Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:15 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hétfőtől lezárják Szegeden a Sándorfalvi úti vasúti átjárót
közlemény szerint augusztus 13-ig a kivitelezést végző vállalkozó vágánybontási, alépítményi, majd felépítményi, valamint vágányszabályozási és útépítési munkákat is végez.

A Szeged-Békéscsaba vasútvonalat keresztező útátjáróban a gyalogos és kerékpáros forgalmat az építési időszak alatt is biztosítják.

A gépjárművezetők számára a lezárás ideje alatt az M43-as autópálya érintett - 8-as és 11-es kilométerszelvények közötti - szakaszát jelölik ki kerülőútként.

Magyarország első integrált villamos és nagyvasúti tram-train vonala a meglévő szegedi 1-es villamosvonalból ágazik ki. A vonal a MÁV Zrt. 135-ös számú vonalán mintegy 22 kilométeres nagyvasúti pályáján folytatódik, amely teljesen átépül és bizonyos szakaszokon - ahol a vasútüzem megköveteli - a második vágány is kiépül. Emellett Hódmezővásárhelyen új villamosvonal épül. Az egyvágányú hódmezővásárhelyi villamosvonalon hat megállót alakítanak ki, ebből kettőnél, valamint a végállomáson lesz kétvágányos forgalmi kitérő. A fejlesztés a
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 07:05
Újabb 56 méteres CAF-villamos érkezett Budapestre
A közlemény szerint a 345 utas befogadására alkalmas, 81 ülőhellyel rendelkező szerelvényt a budapesti villamos és trolibusz járműprojekt második ütemének keretében vásárolták.

Hozzátették: a villamosjárműpark megújítását több mint 17 milliárd forintos európai uniós forrásból megvalósító projektnek köszönhetően összesen öt hosszú, 56 méteres és további 21 rövid, 34 méteres szerelvény érkezik Budapestre.

Az új hosszú szerelvény az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig meghosszabbított vonalán közlekedik majd - ismertette a BKK.

A jármű alacsonypadlós, fedélzeti kamerákkal és légkondicionálóval rendelkezik, energia-visszatápláló rendszerének köszönhetően energiatakarékos működésű.
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 15:31
Változik a budapesti tömegközlekedés az 1-es villamos új szakaszának átadásával
Szerdától a 103-as busz a jelenleginél ritkábban közlekedik és elsőajtós felszállási rendet vezetnek be. A 901-es éjszakai járat útvonala szintén meghosszabbodik az Etele térig, a 937-es pedig a Máramaros utcától a Bécsi útig szintén 901-es jelzéssel jár, az ellenkező irányban azonban továbbra is 937-es jelzéssel közlekedik.

Az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása 8,6 milliárd forintba került, a beruházást az unió 8 milliárd forinttal támogatta, az 1,7 kilométerrel hosszabb vonalon kedd délután indult meg a villamosközlekedés - írták.
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 18:51
Az Etele térig jár az 1-es villamos
A kelenföldi vasútállomásig történő meghosszabbítás célja az volt, hogy létrejöjjön az összeköttetés az Etele téren az 1-es villamos, a vasútállomás, a helyközi buszjáratok, a 4-es metró és a budai fonódó villamoshálózat 19-es, valamint 49-es járata között - közölte Tarlós István.

Elmondta, az új, Etele úton húzódó szakaszt, amely teljes hosszán akadálymentesen megközelíthető, végig füvesítették, ami nemcsak esztétikai, de zajcsökkentési szempontból is fontos. Az új vágányok az Etele úton középen vezetnek, ezt követően balra kanyarodnak a Somogyi útra, így érve el az új, Etele téri végállomást.

A fejlesztés létrejöttével az Etele téri csomópont még hatékonyabban összekapcsolódik a kelenföldi városrésszel és Dél-Pesttel, lehetővé teszi az agglomerációból érkezők számára a gyorsabb eljutást az említett városrészek irányába, továbbá a környék lakói számára a belváros felé vezető metró- és villamosvonalak gyors elérését.

Az 1-es villamos a nagykörúti vonal után Budapest második
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 16:52
Önkormányzat 2019 - Párbeszéd: ha Karácsony nyer, visszaadják a fővárost a budapestieknek
újíttatta fel a metrót, nem vezetett be egységes parkolást, nem zöldítette Budapestet és nem volt képes egy kormánytól független fővárost teremteni - jelentette ki.

A politikus azt ígérte, hogy amennyiben az őszi önkormányzati választáson Karácsony Gergely nyer, akkor visszaadják a fővárost az ott élőknek, létrehozzák az úgynevezett csepeli nagyerdőt, csökkentik a tömegközlekedési bérletek árát és kiépítik a külvárosokban a szükséges infrastruktúrákat.

