Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:09 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Augusztus 20. - Idén is gondolnak a fogyatékossággal élőkre
Kovács Zoltán kiemelte: az idén is háromnapos az ünnepi rendezvénysorozat, amelyre várnak minden érdeklődőt.

A leglátványosabb programelem most is az augusztus 20-i esti tűzijáték lesz, amelynek idei helyszíne a Garibaldi utcától délre az Erzsébet hídig terjedő mintegy 1500 méteres szakasz lesz. A több mint 20 ezer látványeffektet kilenc helyszínről lövik majd fel. A tűzijáték szükség esetén egy gombnyomással, azonnal leállítható - közölte.

Kovács Zoltán felidézte, tavaly elindítottak egy kezdeményezést, amelynek lényege, hogy a fogyatékossággal élők számára is kijelölnek egy helyszínt, ahonnan ők is nyugodt és biztonságos körülmények között tekinthetik meg a tűzijátékot.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: a magyar kormány rendkívül fontosnak tartja, hogy a fogyatékossággal élők - Magyarországon több mint 600 ezer ember - érdekeit mindenkor határozottan képviselje. Ezen a területen különösen érvényesül a "semmit rólunk nélkülünk"
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:49
Vizes vb - Kapás Boglárka: sokat tudok még fejlődni
A 26 éves versenyző csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: a Koreai Köztársaságban rendezett viadal "jó visszajelzés volt számomra, hogy a gyorsúszó időm lejárt. Kihoztam belőle a maximumot, volt benne egy világbajnoki és egy olimpiai bronzérem, és további két országos csúcsot tartok még."

Az UTE úszója 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnok volt 200 méter pillangón, első nagy felnőtt sikereit viszont gyorsúszásban érte el: 2015-ben Kazanyban 1500 méteren világbajnoki, egy évvel később Rio de Janeiróban pedig 800 méteren olimpiai bronzérmet nyert.

Kapás - ahogy a kvangdzsui sikere után is leszögezte - továbbra is elégedetlen a világbajnoki idejével, még akkor is, ha 2:06.78-as egyéni csúccsal nyert.

"Ez még mindig nem olyan, amit várnék magamtól, és tudom, hogy ennél sokkal többet dolgoztam, és jobbat tudok. Egy kis tüske maradt benne amiatt, hogy egy világbajnoki döntőben nem tudtam magamból kihozni a legtöbbet" - nyilatkozta Kapás, ugyanakkor leszögezte, hogy a
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:15
Atlétikai ob - Négy szám elmaradt, öten dupláztak
Ezen a versenyen tért volna vissza doppingvétség miatti eltiltása után az olimpiai bajnok Pars Krisztián, akinek klubtársa, az Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence 75 méter feletti dobással kezdett, de a vihar miatt csak az első sorozatot tudták lebonyolítani.

Az ob-n öten is dupláztak: Vindics Balázs az 1500 méter után 800-on is nyert, méghozzá 1:46.63 perces egyéni csúccsal. Koroknai Tibor a 400 után 400 méter gáton, Takács Boglárka 100 után 200-on, Kószás Kriszta 1500 után 800-on lett első, a súlylökő világbajnok Márton Anita pedig vasárnap győzött "kiegészítő" számában, diszkoszvetésben is.

A délutáni vihar miatt a női távolugrást, a férfi hármasugrást és a férfi súlylökést sem tudták megrendezni. Ezeket kedden pótolják a Honvéd pályáján, míg a kalapácsvetést szerdán Szombathelyen.

A második napi győztesek (a MASZ honlapja szerint):

férfiak:

--------200 m: Boros Bence (Szolnoki MÁV-SE) 21.21 mp800 m: Vindics Balázs (UTE) 1:46.63 p5000 m: Kovács Benjámin Ádám (BHSE)
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 20:42
Vizes vb - Bohus és Sztankovics elődöntős, Kalmár olimpiai A-szintet úszott
Három számban öt magyar versenyző volt érdekelt a szombat délelőtti előfutamok során, elsőként Bohus Richárd és Balog Gábor 50 méter háton ugrott vízbe, mindketten az utolsó futamba kaptak helyet, előbbi 25.12-vel a 14. helyen továbbjutott, utóbbi 25.29-cel, három századdal kicsúcszva az elődöntőből a 18. lett.

