Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 00:09 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zsuzsanna napra
Boldog névnapot Zsuzsannák!

Zsuzsanna napi köszöntőket, rigmusokat is ismerünk:
Az egyik köszöntő ének így hangzik:

1. Sok Zsuzsanna napakat vigan elérhesd
Napjaidat számlálni ne légyen terhes.
Az ég harmatja szívedet újítja,
Áldások árja házod elborítja.

2. Te néked minden öröm hótig adassék,
A mellett semmi bánot ne barátkozzék.
Légyen éltednek virágja mind kinyílt,
Szíved ne szenvedjen semmi sebes nyílt.

3. Véglen az egek várát nyilván szemlélhesd,
Ott aztán az életet jobbal cserélhesd.
Az Úr a boldog életben részt adjon,
A szentek serge körébe fogadjon, fogadjon.

{7-126.} Az ének utáni tréfás vers a következő sorokkal zárul:

Agyon Isten nektek sok Zsuzsanna napot,

Eső ellen egy nagy bükkfa kalapot,

Hogy rajtatok ne maradjon a szegény állapot!

Tánczos Erzsébet
koszegimarika, 2020. február 19. szerda, 10:42
Útravaló – 2020. február 19.
,,Erre megnyílt mindkettőjük szeme" (Ter 3,7) - olvassuk a bűnbeesés utáni állapotról, de a mai evangéliumban azt látjuk, az ember mégiscsak vakká lett. Vannak dolgok, amiket nem kell meglátnunk és észrevennünk ahhoz, hogy igazán lássunk. A jó megtapasztalása szükséges, ám a rossz, a bűn világának ismerete beteggé tesz. Ahhoz pedig, hogy helyre álljon bennünk a teremtés rendje, Isten újjáteremtő szeretete szükséges. Ez Jézus Krisztusban lett nyilvánvalóvá, és egy folyamatban érkezik el hozzánk: kérés, teremtő szó-mozdulat, ismétlődő részesedés, gyógyulás, a szív csendes hálája. Milyen jó volna, ha minden gyónásunk során ezt az utat maradéktalanul végigjárnánk!

Magyar Kurír
maroka, 2020. február 19. szerda, 08:30
Koronavírus - hasznos információk
szindrómához hasonlóan halállal is végződhet a jelentések szerint.

Az általános szabályok szerint több figyelmet érdemes fordítani az alapvető személyi higiéniára, csökkenteni kell a fertőzés kockázatát, a súlyosabb járvány esetleges következményeire pedig készülni szükséges.

Mossunk gyakran és alaposan kezet! Figyeljünk arra, hogy ne csak a szokásos esetekben: hazaérkezés, étkezés előtt, wc használat stb. után tegyük! Jó megszokni a wc használat előtti, közösségi terek látogatása előtti/utáni és az időbeli rendszerességhez, nem pedig akcióhoz kötött kéztisztítást. Figyelem: nincs mindenhol vízcsap, a metrón, villamoson, de a megállókban sem jellemző. Jó, ha hordunk magunknál valamilyen permetezhető folyadékot: mi a Lavyl Auricumra szavaztunk. Rendszeresen szórjuk a folyadékot a kezünkre, dörzsöljük össze, papírzsepkendővel töröljük át, a zsebkendőt feltétlenül dobjuk ki! A sokszori kézmosás szárítja a bőrt, ne feledkezzünk meg a rendszeresen tisztított felület visszatáplálásos
pacsakute, 2020. február 15. szombat, 00:03
Erdő Péter bíboros megnyitotta a Boldog Özséb-emlékévet
- Megkezdődött a Boldog Özséb-emlékév.

