Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 05:30 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
gondolhatott. A listán vannak olyanok is, akiknek nincsenek vállalkozásaik, így támogatásokra sem pályáznak, de óriási vagyonuk van, amelyet sok esetben vitatott körülmények között szereztek.

A 13 VÖRÖS BÁRÓ


Varga Zoltán

A Central Médiacsoport vezérigazgatója-tulajdonosa éppen a hetekben okozott hatalmas botrányt, amikor kiderült, hogy tulajdonostársaival másfél milliárd forint osztalékot vett ki a többek között a 24.hu-t is tulajdonló Central Médiából, miközben alkalmazottainak a koronavírus-járványra hivatkozva csökkentette a fizetését.

Másfél milliárdot vettek ki a Central Médiacsoportból Fotó: Facebook/Centrál Médiacsoport


Felcsuti Péter

Felcsuti
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
13. évközi hét szombat 07.04
földjükről, melyet nekik adtam - mondja az Úr, a te Istened.
Ez az Isten igéje. Ám 9,11-15

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítása új lelkületet kíván követőitől.
Keresztelő János tanítványai egyszer Jézushoz járultak, és megkérdezték tőle: ,,Miért van az, hogy mi és a farizeusok gyakran böjtölünk, a te tanítványaid viszont nem tartanak böjtöt?"
Jézus így felelt nekik: ,,Vajon szomorkodhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Eljönnek a napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt, akkor majd böjtölnek.
Senki sem tesz régi ruhára új szövetből foltot, mert az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. Új bort sem töltenek régi tömlőkbe: mert így kiszakadnak a tömlők, a bor kiömlik, és a tömlők is tönkremennek. Az új bor új tömlőkbe való; akkor mindkettő megmarad."
Ezek az evangélium igéi. Mt
maroka, 2020. július 04. szombat, 08:39
A menny ajtaja nyitva áll
,,Íme, egy nyitott ajtó volt a mennyben" (Jel 4,1).

Emlékeznünk kell arra, hogy János akkor írta ezeket a szavakat, amikor Patmosz szigetén volt. ,,Isten beszédéért és Jézus bizonyságtételéért" került oda (Jel 1,9). Erre a szigetre száműzték, ami félreeső, sziklás és barátságtalan börtön volt. Mégis itt, a nehéz körülmények között - elkülönítve minden Efezusban lakó szeretett társától, kizárva az imádkozó gyülekezetből, és arra ítélve, hogy csak kellemetlen rabtársai társaságában legyen - kapta meg ezt a látomást, mint különleges kiváltságot. Fogolyként látta, hogy ,,egy nyitott ajtó volt a mennybe".
Emlékeznünk kell arra is, hogy Jákób, aki a sivatagban lefeküdt aludni, miután távozott apja házából, ,,álmot látott: íme, egy létra volt a földön felállítva, melynek teteje az eget érte... És íme, az Úr állt rajta..." (1Móz 28,12-13)
A menny ajtói megnyíltak nemcsak e két személy előtt, hanem sok más embernek is. A világ becslése
kalmanpiroska, 2020. július 01. szerda, 06:54
A béke vize – Roma lelki napot tartottak Csatkán
Idén, június 28-án másodszor is megrendezték Csatkán a romák lelki napját, amely a híres búcsú ,,csendes-ülős", mélyebbre merítő változataként is felfogható, és Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigány pasztorációs Bizottságának vezetője a cigány pasztorációban szolgáló számára is mindig tartogat erre az alkalomra megszívlelendő gondolatokat.
Amikor a templomba lépünk, a püspök a gitárt hangolja, majd nem sokkal később énekelni kezdjük a Minden, mi él...-t, aminél jobb kezdőéneket Csatkán, a természet templomában ki se lehetne találni. Épp mellettem lép be egy úr, és a vállán gyönyörű pillangót hoz be; anélkül, hogy tudna róla. Kisfiú jön mögötte, és az első kézmozdulata alapján le akarja vadászni, de aztán - talán mivel hirtelen ráébred, milyen szép ez a pillanat, megérzi, hogy ez a kis csoda a ,,létével énekel" - végül csak mosolyogva rámutat a ,,potyautasra", aki ekkor hirtelen megijed a figyelemtől, és nagy lendülettel kirepül a
maroka, 2020. június 30. kedd, 13:09
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés, Paks, a nemzet)
jelent, nem azt, hogy elkezdik építeni az atomerőmű munkagödrét. Megerősítette, kedden beadják az építésre vonatkozó létesítésiengedély-kérelmet Országos Atomenergia Hivatalhoz (OAH). Hozzátette: ezt követően, három hónap múlva beadhatják a munkagödörre vonatkozó tervet, az OAH-nak pedig szintén három hónapja van azt elbírálni. Szerinte ennek a munkának az elvégzése kölcsönös érdeke a magyar és az orosz félnek, azzal lehet csökkenteni a késedelmet is.DK: a kormány a nemzet ügyét árulja el, amikor szembemegy a közös európai eszmei gondolattalGyurcsány Ferenc (DK) a kormány nemzetfelfogását bírálta, szerinte az elmúlt 30 évben a szabad Magyarország történetében nem ártott még politikai erő annyit a magyar nemzetnek, mint a mostani kabinet. Hozzátette: a nemzet a hatalmi politika silány eszközévé vált a kormány kezében, amely a nemzetben nem kapcsot keres, hanem szablyával metszi, ezzel elárulva a nemzetet. Közölte, a mostani a kormány nacionalista és nem patrióta.

