Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 16:45 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai tüntetések - James Mattis volt védelmi miniszter szerint Trump megosztja az országot
országot az elmúlt három évben" - tette hozzá.

Mint kifejtette: soha nem gondolta volna, hogy "katonákat bármilyen körülmények között arra utasítanak, hogy megsértsék honfitársaik alkotmányos jogait". A volt miniszter feltehetőleg Donald Trump azon felvetésére utalt, hogy igénybe veheti az 1807-es Lázongási Törvényt, amely lehetővé teszi a mindenkori elnök számára, hogy - megkerülve a szövetségi törvényt - belföldi rendfenntartási célokra kirendelje a katonaságot. Ez egyébként 1992-ben megtörtént, amikor hasonló ügy miatt zavargások robbantak ki Los Angelesben. Akkor George H.W. Bush elnök e törvény alapján, a kaliforniai kormányzó kérésére kirendelte a katonaságot.

Mark Esper védelmi miniszter egyébként szerdán hangsúlyozta: nem ért egyet a katonák kirendelésével belföldi rendfenntartás céljából.

Mattis közleményére a közzététele után Trump szinte azonnal reagált. A Twitteren azt írta: "valószínűleg az egyetlen dolog, ami közös Barack Obamában és bennem, az az, hogy mindkettőnknek abban a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 07:06
Amerikai republikánus szenátorok vizsgálódnak Biden fiának ukrajnai üzleti ügyeiben is
A szenátus belbiztonsági bizottsága büntetés terhe mellett bekérte a Blue Star Strategies nevű washingtoni lobbicégtől az ukrajnai Burisma gázipari cégnél végzett munkájának dokumentumait. A demokraták lobbicége akkor dolgozott a Burismának, amikor Hunter Biden az ukrán óriásvállalat igazgatótanácsának tagja volt.

A szenátusi bizottság demokrata párti tagjai hevesen ellenezték a vizsgálatot. Gary Peters, a demokraták rangidős tagja a bizottságban leszögezte: a vizsgálat "azzal a kockázattal jár, hogy felerősödhetnek külföldi ellenségeink beavatkozási kísérletei a 2020-as választási folyamatba".

Ron Johnson wisconsini szenátor, a bizottság republikánus elnöke kifejtette: azokat a vádakat szeretné kivizsgálni, amelyek szerint a lobbisták Hunter Biden ukrajnai pozícióját kívánták volna felhasználni az amerikai külügyminisztériumi döntések befolyásolására a Barack Obama vezette kormányzat idején. "Kérdésem az, hogy miért ez a nagy aggodalom? Ha nincs semmi a háttérben, akkor meg fogjuk
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 07:04
Pompeo: a külügyi főfelügyelőt azért mentették fel, mert gátolta a minisztérium munkáját
elnök ellen a demokraták által indított alkotmányos felelősségre vonási eljárásban (impeachment).

Pompeo elmondta: ő javasolta Donald Trumpnak Linick felmentését, mert álláspontja szerint a tisztségviselő nem látta el megfelelően a feladatát és "gátolta a külügyminisztérium munkáját". További konkrétummal azonban a miniszter nem akart szolgálni. A The Washington Post idézte a külügyminiszter egyik helyettesét, Brian Bulataót, aki kifejtette, hogy a Linick iránti bizalom akkor kezdett fogyatkozni, amikor tavaly egy karrierdiplomatákat érintő személyzeti ügyekben, éppen a Linick által folytatott belső vizsgálatról szivárogtattak ki információkat a médiának. Bulatao szerint a felmentett igazgató fütyült a Mike Pompeo által meghirdetett etikai elvárásokra is.

Steve Linick az előző amerikai elnök, a demokrata párti Barack Obama kormányzata által kinevezett tisztségviselő volt a minisztériumban, s a Trump elnök elleni tavalyi impeachment-eljárás során ő adott tájékoztatást a képviselőház és a szenátus
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 07:04
Mike Pompeo felmentette a felügyeleti igazgatót az amerikai külügyminisztériumban
"Kulcsfontosságú, hogy teljes bizalmam lehessen a felügyeleti igazgatóként szolgálatot teljesítő kinevezettekben. A jelenlegi igazgatóval kapcsoltban immár nem ez a helyzet" - írta Pompeo a Nancy Pelosi házelnöknek címzett levelében, amelyben döntéséről tájékoztatta a demokrata párti politikust.

