Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 17:15 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák Katalin: eredményt hirdettek a diabéteszesekkel foglalkozó szervezeteknek és centrumoknak szóló pályázato
Novák Katalin telefonon közölte, a kormány majdnem 100 millió forintos pályázati támogatást biztosít civil szervezeteknek és mintegy félmilliárd forintot a diabéteszcentrumoknak. Előbbiek 2-30 millió, utóbbiak 5-30 millió forintos támogatást vehetnek igénybe - tette hozzá.

A pályázatok célja, hogy megkönnyítsék az 1-es típusú cukorbetegséggel küzdők életét és a legkorszerűbb ellátást biztosítsák nekik az egész országban - hangsúlyozta. "Az a célunk, hogy azok, akik 1-es típusú diabétesszel élnek, a lehetőségeikhez mérten teljes életet élhessenek" - fűzte hozzá.

Nagyon kevesen ismerik a betegséget, és sokan összekeverik az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegséget; Magyarországon körülbelül 3000-4000 gyermek szenved az előbbitől - jegyezte meg az államtitkár.

"Igyekszünk azért is tenni, hogy a gyermekek már egészen pici koruktól úgy járhassanak közösségbe, hogy ne érezzék az indokolatlan hátrányát annak, hogy ők ilyen nehézséggel élik az életüket" - emelte ki Novák Katalin, hozzátéve, a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:52
Putyin: megengedhetetlen, hogy az embereket rákényszerítsék a szavazásra az alkotmánymódosításról
többséget.

"Úgy gondoltam, hogy rendkívül fontos, hogy az emberek kinyilvánítsák a közvetlen viszonyulásukat az elfogadandó módosításokhoz. Csak nekik maguknak, csak az állampolgároknak áll jogukban eldönteni, hogy milyen legyen az alaptörvényünk" - mondta Putyin a csütörtöki videokonferencián.

Két régióban, a fővárosban és Nyizsnyij Novgorod megyében első ízben elektronikusan is lehet szavazni, a távvoksolásra bejelentkezni június 5-21. között kellett, online módon szavazni pedig 25-30. között lehet. Az ilyen típusú akaratkinyilvánítással kapcsolatban a médiában jelentek meg regisztrálási csalásról szóló panaszok.

Pavel Lobkov, az ellenzéki Dozsgy online televízió munkatársa rögtön az első napon közölte, hogy a 141-es moszkvai szavazókörzetben, majd az interneten keresztül is sikerült szavaznia. Ella Pamfilova, a Központi Választási Bizottság elnöke "provokációnak" nevezte, hogy az újságíró kétszer adta le a voksát, helyettese, Nyikolaj Bulajev pedig úgy vélekedett, hogy valaki "hivatali
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 18:52
Az egészséges vércukorszint fenntartása
rendelkezik.

A növényi élelmiszerekben megtalálható fitonutriensek és rostok segítenek normalizálni a vércukorszintet, az olívaolajnak pedig a gyulladáscsökkentő hatása a kiemelkedő.

A kékszőlő antociánokban rendkívül gazdag, amely a vércukorszintre is kedvező hatást gyakorol, de a testtömegindex csökkentésében is szerepet játszik. Márpedig ez is fontos a vércukorszint normalizálásához.

Amennyiben valaki gyakran kihagyja a reggelit, úgy nagyobb valószínűséggel alakul ki nála 2-es típusú cukorbetegség. A reggeli étkezés ugyanis segíthet a vércukorszintet stabilizálni, ami egész nap stabil is marad. Az egyszerű szénhidrátok éppen olyan negatívan hatnak a vércukorszintre, mintha valaki kihagyja a reggeli étkezéseket.

Azon emberek körében, akik a kardio- és az erősítő edzést részesítik előnyben, körükben alacsonyabb a kockázata a cukorbetegség kialakulásának.

Aki irodai munkát végez, óránként mozogjon néhány percet, mert ez is segít megelőzni a
pacsakute, 2020. június 23. kedd, 22:44
Forgalomba áll az ötödik felújított Talent motorvonat
A közlemény szerint ezzel félidejéhez ért a Talent motorvonatok korszerűsítési programja, az eddig átadott járműveken túl még ötöt újítanak fel.

