Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 05:44 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint ötszáz, őrizetbe vett török bíró és ügyész fordult az EJEB-hez
A tájékoztatás szerint 546 panaszos nyújtott be beadványt az Európa Tanács égisze alatt működő bírósághoz azt hangoztatva, hogy jogszerűtlenül függesztették fel őket munkájukból és rendelték el máig tartó letartóztatásukat.

A hatóságok azzal vádolták meg az érintetteket, hogy tagjai az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muszlim hitszónok nemzetközi hálózatának, amelyet Ankara terrorszervezetnek nyilvánított, és amely a kormány szerint a 2016. július 15-i puccskísérlet mögött állt.

Az ügyészek és bírák fellebbeztek a döntés ellen, de kérelmeiket elutasították, a büntetőeljárások így továbbra is tartanak.

A felperesek szerint Törökország több cikkét is megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményének, elsősorban a szabadsághoz és biztonsághoz való jogról szólót.

A nemzetközi bírói testülethez az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértésére hivatkozva lehet fordulni, amennyiben a panaszosok már minden hazai jogorvoslati lehetőséget igénybe vettek,
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:46
Török puccskísérlet - A fegyveres erők több mint kétszáz tagja ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyan
légierőtől, 50-et a haditengerészettől, 14-et a csendőrségtől, ötöt pedig a parti őrségtől keres a rendőrség. Az érintettek között van öt ezredes, hét alezredes, 14 őrnagy, 33 százados, 47 főhadnagy, két hadnagy és 102 altiszt. 115 gyanúsítottat már őrizetbe vett a rendőrség.

A török vezetés a húsz éve az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az államigazgatásba, így a fegyveres erőkbe is.

A főügyészség pénteki közleményében kiemelte: továbbra is a gülenista terrorszervezet jelenti a legnagyobb veszélyt az állam alkotmányos rendjének megbontására.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés a puccskísérlet óta szakadatlan. 2016 júliusa óta a fegyveres erők több mint 8500 tagját menesztették tisztségéből, köztük
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 10:31
Török puccskísérlet - Ankara újabb 57 ezer útlevelet érvényesített újra
szerint a rendkívüli állapot tavaly július 19-ei feloldása után végzett felülvizsgálat nyomán került sor az enyhítő intézkedésre. Tavaly július végén a török belügyminisztérium már mintegy 155 ezer útlevelet érvényesített. Akkor olyan emberek úti okmányairól volt szó, akiknek a házastársa ellen a hatalomátvételi incidenst követő megtorlás keretében jogi eljárás indult. A mostani jelentés nem tért ki az érintettek kilétére, de azt közölte, hogy az érvénytelenített útlevelek felülvizsgálata folytatódik.

Ankara a 2016-os puccskísérletért az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török származású, muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát teszi felelőssé, és azóta is megtorlóan lép fel a mozgalom tagjaival szemben. A hivatalos török álláspont szerint a terrorszervezetnek tekintett hálózat tagjai és támogatói hosszú évek alatt szivárogtak be az állami, valamint a magánszférába.

Süleyman Soylu belügyminiszter február közepén egy televíziós interjúban arról számolt be, hogy összesen több mint 500 ezer
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 10:21
Magyar állampolgár lett az amerikai Andrew Brunson tiszteletes
A tiszteletes, akinek nevét akkor ismerte meg a világ, amikor 2016 őszén Törökországban letartóztatták, ünnepélyes keretek között tette le az állampolgársági esküt a washingtoni magyar nagykövetségen.

Az észak-karolinai presbiteriánus lelkész feleségének a dédapja volt magyar: Csopják Attila pénzügyminisztériumi tisztviselőként dolgozott, és a magyarországi baptista egyház első elöljárója volt 1906 és 1908 között.

Andrew Brunson többször járt már Magyarországon, és gyermekei is magukénak vallják a magyar örökséget.

A lelkipásztor évtizedeken keresztül a törökországi Izmirben élt, ahol kis protestáns templomot is létrehozott. 2016 októberében, a Recep Tayyip Erdogan elnök elleni törökországi puccskísérletet követően tartóztatták le. Azzal vádolták meg, hogy az Egyesült Államok javára kémkedett, és segítette a puccskísérlet hátterében sejtett, amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen prédikátor mozgalmát.

2017-ben a török államfő azt javasolta, hogy szabadon bocsátja a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 23:12
Erdogan: Ankara továbbra is várja Athéntól a nyolc puccsista katona kiadását
Az ankarai államfői palotában tartott megbeszélést követően Erdogan leszögezte, hogy több együttműködésre van szükség a puccsista katonák kiadatását illetően. Egyúttal hangsúlyozta: nem szabad, hogy Görögország "biztonságos menedékké" váljon a Törökország által terrorszervezeteknek tekintett csoportok, köztük a 2016. július 15-i puccskísérletért felelős gülenista hálózat tagjai számára.

