Belépés
2020. április 07. kedd | 15. hét | 98. nap | 02:18 | Herman
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
megdöbbentő dolog a szellentésről, amit
szivárványt pukkantanak, igaz? Aha.

Dehogyis. Egyénenként változó az eregetés mértéke, de nincs különbség a nemek között. Az eltérés annyi, hogy a férfiak általában jobban felvállalják, sőt, esetenként elégedettebbek is a teljesítményükkel

Veszélyes a szellentés visszatartása?

Erre nincs hivatalos válasz, viszont a történelem során sokáig úgy tartották, komoly gondokat okozhat, és az egészségre is ártalmas, ha nem engedjük ki időben a fáradt gőzt. Éppen ezért hozott Claudius császár is törvényt, hogy szabadon eregethessenek az összegyűlt emberek, nehogy bajuk essék a nagy illedelmességtől. Valójában viszont nincs bizonyíték arra, hogy bármi gondot okozna, esetleg némi hasfájást, felfúvódást, illetve a szellentés későbbre tolódását.

Hová tűnik a visszatartott szellentés?

Csodák nincsenek, aminek ki kell jönni, az ki is jön, stb. Magyarán, ne is reménykedjen, ki fog az jönni, legfeljebb azután, hogy elaludt. Amint ellazul a test, utat tör
suzymama, 2017. április 19. szerda, 22:37
Bálint-nap
Rómában. Egyikük, Terni Szent Bálint a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziától szenvedők védőszentje. A római katolikus naptár szerint 1969-ig ünnepét február 14-én tartották, amikor kivették a külön napon ünnepelt szentek sorából. Ez a nap azonban ma is Bálint, illetve Valentin névnapja. (Lásd még: Bálint-nap)

Tartalomjegyzék [elrejtés]
1 Életük
2 Az epilepsziások védőszentje
3 Jegyzetek
4 Források
5 Lásd még
Életük[szerkesztés]
A 3. századból, II. Claudius Gothicus római császár (uralkodott: 268-270) korából három Valentinus nevű keresztény mártír is ismert:

Római Szent Bálint áldozópap és vértanú. II. Claudius alatt elfogták hitéért. Maga a császár próbálta meg őt pogány hitre téríteni, de a pap babonaságnak nevezte a pogányságot. A császár erre egy Aster nevű főtisztjének átadta Bálintot kivégezni. Bálint Aster házában beszélt a keresztény hitről és meggyógyította a főtiszt vak leányát. Mivel Bálint hatására Aster és házanépe
evavicus, 2017. február 16. csütörtök, 13:58
Bálint vagy Valentin?
BÁLINT VAGY VALENTIN?

A szerelmesek napjának őrületére, néhány éve még legyintettünk, de aztán egyre kevésbé tudtuk magunkat távol tartani Szent Valentin szenvedélyétől, akit keresztény hite miatt üldözött Claudius császár. Börtönbe vetette, ahol beleszeretett őrzője vak lányába, kinek látását sikerült
menusgabor, 2016. február 14. vasárnap, 18:30
Valentin napi legenda....
pontosan a személyét.

Az egyik legenda szerint Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én.
Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak:
"Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

A másik legenda:

A történet i.sz. 270-ben egy Valentin nevű katolikus pap lelkészkedett Rómában.
Ebben az időben tiltotta meg II. Claudius uralkodó a fiatal férfiaknak, hogy megnősüljenek, mert
úgy gondolta, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, mint azokból, akiknek feleségük és családjuk van.
Amilyen romantikus férfi volt Valentin, felismerte, hogy ez a döntés mennyire káros
a fiatal férfiak számára és ezzel a határozattal csak nőni fog a titokban kötött házasságok száma.
Amikor Claudius rájött, hogy a pap a döntést ellenzi, bebörtönözte.
Valentin a börtönben barátságot kötött a börtönőr vak
klementinagidro, 2016. február 14. vasárnap, 15:43
Tallóztam.
pontosan a személyét.

