruma alkalmából látogat a német fővárosba. A fórumon mindketten felszólalnak.

Recep Tayyip
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 09:21
Bejelentette indulását a német CDU elnöki tisztségéért két újabb ismert politikus
nevezni. Újságírói kérdésre pontosított, kifejtette, hogy az "üzleti életre" gondolt, és a politikailag legitimnek tartja a Laschet-Spahn összefogást.

Kiemelte, hogy ugyan egyedül indul az elnökválasztáson, de mindig is csapatjátékos volt, és győzelme esetén egy női politikust javasol majd főtitkárnak.

Norbert Röttgen hasonló kezdeményezést tett, a vetélytársak tájékoztatói közben a Twitteren közölte, hogy "csapatának" második tagja egy nő lesz.

A CDU távozó elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer hétfőn, a párt vezető testületeinek berlini ülése után jelentette be, hogy április 25-én rendkívüli elnökválasztó kongresszust tartanak a fővárosban.

Közölte: a napokban tárgyalt három lehetséges elnökjelölttel, akik megígérték, hogy még a héten nyilvánosan bejelentik szándékukat, ha úgy döntenek, megpályázzák a tisztséget.

Azt is megígérték, hogy a választás eredményétől függetlenül tevékenyen részt vesznek a párt munkájában a kongresszus után is.

További követelmény valamennyi jelölttől,
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 21:59
Müncheni konferencia - Német védelmi miniszter: a Nyugatnak szakítania kell a tétlenkedéssel és a panaszkodássa
Annegret Kramp-Karrenbauer kiemelte, hogy a Nyugat nemcsak országok közössége és egy égtáj, hanem egy eszmerendszer is, amely a szabadságon alapuló társadalom, az emberi jogok, a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása és a partneri kapcsolatokra épülő nemzetközi rend eszméit foglalja magában.

Ezt az eszmerendszert világszerte kihívások érik, és nem csupán ideológiailag és "papíron", hanem "egészen konkrét" formában is. Ezt mutatja az ukrajnai Krím félsziget nemzetközi joggal ellentétes bekebelezése Oroszországba és az iszlamista terrorizmus támadásainak sora, a szíriai háború, az Indiai-óceán térségének egyes részeire bejelentett jogtalan területi igények és a nukleáris fegyverek terjesztése.

A Nyugat ellenfelei cselekvőképesek, tettre készek, a katonai erő alkalmazásától sem riadnak vissza, a Nyugat viszont csak a saját gyengeségeit boncolgatja és másokra panaszkodik. Ezen sürgősen változtatni kell, és Németországnak is többet kell tennie a Nyugat eszméinek védelmében - mondta a
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:29
Koronavírus - A Vuhanból hazaszállított németek között két fertőzöttet találtak
egynegyedét kelljen újabb két hétre elkülöníteni, ha felbukkan körükben a vírus. A germersheini tartózkodás költségeit a szövetségi kormány költségvetéséből fedezik. A Vuhan-Frankfurt repülőút költségeinek egy részét az utasoknak kell kifizetniük.

A Luftwaffe Airbus A310-es repülő az eredeti tervek szerint Moszkva érintésével tette volna meg a 11 órás utat. Azonban az orosz hatóságok megtagadták a leszállási engedélyt, így a Luftwaffe gépének Helsinkiben kellett megállnia tankolni. Annegret-Kramp Karrenbauer védelmi miniszter szombati tájékoztatóján elmondta, hogy Moszkva kapacitáshiánnyal indokolta a kérelem megtagadását. Hangsúlyozta, hogy a védelmi tárca a külügyminisztériummal együtt vizsgálatot indít annak megállapítására, hogy milyen más okai lehettek még az orosz elutasításnak.

Előzőleg Németországban nyolc fertőzöttet találtak. Az esetek továbbra is Bajorország tartományra korlátozódnak, és összefüggésben állnak az első fertőzéssel, amely a Webasto nevű autóipari beszállító cég egy
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 12:31
Koronavírus - Újabb fertőzöttet találtak Németországban, megérkeztek a Vuhanból kimenekített németek
vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.