Steve Linick az előző amerikai elnök, a demokrata párti Barack Obama kormányzata által kinevezett tisztségviselő volt a minisztériumban, s szerepet vállalt a Donald Trump elnök elleni tavalyi impeachment (felmentést célzó) eljárásban, amelyet demokrata párti törvényhozók indítottak el. Tájékoztatást adott a képviselőház és a szenátus nyolc bizottságának, s ő adta át a törvényhozóknak azokat a dokumentumokat, amelyeket a minisztérium Rudy Giulianitól, Trump személyes ügyvédjétől kapott. Ezekben a dokumentumokban esett szó Joe Bidenről, az Obama-kormányzat alelnökéről - aki a demokraták elnökjelöltje lesz várhatóan a novemberi választásokon -, és az akkori ukrajnai amerikai nagykövet, Marie Jovanovich
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 07:04
Az amerikai igazságügyi tárca visszavonta a vádemelést Michael Flynn ellen
Szergej Kiszljakkal, Oroszország akkori washingtoni nagykövetével a hatalomátadás időszakában és 2017 elején folytatott megbeszéléseiről.

Flynn az idén januárban - miután ügyvédet váltott - megpróbálta visszavonni korábbi, beismerő nyilatkozatát. Azzal érvelt, hogy a nyomozók csapdát állítottak neki, és a szövetségi ügyészek "rosszhiszeműen" jártak el vele szemben. Az ügyészek eleinte nem is akartak börtönbüntetést kérni, mivel Flynn altábornagy teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal, ám amikor új ügyvédeket kért fel és felvetette, hogy a kihallgatások során csapdát állítottak neki, közölték: mégis börtönbüntetést kérnek rá.

William Barr igazságügyi miniszter Jeff Jensen, missouri szövetségi ügyész személyében még tavaly új, külső - azaz nem a minisztérium alkalmazottjaként dolgozó - ügyészt kért fel az ügyek átvizsgálására. Május elején a tárca egy sor, korábban rejtve maradt dokumentumot hozott nyilvánosságra, és ezek Flynnt igazolták. Olyan belső levelezéseket, e-maileket és kézzel írt
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 07:04
Amerikai előválasztás - Elizabeth Warren is támogatja Joe Biden elnökjelöltségét
korábbi vetélytársa, Bernie Sanders jelentette ki, hogy támogatja őt.

A massachusettsi szenátor támogatása elemzők szerint azt jelzi: a Demokrata Párt vezető személyiségei felsorakoznak a volt alelnök mellé.

Warren több mint egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy indul az elnökjelöltségért. Nem sikerült azonban olyan széleskörű támogatást elérnie a fiatalok és a liberális szavazók körében, mint Bernie Sandersnek. Március elején függesztette fel kampányát, miután az úgynevezett szuperkedden - amikor egyszerre tucatnál is több tagállamban tartottak előválasztást - jelentős vereségeket könyvelhetett el. Visszalépése óta azonban nem nyilatkozott meg, hogy az előválasztások során kit támogat majd: Sanders szenátort, vagy Biden volt alelnököt.

A szenátornő korábban többször is élesen bírálta Bident, szemére vetve évtizedeken keresztül végzett kongresszusi munkáját és a nagyvállalatokhoz fűződő kapcsolatait. Szerdai támogató üzenetében emlékeztetett is a nézetkülönbségeikre, de leszögezte, hogy az
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 17:23
Harry herceg és felesége, Meghan Markle nonprofit médiavállalkozást indít Los Angelesben
Az Archewell a királyi feladatokról lemondó és Los Angeles-be költöző házaspár új brandje lesz, amely filmes és televíziós produkciókkal is foglalkozik majd, magában foglal egy multimédiás oktatóbirodalmat, valamint egy egészséges életmóddal foglalkozó honlapot - írta a The Daily Telegraph.

Harry és Meghan a brit napilapnak elmondta, hogy a nonprofit szervezettel kapcsolatos további részleteket később hozzák nyilvánosságra, mivel a koronavírus-járvány késlelteti a megvalósítását.

