Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:18 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emléktáblán köszönik meg a magyar kormány támogatását
Facsemeték beszerzésének támogatásával segíti a görögországi tűzvész utáni helyreállítást a magyar kormány.Az államtitkár elmondta: a magyarországi görög közösség kérte az államtitkárságtól, hogy segítse az erdőtűz által érintett területek rehabilitációját. A kormány a felkérésnek eleget téve a nemzetiségi támogatásokon keresztül kétmillió forintot ad a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának az erdőterületek rehabilitációjára - tette hozzá Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára.
Mocz András, az Országos Erdészeti Egyesület alelnöke, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón közölte: az erdők helyreállítására az erdészek az elmúlt néhány napban egymillió forint adományt gyűjtöttek össze, ez két hektár új erdő szaporítóanyagát és annak elültetését fedezi, de folytatják gyűjtésüketSianos Tamás, az Országgyűlés görög nemzetiségi szószólója
bordat, 2018. augusztus 11. szombat, 18:19
Soltész: segíti a magyar kormány a görögországi erdőtűz utáni helyreállítást
Az egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár elmondta: a magyarországi görög közösség kérte az államtitkárságtól, hogy segítse az erdőtűz által érintett területek rehabilitációját. A kormány a felkérésnek eleget téve a nemzetiségi támogatásokon keresztül kétmillió forintot ad a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának az erdőterületek rehabilitációjára - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra: a szolidaritás független attól, hogy a görög kormánnyal más pártcsaládhoz tartoznak, más az álláspontjuk a migráció kérdésében, vagy abban, hogyan alakul hosszú távon az európai integráció, mert a kormány feladatra, hogy ahol baj van, ott segítsen. Kifejezte reményét, hogy a magyar kormány segítsége után más nemzetek is felismerik: európai összefogással segíteni tudnak a bajbajutottakon. Görögország Nyugat-Attika régiójában július 23-án késő este keletkezett a tűzvész.

Mocz András, az Országos Erdészeti Egyesület alelnöke, a Magán
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 13:17
Kamilla - orvosi székfű
A kamillát (Matricaria recutita) nevezik még orvosi székfűnek is. De egyéb népies elnevezései is léteznek, mint például szikfű, szüzek anyja, bubulyka, Szent Iván pipitér, anyafű, nemes pipitér vagy pipitér. Hazánkban egy nagyon ismert gyógynövényről van szó, de nem csupán a magyar emberek egyik kedvenc gyógynövénye a kamilla, hanem a Közel-Keleten élők is termesztik és használják ezt a növényt gyógyászati célokra. A kamilla első ránézésre egy szépséges gyógynövény, amelynek szára akár a 40-50 centiméteres magasságot is elérheti. Szórt állású levelei kopaszok. Szélső, nyelves virágai fehérek, a csöves virágai viszont sárgák. A kamilla hatóanyagai között megtalálhatók a flavonoidok, a poliszacharidok és az illóolaj.

A kamilla szinte minden betegséget gyógyít, állítják a hozzáértők. Ha minden betegséget nem is, de igen sokféle panaszt képes orvosolni. Az orvosi székfűt használhatjuk
pacsakute, 2018. január 30. kedd, 15:19
A magyar emberek kedvence: kamilla, vagy más néven orvosi...
székfű


A kamillát (Matricaria recutita) nevezik még orvosi székfűnek is. De egyéb népies elnevezései is léteznek, mint például szikfű, szüzek anyja, bubulyka, Szent Iván pipitér, anyafű, nemes pipitér vagy pipitér. Hazánkban egy nagyon ismert gyógynövényről van szó, de nem csupán a magyar emberek egyik kedvenc gyógynövénye a kamilla, hanem a Közel-Keleten élők is termesztik és használják ezt a növényt gyógyászati célokra. A kamilla első ránézésre egy szépséges gyógynövény, amelynek szára akár a 40-50 centiméteres magasságot is elérheti. Szórt állású levelei kopaszok. Szélső, nyelves virágai fehérek, a csöves virágai viszont sárgák. A kamilla hatóanyagai között megtalálhatók a flavonoidok, a poliszacharidok és az illóolaj.