Ugyancsak szombaton megérkezett Vuhanból a frankfurti nemzetközi repülőtérre a német légierő (Lutfwaffe) egy személyszállító gépe a járvány miatt hazatérő német állampolgárokkal és közeli hozzátartozóikkal. Az Airbus A310-es repülő az eredeti tervek szerint Moszkva érintésével tette volna meg a 11 órás utat. Azonban az orosz hatóságok megtagadták a leszállási engedélyt, így a Luftwaffe gépének Helsinkiben kellett megállnia tankolni.

Annegret-Kramp Karrenbauer védelmi miniszter szombati tájékoztatóján elmondta, hogy Moszkva kapacitáshiánnyal indokolta a kérelem megtagadását. Hangsúlyozta, hogy a védelmi tárca a külügyminisztériummal együtt vizsgálatot indít annak megállapítására, hogy milyen más okai lehettek még az orosz elutasításnak.

A Luftwaffe gépén 124 ember érkezett Frankfurtba, 100-an német állampolgárok, további 22-en kínaiak, egy fő amerikai, egy fő román állampolgár. Az utasok között húsznál is több gyermek van. A leszállás után
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 09:01
Angela Merkelben bíznak leginkább a németek a vezető politikusok közül
vizsgálva azt kérdezték választópolgároktól, hogy 2020-ban is fontos szerepet kell-e betöltenie az adott személynek.

Az igennel válaszolók aránya Angela Merkel esetében volt a legnagyobb, 40 százalékos. Ez megegyezik az előző felmérésben kimutatott értékkel.

A második helyen a kancellár pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik tekintélyes politikusa, Friedrich Merz végzett 36 százalékkal, ami 3 százalékpontos erősödést jelent. Friedrich Merz leginkább a CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer legfőbb párton belüli riválisaként ismert.

Kettejük küzdelmében az idén Friedrich Merz volt sikeresebb, ezt jelzi az is, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer a Bild am Sonntag megbízásából az Emnid közvélemény-kutató társaság által készített felmérésben a hetedik helyen végzett, 29 százalékot ért el, ami 16 százalékpontos gyengülés az egy évvel korábbihoz képest.

A legnagyobb mértékben Markus Söder bajor kormányfő, a Keresztényszociális Unió (CSU) - a CDU testvérpártja - elnökének megítélése
velemenyezd, 2019. december 29. vasárnap, 14:10
Összefogásra és optimizmusra bíztatta a német CDU-t a testvérpárt CSU vezetője
ellenfelek, az AfD "ellenség, és ezt a kifejezést nagyon tudatosan használom" - húzta alá Markus Söder.

Az AfD "minden, csak nem polgári párt", éppen ellenkezőleg, "az új NPD" - tette hozzá, utalva a széles körben neonáciként számon tartott Német Nemzeti-demokrata Pártra. A CDU/CSU nem foghat össze az AfD-vel, "az ilyen emberekkel nem együttműködünk, hanem küzdünk ellenük" - fogalmazott a CSU elnöke.

A CDU szombat délután véget ért kongresszusán valamennyi jelentős ügyben Annegret Kramp-Karrenbauer pártelnök és a párt felső vezetésének álláspontja érvényesült. Így például a küldöttek nagy többséggel elvetették azt az indítványt, hogy a következő - várhatóan 2021 őszén tartandó - Bundestag-választásra a tagság szavazatai alapján állítsanak kancellárjelöltet.

Eddig rendre a pártelnök dönthette el, hogy kíván-e indulni kancellárjelöltként, vagy átadja másnak a feladatot - mint 2002-ben az akkori pártelnök, Angela Merkel az akkori CSU-elnöknek, Edmund Stoibernek -, és az új rendszer valószínűleg
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 16:21
Elemző: új pártprogramot kell kidolgoznia a CDU-nak
Az elemzőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke pénteken Lipcsében a párt kongresszusán a személyi viták lezárását sürgette és egységet szorgalmazott, egyúttal közölve: a nyugalom helyreállításáért akár távozni is hajlandó.

Kiss J. László azt mondta: választást csak úgy lehet nyerni, ha az egységet megőrzik.

