Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 23:19 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megszűnik az óraátállítás,
néhány dióhéjban...kevesebb depressziós ember, turizmus fellendülése, kevesebb CO2 kibocsátás, hosszabb és világosabb esték jöhetnének, évente 7 milliárdot spórolnánk meg, kevesebb lenne a villanyszámlánk, egészségesebb lenne a társadalmunk, csökkenne a rezsi, csökkennének az egészségügyi kiadások és még sorolhatnánk, de elöljáróban talán elég ennyi is.
Könnyen lehet, hogy előbb utóbb Magyarország időzónát vált! Létezik egy mozgalom akik folyamatosan ezért dolgoznak, ők a a ,,GMT+2-t Magyarországnak!" mozgalom nevet viselik.Véleményük szerint nem felesleges a tavaszi és az őszi óraátállítás, hanem a probléma egyszerűen az, hogy Magyarország egész egyszerűen rossz időzónában van!
Természetesen az ötlet nem légből kapott rengeteg kutatással és számítással tudják alátámasztani elméletüket.Céljuk, hogy közép-európai időzónából átkerüljön Magyarország a kelet-európaiba, hiszen ez rengeteg előnyt jelentene az ország számára.

Mik is ezek az előnyök?
Az egyik
maroka, 2019. május 11. szombat, 19:52
Szijjártó: Európa biztonsága ma Törökországban kezdődik
olyan vezető, akiben bíznak az emberek, és a folyamatos leckéztetése nem jó, amikor biztonság szempontjából rá hagyatkozunk - jelentette ki.

A külügyminiszter közölte: mivel nem tudni, hogy jövőre Ukrajnán keresztül tud-e Magyarország gázt venni, biztosra kell menni, és úgy kell készülni, hogy máshonnan is be lehessen szerezni gázt hosszú távon.

A gázmennyiség egy részét délről lehetne beszerezni, erre három forgatókönyv létezik, és csak a szövetségeseken múlik, melyik valósul meg. Magyarországnak csak a nemzeti érdek, a nemzet biztonsága, a magyar gazdaság működtetése és a magyar állampolgárok ellátása számít, és ha Románia vagy Horvátország felől nem lehetséges a beszerzés, és megépül a Török áramlat 2 szállítási útvonal, onnan vesz gázt - közölte.

Szijjártó Péter megjegyezte: ősszel Magyarországon lesz a felső szintű stratégiai tanács következő ülése, erre Recep Tayyip Erdogan török elnök is ellátogat.

Mevlüt Cavusoglu hangsúlyozta: vannak országok, amelyek kritizálják Törökországot,
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 12:42
EP-választás - Szájer: a migrációs válságot csak a bevándorlás leállításával lehet megoldani
A politikus a dél-baranyai városban "Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!" címmel tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni. Ezért nem elfogadható, hogy az Európai Unió vezetése, vagy bárki kívülről mondja meg Magyarországnak, kik élhetnek a területén - tette hozzá.

Szájer József az idei EP-választások tétjének az EP "dominánsan liberális", bevándorláspárti erőviszonyainak megváltoztatását nevezte.

Elmondta, hogy a mostani választás nem hasonlít a korábbiakhoz, amikor alapvetően belpolitikai kérdésekről szólt a voksolás. 2015 nyarán azonban minden megváltozott Európában, a polgárok pedig egyre inkább elkezdtek aggódni amiatt, hogy a kontinens veszélyben lehet - utalt a migrációs válság akkori eseményeire.

Az EU vezetése a migráció megállítása helyett a bevándorlók elosztási kvótájában gondolkodik - figyelmeztetett a politikus, aki kiemelte: Magyarország ezzel szemben világossá tette, hogy a válság
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 20:34
EP-választás - Puzsér: az EU nem fogja felszabadítani a magyarokat
másikra, például azért, hogy egymáshoz képest határozzák meg magukat, így "nem pusztán szövetségesek, hanem jól felfogott érdekük mentén rivalizálnak a nyilvánosságban" - tette hozzá.

