Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 20:01 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török puccskísérlet - Életfogytiglanra ítéltek 121 korábbi csendőrt
bűntettért pedig súlyosbított életfogytiglanit rótt ki a törvényszék. Az utóbbi büntetés egy sor korlátozás révén nehezíti az elítéltek sorsát.

Erkan Öktem korábbi ezredes ezen felül szándékos emberölésért még kilencszeresen súlyosbított életfogytiglanit, valamint szándékos emberölési kísérletért, Turgut Aslan, a csendőrség akkori terrorelhárítási főosztályvezetőjének megsebesítéséért 20 év börtönt kapott.

A pernek összesen 245 érintettje van, de az Anadolu a többiekről nem tett említést.

Az ankarai vezetés az 1999 óta az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török származású muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát vádolja a 2016-os katonai hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a csendőrségbe is.

Törökország Gülen mozgalmát fegyveres terrorszervezetté nyilvánította, így a megtorlás nem közvetlenül csak a puccsistákat
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:21
Csaknem kilenc év börtönre ítélték Törökországban az amerikai főkonzulátus egyik török alkalmazottját
Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát teszi felelőssé, amelyet azóta fegyveres terrorszervezetnek is nyilvánított. A hivatalos török álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami és a magánszférába.

Topuzt eredetileg az alkotmányos rend és a török kormány megdöntésének kísérletével, valamint kémkedéssel gyanúsították. A vádiraton idén márciusban enyhítettek, a mostani ítélethirdetésen a korábbi vádpontokban pedig fel is mentették a férfit.

Az ankarai amerikai nagykövetség hivatalos Twitter-fiókján csütörtökön azt írta, hogy a törvényszéki döntés mély csalódást okozott nekik. Jelezték, hogy miként nem látnak olyan hihető bizonyítékot, amely a határozatot alátámasztaná, azt kívánják, hogy egy fellebbviteli bíróság gyorsan semmisnek minősítse azt.

Ankara a korrupciós botrányt követően szisztematikus fellépést hirdetett a gülenista mozgalom tagjaival és támogatóival szemben, de a tisztogatás a puccskísérlet után új lendületet vett és még
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 15:52
Török puccskísérlet - Elfogatóparancsot adtak ki újabb csaknem 200 katona ellen gülenizmus gyanújával
A nyomozás szerint a Gülen-mozgalom tagjai a légierő izmiri akadémiájának 2005-ös, 2011-es és 2012-es felvételi vizsgáin az "előnyös" csoportba sorolták az érintetteket, valamint többekkel nyilvános telefonon tartották a kapcsolatot.

A gyanúsítottak között két aktív szolgálatos főhadnagy és hat hadnagy is van.

A keddi razzia keretében a rendőrség 145 embert már elő is állított.

Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok hálózatát vádolja a 2016-os elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderő soraiba is.

A lassan négy éve tartó tisztogatások nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtották és sújtják, hanem a hálózat feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 09:52
Török puccskísérlet - Ismét a biztonsági erők sok tagja ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
A balikesiri főügyészség 74, időközben menesztett rendőr után indíttatott keresést, a bursai nyomozás keretében 42 embert, beleértve hat aktív szolgálatos katonát, valamint hét korábbi kadétot keresnek, míg a gaziantepi eljárás 33 embert érint, köztük 24 jelenlegi rendőrt.

Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok mozgalmát vádolja a négy évvel ezelőtti elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a biztonsági erők soraiba is.

A lassan négy éve tartó megtorlás nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtotta és sújtja, hanem a gülenista mozgalom feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket ítéltek szabadságvesztésre, köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, orvosokat,
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 12:01
Török puccskísérlet - Több hónap elteltével ismét sok katona ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanúj
Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok mozgalmát vádolja az elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderőbe is.

A keddi razzia Törökország 81 tartományából 35-re terjed ki, 72 embert már őrizetbe is vettek a biztonsági erők. Az érintetteket telefonos kommunikáció elemzése alapján azonosították.