A futam után úgy nyilatkoztak, az egész világbajnokságról elmondható, hogy az indítóbírók nincsenek a helyzet magaslatán, sokat kivárnak, ami főként a hátúszóknak okoz nehézségeket.

Ezt követően Sztankovics Anna 50 méter mellen 31.13 másodperces idővel a 12. helyen jutott az elődöntőbe.

"Nagyon örülök, mert ebben a szezonban sokszor éppen csak lemaradtam a továbbjutásról. Az elődöntőben szeretnék jobbat úszni, mint az országos csúcsom (31.05 másodperc), de a legfontosabb, hogy élvezzem a versenyt, hiszen az első világbajnoki középdöntőm lesz" - nyilatkozta a magyar versenyző.

Férfi 1500 méter gyorson Kalmár Ákos és Gyurta Gergely képviselte a magyar színeket, előbbi a 800
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 07:04
Vizes vb - Öt magyar is elődöntőbe jutott, nincs újabb magyar kvóta a váltóknál
A magyar szemszögből igencsak sűrű délelőtti program a férfi 100 méter pillangóval, a szám két évvel ezelőtti ezüstérmesével, Milák Kristóffal és a riói olimpián második Cseh Lászlóval kezdődött. A 19 éves Milák, aki két nappal korábban 200 méter pillangón Michael Phelps 2009-es világcsúcsát megdöntve diadalmaskodott, 51.42 másodperces idővel a második, míg a kilencedik vb-jén szereplő 33 éves Cseh 51.88-cal a hetedik idővel jutott az elődöntőbe.

"Két napja nem keltem fel ilyen korán, elég fáradt vagyok, de ahhoz képest ez egy jó idő. A tavalyihoz képest ez már javulás, de a két évvel ezelőttihez viszonyítva nem. Délután mindenképpen ötvennel kezdődő időt szeretnék" - nyilatkozta Milák, aki szerint ha az országos csúcsához (50.62 mp) közeli időt tud úszni, akkor reális lehet az ezüstérem, ugyanakkor véleménye szerint az amerikai Caeleb Dressel meg fogja dönteni honfitársa, Michael Phelps 2009-es világrekordját (49.82 mp).

Cseh László a futam után azt mondta, továbbra is hiányzik valami az
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 07:04
Vizes vb - Virth Balázs belátta, Kapás jövője a pillangó
elkezdeni a többiek, mert attól tartottak, hogy ő jön majd a végén. Az erősebb időhöz mindenképpen erősebb kezdés kell, de egyre nagyobb hangsúly kerül a pillangóra, így menni fog" - nyilatkozta a szakember. Megjegyezte, a finálét követően tanítványa - aki 2:06.78-as egyéni csúccsal diadalmaskodott - első mondata az volt hozzá, hogy "nem igaz, hogy nem tudok normális idővel nyerni."

Virth Balázs korábban Gyurta Dániellel is együtt dolgozott, Kapás taktikáját pedig éppen a 2012-es londoni olimpián 200 méter mellen győztes magyar klassziséhoz hasonlította, és megjegyezte, az ellenfelek számára kifejezetten kellemetlen stílusról van szó.

"Gyurta Daninál volt hasonló a dolog, hiszen az elől lévőknek nem jó érzés tudni azt, hogy valaki biztosan érkezik majd hátulról. Sanyinak (Széles Sándor, Gyurta egykori edzője, aki 2017-ben hunyt el) biztosan tetszett volna ez" - mondta Virth Balázs, aki szerint Gyurtával is abba az irányba mentek el, hogy a kezdését egyre gyorsabbá tegyék, miközben a táv második
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:13
Vizes vb - Kapás Boglárka: azért nyertem, mert én akartam a legjobban
idejét, ezzel kapcsolatban Kapás az MTI érdeklődésére elmondta, ez nagyon furcsa.

