Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:38 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Minden eddiginél többen vettek részt az idei PannonHajszán
kilométeres élményfutam a Bakony ösvényein, a hegység egyik legszebb túraútvonalán halad és az ország egyik leglátványosabb középkori erődítményébe, a tatárjárás után épült Cseszneki várba is be kell mászniuk a résztvevőknek.

A közlemény szerint Tálos Gergő, a rendezvény főszervezője elmondta: több mint 1500-an neveztek a versenyre. A 14 kilométeres távon csaknem l400-an indultak, míg a 7 kilométeres távon több mint 1100-an. A jelentkezők 60 százaléka férfi, 40 százaléka nő, a legidősebb versenyzők egy 70 éves férfi, és egy 69 éves nő voltak. Az 50 feletti korosztályból több mint ötvenen indultak, az átlagéletkor pedig 34.

Két napra, szombatra és vasárnapra szerveztek úgynevezett GyerekHajszát is. Erre a 6-11 éves korosztályból mintegy 500 gyereket regisztráltak, dupláját az előző évinek. A kisebbek 1 kilométer távot futnak, a nagyobbak pedig 2 kilométert, ügyességük tesztelésén túl a hagyományokkal és a környék nevezetességeivel is megismerkedhetnek. A gyerekek nagy része a környékről jött,
velemenyezd, 2019. június 08. szombat, 14:31
Idén Németországba és Ausztráliába is eljuthatnak a MIRK-en győztes robotépítő csapatok
A tizenharmadik alkalommal megtartandó versenyen a 10-19 éves korosztályban az európai minősítésért, a 13-19 éves korosztályban pedig a világversenyen történő indulásért versengenek egymással a minimum kétfős csapatok. Az európai versenyt, az EURoboCupJunior-t a németországi Hannoverben június 20. és 23., míg a RoboCupJunior-t az ausztráliai Sydney-ben rendezik július 2. és 8. között - közölte Simon Béláné, az MTA kandidátusa, a RoboCupJunior magyarországi képviselője az MTI-vel.

A hazai minősítő versenyeket február 16-án Budapesten és április 5-én Nyíregyházán rendezik, utóbbi válogatóra február 25-ig még várják a jelentkezéseket (a regisztrációs lapok a pingvin.nyf.hu/robojun honlapról tölthetőek le). A budapesti válogatón tizenöt oktatási intézmény huszonnégy csapata - köztük általános és középiskolák, valamint egyetemek diákkörei - az úgynevezett menekítő A és B liga négy kategóriájában mérettetik meg a saját maguk által épített robotjaikat.

Tavaly a kanadai Montreal adott otthont a
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 07:05
Balog: a magyar tehetségprogramok 350 ezer fiatalt érnek el
ingyenjegyet a könnyű élethez." A tehetség elkötelezettséget jelent, hiszen azt kibontakoztatni, kamatoztatni kell, nagyobb, mélyebb, felelős, higgadt, de aktív részvételt kíván az egyéntől - mondta.

Lovász László szerint a kiválóságok előtt kinyílik a világ, és lehetőséget kapnak arra, hogy a más országokban folyó kulturális, tudományos tevékenységekkel ismerkedjenek.

A most indult Magyar Templeton Program keretében felavatták az első magyar junior Templeton-fellow-kat, a kiválasztott 315 fiatal egyéves, személyre szabott tehetséggondozó programban vehet részt. A kiemelkedő kognitív képességekkel rendelkező fiatalok közül 217-en a 10-19 éves, 98-an a 20-29 éves korosztályból kerülnek ki.

A Csermely Péter hálózatkutató professzor vezette programban a beválogatott fiatalok egy éven keresztül mentorok által vezetett, 8-12 tagú közösségek tagjaivá válnak. Minden tehetség az érdeklődési körére szabott egyéni haladási tervet kap, ám saját felelőssége és döntése, hogy a lehetőségek közül mely
velemenyezd, 2016. március 12. szombat, 14:17
Új, kísérleti jellegű tehetséggondozó program indult
A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Csermely Péter hálózatkutató professzor nevével fémjelzett egyedülálló, kísérleti jellegű tehetségazonosító és -gondozó program fő célkitűzése a kivételes kognitív tehetségek megtalálása a 10-29 éves korosztályban, és számukra egyéves személyre szabott tehetségtámogatási program kialakítása.

