Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:29 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - NVI: 8 millió 25 ezren vannak a névjegyzékben
ezelőtt ez a szám 18 416 volt.

Az NVI elnöke elmondta: az átjelentkezők száma miatt nem kell számítani sorban állásra, mert - az országgyűlési választással ellentétben - az átjelentkezőknek nem egy külön kijelölt szavazókörben kell voksolniuk.

Mozgóurnát eddig 53 943-an igényeltek, de péntek 16 óráig személyesen vagy ügyfélkapun még lehet igényelni a jegyzőtől, utána viszont már csak a szavazás napján, délig a szavazatszámláló bizottságtól lehet.

A választáson 38 113 első szavazó vehet részt, ők azok, akik a májusi európai parlamenti választás óta lettek nagykorúak. A legfiatalabb választópolgár 16 éves, 2003. augusztus 1-jén született, házasságkötéssel szerzett nagykorúságot. A legtöbb első szavazó Nyírbátor 1-es szavazókörében lesz.

A legtöbb választópolgárt a főváros VIII. kerületének 18. számú szavazókörében várják, 1698-at. A legkisebb szavazókör a Zala megyei Iborfián lesz, ott 13 választót várnak az urnához. A legtöbb nemzetiségi szavazót a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 12:01
Átadták a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát
Magyarország gazdasági teljesítménye lehetővé teszi, hogy ilyen beruházásokat meg tudjanak valósítani.

Varga Mihály szólt arról is, hogy a II. kerületben folyamatosan emelkedik a gyerekek száma, ezért az bölcsődei és óvodai intézményrendszert folyamatosan bővítik.

Az ünnepségen jelen volt Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, volt államfő, Risztov Éva olimpia bajnok úszónő, a létesítmény úszásoktatásért felelős vezetője, Pascale Andreani francia nagykövet, valamint az átadón részt vettek Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó hozzátartozói is.

A Gyarmati Dezső Uszoda építése 2018 márciusában kezdődött. Az uszoda a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontot közvetlen szomszédságában létesült.

Az optimális működéshez hozzájárul még egy 20x10-es tanmedence, egy körülbelül ezer ember befogadására alkalmas kétoldali nézőtéri lelátó, a létesítményen belül kialakított büfé és fitneszterem, valamint egy téliesíthető, vízilabda-mérkőzések tartására is
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:31
Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk
került Rómába, a római Collegium Germanicum et Hungaricumba 1611-ben, ahonnan pappá szentelve tért haza négy év múlva. Hamarosan Pázmány Péter érsek fölfigyelt rá, és meghívta elöljárónak az Oláh Miklós prímás által létesített nagyszombati papnevelő intézetbe. 1618-ban már esztergomi kanonok, komáromi főesperes, valamint a káptalan Széplakon levő birtokának uradalmi igazgatója Márk. Itt is kapcsolatban maradt nevelőinek és tanárainak szerzetesrendjével, a jezsuitákkal. Széplaki jószág igazgatósága idején részt vett 1619 júliusában azon a nyolcnapos lelkigyakorlaton, amelyet Homonnán tartottak, s amelynek végén Márk későbbi vértanútársa, Menyhért letette utolsó szerzetesi fogadalmát.
- Menyhért, családi neve Grodziecki, a sziléziai Cieszynben született egy - a galíciai Grodekből származó - lengyel családban, valószínűleg 1584-ben. Gimnáziumi tanulmányait Bécsben végezte, majd 1603-ban Brünnben (ma: Brno) belépett a jezsuita rendbe. Teológiai tanulmányait Prágában folytatta, ahol 1614-ben
maroka, 2019. szeptember 07. szombat, 09:16
Sportlövő Eb - Kijelölték a magyar csapatot
voltak gondjai, de ha ezt a technikai jellegű problémát megoldja, akkor képes lehet 1175 kört vagy afölött lőni, ami elég lenne a döntőhöz.

A Sidi Péterrel kiegészülő csapatról úgy nyilatkozott, "odaérhet a dobogóra".

"A férfi gyorstüzelőpisztolyban Takács Tibor és a több olimpiát megjárt Pálinkás Lajos indul. Ők már az Eb-re való kijutással teljesítették az elvárásokat" - zárta Győrik Csaba.

A csapatot még a szövetség elnökségének kell jóváhagynia.

A 25-50-300 m-es Európa-bajnokságon részt vevő magyar sportolók:

25 m pisztoly nők:Csonka Zsófia, Egri Viktória, Major Veronika

25 m pisztoly junior nők:Fábián Sára, Komáromi Krisztina, Kovács Tamara

50 m puska 3 testhelyzet nők:Bajos Gitta, Horváth Lea, Toma Dorina

50 m puska 3 testhelyzet és fekvő női junior:Gáspár Lalita, Dénes Eszter, Lovász Dorina