A kamilla szinte minden betegséget gyógyít, állítják a hozzáértők. Ha minden betegséget nem is, de igen sokféle panaszt
taltos1, 2017. szeptember 06. szerda, 23:15
A fájdaloműző és gyógyító mustárkúra
A fehér mustár (Sinapis alba) őshazája a Földközi-tenger vidékén van, de napjainkban már Európában és Amerikában is termesztik. A gyógynövény virágai bogernyőben állnak, színük sárga. A növény legfontosabb része a 4-5 centiméteres tokokban éldegélő aprócska, fehér magvak. Gyógyító célokra is a mustármagokat lehet felhasználni. A Földközi-tenger partvidékén élő népek régebben elsősorban a vérkeringés serkentésére alkalmazták, de ma már jóval több egészségügyi problémát orvosolhatunk ezekkel az apró gyöngyökre emlékeztető mustármagvakkal. Ezek a parányi magvak tele vannak értékes hatóanyagokkal, mint például mustárolaj-glikozidokkal vagy szinalbinnal. A mustár fokozza az étvágyat, serkenti az emésztést, jó hatással van az anyagcserére és csökkenti a vércukorszintet is. Mindezek mellett serkenti a vérkeringést, gyógyítja a bőrgyulladásokat és az ekcémát, és enyhíti a reuma és a köszvény okozta
pacsakute, 2016. július 28. csütörtök, 22:10
Árvíz - A gyerekek egy része eljutott az iskolába a zalai Zsigárdmajorból
közül egy szakképzős fiatal tartozik hozzájuk, ő csütörtökön és pénteken valóban nem tudott eljutni az iskolába. A szülők igazolták a hiányzást, amelyet az árvízzel indokoltak.

Bodó Tamás (független), Homokkomárom polgármestere csütörtökön arról beszélt az MTI-nek, hogy a Principális-csatorna áradása elöntötte a Zsigárdmajorból Nagykanizsára vezető egyetlen utat, ezért nem tudott eljutni az iskolába a településrészen élő nyolc gyerek. A zúzott kővel borított utat nagy területen mintegy 40-50 centiméteres magasságban öntötte el az árvíz, ezért azon személyautóval nem lehet közlekedni, csak terepjáró tud átmenni rajta.

A polgármester pénteken az MTI-vel azt közölte, a csütörtöki nyilatkozata után értesült arról, hogy a településrészen lakó gyerekek egy része mégis eljutott az iskolába. Tudomása szerint őket csütörtökön és pénteken is terepjáróval tudták bevinni.

Hozzátette, hogy az áradás miatt továbbra is nehézségeket okoz a közlekedés, mert nemcsak a köves utat öntötte el a víz, a
velemenyezd, 2014. szeptember 05. péntek, 09:22
Árvíz - Nem tudtak iskolába menni egy zalai településrészen lakó gyerekek
Bodó Tamás (független) elmondta: a nagy esőzést követő áradás miatt a Principális elöntötte a zúzott kővel borított egyetlen utat, ami Zsigárdról Nagykanizsára vezet. Az utat nagy területen mintegy 40-50 centiméteres magasságban öntötte el az árvíz, ezért személyautóval nem lehet rajta közlekedni.

A Homokkomáromhoz tartozó településrészben, egy erdővel körülvett területen húszan élnek, köztük nyolc gyerek, akik az árvíz miatt csütörtökön nem tudtak eljutni az iskolába. Hasonló eset nem először fordult elő, a Principális magas vízállása többször is okozott gondot a közlekedésben - jelezte a polgármester, hozzátéve, hogy napközben terepjáróval tudták az ebédet is eljuttatni a településrész lakóinak.

