Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 16:43 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lavrov: az amerikai elnökválasztási harc terméke az orosz-tálib összeesküvés vádja
érdekelt a Washington és Peking közötti viszony kiéleződésében, és sürgette a kétoldalú nézeteltérések diplomáciai úton való rendezését. Kifejezte Oroszország készségét a közvetítésre, ha erre az érintettek felkérik.

Lavrov leszögezte, hogy Moszkva kész az Európai Unióval folytatott pragmatikus együttműködésre is, anélkül, hogy ezzel másnak kárt okozzon.

Az orosz diplomácia vezetője kifogásolta, hogy a kontaktcsoport tanácskozásán Ukrajna visszalépett mindhárom megállapodástól, amelyet a "normandiai négyek" - Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország - vezetői politikai tanácsadóinak a nemrégiben Berlinben magtartott tanácskozásuk során sikerült elérniük. Értésre adta, hogy Moszkva ragaszkodik a délkelet-ukrajnai konfliktus rendezését célzó minszki megállapodások maradéktalan és következetes végrehajtásához. Nehezményezte, hogy nem világos, miként viszonyul Kijev ezek valóra váltásához, holott a Volodimir Zelenszkij elnök vezette új ukrán adminisztráció gyors megállapodást ígérve került
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:02
A Kreml nem kíván foglalkozni a hazaárulással gyanúsított volt újságíró ügyével
Szafronovot, a Kommerszant és a Vedomosztyi 30 éves volt újságíróját, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat vezérigazgatójának sajtótanácsadóját kedden két hónapos előzetes letartóztatásba helyezték, mert az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azzal gyanúsította meg, hogy Csehország hírszerzésének titkos adatokat szolgáltatott ki. A gyanú nem áll összefüggésben jelenlegi munkakörével.

Jogi képviselői szerdán panaszt emeltek a tanácsadó letartóztatása ellen. Az ügyvédek arról tájékoztatták a sajtót, hogy az FSZB szerint a cseh hírszerzés szervezte be Szafronovot 2012-ben, 2017-ben pedig megbízta azzal, hogy gyűjtsön információt az Oroszország, illetve az afrikai és a közel-keleti államok közötti együttműködésről, aminek ő "önös indíttatásból" eleget is tett. A vádat az FSZB hétfőn szándékozik hivatalosan ismertetni.

A Szafronov-ügy nyílt tárgyalására vonatkozó követelésekre reagálva Peszkov azt hangoztatta, hogy a bíróság munkája iránt egyes újságírók által kinyilvánított
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:02
Az Európai Unió Tanácsa hat hónappal meghosszabbította az ukrán válság nyomán bevezetett Oroszország elleni sza
A közlemény szerint a döntésre azt követően került sor, hogy az Európai Tanács tagjainak legutóbbi videócsúcskonferenciáján a tagállami vezetők úgy értékelték, hogy nem történt előrelépés a 2014-ben megkötött, a szakadár oroszbarát, nemzetközileg el nem ismert de facto államok, a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság, illetve Ukrajna között tűzszünetet előirányzó minszki megállapodás végrehajtásában.

Az úgynevezett normandiai négyek, Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország 2015 februárjában újabb megállapodásokat hoztak tető alá, és az EU azóta ezek végrehajtásától teszi függővé a szankciók sorsát. Mivel a megállapodások maradéktalan végrehajtása még mindig várat magára, az uniós vezetőkazóta többször is hat hónapra meghosszabbították a szankciókat. Az EU eredetileg 2014-ben, az Ukrajnát destabilizáló orosz intézkedésekre válaszul vezette be a szankciókat, amelyek a pénzügyi, az energetikai és a védelmi ágazatra, valamint a kettős felhasználású termékek területére
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 18:53
Kreml: Putyin és Merkel szerint nem történt haladás a minszki megállapodások megvalósításában
A német kezdeményezésre létrejött kapcsolatfelvétel során a felek aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy nem történt előrelépés sem a minszki megállapodások, sem pedig és a "normandiai négyek" - Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország - tavaly decemberi csúcstalálkozóján meghozott döntések végrehajtása terén.