"Azért nyertem, akárcsak az Európa-bajnokságon, mert én akartam a legjobban. Ezen kívül megint csak az történt, hogy engem figyeltek, s nem mentem eszméletlen jó időt, de a többiek nagyon elmaradtak attól, amit tudnak" - mondta Kapás.

Az UTE 26 éves úszója 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnok volt ebben a számban, legnagyobb felnőtt sikereit viszont mindeddig gyorsúszásban érte el: 2015-ben Kazanyban 1500 méter gyorson világbajnoki, egy évvel később Rióban pedig 800 méter gyorson olimpiai bronzérmet nyert. Az év elején azonban végleg eldöntötte, hogy a pillangóra koncentrál.

"Ez már az év elején eldőlt, jó fél éve úgy vagyok ezzel, bár nehéz volt beismernem, hogy én igazából már nem akarok gyorsúszó lenni. A versenyeken a pillangóhoz úgy álltam oda, hogy szeretnék a leggyorsabban úszni, míg a gyorshoz inkább odaállítottak és azt is le kellett úsznom. Nagy különbség van a kettő között hozzáállásban, és
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 21:56
Csaknem ötszázan indulnak a Vasi Vasemberen
útvonalon teljesítik a résztvevők; ez azonban az ob versenykiírásában követelményként szerepel.

Jelezte, hogy a Szombathelyet Bucsuval összekötő 89-es számú főúton szerették volna rendezni a kerékpárversenyt, de a közútkezelő ehhez nem járult hozzá. Reményeik szerint jövőre sikerül teljesíteni a követelményeket, és a nagy hagyományokkal bíró pénzdíjas verseny ismét a bajnokság része lehet.

A rajthoz állók között az idén a megszokottnál kevesebb a profi versenyző, akik az olimpiai távot - amely 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból áll - teljesítik. Az úszást idén is a Csónakázó-tóban rendezik, a kerékpáros táv Toronyt, Felsőcsatárt és Nárait is érinti, a futásra pedig visszatérnek a versenyzők a tóhoz.

Kalmár Attila, a szervező Pannonsport Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az önkormányzat évtizedek óta jelentős támogatást nyújt a verseny lebonyolításához, ennek köszönhetően nemcsak szép környezet, de egyre jobb feltételek várják a
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 15:01
Junior úszó Európa-bajnokság - Bronzérmes a magyar férfi 4x200-as gyorsváltó
A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyarok 7:21:61 perces idővel harmadikként csaptak a célba, ezzel a nap harmadik magyar érmét szerezték meg. Korábban Török Dominik Márk 200 méter pillangón ezüstérmet nyert, Mihályvári-Farkas Viktória pedig 1500 méter gyorson, egyéni csúcsát több mint tíz másodperccel megjavítva végzett a harmadik helyen.

Mihályvári-Farkasnak ez már a második dobogós helyezése volt a tatár fővárosban, a szerdai nyitónapon 400 méter vegyesen lett második. Csütörtökön 200 méter pillangón született kettős magyar siker, miután Berecz Blanka első, Fábián Fanni pedig második lett.

A korosztályos kontinensviadal vasárnapig tart.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 20:52
Junior úszó Európa-bajnokság - Újabb két magyar érem
A viadal honlapjának beszámolója szerint előbbi 200 méter pillangón 1:58.79-es idővel második lett, utóbbi pedig 1500 méter gyorson, egyéni csúcsát több mint tíz másodperccel megjavítva a harmadik helyen végzett.

Mihályvári-Farkasnak ez már a második dobogós helyezése volt a tatár fővárosban, a szerdai nyitónapon 400 méter vegyesen lett második. Csütörtökön 200 méter pillangón született kettős magyar siker, miután Berecz Blanka első, Fábián Fanni pedig második lett.