Úgy vélte, a
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:12
Idén is megtartják a Vajdaság legjelentősebb kulturális fesztiválját
zenei élet kiválóságai nyitják a szezont. Július 20-án Lajkó Félix hegedűművész ad gálakoncertet, amelynek keretében színpadra lép saját zenekarával, de a lengyel Volosival is, amellyel közösen tavaly egy magyar és egy lengyel zenei díjat is bezsebeltek.

Július 21-én, kedden Berecz András mese- és énekmondó várja történeteivel, népzenével és tánccal a közönséget, majd Csík János lép színpadra a Mezzo zenekarral.

A szervezők szerint az "igazi dombosi életérzést" a következő négy nap hozza el, amikor a 100 méteres, patkó alakú löszfal tövében találkoznak a térség legjelentősebb előadói és az évről évre visszatérő közönség.

Az összművészeti rendezvényen a korábbi években megszokott fényfestészetre, tábortűzre, gyerekprogramokra, gasztronómiai élményekre és természetesen koncertekre lehet számítani.

A zenei program keretében autentikus cigányzenével lép fel a Besh o Drom zenekar, dzsesszel várja a közönséget a Modern Art Orchestra, újra Kishegyesre látogat a tavalyi évben nagy sikert
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 10:21
A rosszul értelmezett hűség
kapzsiságról van szó. Jókora adományt adtak - mely nem volt kötelező -, de azt a látszatot keltették, hogy az sokkal nagyobb, mint amekkora valóban volt. Hazudtak, és ily módon foltot ejtettek Isten becsületén. Férj és feleség egyetértettek a dologban. Ámbár Szafirának volt egy külön lehetősége, hogy vallomást tegyen, ragaszkodott férjéhez a bűnben, és osztozott vele a büntetésben.
Jobban kell szeretnünk az igazságot, mint feleségünket vagy férjünket. Vannak pillanatok mindenki házasságában, amikor az egyiknek így kell szólnia a másikhoz: ,,Nem, édesem, erről szó sem lehet."
Túl sokan lojálisabbak feleségükhöz, férjükhöz, mint az igazsághoz. A törvény tudatában van ennek, ezért a bíróságon nem veszik számításba a férjeket vagy a feleségeket tanúként, ha olyan ügyről van szó, amelyik egyikőjüket érinti. Mindenképpen megvédenék egymást.
A gyermekek is megtanulják ezt. Amikor cseng a telefon, és papa így szól: ,,Ha János úr az, nem vagyok itthon", Jancsi ezt
kalmanpiroska, 2020. június 27. szombat, 07:07
A látás mint akadály
hite még kétségei között is. Annak ellenére, hogy félelmében felkiáltott, mégis a hajóból kiszállva, Jézus felé tartott.
A Szentírásnak ebben a fejezetében látjuk, hogy Péternek a látás lényegében akadállyá lett. Mihelyt kilépett a hajóból, a hullámok többé nem rá tartoztak. Egyedül azzal kellett volna törődnie, hogy magától Krisztustól fényes ösvény látszott a sötétben. Még egy királyság fénye, ami tízszerte ragyogóbb lett volna, mint az ősi Egyiptomé, sem téríthette volna el Péter látását.