Megjegyezte: a CDU eredeti pártprogramjának céljai mostanra elhalványodtak, ezért most új irányba "kell navigálni a CDU hajóját".

A következő egy évben a pártnak új alapprogramot kell kidolgoznia, amelyet a társadalom támogatásával sikerre tud vinni. Ehhez olyan programra van szükség, amelyben a szociáldemokratákkal szembeni különbségeket hangsúlyozzák - jelentette ki a Corvinus tanára.
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 21:17
A viták lezárása érdekében lemondani is hajlandó a CDU vezetője
párt nem olyan Németországot szeretne építeni, amilyet ő felvázol, akkor "beszéljük meg", és talán "fejezzük is be az egészet még ma".

A párt támogatottságának süllyedésére és a rossz tartományi választási eredményekre utalva kiemelte: elnökségének első éve "nem volt könnyű év, és nem egészen úgy alakult, ahogyan elképzeltük". Ha viszont a küldöttek nem kívánnak ismét tisztújítást, akkor félre kell tenni a személyi vitákat, "fel kell tűrni az ingujjakat és dolgozni kell" - mondta Annegret Kramp-Karrenbauer.

A kongresszus elején az 1001 küldött percekig tartó tapssal köszöntötte a párt előző elnökét, Angela Merkel kancellárt, aki napra pontosan 14 éve kezdte meg kormányfői munkáját.

Ezzel kapcsolatban Annegret Kramp-Karrenbauer aláhúzta, hogy Angela Merkel kormányzása 14 jó év volt Németországnak.

A kancellár és a CDU jelenlegi vezetésével szembeni bírálatokra utalva hozzátette: nem lehet sikeres választási stratégia annak folyamatos hangoztatása, hogy minden rossz, amit a CDU és a
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:15
A nemzeti és az európai zászló kitűzésére kell kötelezni a német iskolákat a CDU egyik legnagyobb szervezete sz
kell formálni Németországot a CDU szilárd kereszténydemokrata értékei alapján 2030-ra. Így tárgyalnak a többi között a digitalizációról, a nyugdíjrendszerről és arról, hogy miként lehet erősíteni a nők részvételét a politikában. Ilyen kérdésekről szól majd a pártelnök, Annegret Kramp-Karrenbaeur pénteki beszéde is, amelyet nyílt vita követ.

A német sajtóban megjelent elemzések szerint ebben a vitában várhatóan szót kér majd Friedrich Merz is, aki csupán 35 szavazattal marad alul Annegret Kramp-Karrenbauerrel szemben a tavaly decemberi pártelnökválasztáson. Azonban a CDU konzervatív szárnyának vezetőjeként számon tartott politikus az utóbbi hetek éles bírálataihoz képest békülékenyebb beszédet mond majd, és elmarad az eddig kevéssé sikeres pártelnök elleni lázadás, amelyet számos megfigyelő korábban nem tartott valószínűtlennek.

A fordulat legfőbb oka, hogy Annegret Kramp-Karrenbauernek továbbra is erős a párton belüli támogatottsága, és ellenfelei felismerték, hogy nem tudnának kikényszeríteni egy
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 20:22
1/8
Képek, videók
kormánypárti.jpg
agica2004
2010. december 17. péntek, 11:28
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
Angela Merkel.jpg
agica2004
2014. január 28. kedd, 17:20
Angela Merkel
basikele
2014. január 02. csütörtök, 07:02
-brusszel-angela-merke l.j
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:59
angela-merkel-nicolas. jpg
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:38
Angela Merkel
csigamalac
2010. július 12. hétfő, 15:26
élet_márkus-horkovits. PNG
astropapa58
2016. december 03. szombat, 09:09
psota-márkus.png
astropapa58
2013. június 20. csütörtök, 07:41
huszti,márkus,kiss manyi
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:54
Márkus László 1927-1985.j
sarkoziferencne
2013. február 05. kedd, 10:33
Márkus László..jpg
feherakac
2010. október 06. szerda, 21:55
Márkus László...gif
feherakac
2010. október 06. szerda, 21:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.