Az egyik legenda szerint Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én.
Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak:
"Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

A másik legenda:

A történet i.sz. 270-ben egy Valentin nevű katolikus pap lelkészkedett Rómában.
Ebben az időben tiltotta meg II. Claudius uralkodó a fiatal férfiaknak, hogy megnősüljenek, mert
úgy gondolta, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, mint azokból, akiknek feleségük és családjuk van.
Amilyen romantikus férfi volt Valentin, felismerte, hogy ez a döntés mennyire káros
a fiatal férfiak számára és ezzel a határozattal csak nőni fog a titokban kötött házasságok száma.
Amikor Claudius rájött, hogy a pap a döntést ellenzi, bebörtönözte.
Valentin a börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával.
A
horvathnemagdi, 2016. február 14. vasárnap, 12:04
Valentin nap
1446-ban ünnepelték. Az 1700-as években váltak divatossá a Valentin-verseskötetek, a XIX. században ezen a napon már üdvözlőkártyákat is küldtek egymásnak az emberek.

A legenda szerint a 270-ben tartott ünnepen végezték ki Valentint, az üldözött, keresztény püspököt.
Bizonyos nézetek szerint Valentint azért ítélték halálra, mert segített üldözött keresztény társainak, sőt egyiket-másikat ki is mentette a börtönből, míg más források szerint Valentin titokban párokat adott össze, noha ezt II. Claudius megtiltotta, mondván: a nőtlen katona lojálisabb a nősnél.
A legenda szerint a kivégzés előtt Valentint börtönben őrizték.
A börtönőrnek volt egy vak lánya, akit Valentin imádsággal meggyógyított. Egy másik variáció szerint ez a lány teljesen ép látású volt, viszont szerelembe esett Valentinnel. Amikor a férfit vitték a vesztőhelyre, akkor odakiáltott, hogy "a Te Valentinod".

Egy másik változat szerint levélkét dobott a (vakságból felgyógyult) lány felé az imént idézett
zsu74, 2016. február 14. vasárnap, 03:13
Negyvennégy év után Hamlet!
Ma este hét órakor lesz a Hamlet premierje a kecskeméti Katona József Színházban, Rusznyák Gábor rendezésében. Claudiust Kőszegi Ákos alakítja, vele beszélgettünk.
- Pályafutása során játszott már a Hamletben, azonban nem Claudiust...
- Szegeden, a rendszerváltozás előtt, 1987-ben Bodolay Géza rendezte a darabot, én alakítottam Hamletet. Az előadás eléggé politikus volt, akkoriban forrt a levegő. A premier október 23-ára volt kiírva, de egy héttel korábbra kellett tenni, mert a forradalom kitörésének évfordulóján nem engedélyezték a bemutatót. A darabot 23-án is játszottuk, valami elképesztő sistergés volt a nézőtéren.

- Ha azt halljuk, hogy Hamlet, akkor a címszereplő vívódása, őrlődése jut eszünkbe, melynek csúcspontja a híres nagy monológ. Claudius - aki megölette a királyfi atyját, majd később parancsot ad Hamlet meggyilkolására is - nem tűnik
vicus54, 2016. február 12. péntek, 13:00
A Valentin-nap milyen hatásal van a szinglikre ?
Szent Bálint ünnepét már az ókori Rómában is megtartották, és eredetileg egy keresztény ünnep volt. De ki volt Szent Bálint?

Szent Bálint püspök (avagy Valentin, Valentinus) a szerelmesek, a lelki betegek és az epilepsziások védőszentje. A hagyomány szerint a halála napján, február 14-én ünnepeljük.

Franciaországban és Angliában a 14. században vált a fiatal házasok és a jegyesek védőszentjévé. A történet szerint Szent Bálintot keresztény hite miatt február 14-én végeztette ki II. Claudius, római császár. A kivégzés előtt üzenetet küldött egy lánynak, aki történetesen a börtönőre leánya volt, és maga Szent Bálint adta vissza a látását. Ezt a levelet így írta alá: A Te Bálintod azaz A Te Valentinod. Innen ered a Bálint-napi üzenetküldés hagyománya. Szent Bálint egyébként Terni püspöke volt, ahol szívesen esketett fiatal párokat, vagy akár katonákat is - akiknek nem lett volna szabad akkoriban összeházasodniuk. A friss házasok virágokat kaptak a templomkertből ajándékként a
piktorka2, 2016. február 09. kedd, 15:55
Honan és miért inportáltuk a Valentin-napot ?
"A Bálint-napi szokások eredetét sokan azzal magyarázzák, hogy Szent Bálint, Terni (Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Egy történet szerint ugyanis - mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték - Bálint a hite erejével börtönőre vak leányának visszaadta a látását, majd február 14-ei kivégzése előtt búcsúüzenetet küldött a lánynak, ,,A te Bálintod(tól)" aláírással.
Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata a Wikipedia szerint. A history.com a Valentin-nap egyik legendáját a Kr. u. 3. századra vezeti vissza. Eszerint Valentin (Bálint) pap volt II. Claudius császár idején. A császár ekkoriban határozott úgy, hogy a nőtlen férfiak jobb harcosok, mint a családosak, ezért a fiatalabbak számára egyszerűen megtiltotta a házasságkötést. Bálint azonban igazságtalannak gondolta ezt, és II. Claudius akarata ellenére, titokban továbbra is összeadta a fiatal párokat. Amikor rájött,
xenos, 2016. február 09. kedd, 14:06
Bálint - Valentin nap
is neveznek világszerte - megajándékozzák szeretteiket az emberek. Magyarországi népszerüsége alig 15 esztendőre tekint vissza. Természetesen a Valentin napnak is mint minden ilyen jellegű ünnepnek megvannak a követői és az ellenzői is. Írásunkból a Valentin nap eredetétől kezdve a kapcsolódó babonákig sok érdekes információt megtudhat az érdeklődő.