Emlékeztettek: tavaly októberben a Győr-Hegyeshalom (1-es) vasútvonalon állt forgalomba az első felújított, nagyszervizen átesett Talent típusú villamos motorvonat.

A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB szakembereinek közreműködésével elvégzett javítás és felújítás kiterjedt egyebek között a forgóvázra, a fékrendszerre, a mozdonyvezetői fülkére. Az utastérben a tolóajtók, a lépcsők, a klímaberendezések, az ülések és a vécék újultak meg.

Az első jármű még az eredeti, piros külső festéssel közlekedik, a többi azonban már az új arculathoz igazodó, kék-sárga-fehér színt kapott - áll a közleményben.

A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB 2019 áprilisában kötött két évre szóló szerződést a Győr és Bécs közötti eurégiós közlekedésben használt tíz Talent motorvonat nagyjavítására, amely várhatóan ötmilliárd forintba kerül.
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 11:20
Ajakherpesz – egy népbetegség-(természetes kezelése)
Az ajakherpesz az egyik legszélesebb körben elterjedt betegség a nyugati világban. A világ népességének mintegy 90%-a hordozza magában a vírust, amely a nedvedző hólyagocskákat kiváltja. Valódi népbetegségről van tehát szó.

Az 1-es típusú herpeszvírussal történő fertőzés többnyire már kora gyermekkorban bekövetkezik. Amint a szervezet sebezhetővé válik, akár stressz, gyógyszerek vagy egy meghűlés miatt, a lappangó vírus kiváltja a betegséget, amely a legtöbb esetben veszélytelen, azonban kellemetlen. Az érintettet csúnya, viszkető és nedvedző hólyagocskák támadják meg az ajkain. A felnőtteket is fenyegeti a fertőzés, itt az ok szinte mindig a csók, vagy idegen poharakból és flakonokból történő ivás, illetve egy cseppfertőzés, tüsszentés vagy köhögés. Ha a vírus egyszer aktiválódott, mintegy két hétre van szüksége ahhoz, hogy kitörjön a betegség. Ennek kellemetlen viszketés és zsibbadás az első jele.

Sok bevált házi gyógymód létezik, amelyek enyhíthetik, vagy akár el is tüntethetik az
pacsakute, 2020. június 09. kedd, 16:38
Koronavírus - Az orosz kormányfő óva intette honfitársait a külföldi nyaralástól
elkezdi fokozatosan feloldani a belföldi turizmusra vonatkozó korlátozásokat. Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője úgy vélekedett, hogy a maszkviselési kötelezettséget egy-két hónapig még mindenképp be kell tartani.

Alekszandr Gincburg akadémikus, a Nyikolaj Gamaleja nevét viselő Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) igazgatója, a Pervij Kanal állami tévécsatornának nyilatkozva hétfőn kijelentette, hogy kimutatták az új típusú koronavírus antitestjét azoknak a kollégáinak a vérében, akik beadták maguknak a Covid-19 ellem készülő perspektivikus vektorvakcinát. Gincburg pénteken arról számolt be, hogy az oltóanyagnak nincs mellékhatása.

Az akadémikus úgy vélekedett, hogy Oroszországban ősszel már megkezdődhet a tömeges vakcináció, de a folyamat akár hét-kilenc hónapig is eltarthat. Azt javasolta, hogy legelőször a járvány elleni küzdelemben részt vállaló egészségügyi dolgozókat oltsák be. Gincburg beszámolója szerint a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:52
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
átláthatóbbá tételével indokolták.

A rendszer lehetővé teszi a többszörös személyazonosságok felderítését, a jóhiszemű személyek helyes azonosítását, a személyazonossággal visszaélők elleni küzdelmet, illetve a harmadik országbeli polgárok személyazonossága ellenőrzésének megkönnyítését. A bűnüldöző hatóságok nem bűnüldözési célú uniós rendszerekhez történő hozzáférését is megkönnyítették abban az esetben, amikor ez súlyos bűncselekmények megelőzéséhez, a terrorizmus elleni küzdelemhez szükséges.