- Elkezdődött a Boldog Özséb-emlékév
A látogató betekintést nyerhet a pálosok életébe. Felidézik a lengyelországi Częstochowa, a mai rendi központ 1382-es alapítását, valamint a lengyel tartomány 1786 utáni, illetve az 1934-es magyarországi újraindulással kapcsolatos szerepét.
A busz menetrendje megtalálható a palosbusz.hu oldalon "Pálosan szép az élet"
A kiállítóbuszban - és hogy másokat ne zavarjunk - a busz mellett beszélgetünk, amely ,,Pálosan szép az élet" című rendtörténeti vándorkiállítását most a sajtónak mutatta be a Bazilika mellett, de három nap múlva útjára indul, először Czestochowába, ott több állomása is lesz, majd
maroka, 2020. február 12. szerda, 11:32
Jézus Szent szívének tiszteletére - nagy kilinced
együtt a nagy kilencedet, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz. Aki lemaradt a januári kezdésről, az most is bekapcsolódhat! Ebben az esetben októberig fog tartani a nagy kilenced!
De mi is a nagy kilenced?
Jézus a XVII. században 12 ígéretet tett Alacoque Szent Margitnak. Az egyik ezek közül a nagy kilenceddel kapcsolatos: ,,Szívem határtalan irgalmasságában megígérem neked, hogy Szívem mindenható szeretete megadja a végső bűnbánat kegyelmét mindazoknak, akik kilenc egymás utáni hónap első péntekén megáldoznak. Nem halnak meg kegyelem nélkül, se a nekik szükséges szentségek vétele nélkül. Isteni Szívem biztos menedékük lesz az utolsó pillanatban."
Ez Jézus legnagyobb biztatása, hiszen az üdvösségünknél nincs fontosabb.
Mit tegyünk hát? Járuljunk szentáldozáshoz szeptember 4-ig minden hónap első péntekén, és ha szükséges, előtte végezzünk szentgyónást!

Én már ez év január hónapba elkezdtem "a Jézus Szent szívének tiszteletére" a Nagy kilenced ima
maroka, 2020. február 05. szerda, 14:26
Útravaló – 2020. február 4.
Látod, hogy szorongat a tömeg, mégis azt kérdezed: Ki érintett meg? A szentségek kiszolgáltatásáról, a liturgiáról sokan mondják, hogy nem elég meghitt, rendjük olykor személytelen, van-e így értelmük? Ekként éreztek az első keresztények is, aminek jele, hogy a mai evangéliumi szakasz lett a képe a korai ábrázolásokon annak a Krisztusnak, aki magára öltve a szentségek anyagát, a nyelvi formákat, elrejtőzik bennük, ugyanakkor mindenki számára elérhetővé teszi önmagát. Ilyen a mi Istenünk és hitünk természete. Ezért nem a ,,ruházat" vagy éppen a tömeg eltüntetése, kiküszöbölése, hanem az így elérhető Isten utáni vágyakozás teszi személyessé ezt a találkozást.

Magyar Kurír
maroka, 2020. február 04. kedd, 09:30
Orbán Viktor: tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést
A miniszterelnök magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta, sűrű félév várható, még minden kérdés nyitott, amelyek között az unió 2020 utáni hétéves költségvetése, a migráció, a digitalizáció és a bővítés kérdése szerepel.

Közölte, ezekről nemcsak tárgyalni szeretnének, hanem a többségét le is szeretnék zárni. Szavai szerint a menetrend nagyon ambiciózus, amelynek teljesítése véleménye szerint nem lehetetlen, de mint mondta: "csodát kell hozzá tenni".

Tájékoztatása szerint a tanács elnökével folyatott megbeszélések többségét az unió 2020 utáni, hétéves költségvetésének kérdése tette ki, ugyanis február 20-ra e témára összpontosítva hívott össze rendkívüli uniós csúcsot Charles Michel.

Elmondta, Magyarország még nem mutatta be a költségvetésre vonatkozó nemzeti számait, a tárgyalások ugyanis még nem tartanak abban a szakaszban.