Putyin a moszkvai közlemény szerint ismételten hangsúlyozta, hogy Kijevnek célszerű lenne közvetlen párbeszédet kiépíteni a délkelet-ukrajnai szakadár területekkel egyebek között a Minszkben elért megegyezés megvalósítása érdekében.

Mindkét vezető aggodalmának adott hangot a líbiai harci cselekmények eszkalációja miatt is. Hangsúlyozták, hogy nincs alternatívája a tűzszünet mielőbbi kihirdetésének és az ENSZ égisze alatt megtartandó tárgyalások elindításának. Az orosz fél pozitívan értékelte Egyiptom közvetítési erőfeszítéseit a január 19-i berlini nemzetközi rendezési konferencia határozatainak végrehajtása szempontjából.

A szíriai rendezéssel kapcsolatban a felek
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 22:39
Ukrán válság - Német külügyminiszter: tartós és ellenőrizhető tűzszünet kell a békéhez a Donyec-medencében
Heiko Maas a koronavírus-világjárvány márciusi elmélyülése óta rendre videokonferencia keretében tárgyalt partnereivel, Dmitro Kuleba ukrán külügyminisztert viszont személyesen fogadta. Közös sajtótájékoztatójukon kiemelte, hogy ez is Németország Ukrajnához fűződő barátságának jele.

Hangsúlyozta, hogy új lendületet kell adni az oroszbarát szakadárok 2014-es lázadása óta húzódó konfliktus rendezésének. A legfontosabb a tartós és nemzetközi megfigyelőkkel ellenőrizhető tűzszünet. Ez "nehéz, de lehetséges", ezért olyan ügyekre kell összpontosítani, amelyekben "konstruktív lépéseket" lehet tenni, a civilek védelmében is. Így újabb átkelőket kell nyitni a több mint 400 kilométer hosszú frontvonalon. Most csupán öt ponton lehet átjutni, ami igen megnehezíti a térségbeliek életét.

Ukrajna már bizonyította, hogy nyílhat tér a "pragmatikus cselekvésre", ezt mutatja az aknamentesítő munkálatok haladása. Ukrajnának és Oroszországnak egyaránt az ilyen eredményekre kell építenie - mondta a német
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 17:42
Zelenszkij kész bármilyen formátumban tárgyalni Putyinnal
Kijevben beszélt azon a sajtótájékoztatón, amelyet államfői beiktatásának egyéves évfordulója alkalmából tartott.

A sajtótájékoztatót a koronavírus-járvány miatt a szabad ég alatt tartották, az újságírók székeit kellő távolságban helyezték el egymástól. A bejáratnál a sajtó képviselőinek megmérték a testhőmérsékletét, és szájmaszkokat, gumikesztyűket osztottak ki nekik.

Zelenszkij szavai szerint Németország és Franciaország beleegyezett abba, hogy a koronavírus-járvány enyhülése után újabb normandiai formátumú találkozót tartsanak. A Donyec-medencei válság diplomáciai úton történő rendezésével az úgynevezett normandiai négyek országcsoport, azaz Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország foglalkozik.

Az ukrán elnök megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta nem beszélt telefonon Putyinnal. Elengedhetetlennek nevezte a négyszemközti megbeszéléseit is az orosz elnökkel, még ha ezt az ukrán közvélemény eltérően ítéli is meg, mert - mint fogalmazott - vannak olyan dolgok,
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:47
Ukrán válság - Lavrov: csak egy teljesült a normandiai négyek kilenc párizsi döntése közül
Lavrov azt követően nyilatkozott erről, hogy részt vett a normandiai négyek - Oroszország-Ukrajna, Németország és Franciaország - külügyminisztereinek csütörtöki videokonferenciáján. Az orosz diplomácia vezetője hangsúlyozta a minszki megállapodások maradéktalan teljesítése és a konfliktusban értintett felek - az ő értelmezése szerint Kijev és a Moszkva pártfogolta délkelet-ukrajnai szakadárok - közötti párbeszéd fontosságát.