Orbán Viktort Vlagyimir Putyin orosz elnök szálláscsinálójának nevezve Puzsér Róbert, azt mondta, a magyarok Szent István-i öröksége, hogy a Nyugathoz tartozzanak.

"Két forradalmunkat verték le az oroszok, és ha lesz harmadik, azt is ők fogják leverni" - jelentette ki, annak a véleményének adva hangot, hogy Magyarországnak választania kell, keletre fordul-e olajért és gázért, vagy nyugatra szabadságért.

A kérdésre, hogy lesz-e ellenzéki együttműködés a fővárosi kerületekben az önkormányzati választáson, azt mondta, a baloldali pártok nem akarnak korrekt megállapodást kötni az általa centrumnak nevezett erőkkel.

Szerinte a korrektség azt jelentené, hogy a tavalyi parlamenti és a májusi európai parlamenti (EP-) választások eredményét átlagolva osszák el a helyeket.

Arra a felvetésre, hogy a
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:54
Könyvfesztivál - Megnyílt az idei rendezvény
hatalmukat hazugságokra, ellenségképek fabrikálására, arra, hogy az emberek ne tegyenek fel kérdéseket. A jó irodalom ezzel szemben arra bátorít, hogy az olvasók kérdéseket tegyenek fel maguknak és másoknak - tette hozzá.

Frank Rossavik szerint az igazság relatívvá vált, elveszítette értékét, ma a hazugságokat sokszor "alternatív tényeknek" igyekeznek beállítani. Mindeközben sok országban, például Törökországban és Oroszországban, nacionalista autoriter rezsimek épültek ki.

Még itt, Magyarországnak is nyomasztó az összkép, különösen azért, mert Magyarország elvileg az európai értékközösséghez tartozik - vélte a norvég szerző.

A megnyitó után vehette át a Budapest Nagydíjat Karl Ove Knausgard, a fesztivál díszvendég írója Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettestől és Gál Katalintól, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnökétől.

A norvég írót Tóth Krisztina laudálta, aki kiemelte: Karl Ove Knausgard hatkötetes Harcom című önéletrajzi regényfolyamának
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 20:20
Szijjártó: Magyarországnak szüksége van a legfejlettebb technológiák behozatalára és kínai befektetésekre is
Elmondta, Magyarország és Kína kapcsolatai sosem voltak olyan jók, mint most, és ennek súlyt ad az, hogy idén van a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok megteremtésének hetvenedik évfordulója. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország az elsők között ismerte el 1949-ben a Kínai Népköztársaságot.

Szijjártó Péter arról beszélt, hogy Magyarország jellegzetes ország a közép-európai térségben, kicsi és nagyon nyitott a gazdasága, amelyet erősen befolyásolnak külső tényezők, például a külső befektetői környezet és az export. A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik: "a Magyarországon készült" korszakát felváltja a "Magyarországon feltalált" korszaka. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon teljes a foglalkoztatás, ezért ma már nem az a legfőbb kérdés, hogy képes-e nagy számban új munkahelyeket teremteni, hanem az, hogy képes-e növelni a fejlett technológiák piaci részesedését.

"A magyar gazdaságnak ezért valóban szüksége van arra, hogy a legfejlettebb technológiák érkezzenek az országba" -
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 12:39
Krónika 6. rész (kérdések)
kifejtette: a pártja által is szorgalmazott európai egyesült államok egyik első intézkedése lehet az európai családi pótlék fizetése. Mivel a magyar kormány az elmúlt években nem emelte a családi pótlék összegét, minden magyar családnak óriási segítség lesz ez a támogatás, amely nem fog késni - vélekedett.

Rétvári Bence válaszában elmondta: az EU valóban növel bizonyos támogatásokat, így például a migrációt segítő civil szervezetek támogatását. Az EU családpolitikája nem a családok támogatása, Magyarországnak pedig egyedi családtámogatási rendszere van - fogalmazott.