Kifejtette, az eddig bemutatott tervezet nem változtat az előző hét év rossz gyakorlatán. Olyan igazságtalanságok vannak benne, mint az, hogy a Brüsszelben
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:32
Depresszió és energiátlanság ellen : rózsagyökér
rózsagyökér egyik legcsodálatosabb tulajdonsága, hogy segítséget nyújt a zsírégetésben, így a fogyni vágyóknak mindenképpen ki kell próbálniuk ezt a gyógynövényt. Ha a testsúlycsökkenést szeretné felgyorsítani, akkor mindenképpen ajánlatos a gyógynövény fogyasztása mellett a testmozgást beiktatni. Egyébként sem remélhetünk csodákat egy-egy étrend-kiegészítőtől. Testmozgással kombinálva azonban rendkívül hatékony lehet. Mivel ez a gyógynövény segít a kortizol szintjének normalizálásában, ezért segíthet az étel utáni sóvárgás megszüntetésében, miközben megakadályozza a zsír felhalmozódását, ami nagymértékben a magas kortizolszinthez kötődik.

Kutatások igazolják, hogy a rózsagyökér hatékonyan segíthet az energia növelésében is. De nemcsak az energia, hanem az erő és az állóképeség növelésében is a segítségünkre lehet. A gyógynövénynek vörösvérsejtszám-növelő hatása van, miközben csökkenteni tudja az oxidatív károsodást. Mivel a vörösvérsejtek oxigént szállítanak az izmokban, ezért ez drámai módon
pacsakute, 2020. február 01. szombat, 23:38
Fűszerek és gyógynövények candida ellen
A Candida albicans nevű gomba mindenki szervezetében jelen van. Azonban ha az immunrendszerünk legyengül, azaz az egyensúly felborul, úgy a gomba hajlamos az elszaporodásra, egy egész sor kellemetlenséget és kényelmetlenséget okozva. Amennyiben a candida gomba krónikus mértékben elszaporodik, kialakul a kandidiázis nevű állapot, melynek tünetei meglehetősen sokfélék és igen változatosak lehetnek. Ilyen tünet lehet a fejfájás, a fáradtság, a visszatérő hüvelyi gombás fertőzések, az állandóan visszatérő megfázás, a hormonális egyensúly is felborulhat és hangulatingadozás is felléphet. A gombaellenes szerek sem mindig válnak be a kezelés során, nem beszélve a mellékhatásokról és májkárosító hatásukról.

Néhány gyógynövény is a segítségünkre lehet a probléma orvoslásában, legalábbis egy próbát mindenképpen megérnek. Ezek a gyógynövények gombaellenes hatással bírnak, emellett persze nem árt
pacsakute, 2020. február 01. szombat, 23:27
A MÁV-Start Zrt. 375 új jegykiadó automatát üzemel be 2020-ban
további javítása.

Az új, modernebb berendezések távfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, vandálbiztosak, antigraffiti-bevonattal rendelkeznek, és időjárásállóak is - mondta. Hozzátette: 28 helyen esőbeállót is telepítenek a készülékekhez.

Az automaták a kezelőfelület mellett egy további képernyőt is tartalmaznak, amelyen információkat, reklámokat, illetve havaria helyzeti közleményeket is megjelentetnek majd. A berendezések rendelkeznek vonalkód-leolvasóval is, így akár a megvásárolt bérlet utáni számlát is ki tudják nyomtatni - sorolta Kerékgyártó József.

A vezérigazgató várakozásai szerint a fejlesztésekkel két éven belül hatvan százalékra - az osztrák vasúttársaság szintjére - növelhetik az elektronikus csatornákon keresztüli jegyértékesítés részarányát.