Amikor az Úr hív téged, hogy menj át a vízen, lépj ki bizalommal és örömmel! Nem sikerül, ha méregeted a hullámokat, vagy arra vársz, hogy megerősödj a szél vizsgálata által. Ha próbálod áttekinteni a veszélyt, az ténylegesen a vesztedet okozhatja. A habozás a nehézségeknél azt válthatja ki, hogy a hullámok összecsapnak a fejed fölött.
,,Szememet a hegyekre emelem" (Zsolt 121,1), és megyek tovább. Nincs más út.

Félsz a habokra lépni?
Higgy, még úszol is!
Ő soha nem hagy el
kalmanpiroska, 2020. június 26. péntek, 06:44
Felajánlották a Pécsi Egyházmegyét Jézus Szent Szívének
Amikor Jézus szeretete megjelenik a tekintetünk előtt, akkor a szeretet elvont fogalma helyett a konkrét valóság mutatkozik meg a mindannyiunkhoz közel álló szeretetben, amelyet Jézus Krisztusban megtapasztalhattunk.
.............
Az ünnepi szertartást a Jézus Szíve-templomban tartották Jézus Szentséges Szívének ünnepén, június 19-én, pénteken este hat órakor.
A pécsi Jézus Szíve-templom búcsúja a Kvanduk Frigyes általános helynök által vezetett szentségimádással kezdődött, ezt követően a helynök felajánlotta az egyházmegyét Jézus Szent Szívének. Az ünnepi eseményt szentmise követte Hegedűs János dombóvári plébános, bírósági helynök főcelebrálásával. ,,Jézus Szent Szívének ünnepén érdemes újra felidézni, hogy a szív a teljes embert kifejező ősfogalom, amely egyszerre utal testi és lelki valóságra, amely a bennünk megnyilvánuló személyiség középpontját jelenti, amelyben az
maroka, 2020. június 22. hétfő, 14:40
Papszentelés Egerben - 06.20
vezetőknek, a tanároknak, a papoknak a szülőknek, családtagoknak, hogy az oltárhoz segítették a felszentelteket. A négy újmisés pappal együtt összesen 194 lelkipásztor teljesít szolgálatot az Egri Fő egyházmegyében.
...............
Az újmisések így vallanak magukról:

Barta Márton István
,,Mádról származom, 28 éves vagyok. Hivatásom története általános iskolás koromra vezethető vissza. 12-13 éves lehettem, amikor egy szentmisén, az átváltoztatás alatt éreztem, hogy milyen jó és örömteli lenne, ha az Urat szolgálnám az ő oltáránál. Az érettségit követően beadtam a jelentkezésemet az Egri Hittudományi Főiskolára és az Érseki Szemináriumba, ahol 2010 és 2012 között folytattam tanulmányaimat. Meginogtam a hivatástudatomban, és ezért felhagytam tanulmányaimmal, dolgozni kezdtem, de a boldogságkeresés mindvégig megvolt bennem. 2015 májusában ismét erős hívást éreztem a papi hivatásra, ezután egy személyes
maroka, 2020. június 20. szombat, 22:34
Az év legrövidebb éjszakája
Az év legrövidebb éjszakája vár ránk szombaton: itt a nyári napforduló. A naphoz sokféle csillagászati érdekesség és hagyományos népszokás kapcsolódik. De vajon miért esik idén 20-ára, amikor tavaly 21-én volt? És miért Szent Iván éjjelét tartják a legrövidebbnek, ha arra csak napokkal később kerül sor?