A kezdeményezés a Templeton World Charity Foundation finanszírozásával, a European Social Fund, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társfinanszírozásával és a MATEHETSZ szakmai együttműködésével 2015. szeptember 15. és 2017. február 28. között, első alkalommal Magyarországon valósul meg - írták.

A közlemény szerint a szakértők összesen háromszáz kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar fiatalt válogatnak be a programba hazánkból és a határon túlról egyaránt. Közülük kétszáz 10-19 éves feltörekvő tehetséget a program honlapján elérhető nagy képességteszten kimagaslóan teljesítők közül választanak be, melyet október 20-ig tölthetnek ki a jelentkezők.
velemenyezd, 2015. szeptember 15. kedd, 17:06
Felére csökkent az új HIV-fertőzések száma a gyerekeknél
között - még nem sikerült elérni. A múlt évben az alacsony és közepes jövedelmű országokat tekintve a HIV- fertőzött és várandós nők mindössze 67 százaléka jutott hozzá az anya-gyermek transzmisszió terén leghatékonyabb antiretrovirális gyógyszerekhez.

A megfelelő eredményeknek gátat szab, hogy a kezelés nem érhető el mindenki számára. Az alacsony és közepes jövedelmű országokban élő HIV-fertőzöttek közül a felnőttek nagyobb eséllyel kapnak antiretrovirális kezelést, mint a gyermekek: 2013-ban a 15 éves és annál idősebb felnőttek 37 százaléka részesült kezelésben, szemben a 0-14 éves gyermekek körében mért mindössze 23 százalékkal, ami azt jelenti, hogy négy gyermekből maximum egy kap megfelelő kezelést.

A serdülőkorúak AIDS halálozási mutatói ugyancsak aggasztóak. Miközben a többi korcsoportban 2005 és 2013 között csaknem 40 százalékkal csökkent az AIDS-hez köthető halálesetek száma, egyetlen korcsoportban, a 10-19 év közötti serdülőkorúaknál ez a szám nem csökkent.

A UNICEF Új statisztikák
velemenyezd, 2014. november 28. péntek, 19:29
UNICEF Magyar Bizottság: fontos, hogy a gyerekek megismerjék jogaikat
megismerjék jogaikat, hiszen az alapelvek semmit sem érnek, ha nem társulnak "kézzel fogható" ismerettel - mondta a bizottság gyermekjogi munkatársa csütörtökön Budapesten, az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye kihirdetésének 25. évfordulóján tartott sajtótájékoztatón. Németh Barbara hozzátette, ha a gyermekek ismerik jogaikat, az egyenes út a felnőttkori felelősségvállaláshoz.

A sajtótájékoztatón ismertették azt az idei őszi - nem reprezentatív - felmérést, amelyet az UNICEF Magyar Bizottsága készített 10-19 évesek körében arról, mennyire vannak tisztában jogaikkal. A kutatásban 1191 általános és középiskolás diákot kérdeztek meg.

A megkérdezettek közül három gyerekből csak egy tudja, hogy különleges, a felnőttekétől eltérő jogai vannak. A diákok fele gondolta úgy, hogy a felnőttek nem engedik, hogy beleszóljanak az őket érintő kérdésekbe, és minden ötödik gyerek szerint a felnőttek nem tisztelik a gyerekeket.

Németh Barbara emlékeztetett arra, hogy Magyarországon 1995 óta zéró tolerancia van
velemenyezd, 2014. november 20. csütörtök, 13:32
Vajon a két cikk megjelentetője közül, nincs valamelyiknek dolga?
Cyrano! A settopboxos verzióknál az látják, hogy milyen adatot kérek le...Ez ugye egyértelmű....Azt tudják, hogy mit nyomnak a fekete ládámra, csak azt nem tudják, hogy nézem-e?...:D De ugye a háztartások zőmében per pillanat még nem ez a verzió fut....

Szerintem a korrekt vélemény nyilvnítás ilyenkor az lenne, ha azt mondaná hogy a mérés szerint!!!! ennyi százalék... Mivel azt sem tudják ellenőrizni, hogy hány háztartásban van egyáltalán készülék, így ez az egymilla feletti nézettség, mindenképpen rohadt erősnek tünik egy 9,8 millás összlétszámnál....