Bodó Tamás azt mondta: az út nem Homokkomárom, hanem Nagykanizsa önkormányzatáé, ezért már korábban is többször próbáltak egyeztetni a megoldási lehetőségekről. Egy vállalkozó már ajánlott fel munkagépeket, de a szükséges 50 tonna mészkő- vagy bazaltzúzalékot a kistelepülés önkormányzata nem tudná
velemenyezd, 2014. szeptember 04. csütörtök, 14:44
KITE: a precíziós technológia versenyelőny a magyar agrárvállalkozásoknak
A cég közleménye szerint a rendszer országos szinten az európai országok közül egyelőre kizárólag Magyarországon épült ki. Hasonló kiterjedésű hálózat csak az Egyesült Államokban működik, a nyugat-európai országokban csak kisebb rendszerek üzemelnek.

Az úgynevezett valós idejű korrekciós jel hálózat (Real Time Kinematic, vagy RTK rendszer) a GPS alapú rendszereknél jóval pontosabb, 1-2 centiméteres helymeghatározást tesz lehetővé: így például a vetést és permetezést a parcellán időben több hónapos, vagy akár több éves eltolódást követően is centiméteres pontossággal lehet elvégezni.

A magyarországi RTK rendszert használó mezőgazdasági nagygépek száma várhatóan még az idén elérni az 500-at.

A KITE ismertetése szerint évente összesen 1-3 ezer traktort adnak el Magyarországon. A piac a pályázati forrásoktól és az agrárszektor beruházási kedvétől függően évről évre nagy kilengéseket mutat. A KITE Zrt. részesedése az összes eladásból 25-30 százalékos, a legalább 250-280 lóerő teljesítményű,
velemenyezd, 2013. december 03. kedd, 08:01
Árvíz - Mintegy félmilliárd forintos a kár a gemenci erdőben
erdész- és vadászházakban, a fiatal erdőállományokban, az erdei vasút 30 kilométeres pályáján és berendezéseiben, az erdő- és vadgazdálkodási eszközökben, illetve a mezőgazdasági területeken okozta.

A gemenci erdő 40-50 százaléka jelenleg is víz alatt van. A Gemenc Zrt. által kezelt 18 ezer hektárnyi ártéri erdőt az árhullám a június 12-i tetőzéskor átlagosan három méter magasan, mintegy 400-500 millió köbméter vízzel borította el. Június 30-án a Gemenc térségében újabb árhullám tetőzött 707 centiméteres vízállással, ami megállította a víz kiáramlását a hullámtérről, ezért az erdőgazdaság még nem tud részletes kárfelmérést és helyreállítást végezni. A károk mértékét egyelőre csak becsülni tudják a társaság szakemberei - írták.

Az első becslések alapján a többezres vadállomány jelentős része - mintegy 85-90 százaléka - kijutott a száraz területekre, illetve feljutott a vadmentő dombokra, és átvészelhette az árhullámot. A gemenci erdőtömbbel határos mezőgazdasági területekre is jelentős vadállomány
velemenyezd, 2013. július 05. péntek, 19:53
Árvíz/belvíz - Negyvenezer hektárt víz borít a Közép-Tisza vidékén
Tájékoztatása szerint a talaj felső 40-50 centiméteres rétege rendkívül átázott, a holtágak vízszintje a folyamatos szivattyúzás ellenére is emelkedik. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) szakemberei folyamatosan végzik a szivattyúzást, vízkormányzást és a vízfolyási akadályok, uszadékok eltávolítását a szivattyútelepeknél és egyéb műtárgyaknál.

A Hortobágy-Berettyó mentén életbe léptetett vízbeemelési korlátozás miatt a kisújszállási belvízvédelmi szakaszon a halászok az üres halastavak töltéséhez a szivattyús felvonulást megkezdték. Ezeken a helyeken további 885 ezer köbméter belvíz betározására lesz lehetőség. Az elmúlt 24 órában 43 torkolati szivattyútelep és 20 mobil szivattyú csaknem 5,4 millió köbméter vizet emelt át a befogadókba.