Homolya Róbert a sajtótájékoztatón a vasúttársaság más fejlesztéseiről szólva elmondta: a szolnoki vasútvonalon idén négymilliárd forintból újul meg egy mintegy kilenc kilométeres szakasz, és a fejlesztés 2021-ben tovább folytatódik
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 15:21
Pethes Mária versei
lelkéből oltsa szomját
nevem kimondása előtt némuljon el
mint családosok közt az árva
és sóhajtsa
nincs kiút

mondom az igét
nyögöm ámen

megszoktam hogy fáj bennem
már észre sem veszem rózsaszirmok
villognak a kertben felismeréseken zuhanok
át a kettősségbe a százfelé szakadásba
az egyedülségbe

köd őrzi a tájat
az elmúlás forgatja a mindenség kerekét
zűrzavar zörög a világban
szaporodik az elválás
az egyesülés utáni vágyban
a csönd fülsiketítő lármájában
zajok sunyi settenkedésében
az idő katatón kattogásában
a végtelent végessé varázsoló esőben

mondom az igét
lehelem ámen

surran a vágy
mint kövek között az ékszergyík
éltess engem
magasztalj a csillagokig
te drága senkisem


Meg kell tudnod

Ne engem keress a nőkben
Meg kell tudnod hogy öltem
habár nem kézzel
de olykor azzal amit
menusgabor, 2020. január 26. vasárnap, 20:00
Iráni-amerikai viszály - Pentagon: 34 amerikai katona súlyos agysérülését okozta a januári rakétatámadás
Az iráni Forradalmi Gárda elitalakulata - a rakétaprogramot irányító űrhadosztály - 2020. január 8-án hajtott végre rakétatámadást két olyan iraki katonai támaszpont ellen, ahol amerikai katonák is tartózkodnak. Az iráni állami televízió akkor azt közölte: az akció megtorlás volt Kászim Szulejmáni tábornok, a Forradalmi Gárda Kudsz különleges egysége parancsnokának meggyilkolásáért. A hivatalos iraki jelentés szerint iraki katonának nem esett bántódása, és Washingtonban is azt állították, hogy az amerikai katonák épségben vannak.

Donald Trump amerikai elnök azt mondta: a január 8-i támadásban egyetlen amerikai katona sem sérült meg, és ezzel indokolta azt is, hogy miért nem indít megtorló akciót Irán ellen.

A Pentagon már az egyik múlt heti sajtótájékoztatóján jelezte, hogy az iráni támadás idején a bázison tartózkodó amerikaiak közül 11 katonát agyrázkódás tüneteivel kezelnek.

A davosi Világgazdasági Fórumon amerikai újságírók meg is kérdezték erről Trumpot, aki úgy válaszolt: hallotta,
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 21:42
1/23
Képek, videók
PÁR AZ ÁGYON ESTE.jpg
gosztmagdi
2017. augusztus 01. kedd, 10:46
Ágyon fekve
sanci81
2016. március 17. csütörtök, 16:18
PÁR AZ ÁGYON GIF.gif
gosztmagdi
2015. szeptember 27. vasárnap, 15:49
PÁR Az ágyon.jpg
gosztmagdi
2015. szeptember 22. kedd, 12:38
Idegen ágyon 002.jpg
chillik
2015. augusztus 22. szombat, 22:23
Idegen ágyon 001.jpg
chillik
2015. augusztus 22. szombat, 22:22
Fehér cica fehér ágyon.gi
pacsakute
2015. február 15. vasárnap, 23:35
Napsugár ágyon - kép v..p
anci-ani
2014. augusztus 05. kedd, 22:22
Ágyon ülve - jó.JPG
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:05
tüncili az ágyon
lacipecsenye
2013. február 11. hétfő, 13:27
Évától az ágyon cica
csalogany13
2012. december 02. vasárnap, 09:30
1.Kutya-ágyon kép v..jpg
anci-ani
2012. augusztus 31. péntek, 09:36
ima erzsébethez1119_2.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 11:01
ima erzsébethez1119.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 11:00
erzsébet kenyér 1117_6.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:28
Címkék
amerikai katonák, állóképeség növelésében, szegény állapot, korai ábrázolásokon, liturgiáról sokan, iráni támadás, kezelés során, testmozgást beiktatni, általános szabályok, zsír felhalmozódását, szentek serge, hivatalos iraki, Isteni Szívem, Kerékgyártó József, akció megtorlás, jelentések szerint,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.