Naponta nem néz tv-t a 10-19 évesek több mint 20%-a , a 20-29 évesek több mint 20%-a,a 30-39 évesek 20%-a,a 40-49 évesek több mint 15%-a, az 50-59 évesek több mint 10%-a, aztán még két korcsoport szerepel a statisztikában, ezek mindegyekének több mint 5%-a nem tv-zik naponta. Akkor hogy a fenébe jön ki az az 1,2 millió néző egy csatiornán, egy műsorra....Apám ekkora hantagolyót....pfhhhh
hatibacsi, 2014. január 05. vasárnap, 12:56
GfK: harmadával nő a virsli fogyasztása az év végén
A GfK piackutató MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a virsli éves mennyiségi összforgalmának közel egyötöde koncentrálódik decemberre. Tavaly az utolsó havi forgalom növekedni is tudott az előző év azonos időszakához képest, miközben éves szinten kissé visszaesett a virsli iránti kereslet. A családok év közben átlagosan 60 dekagramm virslit vesznek egy-egy bevásárlás alkalmával, míg a decemberi időszakban ez közel egyharmadával megugrik: több mint 80 dekagrammra nő az átlagos mennyiség - emeli ki a GfK. Az év végi virsli értékesítésben a hipermarketek teljesítenek a legjobban, a csatorna piaci részesedése 6 százalékponttal, 27 százalékról 33 százalékra ugrott tavaly ebben az időszakban. A diszkontokban vásárolták meg az összes eladott mennyiség 24 százalékát, míg az egyéb boltok 25 százalékkal részesedtek tavaly a virsli mennyiségi forgalmából.

A piackutató intézet adatai szerint a háztartások napi fogyasztási cikk, így friss hús vásárlásainak összforgalmából a december hónap jellemzően mintegy
velemenyezd, 2013. december 31. kedd, 07:08
PwC: negyedére csökken a sporttámogatás adóelőnye
módon, hogy a támogatási hajlandóság fenntartása mellett, a sporttámogatási rendszer következtében csökkenő szponzori támogatások növekedő tendenciába forduljanak át.

Az új szabályokat a 2013/2014-es támogatási időszakban benyújtott új sportfejlesztési programok támogatásával összefüggésben kell alkalmazni, így a korábbi támogatási időszakra benyújtott és meghosszabbított sportfejlesztési programokra az új szabályok nem vonatkoznak. A törvénymódosítás nem tartalmaz külön rendelkezést az eltérő üzleti éves adózókra, így az ő esetükben kérdéses, hogy az új 2013/2014-es programok támogatása esetén mely szabályok irányadóak. A kiegészítő sportfejlesztési támogatást a támogatással érintett sportág szakszövetségének, illetve sportköztestületnek kell befizetni.

A módosítás a korábbi rendeleti szintű szabályozást felváltva törvényi szintre emeli azon adózói kötelezettséget, hogy az adókedvezmény igénybevételének feltételeként előírt támogatás, és immáron a kiegészítő sportfejlesztési támogatás pénzügyi
velemenyezd, 2013. április 17. szerda, 16:32
Soltész Miklós: jövőre folytatódhat a diákok társadalmi érzékenységét erősítő program
fiatalokban él a szolidaritás, és megvan az igény arra, hogy megismerjék, megértsék a tőlük eltérő körülmények között élőket.

A projektet még szeptember közepén indította az Emmi három civil szervezet részvételével; a cél az előítéletek oldása volt.

Soltész Miklós arról is beszélt, hogy bár már a fiatalok között is érzékelhetőek előítéletek, ők azok, akik a nyitottságukkal ezektől a legkönnyebben meg tudnak szabadulni.

Az államtitkár elmondta: a programmal azt akarták elérni, hogy a 10-19 éves fiatalok személyes tapasztalatokat szerezve megismerjék a hátrányos helyzetű vagy nehézségekkel élő csoportok, köztük a romák, a fogyatékosok és az idősek életét. Az általános iskolákban és középiskolákban rendhagyó osztályfőnöki órák keretében a diákok személyes kapcsolatba kerülhettek, beszélgethettek egy-egy idős vagy roma emberrel, illetve fogyatékossággal élőkkel.