A Kötivizig a belvíz elleni védekezésben az elmúlt nap folyamán 220 embert foglalkoztatott. Szombat déltől másodfokúra emelték a védelmi készültséget a tiszakécskei belvízvédelmi szakaszon a szivattyútelepek folyamatos üzemeléséért.
velemenyezd, 2013. április 07. vasárnap, 14:52
A betörőkkel együtt az ékszerbolt tulajdonosa is bíróság elé került
vádirat szerint a három büntetett előéletű betörő tavaly novemberben tört be a nagykanizsai Vasemberház egyik pincéjén keresztül az épületben lévő ékszerbolt és zálogházba. Kulcsot szereztek a pince korábbi bérlőjétől, így jutottak le, és napokon vagy heteken át ásták a vájatot az üzlet trezorjához.

A riasztókkal védett páncélhelyiséghez csaknem négy méter hosszú, nagyjából egy méter átmérőjű vágatot ástak, míg végül a helyiség vasbeton rácsozattal körbevett faláig jutottak. A falon át egy 40-50 centiméteres lyukat törve, egy kampós eszköz segítségével emeltek ki ékszereket, később visszatértek, és a betonvasat átvágva egyikük félig be is bújt a nyíláson, hogy további zsákmányt szerezzen.

A betörők az első alkalommal több mint négy és fél kilogramm arany ékszert vittek el az egyik közelben lakó tettes házáig, majd még aznap éjjel visszamentek. A második fordulóban hasonló mennyiségű aranyat és pénzt, valamint a betöréshez használt szerszámot vitték magukkal, amikor rendőrökbe botlottak, és bár
velemenyezd, 2012. szeptember 24. hétfő, 18:36
Elefántcickányok a budapesti állatkertben
Az állatok már korábban érkeztek, de csak mostanra barátkoztak meg annyira új otthonukkal, hogy a közönség is jól láthatja őket - közölte a városligeti intézmény pénteken az MTI-vel.

A Dél-Afrikában, Botswanában és Namíbiában honos, alig 40-50 grammos kisemlősök nevüket azért kapták, mert az elefántokhoz hasonlóan nekik is van ormányuk. Az alig egy centiméteres ormánnyal fogni ugyan nem tudnak, de a mozgékony szerv segítségével könnyedén kiszagolják és kitúrják a felszín alatt rejtőző táplálékot. Az elefántcickányok étlapján főként rovarok, elsősorban hangyák és termeszek szerepelnek, de más apró gerincteleneket, sőt, különféle rügyeket, gyökereket és bogyókat is szívesen fogyasztanak.

Az elefántcickányokon kívül egyébként mintegy száz különféle állatfaj látható a Varázshegyben, a tőrfarkú rákoktól egészen a levélvágó hangyákig. A május 24-én megnyitott, 3200 négyzetméter alapterületű bemutatóhelyet a megnyitása óta eltelt két hónap alatt csaknem kétszázezren keresték fel.
velemenyezd, 2012. július 27. péntek, 14:05
1/2
Képek, videók
emléktábla avatás0803_7.j
maroka
2018. augusztus 03. péntek, 17:20
emléktábla avatás0803_5.j
maroka
2018. augusztus 03. péntek, 17:19
emléktábla avatás0803_4.j
maroka
2018. augusztus 03. péntek, 17:16
emléktábla avatás0803_3.j
maroka
2018. augusztus 03. péntek, 17:14
emléktábla avatás0803_2.j
maroka
2018. augusztus 03. péntek, 17:13
emléktábla avatás0803.jpg
maroka
2018. augusztus 03. péntek, 17:12
brennerjános_emléktábl a.j
maroka
2018. május 01. kedd, 19:37
emléktábla0207.jpg
maroka
2018. február 07. szerda, 17:38
Emléktáblája Győrben
azenujsagom
2018. január 01. hétfő, 05:11
Felavatott emléktábla
furaila
2017. szeptember 23. szombat, 10:57
Emléktábla, 2006
azenujsagom
2016. augusztus 26. péntek, 16:34
5József_Attila_emléktá blá
charlotteani
2016. július 11. hétfő, 17:00
0 támogatás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
támogatás...
josagszalon
2014. július 28. hétfő, 20:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.