Valentin kultusza a II. századra vezethető vissza, ekkor élt Valentin. A legelterjedtebb történet szerint Valentin keresztény hite miatt II. Claudius börtönében sínylődött, s a börtönőr vak leányának hite erejével adta vissza a látását. Az ifjú 270. év február 14-i kivégzése napján a kedves leánynak küldött üzenete végén ez állt: ,,A Te Valentinod". Ez az utolsó üzenet szolgált példaként, és elterjedt az üdvözlet küldés szokása a szerelmesek között.

Egy másik variáció szerint ez a lány teljesen éplátású volt, viszont szerelembe esett Valentinnal. Amikor a férfit vitték a vesztőhelyre, akkor odakiáltott a lánynak, hogy "a Te Valentinod",
klementinagidro, 2016. február 02. kedd, 13:27
Februári jeles napok
ajándékképpen kapott ételeket pedig megették.Február 14. - Bálint napja, Valentin nap

496-ban Gelasius pápa rendelte el, hogy Szent Valentin napját február 14-én ünnepeljék.

Szent Bálintról szóló legendák

A Bálint-napi szokások eredetét sokan azzal magyarázzák, hogy Szent Bálint a 14. században a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Egy történet szerint ugyanis - mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték - Bálint a hite erejével visszaadta látását börtönőre lányának, majd február 14-i kivégzése előtt búcsúüzenetet küldött a lánynak, ,,A te Bálintod(tól)“ aláírással. Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. Egy másik legenda szerint Bálint pap volt II. Claudius császár idején. A császár ekkoriban határozott úgy, hogy a nőtlen férfiak jobb harcosok, mint a családosok, ezért a fiatalabbak számára megtiltotta a házasságkötést. Bálint
lenke1964, 2016. február 01. hétfő, 17:54
1/15
Képek, videók
megdöbbentő hasonlóság (h
m_a_r_c_s_i
2007. december 03. hétfő, 13:40
5 Kenéz Gy Amit előre nem
lovaszmarika
2019. szeptember 22. vasárnap, 19:09
amit-neked-szantak-a-t ied
menusgabor
2019. május 09. csütörtök, 20:39
Könyv, amit nem lehet for
furaila
2018. november 23. péntek, 17:55
amitől a legjobban lehet
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:42
amit nem hiszel.png
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:42
amit mondunk.jpg
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:41
amit elhallgatsz.jpg
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:41
Minden,amit el tudsz képz
cuppika59
2018. július 09. hétfő, 11:37
amit nyugodt szivvel el t
relisisi
2018. július 07. szombat, 14:58
amit az égiek.jpg
sz719eszter
2018. június 28. csütörtök, 18:51
Amit e szem ébren lát
sanci81
2018. június 14. csütörtök, 18:07
sárkány eregetés
kovacskatka81
2008. április 06. vasárnap, 18:59
Címkék
legelterjedtebb történet, királyfi atyját, döntést ellenzi, kivégzés előtt, rendszerváltozás előtt, jegyesek védőszentjévé, üdvözlet küldés, határozattal csak, szellentés későbbre, Szent Bálintot, eregetés mértéke, Bodolay Géza, 270-ben tartott, börtönőr lányával, másik legenda, premier október,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.