LMP: kérdéses, van-e terv a paksi blokkok leszerelésére

Schmuck Erzsébet (LMP) azt firtatta, hogy van-e a kormánynak terve a paksi atomerőmű azon blokkjainak a leszerelésére, amelyeknek lejár az üzemi ideje. A működés lejártával is sok lesz a teendő a blokkokkal, és óriásiak lesznek a költségek - magyarázta.

Cseresnyés Péter államtitkár közölte: az ellenzék részéről csak kritikákat és rémhírterjesztést lehet hallani az
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:13
Krónika 4. rész (kérdések)
felelősen kíván ebben a kérdésen is gazdasági döntést hozni, és akkor fogja az eurót bevezetni, amikor az a magyar emberek érdekét szolgálja.

LMP: módosul-e a paksi erőműbővítési szerződés?

Demeter Márta (LMP) a paksi atomerőmű-bővítés nemzetközi szerződésének módosítása ügyében érdeklődött.

Tállai András államtitkár úgy reagált: a nemzetközi hitelszerződés biztosítja, hogy az új erőmű hosszú távra rendelkezésre álljon, a magyar állampolgárok érdekét szolgálja, védőhálót jelent Magyarországnak. Ha a nemzetközi szerződés módosul, az kellő időben, előkészítve az Országgyűlés elé fog kerülni - közölte.

Párbeszéd: hogyan védik meg a Balaton környezetét?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) arra várt választ, "hogyan tervezi a kormány megakadályozni, hogy szétbarmolják a Balatont". A kormány fejlesztései szerinte veszélyesek a fákra és a zöld területekre, most az üzletemberek teszik tönkre a környezetet a Balatonon - mondta, és sorolta az általa visszásnak ítélt ügyeket.

Farkas Sándor,
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 14:01
Migrációs konferencia - Orbán: most kell cselekedni!
A migráció, a határvédelem, az európai egység ügyében most kell cselekedni, mert ha az európai politika nem hoz azonnali döntéseket, akkor olyan folyamatok indulnak meg, amelyeket később lehetetlen lesz megállítani. "Most kell döntéseket hozni, mert egyébként 20, 30, 40 év múlva olyan következményekkel néznek szembe az utódaink, talán még mi magunk is, amit bánni fogunk" - jelentette ki Orbán Viktor.

Idézte azt az ENSZ-adatot, amely szerint 13 év alatt félmilliárd emberrel fog emelkedni Afrika lakossága, kis híján annyival, mint amennyi az Európai Unió lakosainak mostani száma, közben pedig az afrikai és az európai élet színvonala közötti különbség inkább nőni fog. Így az Afrika felőli migrációs nyomás bizonyosan erősebb lesz - jelezte.

A kormányfő ezért közölte: Afrikát nem öt év múlva, hanem most kell elkezdeni fejleszteni, hogy "a segítséget vigyük oda, és ne a baj jöjjön onnan ide".

Emellett még most kell helyreállítani Kelet és Nyugat egységét a migráció ügyében, mert később
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 13:21
Nem a zászló a lényeg, hanem az új szelek, amik lobogtatják
királyságbeli walesiek zászlajáról van szó, hanem az erdélyi székelyekéről. Egy olyan népről, ami a fentiekhez - többé vagy kevésbé - hasonlóan nem tartozik annak az országnak a többségi népéhez, amelyikben él. Ez érzékenyen érintheti azokat, akik ,,román nemzetállamról" fantáziálnak, de nekik is ideje szembenézniük a realitásokkal.

Magyarország számtalanszor megtette ezt a szembenézést, amikor leszögezte, hogy nincsenek területi követelései Romániával szemben. Ez a realitás. Magyarországnak sem a demográfiai mutatói, sem a gazdasági ereje, sem a katonai potenciálja, sem a szövetségi politikája, sem az európai helyzete nem teszik reálissá bármiféle területi követelés fenntartását. Ahogyan nem teszi ezt lehetővé a közgondolkodás változása és a társadalmi támogatottság hiánya sem.