50 m puska 3 testhelyzet férfiak:Pekler Zalán, Péni István, Sidi Péter

50 m puska 3 testhelyzet és fekvő férfi junior:Hammerl Soma, Kiss Viktor, Klenczner
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 18:52
Madách Imre versei
szívproblémával kűzködött, sokat betegeskedett. Kiskorában külön nevelők foglalkoztak tanításával, majd a váci piarista gimnáziumban folytatott tanulmányokat, és 6 nyelven tanult meg beszélni. 1841-ben végzett a Pesti Egyetem jogi karán, majd az ügyvédi vizsgát is letette. Ezután aljegyzőként dolgozott. 1846-ban vette feleségül Fráter Erzsébetet, több gyermekük is született, 1853-ban azonban elváltak. A szabadságharc alatt Madách a nemzetőrséget szervezte, betegsége miatt azonban a harcokban ténylegesen nem vett részt. A forradalom bukása súlyosan érintette őt és családját is, rokonai egy részét, akik harcoltak elvesztette. Később Rákóczy János forradalmár rejtegetése miatt ő is börtönbe került. 1860-ban készült el fő művével Az ember tragédiájával, amely a magyar drámaírás talán legkiemelkedőbb műve. 1861-ben országgyűlési képviselőnek választják, majd tagja lesz a Kisfaludy Társaságnak és az MTA levelező tagozatának is. 1864-ben, 41 évesen hunyt el szívelégtelenségben.

Madách Imre neve
menusgabor, 2019. augusztus 31. szombat, 18:00
Szeptembertől 103 új testkamerát kapnak a MÁV-Start jegyellenőrei
feltöltésére szolgálnak. A készülékből automatikusan menti át az adatokat a dokkolókra történő csatlakoztatás után, majd azt követően törli azokat. A dokkolón tárolt adatok a 16. napon automatikusan törlődnek. A hangfelvétel jelenleg a törvényi előírások miatt nem engedélyezett, ezért a készüléken le van tiltva. A társaság ez ügyben Péterfalvi Attila adatvédelmi biztoshoz fordult.

A teljes rendszer a háttérinformatikával (12 telephely, 12 dokkoló) 49 millió forintba került.

A sajtótájékoztatón részt vett két jegyvizsgáló is, akik beszámoltak tapasztalataikról. Móré Anikó jegyvizsgálót két éve munkavégzés közben először szóban, majd tettleg is bántották a monori vasútvonalon, a támadás közben agyrázkódást szenvedett. Elmondása szerint örül a testkamerák bevezetésének, jelentős visszatartó erőnek érzi. Czine László jegyvizsgáló elmondta, hogy tavasz óta rendszeresen használ testkamerát, tapasztalatai szerint az érintett mátészalkai vonalszakaszokon utazók lényegesen együttműködőbbé váltak.
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 13:21
Negyven helyszínen közel 400 programot kínál idén A Futball Éjszakáját
mozgásra.

Borsi Dávid futsaljátékos, a szervezőbizottság tagja közölte, hogy a tavalyi 24-gyel szemben idén már 40-en helyszínen lesznek programok, amelyek száma megközelíti a 400-at. Hozzátette: a világon egyedülálló kezdeményezéshez ebben az évben kilenc-kilenc NB I-es és NB II-es, valamint 13 NB III-as klub csatlakozott, de több, kisebb település megyei csapata, sőt két általános iskola és a Football Factor is szervez programot.

A szervező felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi eseményeket a résztvevő klubok maguk alakítják ki, így helyszínenként eltérő a kezdési időpont és a befejezés, illetve a programok is különbözőek. Kiemelte: A Futball Éjszakája központi helyszíne idén a Vasas Illovszky Rudolf Stadionja lesz. A Fáy utcai létesítményben 16.45-től rendezik a 99 éves múltra visszatekintő SZÚR-t, vagyis a Színész-Újságíró Rangadót, 19 órától pedig Vasas-Újpest edzőmérkőzést játszanak. A színészeknél pályára lép többek között Nemcsák Károly, Eperjes Károly, Straub Dezső, Laklóth Aladár, Puskás
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 14:52
Rasovszky Kristóf megnyerte a Világkupa összetett versenyét
negyedik helyével gyakorlatilag bebiztosította összetettbeli elsőségét. Szintén negyedik lett Olasz Anna, aki ugyanebben a pozícióban áll az összetettben is, adta hírül a Magyar Úszó Szövetség.
A Világkupa-sorozat 7. állomásán elsősorban az összetettbeli sikerekre hajtók sorakoztak fel a rajthoz az észak-macedóniai Ohrid-tóban rendezett 10km-es viadalon, hiszen a szabályok szerint annak az eredményei számítanak a végső sorrendben, aki a 9-ből legalább 6 versenyen, köztük a szezonzáró kínai futamon részt vesz.

Igaz, akadtak olyanok is, akik az elnyerhető pénzdíj kedvéért szálltak vízbe - a férfiaknál pont egy ilyen induló, Kirill Ambroszimov bizonyult a legjobbnak (jutalma 3500 dollár), megelőzve a franciák hosszabb távokra specializálódott klasszisát, a 25km-en vb-aranyérmes Axel Reymondot, aki ugyanitt négy napja is nyert egy 5 órás viadalt (a FINA Ultramaraton-sorozatban). A bronzéremért nagy csata folyt Rasovszky Kristóf és az Matteo Furlan között, végül utóbbi 38 századdal előbb ért
maroka, 2019. augusztus 29. csütörtök, 08:51
Mintegy 4,6 milliárd forintból valósul meg sportinfrastruktúra-fejlesztés Pécsett
évtizedekben Pécs sportéletét.