Amióta az emberiség figyeli a csillagokat és a nap járását, azóta ismerjük a csillagászati év két sarokpontját, a nyári és a téli napfordulókat. Ilyenkor változik a napszakok hosszabbodásának a trendje: míg karácsony után egyre több időt tölthetünk világosban, június végétől rendre egy kicsivel később kel, és korábban nyugszik le a nap. De mi az oka, hogy évente más napra eshet a napforduló?A naptári és a csillagászati év különbsége- A hétköznapi életben használt naptári év alapesetben pontosan 365 napig tart. A csillagászati év - vagyis az az idő, ami alatt a Föld egyszer megkerüli a Napot - ennél valamivel hosszabb, 365 nap és körülbelül 6 óra. A különbséget négyévente a szökőnapok
foldinefehereva, 2020. június 20. szombat, 19:42
Szent II. János Pál pápa máriás tanítása
Szeplőtelen Szíve által Istennek ajánlotta, pápasága alatt (2000-ben) pedig a fatimai titok harmadik részére is rácsodálkozhattunk, mely a Hittani Kongregáció gondos tanító magyarázatával kiegészítve újra csak megerősített hitünkben: Krisztus a történelem Ura, Mária pedig szakadatlanul gondunkat viseli.
A hazatalálás élménye a częstochowai kegyhelyen az első lengyelországi pápalátogatás (1979) alkalmával is mélyen megérintette, sok erőt nyújtva élete és szolgálata további zarándokútjához, különösen amikor már egyre súlyosbodó betegségének kereszthordozása egyre erőteljesebben látszott meg vonásain. Viselte mindezt élő, sugárzó hittel, derűvel és Mária iránti töretlen bizalommal, mind utolsó zarándokútján, mely éppen Lourdes-ba vezetett 2004-ben, mind pedig végső ,,hazatalálásának" megindító óráiban 2005. április 2-án, az általa elrendelt Isteni Irgalmasság vasárnapjának előestéjén, mely akkor épp a Szűzanya Szívének oly kedves első szombatra esett. Odakint rózsafüzérek egész sorát imádkozó
maroka, 2020. június 20. szombat, 13:49
1/1405
Képek, videók
Rendelkező forgalmi szolg
mezixy
2008. szeptember 09. kedd, 17:08
zoltán atya0507_2.png
maroka
2020. május 07. csütörtök, 19:01
zoltán atya0507.png
maroka
2020. május 07. csütörtök, 18:55
orsos zoltán0424.png
maroka
2020. április 24. péntek, 09:48
meszlény zoltán ereklye03
maroka
2020. március 04. szerda, 10:54
17-szucs-zoltan-birosa gon
menusgabor
2020. január 16. csütörtök, 21:25
Gera Zoltán
dandej
2019. november 17. vasárnap, 22:08
Debreceni Zoltán.jpg
liliana01
2019. november 06. szerda, 19:08
Nadányi Zoltán - Szeptemb
lilagondolatok
2019. szeptember 01. vasárnap, 08:14
SZKT-Majó- Petri Zoltán.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:59
SZKV-Nemes Zoltán.jpg
agica2004
2019. május 14. kedd, 18:59
SZKT-Láda Zoltán.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:26
mága zoltán 0314_2.jpg
maroka
2019. március 14. csütörtök, 14:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.