Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 15:06 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Putyin aláírta a törvényt, amely alapján magánszemélyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
külföldi finanszírozásban részesülő természetes személyekre. A szabályozás érintheti a már külföldi ügynöknek minősített médiumok munkatársait is.

Az új szabályozás az előterjesztők szerint az orosz tömegtájékoztatási eszközökre nem terjed ki, és a szólás szabadságát nem korlátozza. A külföldi ügynöknek minősített médiumok sajtóanyagainak megosztása nem szolgáltat majd alapot magánszemélyek külföldi ügynökké nyilvánításához, mert ennek egy másik feltétele a külföldi támogatás elfogadása lenne.

Andrej Klimov, az orosz felsőház államszuverenitás-védelmi és külföldi beavatkozás elleni ideiglenes bizottságának elnöke korábban úgy vélekedett, hogy a külföldi ügynökké minősítés mintegy 20-30 természetes személyt érinthet majd.

Jogvédők kifejezték aggodalmukat amiatt, hogy a törvényt felhasználhatják a független újságírók és bloggerek tevékenységének korlátozására. Valerij Piszkarjov, az orosz alsóház külföldi beavatkozások eseteit vizsgáló bizottságának vezetője ezzel kapcsolatban arra hívta fel a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:22
Oroszországban mostantól természetes személyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
külföldi finanszírozásban részesülő természetes személyekre. A szabályozás érintheti a már külföldi ügynöknek minősített médiumok munkatársait is.

Az előterjesztők szerint az új szabályozás az orosz tömegtájékoztatási eszközökre nem terjed ki, és a szólás szabadságát nem korlátozza. A külföldi ügynöknek minősített médiumok sajtóanyagainak megosztása nem szolgáltat majd alapot magánszemélyek külföldi ügynökké nyilvánításához, mert ennek egy másik feltétele a külföldi támogatás elfogadása lenne.

Andrej Klimov, az orosz felsőház államszuverenitás-védelmi és külföldi beavatkozás elleni ideiglenes bizottságának elnöke korábban úgy vélekedett, hogy a külföldi ügynökké minősítés mintegy 20-30 természetes személyt érinthet majd.

Valerij Piszkarjov, az orosz alsóház külföldi beavatkozások eseteit vizsgáló bizottságának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a külföldi ügynökök jegyzékébe bekerülő jogi és természetes személyek folytathatják majd tevékenységüket, de arról félévente nyilvános
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 19:14
Orosz szenátor: "bizonyítékokat" talált az orosz felsőház moszkvai zavargások előkészítésére
Klimov azt mondta - anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna -, hogy a nyári zavargások "meglepő módon" egybecsengenek egy, az Egyesült Államok érdekében tevékenykedő hírszerző magáncég terveivel. Azt hangoztatta, hogy a bizottság által észlelt, a választási folyamatba történő beavatkozási kísérletek "nem hozták meg a szervezőik által remélt eredményt".

Korábban Klimov és az általa vezetett testület tagjai a Rigában szerkesztett, orosz nyelvű Meduza ellenzéki hírportál és a Dozsgy ellenzéki online televízió anyagait nevezték meg a külföldi beavatkozás példájaként. A parlament alsóháza által felállított, azonos profilú bizottság szeptember végén azt állította, hogy a külföldre sugárzó Deutsche Welle (DW) német közszolgálati rádió- és televízió anyagaiban a szélsőségesség támogatásának ismérveit fedezte fel. Az orosz külügyminisztérium is kifogásolta amerikai és német diplomaták és újságírók tevékenységét, az állítva, hogy törvénytelen megmozdulásokra vonatkozó információt
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 19:41
Cirkuszfesztivál - A mongol és a kínai csoport nyerte a seregszemle fődíját
Az idei fesztiválon három ezüst és négy bronz díjat osztottak ki. Ezüst Pierrot díjat kapott a lett Andrejs Fjodorvs kutya és galamb számáért, az orosz Duo Funcoholics kínai rúdszámáért és a Without Socks orosz bohóctrió.