A The Hollywood Reporter az Egyesült Államokban márciusban benyújtott okiratok alapján azt írja, hogy a Los Angeles-i központú szervezet profiljába játékfilmek, cikkek, könyvek, hangoskönyvek, podcastok, audiovizuális szórakoztató programok, tévéműsorok, digitális szórakoztató programok és ismeretterjesztő programok készítése is beletartozik majd.

Sussex hercege és hercegnője januárban jelentette be, hogy feladja királyi teendőit, és pénzügyileg függetleníti magát a királyi családtól, és azóta sok találgatás
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 19:53
Amerikai előválasztás - Joe Biden ígéri, hogy női alelnökjelöltje lesz
jelenlegi helyzet megőrzését akarja, pedig szerinte éppen a mostani válság teremtene lehetőséget az egészségügyi rendszer alapvető átalakítására.

Joe Biden leszögezte, hogy több milliárd dollárt költene az új koronavírus okozta fertőzés terjedésének megfékezésére és a járvány miatt gondokkal küszködő gazdaság élénkítésére.

"Ez olyan, mint hogyha külföldről megtámadtak volna bennünket" - fogalmazott a járványról Biden, aki korábban rasszizmussal, idegengyűlölettel vádolta meg Donald Trump elnököt, amikor "kínai vírusnak" nevezte a Kínából elterjedt új típusú koronavírust.

Bernie Sanders az amerikai történelem példátlan pillanatának nevezte a vírus miatt kialakult válságot, és arra hívta fel a figyelmet: az amerikai egészségügyi rendszer jelenleg nincs felkészülve arra, hogy mindenkit ellásson. Úgy vélte, hogy éppen a mostani vírusválság példázza a legjobban az állami és a magánegészségügyi ellátás működésképtelenségét. A szenátor nem vázolt fel konkrét intézkedéseket a vírusválság enyhítésére,
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 07:04
Amerikai előválasztás - Milliók szavaznak 14 amerikai tagállamban
indianai volt polgármester és Amy Klobuchar minnesotai szenátor azonban televíziós interjúkban dicsérte a volt alelnököt. Buttigieg is és Klobuchar is pályázott a pártja elnökjelöltségére, de Buttigieg vasárnap, Klobuchar pedig hétfőn kiszállt a versenyből, s mindketten Bident mögött sorakoztak fel, miként egy már korábban a kampányból kiszállt texasi politikus, Beto O' Rourke is.

Barack Obama volt elnök azonban - a Biden-kampánycsapat várakozása ellenére - nem biztosította támogatásáról Bident. Sőt, amikor volt alelnöke kampánya hétfőtől olyan reklámspotot kezdett sugároztatni, amelyen Obama egyik beszédéből idéztek Bident dicsérő szavakat, a volt elnök sajtószóvivője kedden fontosnak tartotta tudatni: az idézett szavak egyáltalán nem jelentik azt, hogy Barack Obama Joe Bident támogatná.

Donald Trump amerikai elnök, aki előszeretettel szól hozzá a demokrata párti kampányhoz, újabb Twitter-bejegyzésben fejtette ki, hogy szerinte a demokrata párti elit nem Sanderst akarja elnökjelöltjének és ennek
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 21:34
Az amerikai demokraták elnökjelöltségére pályázó Gabbard pert indít Hillary Clinton ellen
dokumentum, amelynek részletei az amerikai sajtóban is megjelentek,úgy fogalmaz : "akár személyes gyűlöletből fakadóan, politikai ellenségeskedés miatt, vagy az attól való félelemből eredően, hogy a Clinton és szövetségesei által oly sokáig uralt pártban valós változások indulhatnak meg,tény az , hogy Clinton hazudott".

Bár kártérítési összeget nem jelölt meg, Tulsi Gabbard közölte: legalább 50 millió dollár értékű kárt szenvedett.

Hillary Clinton kommentárja tavaly októberben hangzott el, amikor a korábbi amerikai elnök, Barack Obama kampánymenedzserével, David Pflouffe-fal beszélgetett a 2020-as elnökválasztásról. "Ő az oroszok jelöltje, de eddig egy csomó internetes oldallal és más módokon is támogatták őt" - fogalmazott Clinton. Név szerint ugyan nem említette Tulsi Gabbard-t, de egyik szóvivője, és a vele beszélgető Pflouffe is megerősítette, hogy a volt elnökjelölt rá célzott.