Ciprasz, utalva arra, hogy a görög igazságszolgáltatás 2017 elején megtagadta a nyolc katona kiadatását, rámutatott: a görög bíróság világos döntést hozott, Athén pedig tiszteletben tartja a határozatot. Ciprasz határozottan elítélte a törökországi puccskísérletet, de azt mondta, hogy bár Görögország nem szívesen látja a puccsistákat, az igazságszolgáltatás független.

A török vezetés a hatalomátvételi kísérletért az Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát okolja, amelynek feltételezett követőit és támogatóit az utóbbi két és fél évben tömegesen felelősségre vonja.

Erdogan a
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 21:29
Egy emberi jogi díjas volt bírót ítéltek börtönre Törökországban terrorszervezeti tagságért
Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint Arslan annak a gülenista hálózatnak volt a tagja, amelyet a török vezetés a 2016. július 15-ei katonai puccskísérletért vádol.

A nemzetközi mozgalom vezetője, a hatalomátvételi kísérlet állítólagos kitervelője, a török származású muzulmán hitszónok, Fethullah Gülen, 1999 óta önkéntes száműzetésben az Egyesült Államokban él. Bár Gülen tagadja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez, hálózatát Ankara a puccskísérletet követően fegyveres terrorszervezetnek nyilvánította. A hivatalos álláspont értelmében a mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így az igazságszolgáltatásba is.

A hatalomátvételi incidens után a török vezetés rendkívüli állapotot vezetett be és 2018 nyaráig sok esetben törvényerejű rendeleteket kibocsátva irányította az országot. Ankara az egyik intézkedés keretében záratta be az Arslan által vezetett YARSAV-ot is. Arslan mindemellett még a török alkotmánybíróság
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 18:32
Török puccskísérlet - Újabb másfélszáz ember ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
Az ankarai főügyészség összesen 105 ember előállítását kezdeményezte. A gyanúsítottak között van a csendőr-főparancsnokság tényleges állományának 50 tagja. További 55 ember a gyanúsítás szerint felhasználója volt annak a Bylock nevű, titkosított üzenetküldő alkalmazásnak, amelyen a hivatalos álláspont szerint a hatalomátvételi kísérletet is szervezték.

A főügyészség szerint a csendőr-főparancsnokság alkalmazottai, köztük három hadnagy és 47 altiszt, rendszeresen kommunikáltak telefonon úgynevezett mozgalmi "tanítómestereikkel", akik a szervezeten belül végzett tevékenységükért voltak felelősek.

Az ankarai mellett a konyai főügyészség további ötven gyanúsított, köztük 32 katona elfogását rendelte el. Köztük vannak a hivatalos közlés szerint a haderőbe beépülő gülenisták, illetve értük felelős "tanítómesterek" is.

A keddi hatósági fellépés Ankara és Konya mellett az ország számos más tartományára is kiterjed.

A török vezetés az 1999 óta Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 09:41
Török puccskísérlet - Ismét több mint százhúsz katona és kadét ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyan
42 jelenlegi, valamint 10 egykori katonát. Ők a hatóságok szerint szintén az úgynevezett mozgalmi "tanítómestereikkel" kommunikáltak rendszeresen telefonon.

A pénteki hatósági fellépés nemcsak Isztambulra, Bursára és Adanára, de az ország számos más tartományára is kiterjed.

A török vezetés az 1999 óta Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom, a Fethullahista Terrorszervezet (Fethullahci Terör Örgütü, FETÖ) tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderőbe is.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés 2016 júliusa óta szakadatlan. A fegyveres erőknél több mint 15 ezer embert menesztettek tisztségéből, köztük 150 tábornokot és tengernagyot, összesen pedig csaknem 220 ezer embert, köztük bírákat, ügyészeket, tanárokat, orvosokat,
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 10:11
Megkezdődött Törökországban az orosz nagykövet 2016-os meggyilkolásával kapcsolatos per
Az ügynek 28 vádlottja van, nevük alapján mind törökök. Köztük van a 2016. júliusi törökországi puccskísérlet kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok is. Az ankarai főügyészség 16 embert hozott közvetlen összefüggésbe a merénylettel. 13 vádlott van előzetes letartóztatásban, közülük kilencen jelentek meg személyesen, négyen pedig videokonferencia-rendszeren keresztül kapcsolódtak be az első tárgyalásba.