Új típusú figyelmeztetés a kiutasításra vonatkozó figyelmeztető jelzés, amelynek célja, hogy hatékonyabbá váljon a jogellenesen az unió területén tartózkodó, harmadik országbeliek visszaküldése. Újdonság a jogellenes elvitellel veszélyeztetett gyerek utazásának megakadályozására vonatkozó figyelmezető jelzés is.Elektronikussá válik a jogosítványAz Országgyűlés 156 igen, 38 nem szavazattal jóváhagyta az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosítását. A belügyminiszter
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 14:42
Hasznos tanácsok cukorbetegeknek
Szervezetünk normális működése esetén az inzulinnak fontos szerepe van abban, hogy a glükóz a sejtekbe kerüljön és energiává változzon, amely a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. 1-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés inzulint termel. Ezt a betegséget általában gyermekkorban diagnosztizálják, de felnőttkorban is kialakulhat. A 2-es típusú cukorbetegség az előző típusnál sokkal gyakrabban fordul elő. Általában a felnőtteket érinti, és a cukorbetegséggel küzdő személyek jelentős hányada ebben szenved. A hasnyálnyimirigy sejtjei nem termelnek elegendő inzulint, hogy a vér glükózszintje normális maradjon. Ennek az egyik leggyakoribb oka, hogy a szervezet nem, vagy csak gyengén reagál az inzulinra. Hazánkban sok olyan ember él, aki az elhízottak táborába tartozik és mozgásszegény életmódot folytat. Sajnos sokan nem is tudják, hogy cukorbetegségben szenvednek, csak véletlenül egy rutinvizsgálat során derül erre fény.

Pedig ha tisztában lennénk
pacsakute, 2020. május 15. péntek, 22:32
Novák: több milliós támogatás diabéteszesekkel foglalkozó szervezeteknek és centrumoknak
Novák Katalin emlékeztetett: a kormány közel 100 millió forintos pályázati támogatást biztosít civil szervezeteknek és közel félmilliárd forintot a diabéteszcentrumoknak.

A civil szervezeteknek szóló pályázat 90 százalékos, a diabéteszcentrumokat segítő pedig 100 százalékos finanszírozású. Előbbiek 2-30 millió, utóbbiak 5-30 millió forintos támogatást vehetnek igénybe - tette hozzá.

Az államtitkár azt mondta: a pályázatok célja, hogy megkönnyítsék az 1-es típusú cukorbetegséggel küzdők életét és a legkorszerűbb ellátást biztosítsák nekik.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy kötelező óvodai és bölcsődei ügyeletet kell biztosítaniuk az önkormányzatoknak azokon a településeken is, ahol a koronavírus-járvány miatt bezárták ezeket az intézményeket. Az ügyelet ingyenes, egy csoportban maximum 5 gyermek lehet, az intézmények betartják a járványügyi szabályokat, és az étkezést is biztosítják - mondta.
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 10:11
Koronavírus/Május 1. - Az osztrák kormány tagjai dolgozókat kerestek fel a munka ünnepén
A válság idején is "nagyszerű teljesítményt nyújtanak" - jelentette ki Karl Nehammer néppárti (ÖVP) belügyminiszter pénteken kora reggel a koronavírus-válságstáb ülésén, valamint később a bécsi Rossauer-laktanyában tett látogatásakor. Aggodalmát fejezte ki ugyanakkor a koronavírus-járvány esetleges felgyorsulása miatt. Felhívta a figyelmet arra, hogy május 1-jén léptek életbe a kijárási korlátozással összefüggő enyhítések, éppen ezért lényeges az újabb fertőzési hullám elkerülése.

Javaslatot tett arra, hogy a rendőrség az osztrák fővárosban segítse a hivatalok munkáját, különös tekintettel arra, hogy azoknak a fele, akik az elmúlt napokban fertőződtek meg koronavírussal, Bécsben él.