Rámutatott, hogy a Párizsban elfogadott listából végrehajtott egyetlen pont a fogolycseréről szólt, amelynek keretében Kijev és a szakadár köztársaságok összesen 230 embert cseréltek ki.

Lavrov kifogásolta, hogy nem történt haladás az úgynevezett Steinmeier-formulának az ukrán törvényekben való alkalmazásában. Mint mondta, az orosz fél emlékeztette a többi felet, hogy a Donyec-medence Ukrajnán belüli különleges státusának biztosítása a minszki megállapodások kulcseleme.

"Ez a konfliktus rendezésének célja és alapja is"- hangsúlyozta Lavrov, hozzátéve, hogy a
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:10
Kuleba: egy újabb Donyec-medencei tűzszünet szükségességéről állapodtak meg a "normandiai" külügyminiszterek
Az ukrán diplomácia vezetője elmondta: a megbeszélésen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter abba az irányba próbálta "terelni" Kijevet, hogy kezdjen közvetlen tárgyalásokat a szakadár donyecki és luhanszki területek képviselőivel - számolt be a Jevropejszka Pravda hírportál. Kuleba kijelentette, hogy Kijev kész beszélni a szakadár területeken élő ukrán lakossággal, de továbbra sem hajlandó tárgyalni "azokkal az illegális csoportokkal, amelyeknek nincs meg a kellő felhatalmazásuk a megszállt területeken élő lakosok érdekeinek képviseletére".

Hozzátette, hogy Ukrajna álláspontja változatlan, és ezt a francia és a német partnerek is támogatják: létezik a háromoldalú összekötő csoport, amelyben - mint fogalmazott - "képviselteti magát Oroszország, mint agresszor állam, jelen van Ukrajna, amely védi magát az agressziótól, és az EBESZ mint közvetítő". Utóbbit kulcsfontosságúnak nevezte a kölcsönösen elfogadható megoldások megtalálásához "a háború lezárása és a megszállás megszüntetése" érdekében.

A
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:05
Ukrán válság - Német külügyminiszter: tűzszünet nélkül nincs újabb normandiai csúcstalálkozó
Heiko Maas a videokonferencia után tartott tájékoztatón arra a kérdésre, hogy mi akadályozza a normandiai négyek legutóbbi - decemberi párizsi - csúcstalálkozóján kötött megállapodás alapján áprilisra ütemezett újabb tanácskozást, elmondta, hogy olyan tűzszünetre van szükség a frontvonal térségében, amely "megérdemli ezt a nevet".

Ez azt is jelenti, hogy biztosítani kell a tűzszünet folyamatos ellenőrzését. Ezért a kijevi vezetésnek gondoskodnia kell az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőinek szabad mozgásáról Ukrajna teljes területén. A megfigyelőknek "jelen kell lenniük", ami "sajnálatos módon" csak korlátozottan lehetséges - tette hozzá.

Azonban a moszkvai vezetésnek is van tennivalója, "Ukrajna és Oroszország térfelén pattog a labda" - mondta a német diplomácia vezetője.

A többi között folytatni kell az ukrán erők és az oroszbarát szakadárok közötti fogolycserét, elő kell mozdítani az aknamentesítő munkálatokat és újabb átkelőket kell nyitni a
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:00
Koronavírus - Putyin és Merkel a járvány elleni küzdelemről és az olajpiacról tárgyalt
A német kezdeményezésre létrejött eszmecsere során a felek megállapodtak a két ország egészségügyi minisztériuma közötti kapcsolattartásról és hangsúlyozták a járványellenes nemzetközi erőfeszítések koordinálásának fontosságát, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aktív részvétele mellett.

A konfliktusövezeteket érintve Putyin és Merkel méltatta a Kijev és a délkelet-ukrajnai szakadárok között végrehajtott fogolycserét. A két vezető hangsúlyozta a Minszk-2 megállapodás és a "normandiai négyek" csúcstalálkozóin elfogadott döntések következetes végrehajtásának fontosságát.