Aki ennek ellenkezőjével kecsegtet vagy éppen riogat, az a saját képzeletének foglya.

Románia uniós csatlakozása előtt Magyarország, a nagy jóindulat jegyében, még a vétó lehetőségét
menusgabor, 2019. március 22. péntek, 21:45
Áder: 2022-re befejeződik a Via Carpatia teljes magyar szakasza
áll", nagy részét már megépítették, és 2022-re befejeződik.

A folyosónak az a szakasza, amely Magyarországra esik, akkor már autópályaként vagy kétszer kétsávos gyorsforgalmi útként lesz használható - jelentette be Áder János.

A tárgyalás témáit ismertetve, Áder kiemelte mindkét ország jó gazdasági teljesítményét. A lengyel gazdaság helyzete kedvező hatással van a lengyel-magyar kapcsolatokra is - mondta az elnök, felidézve, hogy Lengyelország negyedik legfontosabb gazdasági partnere Magyarországnak.

A magyar közmédiának a két ország családpolitikájára vonatkozó kérdésére az államfő elmondta: "Hányszor halljuk, (...) hogy a lengyel és a magyar fiatalok százezrei külföldre mentek el dolgozni a jobb kereset reményében".

Rámutatott: ma a két ország gazdasági helyzetének köszönhetően jobbak a keresetek, mint korábban. Mindazonáltal "a brit vagy a német keresetekkel még mindig nehezen tudunk versenyezni" - ismerte be. Szociálpolitikai intézkedésekkel, családtámogatással, gyermekek után járó
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 19:51
Magyar-lengyel védelmi együttműködésről tárgyaltak Budapesten
cseréjét.

A találkozón aláírták azt a dokumentumot, amellyel Lengyelország csatlakozott a Budapesten működő NATO Egészségügyi Kiválósági Központhoz.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter azt mondta: jó érzéssel tölti el, hogy ennyire egyformán látják és érzik az előttük álló feladatokat.

Kiemelte: Lengyelországgal teljes mértékben azonosan gondolkodtak már 2015-ben is, amikor az illegális migráció kérdése felmerült. Köszönetet mondott azért, hogy Lengyelország akkor azonnal segítséget nyújtott Magyarországnak. A magyar miniszter jónak értékelte a V4-ek harccsoportjának működtetését is, ami most Horvátországgal bővítve kezdi meg feladatainak ellátását az év második felében. Ennek kapcsán beszéltek arról, hogy ezen eredményes munkát 2023-ban folytatni kell, akkor ismét szeretnék szolgálatba állítani a harccsoportot.

A NATO szövetségi feladatainak kapcsán is egyetértettek abban, hogy a keleti és déli fenyegetés mindkét országnak rendkívüli kihívást jelent. Ezért mindkét ország számára rendkívül
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:31
1/131
Képek, videók
oraatallitas.jpg
dnemethk
2017. december 29. péntek, 21:06
Óraatállítás
csalogany13
2017. március 26. vasárnap, 23:37
tavaszi_oraatallitas_1 645
xyhajnalka
2013. július 05. péntek, 22:40
Óraátállitás.jpg
kicsoda57
2013. március 28. csütörtök, 21:11
oraatallitas.gif
hartvigjoe
2012. március 24. szombat, 05:54
IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK
turul72
2010. szeptember 19. vasárnap, 09:11
Köszönet Magyarországnak
zozhyka
2010. február 28. vasárnap, 19:24
Igazságot Magyarországnak
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:27
Igazságot Magyarországnak
rambobby
2007. április 22. vasárnap, 07:19
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Címkék
Cseresnyés Péter, idei EP-választások, olyan népről, német keresetekkel, nemzeti érdek, demográfiai mutatói, önkormányzati választáson, Karl Ove Knausgard, vétó lehetőségét, nemzet biztonsága, fővárosi kerületekben, Szijjártó Péter, Mevlüt Cavusoglu, migrációs válságot, Európai Unió, bevándorlás leállításával,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.