Kérdésre válaszolva azt mondta, az 1-es villamos vonalának megújítása a "sok fekete pont mellett" piros pontként Tarlós István számlájára írható. Hozzátette, hogy a fonódó villamoshálózat fejlesztése azonban már évekkel ezelőtt elindult, ennek egyik eleme valósul meg most.

Barabás Richárdot kérdezték arról, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt egy internetes bejegyzésben hazugsággal vádolta Karácsony Gergelyt. A szóvivő azt felelte, hogy Puzsér Róbert az ellenzéki előválasztáson elmondhatta volna a véleményét, de nem tette meg.
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 15:21
ITM: az emeletes vonatok a nagy forgalmú vonalakon üzemeltethetők gazdaságosan
Az ellenzéki országgyűlési képviselő azt kérdezte, ki a felelős azért, hogy az újonnan beszerzett Stadler KISS motorvonatok jelenleg használhatatlanok több magyarországi pályaszakaszon?

Cseresnyés Péter a parlament honlapján szerdán közzétett válaszában kiemelte, hogy az uniós forrásból megvalósuló projekt előkészítése során a MÁV Zrt. megvizsgálta a MÁV-Start Zrt. által megjelölt, lehetséges üzemeltetési területként szóba jövő 12 vasútvonal infrastruktúrájának megfelelőségét. A vizsgálat mindössze egyetlen infrastruktúra szűk keresztmetszetét tárta fel.

A Budapest Déli pályaudvar és Kelenföld közötti vonalszakaszon, a Kis-Gellért-hegyi alagútban - amelyet a Buda-Kanizsa vasútvonal részeként 1861 április 1-jén helyeztek üzemben és azóta többször átépítettek - a járművek ugyan elférnek, de a kocsi és a felsővezeték legközelebbi pontja között nincs meg az előírt távolság, az áthaladásuk így jelenleg nem biztosított - írja az ITM államtitkára.

Forgalmi és költség-haszon számítások alapján az
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 17:52
Pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett egy szakaszon
A pótlóbuszok a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton járnak és a 901-es éjszakai járat megállóiban állnak meg, közlekedésüket buszsáv segíti majd.
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 10:28
BKK: munkálatok miatt több villamos és a 2-es metró sem jár majd egy szakaszon a hétvégén
A 2-es metró rövidített útvonalon, a Déli pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion között közlekedik a június 1-2-i hétvégén, mert a Pillangó utca állomásnál vágányfelújítási munkákat végeznek a pálya egy szakaszának elhasználódása miatt. Az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion állomás között a hétvégén metrópótló busz közlekedik.

Az 1-es villamos meghosszabbításához kapcsolódó felsővezeték-szerelési munkák miatt szintén június 1-jén és 2-án pótlóbusz jár az 1-es, a 17-es, a 41-es, a 47-es és a 48-as villamos helyett Dél-Budán. Szombaton és vasárnap az 1-es villamos Óbuda felől a Budafoki út/Dombóvári út megállóhelyig közlekedik, Kelenföld vasútállomás felé a meghosszabbított útvonalú 103-as busszal utazhatnak tovább.

Pótlóbusz jár továbbá 17-es jelzéssel a Móricz Zsigmond körtér és Albertfalva kitérő között a két szakaszon közlekedő 17-es, valamint a külső végállomásától csak Albertfalva kitérő megállóhelyig közlekedő 41-es és a 47-es villamos helyett.

A 41-es és a 47-es belső
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:03
Vitézy Dávid: Budapest nemzetközi színvonalú építészeti jelképpel gazdagodik
M-Teampannon iroda) koncepciója előtérbe helyezi a múzeumi és közösségi funkciókat, valamint azt tudja ígérni, hogy ez a barnamezős kulturális beruházás egész Budapest rozsdaövezeti fejlesztéseinek motorja lehet. A terv a legvégiggondoltabb múzeumi koncepció volt, ezért is nyerhette meg a nemzetközi pályázatunkat - jegyezte meg.

A lebegőtetős, üveghomlokzatos új kiállítási terület a Dízelcsarnok toldalékaként épül meg a MÁV által az 1870-es évek óta használt területen. Az áttetsző kiállítási tér az 1-es villamos megállója felől érkezőket már a belépés előtt invitálja, ízelítőt adva a kiállításból, új főbejáratot nyitva a Dízelcsarnokon - ismertette a koncepciót a főigazgató.