Elemzők ennek kapcsánemlékeztettek arra is, hogy a brit választási kampány idején Clinton - aki akkor
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 20:22
Merkel: az EU Németország életbiztosítása
ugyanis az Európai Unióhoz és az ENSZ-hez hasonló, nemzetek feletti szervezetek rendszerét alapvetően a második világháború és a megelőző évtizedek történetéből levont tanulságok hozták létre, ám mivel ma már nagyon kevesen vannak azok, akik átélték a háborút, ezeknek a tanulságoknak a fontossága is halványulóban van.

Angela Merkel ezzel összefüggésben alig burkolt bírálatot is megfogalmazott Donald Trump amerikai elnök címére. Kijelenti a Financial Timesnak adott interjúban, hogy Trumpnak igaza van, amikor a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) vagy az ENSZ reformjának szükségességét hirdeti. "Semmi kétség nem merül fel mindezzel szemben, én azonban nem kérdőjelezem meg a világ multilaterális szerkezetét" - teszi hozzá.

Merkel szerint eltolódás tapasztalható az Egyesült Államok politikájában, mivel már Donald Trump elődje, Barack Obama is arról beszélt, hogy Amerika szemszögéből nézve Ázsia évszázada következik.

Az Egyesült Államok egyre kevésbé összpontosítja figyelmét Európára, és ez így
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 07:04
Trump: ha a Szulejmáni elleni csapás tervéről egyeztetek a kongresszussal, a demokraták kiszivárogtatták volna
Szulejmáni kegyetlen bűncselekményei miatt kellett volna háborogniuk" - jelentette ki.

A rendezvényen kitért a választási kampányra is. Mint mondta: reméli, Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje, mert akkor végig a kampányban foglalkozhat a Biden-család általa korrupciósnak minősített gazdasági ügyeivel.

"Minden egyes vitában azt fogom tőle kérdezni, hogy hol van Hunter" - utalt Joe Biden Hunter nevű fiára, akiről kiderült, hogy akkor lett az ukrán Burisma nevű gázcég igazgatósági tagja, amikor apja az Egyesült Államok alelnöke volt Barack Obama kormányzatában.

Trump kiemelte az amerikai gazdaság erejét, a szárnyaló tőzsdét, a történelmi távlatokban is rendkívül alacsony munkanélküliséget. "A munkanélküliség 51 év óta most a legalacsonyabb. Az afroamerikai, a spanyolajkú és az ázsiai amerikai közösségek munkanélkülisége még soha, de soha nem volt ilyen alacsony. A keresetek gyorsan emelkednek, s a legnagyobb arányban a fizikai munkát végzők körében, ami nekem külön örömet okoz" - mondta.
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 07:05
1/60
Képek, videók
matting3582.JPG
simonfai
2012. április 04. szerda, 18:06
Julkort Mattias 2007 (1 o
hagymasineszarkaerika
2010. május 15. szombat, 16:33
Mattító kőpúder.jpg
cristin
2008. november 23. vasárnap, 12:26
Mattító alapozó1.jpg
cristin
2008. november 23. vasárnap, 12:26
Mattító alapozó.jpg
cristin
2008. november 23. vasárnap, 12:26
mattioni07r.jpg
matahari51
2008. július 30. szerda, 15:13
mattioni03r.jpg
matahari51
2008. július 30. szerda, 15:12
mattia.gif
vicker26
2008. március 30. vasárnap, 08:51
mattia
tyukhusnyul
2007. szeptember 05. szerda, 13:40
Mattioni Eszter művei-1
magdaseppa
2007. június 26. kedd, 09:52
Az országot
sanci81
2015. június 25. csütörtök, 19:41
országot eladni.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:59
Eladósították az országot
furaila
2013. november 08. péntek, 05:42
ne az országot utáld.jpg
sarkadykati
2012. június 06. szerda, 09:05
ne az országot utáld.jpg
snbela44
2012. június 01. péntek, 07:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.