Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 22:45 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Peking 2022 - Olimpiai bronzérmes öttusázó a brit csapat első női vezetője
Az ötkarikás sportokra szakosodott insidethegames.com oldal szerint ő az első női "chef de missionja" a brit küldöttségnek, és feladata a 2022. február 4-én kezdődő játékokon való részvétel felügyelete mellett a tervezésre és az előkészületekre is kiterjed.

A 42 éves Harland, aki a 2004-es athéni olimpián Vörös Zsuzsanna és a lett Jelena Rublevska mögött lett harmadik, kiváltságnak nevezte a felkérést.

"Szenvedélyesen szeretem az olimpiai mozgalmat és mindazt, ami ehhez kapcsolódik. Így azután, hogy sportolóként képviselhettem a hazámat, amihez volt szerencsém elégszer, ez a következő legjobb dolog" - utalt új, sportvezetői feladatára.

Harland tíz éve a Brit Olimpiai Szövetségben (BOA) tevékenykedik menedzserként. A 2010-es első ifjúsági olimpia előtt ő volt a fiatalok elé állított egyik példakép, a 2016-os riói ötkarikás játékokon csapatvezető-helyettesként tevékenykedett, az idei, lausanne-i téli ifjúsági olimpián pedig már ő vezette a brit csapatot.
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 13:01
Tokió 2020 - A halasztás után is az olimpiai arany a célja Márton Anita kínai ellenfelének
"A halasztás nem jött jól nekem, mivel már elmúltam 30 éves" - nyilatkozott a kínai atlétikai válogatott közösségi oldalán a versenyző, aki kedvező előjelekkel várhatta volna a játékokat, mivel tavaly megnyerte a dohai világbajnokságot és a Gyémánt Liga-döntőt is.

"Az egy év különbség azonban nem olyan sok. Továbbra is az az álmom, hogy olimpiai bajnok legyek és ezt nem adom fel. Csak módosítanunk kell a felkészülési terveken, hogy jövő nyárra legyek csúcsformában" - fogalmazott Gong, aki negyedik olimpiájára készül.

Ötkarikás játékokon már szerzett ezüst- és bronzérmet. A 2008-as pekingi olimpián ötödik lett, de 11 évvel később a harmadik helyre lépett előre, miután a fehérorosz Natalja Mihnyevicset és Nagyezsda Osztapcsukot kizárták doppingolás miatt. Hasonlóan járt a 2012-es londoni játékokon, ahol eredetileg a harmadik helyen végzett, de a minták újraelemzését követően ezüstöt kapott, a második orosz Jevgenyija Kolodko diszkvalifikálása után.

Márton Anita a 2017-es londoni vb-n
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 09:41
Paralimpia 2020 - Osváth Richárdnak vannak holtpontjai, de győzni szeretne Tokióban
A Rio de Janeiróban kardban és tőrben is ezüstérmes kerekesszékes vívó az M4 Sportnak nyilatkozva elárulta, hogy a hosszú bezártság miatt egyre többször jelentkezik nála holtpont.

"Amikor elkezdődött ez az időszak, optimista voltam, akkor még nem lehetett tudni, lesz-e olimpia, paralimpia, de én bizakodtam. Amikor kiderült, hogy halasztják a játékokat, kicsit magam alatt voltam, de másnapra már kezdtem összeszedni magam, átgondolni a dolgokat" - emlékezett vissza.

Elmondta, hogy olyan ember, aki megtervezi a lépéseket, feleségével július végére várják gyermekük születését, azután jött volna a paralimpia, Tokióból hazatérve pedig többet lehetett volna a családdal. A halasztás után át kellett gondolnia, hogyan tovább, helyre is álltak a dolgok, de időről időre vannak hullámvölgyek.

"Az a cél, hogy paralimpiát nyerjek, úgyhogy muszáj lesz motiváltnak lenni továbbra is - szögezte le. - Tudom, hogy hosszabb és még rögösebb lesz az út a kialakult helyzet miatt, de próbálok optimista maradni" -
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 10:01
Tokió 2020 - A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség nem kér pénzt a NOB-tól
A budapesti központú, de székhelyét várhatóan januártól Lausanne-ba áttevő IWF honlapján rögzítette, hogy nincs szüksége a NOB előleges támogatására, s képes önerőből segíteni saját tagországainak súlyemelő-szövetségeit.