Mint hozzátette, részben az új épületben, részben a megőrzött régi csarnokban kaphat helyet az új állandó kiállítás, amelyet körbeölel a régi épületben a látogatók előtt is megnyitható műtárgyraktár. Megmarad a mozdonyok mozgatására használt tolópad is, amely a kiállításhoz is használható lesz. Az egész komplexumot pedig az
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 10:01
ITM: a tiszta, okos és megfizethető energia biztosítására épül az új nemzeti energiastratégia
ügyintézéssel. Az ellátásbiztonság további erősítése érdekében ösztönöznék a hatékonyabb energiafelhasználást, növelnék a hazai megújuló energia és szénhidrogén források felhasználását, mindezek mellett fontos az ország régiós áram- és gázpiaci integrációja, de kiemelt feladat a 2020-2021. évi gázellátás megoldása is. Hangsúlyt fektetnek az energiaszektor klímabarát átalakítására is, példaként említette a közlekedés zöldítését. Magyarország elkötelezett a nukleáris energia hasznosítás mellett, amely klímabarát villamos energia forrást jelent - sorolta.

Kiemelte, hogy nemzeti energia- és klímaterv tervezetben az unió célkitűzéseivel összhangban Magyarország vállalta, hogy 2030-ra legalább 40 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását 1990-hez képest. A megújuló energia részarányát tekintve 2020-ra Magyarország 14,65 százalékot vállalt, 2030-ra pedig legalább 20 százalékos részarányt tűzte ki célul. Jelenleg a villamosenergia-termelés mintegy 60 százaléka szén-dioxid-kibocsátás mentesen
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 17:28
A Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésében megkezdődött a második 3+ generációs blokk fizikai indítása
kereskedelmi üzembe.

A VVER-1200 típus a Roszatom 3+ generációs nyomottvizes reaktora és a világ egyetlen, 3+ generációs sorozatgyártású modellje. A Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítés második egysége a 2016-ban elindított és azóta üzemelő 1-es blokkot, illetve a Leningrádi Atomerőmű II. kiépítésének 2018 végén kereskedelmi üzembe állt 1-es blokkját követi a sorban és így már a harmadik 3+ generációs blokk lesz. A Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésének első blokkja 2016 óta eddig 16,8 TWh villamos energiát termelt.

A közleményben Vlagyimir Povarov, a Novovoronyezsi Atomerőmű igazgatója emlékeztetett, hogy számos külföldi ország választotta ugyanezt a technológiát, többek között Finnország, Magyarország, Banglades és Fehéroroszország. Jelenleg a Roszatom 12 országban 36 blokkot épít - tette hozzá.

A korábbi VVER blokkokkal összehasonlítva az innovatív 3+ VVER-1200 típusú blokk számos biztonsági és gazdasági előnnyel rendelkezik. A teljesítménye 7 százalékkal nagyobb, a szükséges személyzet
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 18:11
Megkezdődött a próbaüzem a Mátrai Erőmű bükkábrányi naperőművében
próbaüzem korai szakasza és a nap kis beesési szöge ellenére is már 14 megawatt áramot termel. A maximális, 20 megawattos teljesítményt - a többi naperőműhöz hasonlóan - a nyári hónapokban éri majd el.

A beruházás egy korábbi meddőhányó 33 hektáros, rekultivált területén valósult meg az SPIE Hungária-Bejulo konzorcium kivitelezésében. Az erőmű csaknem 64 ezer, egyenként 355 watt névleges teljesítményű, fixen elhelyezett polikristályos napelemből áll. A létesítmény mintegy 4 ezer háztartást tud ellátni villamos energiával. A kereskedelmi értékesítés április 1-jén kezdődik, addig az erőmű a vállalat bükkábrányi bányáját látja el energiával, ezzel jelentős költségeket takarítva meg.

A Mátrai Erőmű Zrt. önálló projekttársaságban, 25 százalékban saját erőből, 75 százalékban bankhitelből valósította meg a fejlesztést. Összességében 16 százalékkal alacsonyabb költséggel épült meg a 20 megawattos egység, mint amennyibe korábban a 16 megawattos visontai telep került.

A társaság hosszú távú fejlesztési
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 17:03
1/59
Képek, videók
Sándorfalvi fogatverseny
agica2004
2012. szeptember 02. vasárnap, 14:24
hódmezővásárhely0820_4 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:38
hódmezővásárhely0820_3 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:37
hódmezővásárhely0820_2 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:36
hódmezővásárhely0820.j pg
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:34
Hódmezővásárhely.jpg
basikele
2012. november 11. vasárnap, 07:44
hódmezővásárhely lenin té
lacipecsenye
2012. július 31. kedd, 09:57
hódmezővásárhely strand
lacipecsenye
2012. június 02. szombat, 21:47
Hódmezővásárhely
irmus
2011. október 27. csütörtök, 18:25
Hódmezővásárhely.jpg
klarcsika
2011. október 14. péntek, 18:15
hodmezovasarhely-varos kep
sarkadykati
2010. szeptember 03. péntek, 08:33
Végzős polfősök 1986
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:13
Végzősok a Polfőn
furaila
2015. június 06. szombat, 06:59
Ipari tanulói végzős tabl
furaila
2013. április 04. csütörtök, 05:55
IMG_9481 végzősök.JPG
himeshaza
2010. július 03. szombat, 16:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.