A korosztályos kontinensviadal vasárnapig tart.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 19:42
Gyulai Memorial - Négy világcsúcstartó és nyolc világranglista-vezető jön Székesfehérvárra
Európa-bajnoka, a török Ramil Guliyev, valamint a riói olimpián bronzérmes kanadai Aaron Brown.

Férfi 110 m gáton jelezte indulását a regnáló ötkarikás és világbajnok jamaicai Omar McCleod, akinek többek között a világ idei legjobb eredményét elérő amerikai Grant Hollowayjel - Spiriev szerint az atlétika új nagy sztárjával - kell megküzdenie az elsőségért. Érdekesség, hogy Hollowaynek ez lesz az első profi versenye. Ebből a számból hiányozni fog a sérült Baji Balázs.

A záró versenyszámban, női 2000 méteren ismét rajthoz áll az etióp Genzebe Dibaba, a szám és az 1500 m világcsúcstartója, akinek célja, hogy a világ idei legjobbját fussa Fehérváron.

Ami a magyarokat illeti, a női súlylökésben nehéz dolga lesz az olimpiai bronzérmes Márton Anitának, hiszen az IAAF-ranglista első tíz helyezettje közül hatan jönnek el a Gyulai Memorialra.

"Anita tavalyi sérülése után fedettpályán éremmel tért vissza, az elmúlt hetekben technikai problémák miatt gödörbe került, de remélem, hogy sikerül belőle
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 12:52
Lávatavat fedeztek fel a Saunders-sziget havas vulkánján
A sziget az Egyesült Királyság kormányzása alá tartozó atlanti-óceáni Falkland-szigetek része, Dél-Amerika partjaitól mintegy 500 kilométerre terül el. A 990 méter magas Mount Michael-vulkán lávatava rendkívül ritka jelenség, rajta kívül valószínűleg csak hét lézezik a Földön.

A hegy nehezen mászható, ezért csak az űrből készített képek segítenek a tűzhányó kráterébe bepillantani.

Műholdak szenzorai már az 1990-es évek óta kimutatták a kráter furcsa hőmérsékleti anomáliáit, de csak a legmodernebb műszereknek sikerült megfejteni a rejtélyt és igazolni, hogy lávató izzik a kráterben.

A University College London és a brit antarktiszi kutatóprogram (BAS) tudósai 2003 és 2018 között gyűjtött adatokat elemeztek, melyekből egy 90-215 méter széles, nagyjából ezer Celsius-fokos lávató folyamatos jelenlétére következtettek.

A Föld felszínén mintegy 1500 tűzhányó működik, azonban rendkívül ritka, hogy krátereikben megmarad a forró, olvadt kőzet.

"A Saunders-szigetre sokan ellátogattak, de
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 13:11
1/99
Képek, videók
kovacs-zoltan_20110812 104
megyerimihaly
2013. július 11. csütörtök, 22:22
Kovács Zoltán.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 15:50
Kovács Zoltán
tv_tiva
2007. január 13. szombat, 14:42
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Szeretetben élők
sanci81
2018. május 08. kedd, 17:07
Az elökelö tél 01.jpg
chillik
2017. július 31. hétfő, 03:04
Az elökelö tél 02.jpg
chillik
2017. július 31. hétfő, 03:03
Az elökelö idegen.jpg
chillik
2016. április 11. hétfő, 05:36
Hímzett előkés nyuszkó
soroya
2016. március 02. szerda, 19:44
Természetben élők
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:15
Élők és halottak
lilagondolatok
2015. szeptember 04. péntek, 14:15
26.Húsvét elők. JPG..jpg
hegyesne
2013. április 07. vasárnap, 05:27
párna egyedül élőknek.jpg
jpiros
2012. február 12. vasárnap, 17:53
Fantázia4 előkép.jpg
timi969
2011. szeptember 01. csütörtök, 10:08
előkert
balazsmargit
2011. május 03. kedd, 16:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.