A tisztogatások lassan négy éve tartanak, de hasonló léptékűre február közepe óta nem volt példa a haderő berkein belül. A megtorlás nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtotta és sújtja, hanem a gülenista mozgalom feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket ítéltek szabadságvesztésre, köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, orvosokat, tanárokat, üzletembereket és
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:40
Koronavírus - Törökországban rekordmértékben, csaknem négyezerrel nőtt az igazolt fertőzöttek száma
elhalálozások száma már április 1. óta 63 és 79 között mozog.

A török tárcavezető mikroblogján arról is tájékoztatást adott, hogy a fertőzöttek közül jelenleg 1474-en szorulnak intenzív ellátásra, 59-cel többen, mint hétfőn, és 987 beteg van lélegeztetőgépre kapcsolva, ami pedig 21-el haladja meg az előző napi értéket. Az utóbbi adat tekintetében a napokban egyértelmű lassulás tapasztalható. Koca ugyanakkor rámutatott: a gyógyultak száma is egyre nő, az utóbbi 24 órában például 256-tal 1582-re.

Az ankarai parlament kedd este kezdi meg a vitát arról a törvénytervezetről, amelynek értelmében az ország 90 ezer rabot szándékozik kiengedni a börtönökből a járvány miatt. A javaslatot a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP), és parlamenti szövetségese, a nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) készítette elő.

Az AKP parlamenti frakcióvezető-helyettese, Cahit Özkan múlt heti ismertetője szerint a jogszabály-tervezet nem vonatkozik azokra, akiket terrorizmussal kapcsolatban, valamint nemi
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 21:03
Erdogan: Törökország nem ismeri el a Krím Oroszország általi törvénytelen elcsatolását
Erdogan bejelentette továbbá, hogy Ankara kész mintegy ötszáz krími tatár család számára finanszírozni lakásépítést Ukrajnában.Zelenszkij a maga részéről közölte: Ukrajna számít Törökország segítségére a Krímben, illetve Oroszországban fogva tartott ukrán állampolgárságú politikai foglyok, beleértve krími tatárok kiszabadításában. Elmondta, hogy török hivatali partnere kérésére utasította az Ukrán Biztonsági Szolgálatot(SZBU), hogy "foglalkozzanak" azokkal az ukrajnai oktatási intézményekkel, amelyek kapcsolatban állnak a 2016-os törökországi katonai hatalomátvételi kísérletben való szerepjátszással megvádolt, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokkal.Zelenzskij a megbeszélésükön jelezte a török elnöknek: Ukrajna érdekelt azerbajdzsáni gáz importálásában a Törökországon keresztül haladó TANAP gázvezetéken keresztül. Rámutatott arra, hogy Ukrajnának fontos kérdés az energiaellátási források diverzifikálása.Az Interfax-Ukrajina hírügynökség
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 18:52
Török puccskísérlet - Csaknem 180 katona ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
Az izmiri nyomozás 143, köztük 111 aktív szolgálatos főhadnagyot és 33 hadnagyot érint, utóbbiak közül 11 teljesít jelenleg is szolgálatot a hadseregnél. A hatóságok az érintetteket telefonos kommunikációjuk alapján gyanúsította meg. Az Anadolu úgy értesült, hogy a katonák között főhadnagyi rangban hat F-16-os vadászpilóta, valamint négy járási csendőrkapitány is van.

A keddi razzia Törökország 81 tartományából 49-re terjed ki, a rendőrség 115 embert már elő is állított.

A török vezetés az 1999 óta az Egyesült Államokban élő török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát vádolja a 2016-os katonai hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez. Ankara szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az államigazgatásba és a hadseregbe.

Törökország Gülen mozgalmát terrorszervezetté nyilvánította, ezért a tisztogatások, amelyek még három és fél év után is rendszeresek, nem közvetlenül csak a
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 08:21
Török puccskísérlet - Életfogytiglanra ítélték a légierő 70 korábbi kadétját
esetleges negatív lelki kihatásait és a vádlottak tárgyalóteremben tanúsított magatartását figyelembe véve hagyományos életfogytiglanra enyhítette az ítéleteket. Az úgynevezett súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetés egy sor korlátozás révén nehezíti a rab sorsát.

A pernek további két vádlottja is volt, két közkatona, ők vitték a puccskísérlet éjszakáján autóbusszal Isztambulba a hadapródokat. Velük szemben ejtették a vádat, mert esetükben nem állt fenn bűncselekmény elkövetésének szándéka.