Az ügyészség a török alkotmány megsértése, fegyveres terrorszervezetben való részvétel, terrorista céllal kitervelt gyilkosság, terrorista céllal kitervelt gyilkossági kísérlet, valamint félelem és pánik keltésére alkalmas terrorista céllal történő fegyverhasználat bűntetteiért életfogytiglani börtönbüntetést, továbbá rövidebb szabadságvesztéseket kért a gyanúsítottakra. A gyilkosságban nem közvetlenül érintett 12 ember fegyveres terrorszervezeti tagság miatt 7-től 15 évig terjedő börtönbüntetéssel néz szembe.

A 62 éves orosz diplomatát egy fotókiállítás
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 11:02
Török puccskísérlet - Ismét sok katona ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
hogy a szárazföldi erők parancsnokságán tevékenykedtek, és a gyanú szerint rendszeresen kommunikáltak telefonon "gülenista társaikkal" a mozgalom ügyeiről.

A rendőrségi rajtaütéssorozat már reggel óta zajlik, de azt nem tudni, hogy hány gyanúsítottat vettek őrizetbe eddig.

A török vezetés az 1999 óta Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom (FETÖ) tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderőbe is.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés 2016 júliusa óta szakadatlan. A fegyveres erőknél több mint 15 ezer embert menesztettek tisztségéből, köztük 150 tábornokot, összesen pedig csaknem 220 ezer embert, köztük bírákat, ügyészeket, tanárokat, orvosokat, üzletembereket, újságírókat vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy közük lehet a
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 08:55
A török elnök üdvözölte, hogy Pakisztán terrorszervezetnek minősítette a Gülen-mozgalmat
A török államfő az Imran Hán pakisztáni miniszterelnökkel tartott közös ankarai sajtótájékoztatóján szintén örömtelinek nevezte, hogy a Gülen-hálózat által működtetett helyi iskolákat Iszlámábád csütörtökön átadta a török Maarif Alapítvány kezelésébe, amely Ankara nevében bonyolítja le külföldön a török oktatási programokat. Törökország más államokban is fellép a gülenista mozgalomhoz kötődő szervezetek ellen.

Ankara a 2016. július 15-ei katonai puccskísérlet megszervezésével Erdogan egykori mentorát, későbbi ellenlábasát, Fethullah Gülent vádolja. Ankara Gülen kiadatását kérte Washingtontól.

Erdogan a sajtótájékoztatón ugyanakkor bejelentette: a március 31-ei helyhatósági választást követően a 2010-eshez hasonlóan ismét hármas török-pakisztáni-afgán csúcstalálkozót rendeznek Isztambulban.

Imran Hán reményét fejezte ki, hogy az isztambuli csúcs hozzá fog járulni az afganisztáni békefolyamathoz. A miniszterelnök többször hangoztatta azt is, hogy Ankara és Iszlámábád még sokkal szorosabbra
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 11:55
Török puccskísérlet - Már csaknem kétezer embert ítéltek életfogytiglanra Törökországban
ítéltek.

Az Anadolu - anélkül, hogy részletezte volna - azt írta, hogy súlyosbított életfogytiglanit kapott több volt tábornok, tiszt és altiszt. A hírügynökség egyúttal kiemelte, hogy a perek során számos közkatonát, de néhány, rendfokozattal rendelkező katonát is felmentettek.

A török vezetés az 1999 óta Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami- és a magánszférába, egyebek mellett a haderőbe is.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés 2016 júliusa óta szakadatlan. A fegyveres erőknél mintegy 15 ezer embert menesztettek tisztségéből, összesen pedig csaknem 220 ezer embert, köztük bírákat, ügyészeket, tanárokat, orvosokat, üzletembereket, újságírókat vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy közük lehet a
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 13:42
1/20
Képek, videók
0 a inti hez b7fls2qbfcm.
lovaszmarika
2018. október 02. kedd, 18:57
P.V.hez.jpg
liliana01
2018. január 20. szombat, 13:22
Héz a sziklán
eva6
2017. június 30. péntek, 11:27
Windows 10 hez ez a jó.
hartvigjoe
2016. április 17. vasárnap, 13:51
Windows 10 hez nem volt j
hartvigjoe
2016. április 17. vasárnap, 13:50
0_répamesé hez
lenke1964
2015. október 12. hétfő, 18:12
BUÉK sms-hez
cipello
2015. január 08. csütörtök, 10:38
A háttér szerk.-hez fával
rochlitzne
2014. október 11. szombat, 16:10
A háttér szerk.-hez hatty
rochlitzne
2014. október 11. szombat, 16:09
A háttér szerk.-hez női f
rochlitzne
2014. október 11. szombat, 16:08
A háttér szerk.-hez,virág
rochlitzne
2014. október 11. szombat, 16:07
DC profil a YT-hez.jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 19:35
Európa Tanács.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 13:08
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.