A Kreml szerint a beszélgetés során többek között megemlítették, hogy az ukrán kormánynak teljesíteni kell a rendezés politikai kérdéseivel kapcsolatban vállat kötelezettségeit, beleértve a Donyec-medence különleges státusának törvénybe foglalását is.

A felek szót ejtettek a szíriai és a líbiai helyzetről és az olajpiac fejleményeiről is.
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 18:18
Ukrán válság - Sikeresen lezárult a fogolycsere Kijev és a Donyec-medencei szakadárok között
Eredetileg úgy volt, hogy a szakadárok 19 foglyot engednek szabadon, végül 20 ukrán nyerte vissza a szabadságát. A kiszabadultak többsége polgári személy, de van köztük két katona és egy rendfenntartó is - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség. Az Ukrajinszka Pravda hírportál arról számolt be, hogy a fogolycserét a donyecki szakadárokkal kezdték meg a Horlivkánál lévő "Majorszke" ellenőrző pontnál, ahol kilenc foglyot adtak át a szakadárok. Ezt követően a luhanszki szakadárokkal cserélték ki a foglyokat Scsasztya településnél, ahol 11 ukránt adtak át a szakadárok.

Az ukrán elnöki hivatal azt nem hozta nyilvánosságra, hogy az ukrán fél cserébe hány embert adott át a szakadároknak. Olekszij Reznyikov, a megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszterelnök-helyettes annyit közölt, hogy a donyecki szakadároknak 10 embert adtak át. A luhanszki szakadárok hírügynöksége pedig arról számolt be, hogy ők négy fogvatartottat kaptak vissza az ukrán féltől.

A koronavírus-fertőzés terjedésének
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 14:52
Ukrán válság - Fogolycsere kezdődött a Donyec-medencében
A közlemény szerint a szakadárok 19 foglyot engednek szabadon. Az elnöki hivatal azt még nem hozta nyilvánosságra, hogy Kijev cserébe hány embert ad át a szakadároknak. A koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezésére Ukrajnában bevezetett korlátozó intézkedések miatt a szakadár fogságból kiszabadultakat kötelező egészségügyi megfigyelés alá, azaz karanténba helyezik.

Egy újabb fogolycserének még az ortodox húsvét - április 19. - előtti végrehajtásáról múlt szerdán született megállapodás Minszkben Kijev és a Donyec-medencei szakadárok között.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál orosz híradásra hivatkozva arról számolt be, hogy a fogolycserét a donyecki szakadárokkal kezdték meg a Horlivkánál lévő ellenőrző pontnál. Ezt követően a nap folyamán a luhanszki szakadárokkal is cserélnek fogva tartottakat.

Az UNIAN ukrán hírügynökség az elnöki hivatal közleményéből kiemelte, hogy a mostani fogolycsere a "mindenkit mindenkire" formátum keretében zajlik, aminek ez már a harmadik szakasza. Ez azt
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 10:41
1/14
Képek, videók
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
összeesküvés elmélet
elisha24
2014. január 14. kedd, 10:25
összeesküvések5.png
astropapa58
2013. augusztus 11. vasárnap, 15:48
összeesküvések4.png
astropapa58
2013. augusztus 11. vasárnap, 15:25
összeesküvések3.png
astropapa58
2013. augusztus 11. vasárnap, 15:16
összeesküvések2.png
astropapa58
2013. augusztus 11. vasárnap, 15:08
összeesküvések.png
astropapa58
2013. augusztus 11. vasárnap, 14:36
Összeesküvés-elmélet
mecsery
2012. január 14. szombat, 00:29
osszeeskuves1.jpg
eikerossler
2009. november 16. hétfő, 09:39
Gyilkos Összeesküvés.v2.h
finike
2007. október 08. hétfő, 15:52
Gyilkos Összeesküvés.hu.c
finike
2007. október 08. hétfő, 15:51
Az Összeesküvés.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 22. szombat, 09:14
Árnyék Összeesküvés.hu.jp
rambobby
2007. szeptember 09. vasárnap, 09:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.