Az ankarai vezetés az 1999 óta az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török származású muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát vádolja a 2016. július 15-i katonai hatalomátvételi incidensért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderőbe is.

Törökország Gülen mozgalmát fegyveres terrorszervezetté nyilvánította, így a megtorlás nem közvetlenül csak a
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 11:41
Török puccskísérlet - Több mint 250 ember ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
Az érintettek ezen felül állítólag felhasználói voltak a ByLock nevű, titkosított üzenetküldő alkalmazásnak, amelyen keresztül a török vezetés szerint a 2016-os összeesküvést is szervezték.

A hatósági fellépés ezúttal magán és állami tulajdonú gazdasági társaságok alkalmazottjai ellen irányul. A rendőrség a reggeli órákban 171 embert már őrizetbe vett. Hét gyanúsított tudhatóan külföldön tartózkodik.

Az NTV török hírtelevízió hétfőn késő este arról számolt be, hogy az ankarai nyomozástól függetlenül, de ugyancsak gülenizmus gyanújával letartóztatták a nyugat-törökországi Izmir tartomány Urla városának ellenzéki polgármesterét, Ibrahim Burak Oguzt. A férfi igazgatótanácsi tagja volt az Izmiri Fiatal Üzletemberek Egyesületének (IGID), amelyet a török kormányzat gülenista kötődése miatt korábban bezáratott. Oguz az első olyan polgármester, aki nem a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP), hanem a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) színeiben győzött a
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 10:01
Török puccskísérlet - Több mint 130 ember ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
őrnagy, öt százados, 12 főhadnagy és 54 altiszt, valamint két korábbi ezredes, két alezredes, három százados, továbbá 14 egykori kadét is.

A keddi rendőri műveletek Törökország 81 tartományából 45-re terjednek ki. A hatóságok 101 gyanúsítottat már őrizetbe vettek.

A török vezetés az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az államigazgatásba, így a hadseregbe is.

Törökország Gülen hálózatát terrorszervezetté nyilvánította, így a rendszeres tisztogatások nem közvetlenül csak az összeesküvőket sújtják, hanem a mozgalom tagjait és Gülen támogatóit is, ami miatt számos nemzetközi bírálat érte a török vezetést.

2016. július 15. éjszakáján összeesküvők elfoglalták Ankarában a katonai főparancsnokság és az állami média, a TRT épületét,
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 08:31
Török offenzíva - Ankara az SDF parancsnokának kiadatását kérte Washingtontól
Gül a szíriai határon fekvő török Akcakale településen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: amennyiben Kobáni belép az Egyesült Államokba, az ottani hatóságoknak az Interpol eljárásának megfelelően el kell fogniuk és ki kell adniuk őt Törökországnak, mert a férfi Ankara kérésére szerepel a nemzetközi rendőri szervezet körözési listáján. A tárcavezető rámutatott: a riasztás 196 országra kiterjed, de a török külügyminisztérium csütörtökön az amerikai illetékeseket külön is emlékeztette erre. Gül arra is felhívta a figyelmet, hogy a két ország között ezen felül kiadatási egyezmény is érvényben van.

Donald Trump amerikai elnök egy csütörtöki Twitter-bejegyzéséből az derült ki, hogy előzőleg telefonon beszélt az SDF parancsnokával. Fahrettin Altun, a török elnöki hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön mély aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyes amerikai illetékesek, politikusok beszélő viszonyban vannak Kobánival és úgy kezelik őt, mintha legitim politikai szereplő volna.

Törökország
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:48
1/22
Képek, videók
uNZI9TuRG09XO_qd9tn3b5 z_W
menusgabor
2016. szeptember 03. szombat, 20:03
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Trója fala, Törökország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Törökország.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 13:05
Halfeti, Törökörszág.jpg
feviroza
2015. június 07. vasárnap, 12:08
Ararat.Törökország.jpg
homokivar
2015. március 29. vasárnap, 20:53
Pamukkale - Törökország
davedgyerek
2015. március 23. hétfő, 16:09
Törökországban
orban47
2014. szeptember 28. vasárnap, 09:56
Isztanbul ; Törökország.j
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:31
törökország Isztambul 20
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 14:49
Törökország-Duatepe 2014
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 17:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.