Alma Zadic (Zöldek) igazságügyi miniszter reggelit vitt a bécsi regionális bíróság (Landesgericht Wien) és a josefstadti börtön dolgozóinak. Margarete Schramböck (ÖVP) gazdasági miniszter a schönbrunni állatkert munkatársainak tevékenységét méltatta, majd Klosterneuburg egyik pékségében tett látogatást. Christine
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 18:52
Koronavírus - Elemzők szerint későbbre tolódhat Szlovákiában a kór terjedésének csúcspontja
Az IZP elemzése az új típusú koronavírus szlovákiai terjedésének három különböző forgatókönyvét tartalmazza. Ezek közül az első a vírus reprodukciós faktorának 1,0 alatti mutatójával számol, és azt feltételezi, hogy későbbre tolódhat a járvány tetőpontja.

A reprodukciós faktor értéke azt jelzi, hogy egy fertőzött személy átlagban hány másikat fertőz meg.

Ez a forgatókönyv a vírus lassú terjedését valószínűsíti, valamint azt, hogy az újonnan fertőzöttek száma stabilan alacsony szinten marad, így az országban összesen 5600 ember betegedne meg és a kór a nyár végén vagy szeptemberben érné el a csúcspontját.

"A Covid-19 megbetegedés terjedését mutató hozzáférhető adatokból, nemzetközi összehasonlításokból és az aktuális modellekből az következik, hogy a vírus reprodukciós faktorát sikerült az 1,0 érték alá csökkenteni a népesség többségénél" - idézett az elemzésből a szlovák hírügynökség.

Az elemzésben szereplő másik forgatókönyv 1,1-es reprodukciós faktorral, és a szlovákiai népesség
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 13:32
Koronavírus - Merkel: Németországnak növelnie kell befizetéseit az EU költségvetésébe
Kiemelte, hogy a járvány miatt még "sokáig nagyon nehéz" lesz az élet, de egy uniós szintű, és a közös költségvetéssel összehangolt konjunktúraprogram a következő két évben megadhatja a kellő lendületet a kilábaláshoz a válságból.

Az EU-s vezetők délutáni videokonferenciáján ugyan még nem a program méretéről és részleteiről tárgyalnak, "de az már most világos, hogy készen kell állnunk arra, hogy a szolidaritás jegyében korlátozott időre egészen más, azaz jelentősen nagyobb összegeket fizessünk be az európai költségvetésbe, hiszen azt akarjuk, hogy az EU összes tagállama talpra tudjon állni gazdaságilag".

A közös kötvénykibocsátás körüli vitáról elmondta: "ha meglenne a politikai akarat" az államháztartási jogosítványok egy részének közösségi szintre emelését igénylő lépéshez, módosítani kellene az EU-s szerződéseket, és meg kellene szerezni valamennyi tagállami parlament hozzájárulását, ami túl sok ideig tartana.

A gyorsan mélyülő válság miatt most inkább arra kellene összpontosítani,
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 11:51
1/82
Képek, videók
Vilmos és Katalin a gyerm
agica2004
2020. július 06. hétfő, 14:02
Vilmos és Katalin.jpg
agica2004
2020. június 27. szombat, 17:24
Katalin.jpg
agica2004
2020. június 25. csütörtök, 14:16
Katalin- Vilmos.jpg
agica2004
2020. június 25. csütörtök, 14:15
Katalin és György.jpg
agica2004
2020. június 25. csütörtök, 14:10
Vilmos-Katalin.jpg
agica2004
2020. június 25. csütörtök, 13:48
Tűsarkú-katalin-herceg ne-
agica2004
2020. május 30. szombat, 13:47
szent katalin imája0429.p
maroka
2020. április 29. szerda, 13:25
Katalin Nógrádi Vihar köz
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:06
Katalin Nógrádi Velence.j
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:05
Katalin Nógrádi Friss ken
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:04
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
Én nem foglalkozom a koro
cipello
2016. szeptember 13. kedd, 09:32
Nem foglalkozol
etusmama
2014. július 15. kedd, 14:22
Amivel foglalkozom
tkriszi
2006. május 13. szombat, 23:52
Címkék
Nyizsnyij Novgorod, egyik legszélesebb, unió területén, Központi Választási Bizottság, eddig átadott, újabb fertőzési, nedvedző hólyagocskákat, külföldi nyaralástól, médiában jelentek, elfogadandó módosításokhoz, járvány miatt, legtöbb esetben, szlovákiai népesség, osztrák kormány, távvoksolásra bejelentkezni, ügyelet ingyenes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.