A most véget érő országjáró programban úgynevezett tapasztalati szakértők vettek részt, köztük például Orsós Zsolt vak
velemenyezd, 2012. november 16. péntek, 12:22
Hat év börtönre ítélték az élettársát felgyújtó penészleki férfit
Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnökhelyettese, szóvivője az MTI-nek elmondta: az életveszélyt okozó testi sértésben bűnösnek talált vádlottat mellékbüntetésként a közügyektől öt évre eltiltotta az elsőfokú bíróság.

A korábbi tárgyalásokon ismertetett vádirat szerint 2010. március 1-jén a pár együtt italozott egy közös ismerősük Penészlek környéki tanyáján, onnan az 52 éves Gáll Ferenc egyedül ment haza a tanyájára. A másnap hazatérő nőt a férfi felelősségre vonta éjszakai kimaradása miatt, majd ököllel megütötte.

A nő a bántalmazás elől az udvarra menekült, a férfi azonban folytatta az ütlegelést, majd az ütésektől a földre kerülő sértett lábát és alsótestét benzinnel lelocsolta, és öngyújtóval meggyújtotta.

A nő ruhája lángolni kezdett, ezt látva a férfi megijedt tettétől, és eloltotta a tüzet. A súlyosan sérült nő később gyalog ment el a tanyától hat és fél kilométerre lévő faluba segítséget kérni; a rendőröket és a mentőket már a polgármesteri hivatal munkatársai riasztották.

Az
velemenyezd, 2012. május 14. hétfő, 15:53
Elkészült a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ épülete
mondta a létesítményről tartott keddi sajtótájékoztatón Szilasi Péter Tamás, a kiállítási központot üzemeltető Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Londonból jövő hét elején érkező eszközök lehetőséget teremtenek a interaktivitásra, a tudomány eredményeinek gyakorlati kipróbálására és az iskolában szerzett ismeretek élményszerű bővítésére - tette hozzá.

A Mobilis küldetése, hogy megszerettesse a természettudományokat a fiatalokkal, népszerűsítse a műszaki pályákat és orientálja a 10-19 éves korosztály pályaválasztását.

Nagy Iván Ybl-díjas építész, a központ tervezője a sajtótájékoztatón elmondta: az ipari jellegű, de egyben barátságosságot sugárzó épület az eszközök számára semleges hátteret képez, hagyja érvényre jutni azokat. Különlegessége mégis, hogy a kétszintes, 1000 négyzetméteres kiállítótér egyben látható, ez a vizuális térkapcsolat adja "az épület lelkét".

Az összességében több mint 2700 négyzetméteres tudományos központban kreatív foglalkoztató, látványlabor,
velemenyezd, 2012. január 10. kedd, 14:22
1/2
Képek, videók
tálos vivien1209_2.jpg
maroka
2017. december 09. szombat, 20:06
TÁLOS BERNADETT
1vargaildyko
2014. július 05. szombat, 07:28
BS20-P?talos2.png
yucus53
2012. május 28. hétfő, 19:32
BS20-P?talos1.png
yucus53
2012. május 28. hétfő, 19:32
Tálosi Istvánné.jpg
rozsmalom
2011. július 09. szombat, 19:59
Idei képek
wob
2019. augusztus 17. szombat, 14:28
Idei első hó 022.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:14
Idei első hó 017.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:13
Idei első hó 010.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:12
378091173254ideitl12.2 2..
vicus54
2017. január 09. hétfő, 16:09
ru-idei-gr-st.jpg
menusgabor
2016. január 06. szerda, 22:50
6-idei-gradina-st.jpg
menusgabor
2016. január 06. szerda, 22:50
art-idei-gr-st.jpg
menusgabor
2016. január 06. szerda, 22:49
idei tél.jpg
agica2004
2014. március 28. péntek, 13:50
pashalnye-idei-shema.p ng
kincsem04
2014. január 08. szerda, 11:07
Címkék
háztartások zőmében, úgynevezett menekítő, tőlük eltérő, iskolában szerzett, Gáll Ferenc, megkérdezettek közül, korábbi támogatási, program honlapján, korábbi rendeleti, érdeklődési körére, másnap hazatérő, idei PannonHajszán, Emberi Erőforrások Minisztériuma, életveszélyt okozó, diákok személyes, államtitkár elmondta,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.