A zsűri bronz díjjal tüntette ki Fehér Ádámot és Kassai Benjámint kínai rúdszámukért, az orosz Group Gallea-t levegőszámukért, az ukránStanislav Vysotskyit zsonglőr számáért és a kubai Duo Solyst handstand számukért.

A győzteseknek járó Pierrot díjakat az egyhetes seregszemlét záró vasárnapi gálaműsor végén adtak át a Fővárosi Nagycirkuszban.

A díjakról a nemzetközi szakmai zsűriben Eugene Chaplin elnökségével Fabrice Becker, a kanadai Cirque du Soleil produkciós igazgatója; Paul Bernhard, az osztrák Roncalli Cirkusz igazgatója; Laszlo Endresz, a brit Blackpool Tower Circus igazgatója, Elisa van der Meiden, a német Stardust BV Presentatrice casting directora; Lyudmila Schevchenko, a kijevi Ukrán Nemzeti Cirkuszigazgatója és Sun Lili, a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 23:19
Kivonulhat az orosz RT televízió az Egyesült Államokból
szabályozásokat, ami miatt kilátásba helyezte a figyelmeztetés és a kimutatott jogsértés felszámolására való felszólítás lehetőségét.

Az orosz parlament felsőháza júniusban fontolóra vette az olyan, orosz közönséget megcélzó külföldi médiumok blokkolását, amelyek tevékenységükkel kárt okoznak Oroszországnak, a finanszírozás szempontjából pedig azt mérlegeli, hogy az idegenből támogatott orosz sajtóorgánumokat hasonlóképpen kezelje, mint a "külföldi ügynökségnek" minősített civil szervezeteket.

Andrej Klimov, az állami szuverenitás védelmére és a belügyekbe való beavatkozás megelőzésére felállított felsőházi ideiglenes bizottság elnöke pénteken úgy nyilatkozott, hogy a CNN-nel kapcsolatban nem politikai, hanem "jelentéktelen technikai kérdések" merültek fel. Mint mondta, az irányítása alatt álló testület az orosz nyelvű tartalomszolgáltatás foglalkoztatja, a CNN pedig angolul sugároz.

"Néhány olyan nyugati országgal szemben vannak kifogásaink, amelyek állami szinten másznak bele a
velemenyezd, 2017. október 01. vasárnap, 16:22
Az Oroszországnak kárt okozó külföldi média blokkolását mérlegeli az orosz szenátus
Erről Andrej Klimov, az állami szuverenitás védelmére és a belügyekbe való beavatkozás megelőzésére felállított felsőházi ideiglenes bizottság elnöke nyilatkozott szerdán újságíróknak.

"Létre kell hozni azt a jogi keretet, amely lehetővé teszi annak az orosznyelvű médiának a szabályozását, amelynek közönsége Oroszországban van, még akkor is, ha külföldön jegyezték be őket" - mondta a szenátor.

"Ha nem tartják be a jogszabályokat, akkor fel kell hatalmazni a Roszkomnadzort (a tömegkommunikációs és távközlési hatóságot), hogy az ilyen tömegtájékoztatási eszközöket tiltsa le Oroszország területén" - tette hozzá.

A felsőházban emellett javaslat hangzott el arra vonatkozóan, hogy az igazságügyi minisztériumnak joga legyen az Oroszországban bejegyzett médiumok finanszírozási forrásainak vizsgálatára. Klimov szerint ha egy adott sajtószervet külföldről pénzelnek, ha az jelét adja, hogy egy idegen ország érdekeit képviseli, akkor azt kötelezni kell arra, hogy tevékenységéről az idegen ügynökökre
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 21:03
Koszacsov: az Egyesült Államok elleni kibertámadások két százaléka indul ki Oroszországból
Mint mondta, ellenkező irányban, az orosz elektronikai infrastruktúra ellen a támadások 28-29 százaléka indul ki amerikai területről, amerikai rendszerekből. Koszacsov Edward Snowdenre, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) Oroszországba szökött informatikusára hivatkozva emlékeztetett rá, hogy az Aeroflot orosz légitársaság jegyfoglalási és az ENSZ belső konferencia-kapcsolatrendszerébe történt behatolást az Egyesült Államokból hajtották végre, és ugyaninnen hallgattak le több európai vezetőt.