Az IWF, amelynek 2000 óta betöltött elnöki posztjáról a múlt hónapban köszönt le a 81 éves Aján Tamás, félmillió dollárt oszt szét a nemzeti szövetségek között azért, hogy kiegészítő fejlesztési támogatás formájában segítsen megbirkózni a koronavírus-világjárvány sportági következményeivel.

A nemzetközi szövetség dokumentumában leszögezte, hogy a pandémia által okozott extra terhek enyhítésére irányuló lépését "erős pénzügyi alapjai" teszik lehetővé.

Az IWF weboldalán fellelhető pénzügyi jelentés szerint a világszövetség - 4,1 millió, illetve 2,57 millió dollárnyi bevételek mellett - 2018-ban 6,5 millió dollár, 2019-ben pedig majdnem 7 millió dollár veszteséggel számolt, miközben 20 millió dolláros stratégiai tartalékot képzett a tokiói olimpiához kapcsolódó
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 10:51
London 2012 - Nurugyinov két évet kapott, de már decemberben visszatérhet
Az üzbég emelő a 2012-es londoni játékokon levett minták sok esztendővel később elvégzett újraelemzésekor, 2018 decemberében bukott meg. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 2019 májusában mondta ki vétkességét, s a jogi folyamatok lezárása után került fel csak most a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségnek arra a listájára, amely az újrateszteléseken pozitívnak bizonyult versenyzők nevét tartalmazza.

Nurugyinovnak - aki a 2016-os riói ötkarikás játékokon győzött súlycsoportjában - a CAS döntése nyomán törölték 2012-es eredményét, amikor is negyedik helyen zárt a 105 kilósok kategóriájában. A 28 éves üzbég súlyemelő dehidroklorometil-tesztoszteronnal, ismertebb nevén turinabollal bukott meg.
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 10:41
Visszavonul az új-zélandiak háromszoros világbajnok kerékpárosa
"Neki akartam még indulni idén az utolsó olimpiámnak, de az egyéves halasztás már túl sok nekem. Ráadásul a 2021-es rendezést is sok bizonytalanság övezi, így pedig már nem látom értelmét a folytatásnak" - idézte a 30 éves versenyzőt az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal.

Ethan Mitchell és Sam Webster társaként Dawkins 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben lett világbajnok csapatsprintben, míg a 2016-os riói játékokon ezüstérmes lett, egyetlen tizedmásodperccel lemaradva a brit együttes mögött.
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 11:31
Tokió 2020 - Farah-nak jól jött az egyéves halasztás
A brit atléta a 2012-es londoni és 2016-os riói olimpián is megnyerte az 5000 és 10 000 métert, majd a 2017-es szabadtéri világbajnokság után elköszönt a rekortántól és utcai versenyekre váltott. Rögtön első évében, 2018-ban megnyerte a Chicago Marathont és harmadik lett Londonban. Tavaly némileg visszafogottabb eredményei voltak (London Marathon-5., Chicago Marathon-8.), majd novemberben bejelentette, hogy Tokióban pályán szeretne indulni és nem maratonon.

"Hogy őszinte legyek, számomra nem rossz dolog a halasztás, mert így több időm lesz arra, hogy edzek és versenyezzek" - nyilatkozta a Farah az Athletics Weekly magazinnak, hozzátéve, hogy idén nyáron nehéz dolga lett volna, néhány hónappal azután, hogy utcán futott.

A 37 éves Farah négy olimpiai aranya mellett szabadtéren hat világbajnoki címet gyűjtött és két vb-ezüstöt.
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 11:31
Sós Csaba szerint körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál
Neveket nem említett, de négy versenyző, a 2016-os riói olimpián 800 méter gyorson bronzérmes, a tavaly nyári kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón aranyérmes Kapás Boglárka, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Kozma Dominik, a junior vb-második Horváth Dávid, valamint a vb-harmadik Bohus Richárd maga árulta el a múlt héten, hogy koronavírussal fertőzött.

Sós Csaba kijelentette, annak ellenére, hogy a felkészülést félbe kellett szakítani - minden külföldi edzőtáborból hazatért úszó számára megtiltották az uszodai edzéseket jövő szerdáig -, a magyar versenyzők nem kerülnek hátrányba riválisaikkal szemben, igazán az első hazai versenyeken derül majd ki, mennyire viselte meg a sportolókat a kialakult helyzet.

Az edző külön kitért a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkára, akit a legkevésbé félt: "Ő az, aki minden mások számára katasztrófaértékű helyzetben is mindig a talpára esett. A személyét illetően bizakodó vagyok" - fűzte hozzá.