Czerpán István, a PVSK elnöke az alapkőletétel után az MTI-nek elmondta: a klub szinte minden szakosztálya részesül a 4,6 milliárd forintos támogatásból. A 21 csapatban több mint 300 sportolót foglalkoztató labdarúgók számára új lelátó, és egy 20x40 méteres, futsalra alkalmas fedett csarnok épül. Az atlétáknak is kialakítanak egy csarnokot és egy százméteres fedett futófolyosó is épül - tette hozzá. Saját termet kapnak az ökölvívók, és egy kondicionáló-rekreációs-rehabilitációs részt is létrehoznak.

A régi kosárlabdacsarnokot pedig - ami helyett a 4,6 milliárdos támogatástól függetlenül mintegy nettó 920 millió forintból épült új létesítmény - a cselgáncsozók és a legfiatalabb kosárlabdázók számára felújítják.

Az elnök hozzátette: a klub megvásárolta a szomszédos egyetemi pályákat is, ahol felújításokat végeznek és szociális épületet is kialakítanak. Czerpán István szerint a program segítségével teljesen új alapokra kerül az infrastruktúra a százéves
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 20:52
Summerfest 2019
Vásár
2019. augusztus 12-22.
XXVI. alkalommal 2019. augusztus 12. és 22. között, 11 napon kerül megrendezésre a fesztivál, amely hazánk és Európa egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja.

Idén immár 26. alkalommal - 20 ország részvételével!

Résztvevő országok: Bolívia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Chile, Indonézia, Japán, Kalmükföld (Oroszország), Kanada, Kína, Kolumbia, Lengyelország, Malajzia, Panama, Spanyolország-Mallorca, Oroszország (Vesennie Zori), Oroszország (Tanok), Oroszország (Kazbek), Szerbia, Hajdina Táncegyüttes (Erdély), Magyarország

A fesztivál hivatalosan ezúttal is Nyitóceremóniával vette kezdetét. Ünnepélyesen átadták a fesztiválozóknak a város kulcsát, majd felvonták a CIOFF, vagyis a Nemzetközi
menusgabor, 2019. augusztus 19. hétfő, 21:45
Augusztus 20. - Megtartották a budapesti légi bemutató főpróbáját Szolnokon
Kilián Nándor, a Magyar Honvédség Parancsnokságának légierő haderőnem szemlélője a gyakorlatot követő sajtótájékoztatón elmondta: a Magyar Honvédség valamennyi rendszeresített repülőeszköze látható lesz augusztus 20-án Budapest felett a mintegy ötvenperces bemutatón, amelyen több mint húsz légi jármű vesz részt.

Azt mondta: a parádé célja a most hadrendben álló légi járművek megismertetése mellett a jövőben rendszeresítendő új repülőeszközök bemutatása.

A járművek vegyes kötelékben repülése a Duna felett vagy a helikopterek egyéni bemutatói önmagukban is látványos részei a légi parádénak - emelte ki. Láthatók lesznek egyebek mellett AS-350B, Mi-8, Mi-17 és Mi-24 típusú kiképző, szállító és harci helikopterek, Z-242, Z-143, AN-26, FALCON 7X és A-319 típusú kiképző repülőgépek, valamint szállító repülőgépek is - sorolta. Nem hiányozhatnak majd "a nemzet szárnyai", a JAS-39 D és C típusú Gripenek sem, amelyek ötös kötelékben, ékalakzatba zárkóznak majd össze - ismertette Kilián Nándor.

A
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:47
Poller Ildikó
kutat.
Hatalmas elefánt elöl ijedten futottam,
dühödten támadott, mert kölykét zaklattam.

Afrika is csodás volt, mikor ott jártam,
több bennszülött törzset is találtam.
Néhányan barátságosan fogadtak,
de olyan is volt, kik kannibálok voltak.

Később egy lakatlan szigetre vetődtem,
ahol élelem beszerzéssel vesződtem.
Fára másztam fészek tojásokat lopni,
és hegyes karóval próbáltam halat fogni.

Éltem eszkimók közt jégkunyhóban,
részt vettem velük fókavadászatban.
A sámánnal kezdtem heves vitába
a szellemvilágról, de mind hiába.

Aztán lassan visszatért képzeletem:
miután rengeteg kalandot átéltem.
Becsukva szemem bárhová eljutok,
még oda is, melyről nem is álmodok.


KÉTELY

Édes álom hol csatangolsz?
Távol tőlem miért
menusgabor, 2019. július 12. péntek, 20:15
1/53
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
harminc évvel ezelőtt.jpg
katalinkohut
2018. június 14. csütörtök, 21:50
harminc évvel ezelőtt.jpg
kohlinka
2018. június 14. csütörtök, 21:48
Ezelőtt és most.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:17
Hooligans 15 é.ezelőtt.jp
agica2004
2017. április 22. szombat, 16:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.