Andrej Klimov, az ideiglenes testület elnöke közölte, hogy a bizottság az orosz belügyekbe való beavatkozással kapcsolatban kész tanulmányozni a külföldi állampolgároktól kapott értesüléseket is.
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 19:53
Ukrán válság - Izvesztyija: az EBESZ-ben egy új "helsinki záróokmány" elfogadásáról vitáznak
fejleszteni az 1975-ös helsinki értekezlet idején elfogadott nemzetközi "viselkedési normákat", figyelembe véve a délszláv háborúk és a most zajló ukrán válság tanulságait. Az orosz politikus ugyanakkor az Oroszországgal szemben alkalmazott nyugati szankciós politika miatt nem lát lehetőséget arra, hogy a közeli jövőben összehívjanak egy ilyen biztonsági és együttműködési értekezletet. A helsinki zárónyilatkozathoz hasonló új egyezmény aláírásának szerinte az Egyesült Államok a legfőbb akadályozója.

Andrej Klimov, a felsőház külügyi bizottságának alelnöke emlékeztetett arra, hogy Moszkva 2008-2009-ben is javaslatot tett már egy új helsinki egyezmény megkötésére, miután a régi nem töltötte be feladatát a kaukázusi és a jugoszláv konfliktusok idején.

Az 1975. augusztus 1-jén Helsinkiben 35 ország által aláírt dokumentum politikai kötelezettségvállalásokat tartalmazó egyezmény volt, amely a hidegháborút volt hivatott lezárni, és új alapokra helyezte a volt Szovjetunió, az Egyesült Államok, valamint a
velemenyezd, 2014. november 26. szerda, 12:02
Ukrajnai tüntetések - Moszkvában kedvezőtlennek tartják Azarov távozását
Az ukrán miniszterelnök önkéntes lemondása, "egy ilyen szakember elvesztése mínusz Ukrajna számára" - vélekedett Andrej Klimov, a Szövetségi Tanács külügyi bizottságának alelnöke. A politikus logikusnak nevezte Azarov döntését, miután Viktor Janukovics ukrán államfő kinyilvánította, hogy a miniszterelnöki posztra kész mást kinevezni.

Az orosz felsőházi képviselő Azarov felkészültségét dicsérte és azt mondta, hogy szerinte az ukrán ellenzéki vezetők közül sem Vitalij Klicsko, az Udar (Ütés) nevű párt elnöke, sem Arszenyij Jacenyuk, a Haza párt vezetője nincs felkészülve a kormányfői feladatra.

Mihail Margelov, az orosz Szövetségi Tanács külügyi bizottságának elnöke kifejtette, hogy szerinte önmagában a kormány menesztésével és a tüntetéseket korlátozó, drákói szigorú törvények visszavonásával nem sikerül megszilárdítani a helyzetet Ukrajnában. A politikus úgy vélte, hogy mindezek ellenére az ukrán ellenzék nem akar az új kormány élére állni, ráadásul az is kérdés, hogy részt vesz-e a koalíciós
velemenyezd, 2014. január 28. kedd, 17:45
Moszkva bírálja az emberi jogok európai uniós helyzetét - BŐVÍTETT
balti államokat, amiért azok - mint mondta - nem lépnek fel kellő erővel a terjedő fasiszta ideológiával szemben, valamint megsértik az orosz ajkú lakosság emberi jogait. Hangsúlyozta, hogy szerinte a Nyugat nem sajátíthatja ki magának az emberi jogi helyzet értékelését.

Puskov azt remélte, hogy az Európai Unióban a moszkvai parlamenti meghallgatást nem tartják politikai válaszlépésnek. Megjegyezte azt is, hogy az Európai Parlament néhány határozata túlságosan átpolitizált és átideologizált.