Sós Csaba szerint a tokiói játékok
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 20:53
Tokió 2020 - Jefimova az olimpiáig mindenképpen kitart
Az Egyesült Államokban élő és készülő sportoló a moszkvai Matcs TV-nek adott online interjúban azt mondta, majdani döntése nem annak a függvénye lesz, hogy aranyérmet szerez-e a japán fővárosban.

A 28 éves Jefimova, akit 2013 és 2015 között tizenhat hónapra eltiltottak doppingvégség miatt, a 2012-es londoni játékokon bronzérmes volt 200 méteres mellúszásban, a 2016-os riói olimpián pedig ezüstöt nyert 100-on és 200-on egyaránt. Emellett ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok.
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 13:11
Tokió 2020 - A női gerely világcsúcstartója ősszel dönt az indulásról
A 38 éves, kétszeres olimpiai bajnok cseh dobó az insidethegames.biz cikke szerint az olimpia nélkül is várja, hogy még idén versenyezhessen és úgy tervezi, hogy mindenképpen indul az augusztus végére kiírt párizsi atlétikai Európa-bajnokságon, amennyiben megtartják.

Spotakova elmondta, kiváló és eredményes felkészülést tud eddig maga mögött, így nem jelent komolyabb problémát számára, hogy a koronavírus-járvány miatt beszűkültek az edzéslehetőségei, az otthonában erősít és a közeli erdőben fut. A visszavonulás és a jövő évre vonatkozó tervek még nem foglalkoztatják.

"Majd ősszel gondolom át ezt, de szerintem a motiváció jönni fog. Optimista vagyok, de nincs még itt az ideje a döntésnek - mondta a sztáratléta, aki jelenleg a korábbi súlylökő, Jan Tylce irányításával edz. - Ez egy jó együttműködés, ezért el tudom képzelni, hogy jövőre is tudjuk ezt folytatni."

Spotakova 2008-ban és 2012-ben nyert olimpiai bajnoki címet, 2007-ben, 2011-ben és 2017-ben világbajnokságot, 2014-ben pedig
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 12:02
Koronavírus - Kapás Boglárkának pozitív lett a tesztje
Az olimpiai bronzérmes sportoló kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához két negatív tesztre lett volna szüksége, ebből az első sikerült is, a második azonban már pozitív lett.

"Jelenleg két hétig karanténban vagyok itthon, nem hagyhatom el a lakást. Egyelőre jól érzem magam, semmilyen tünetet nem érzek" - mondta a 26 éves versenyző, aki egyúttal felhívta a figyelmet a védekezés és az otthon maradás fontosságára.

Kapás Boglárka a 2016-os riói olimpián 800 méter gyorson szerzett bronzérmet, tavaly nyáron a kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón diadalmaskodott.
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 13:11
Élethosszig eltiltottak egy kanadai atlétikaedzőt
A főleg olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal szerint a Dave Scott-Thomas elleni vádakat a bíróság nem látta bizonyítottnak. Ugyanakkor a középtávfutó Megan Brown múlt hónapban a Globe and Mailnek azt mondta, 17 éves korában szexuális kapcsolatot tartott fenn az edzővel.

A januárban előzetesen felfüggesztett Scott-Thomas dolgozott együtt a 2016-os riói olimpián, illetve a világbajnokságokon szerepelt atlétákkal. Az egyik legsikeresebb egyetemi trénerként tartották számon Kanadában, a guelphi egyetem sportolóival decemberi elbocsátása előtt 37 bajnoki címet nyert.
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 11:51
1/21
Képek, videók
Zsuzsanna Kad..
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:08
Zsuzsanna
terezia1951
2018. február 26. hétfő, 09:19
zsuzsanna névy.png
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:56
zsuzsanna névvsg.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:55
zsuzsanna névvgh.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:55
zsuzsanna névv.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:55
zsuzsanna névn.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:55
zsuzsanna névmm.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:54
zsuzsanna névgh.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:54
zsuzsanna névfg.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:54
zsuzsanna név.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:53
zsuzsanna nécv.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:53
Szíjjártó Jelena C. Tarso
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:22
Jelena-Ohh_my-Bignatur als
sandooku
2014. október 28. kedd, 09:52
jelena_png_by_eveswagg lml
gizellalapu
2013. június 23. vasárnap, 08:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.