Andrej Klimov, a külügyi bizottság egyik alelnöke, a kormányzó Egységes Oroszország párt (JeR) parlamenti frakciójának tagja az MTI-nek elmondta, hogy a meghallgatást gyakorlattá akarják tenni. "Oroszország teljes jogú tagja az Európa Tanácsnak és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ), így jogunk van ara, hogy részt vegyünk az emberi jogi kérdések megvitatásában. Oroszországot ebben a tekintetben (az emberi jogok betartása okán) gyakran emlegetik, véleményem szerint sokkal gyakrabban,
velemenyezd, 2012. május 14. hétfő, 18:08
Orosz reagálások az Európai Parlament bírálatára
Az Egységes Oroszország (JeR) sajtószolgálata idézte Andrej Klimovot, a parlamentben a párt színeit képviselő külügyi bizottsági alelnököt, aki úgy vélte, hogy az Európai Parlament ruszofóbiával fertőzött emberek közösségévé válik, sőt ez az előítéletes oroszellenesség egyéni politikai karriert szolgál.

"A határozat azoknak a mindenféle bírálóknak a véleményére alapszik, akik az európai folyosókon tengnek-lengnek és a rossz Oroszországról szónokolnak" - kritizálta a brüsszeli állásfoglalást az orosz duma külügyi bizottságának alelnöke.

Klimov úgy vélte, nem érdemes az európai parlamenti képviselők vitatható határozatával, a pletykákkal, az állítólagos bizonyítékokkal foglalkozni. Oroszország ráadásul nem tagja az Európai Uniónak és nem is szándékozik oda belépni, ezért az orosz valóságot nem ismerő szakértők értékelésére nincs szüksége.

Leonyid Kalasnyikov, a duma külügyi bizottságának másik, kommunista alelnöke ezzel ellentétben azt gondolja, hogy az Európai Parlament objektív, de nem
velemenyezd, 2012. március 15. csütörtök, 22:24
Oroszország kockázatot vállalna a koszovói szerbek állampolgársági kérelmének teljesítésével
Szerb sajtójelentések szerint több mint 20 ezer koszovói szerb fordult az orosz törvényhozás alsóházához, az Állami Dumához azzal a kéréssel, hogy adják meg nekik az orosz állampolgárságot. A belgrádi orosz nagykövetséghez fordulók ezt azzal indokolták, hogy akkor nagyobb biztonságban éreznék magukat.

Mint a Kommerszant című orosz napilap Andrej Klimovtól, a Duma nemzetközi kapcsolatok bizottságának alelnökétől megtudta, hozzájuk még nem érkezett be a kérelem.

Nem új keletű az ötlet, hogy a szerbek különleges kapcsolatát Oroszországgal jogi formába öntsék- emlékeztetett a lap. A kilencvenes évek végén maga Szlobodan Milosevics volt jugoszláv elnök vetette fel, hogy országa csatlakozna Oroszország és Fehéroroszország szövetségéhez. Moszkva akkor hűvösen fogadta a kezdeményezést, amelyet aztán el is felejtettek.

Amennyiben a törvényhozási képviselők, majd az orosz kormány támogatná a koszovói szerbek kérelmét akkor védelmet kellene nyújtani számukra a sorozatos szerb-albán összetűzések
velemenyezd, 2011. november 15. kedd, 10:45
Képek, videók
andrej1 másolata.jpg
goldenapple
2016. július 04. hétfő, 09:50
Andrejeva Anete.jpg
picurcica
2009. december 29. kedd, 20:34
Andrej Rubljov.hu.jpg
rambobby
2007. február 21. szerda, 08:03
Andrejjja
bunnyedi
2006. szeptember 02. szombat, 09:58
Isu és Andrej
ajna6
2006. augusztus 30. szerda, 00:32
Valerij Kunyicin idézet
liliana01
2017. május 12. péntek, 15:24
valerija_sesticam.png
charlotteani
2016. május 12. csütörtök, 20:27
valerija_sestic-anmo.p ng
charlotteani
2016. május 05. csütörtök, 20:28
valerij-nefelejcs (1).jpg
foldinefehereva
2012. május 05. szombat, 20:18
Szabályozott vízszint
sgy_ro
2013. augusztus 13. kedd, 14:50
Nevem jelentése szerint.j
pacsakute
2018. december 12. szerda, 21:00
Fb szerinti inspirációm.
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:37
Fb szerint.jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:36
Fb szerint ilyen vagyok.j
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:36
facebook szerint0905.jpg
maroka
2018. szeptember 05. szerda, 17:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.