Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:42 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőkés László: nem történt kisebbségpolitikai változás az Európai Unióban
fejlett demokráciák ingerküszöbét.

Ez azt jelzi, hogy komoly ellenállással szemben kellett ezeket a célokat, eszményeket érvényesíteni az elmúlt 12 év parlamenti munkája során - jelentette ki.

Különösképpen érvényes ez a migrációs válság idején, amikor nem csak az "elhanyagolható kisebbségek", hanem a nagy nemzetek keresztény identitása is veszélybe kerül.

"A migrációs válság eszkalálódása időszakában megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a fejlett Nyugat az illegális bevándorlók emberi jogait őshonos kisebbségi polgárainak jogainál többre tartja, sőt még a saját keresztény-nemzeti és európai identitását is hajlamos feledni és feladni" - fogalmazott.

Elmondta továbbá, hogy Románia és Magyarország uniós tagsága a magyar nemzetet megosztó mesterséges határok megszűnését, illetve átjárhatóságát szentesítette, ezáltal pedig a nemzet határok fölötti újraegyesítése előtt nyitotta meg az utat. Ez a határokon túlra szakadt erdélyi és más - felvidéki, délvidéki és kárpátaljai - magyar közösségek
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:52
Március 15. - Németh Szilárd: az idei "tavaszi hadjárat legfontosabb ütközete" az EP-választás lesz
a birodalom elnyomásával szemben, és erre kényszerülnek ma is.

"Ma a Brüsszelben szőtt bevándorláspárti birodalmi törekvéseknek mondunk nemet. Jogainkhoz, szabadságunkhoz, édes anyanyelvünkhöz, kivívott értékeinkhez, nemzeti jelképeinkhez a történelmi zászlóinkhoz, keresztény hitünkhöz és kultúránkhoz ma is ragaszkodnunk kell" - hangoztatta a fideszes politikus.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai polgári kezdeményezésére kitérve, amely azt kéri az EU-tól, kezelje kiemelt figyelemmel az őshonos európai kisebbségi régiókat, fontos győzelemként értékelte, hogy az Európai Unió bírósága arra kötelezte az Európai Bizottságot hogy foglalkozzon az SZNT által kidolgozott kezdeményezéssel.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára leszögezte: az anyaország teljes erejével támogatja a kárpát-medencei magyarság érdekérvényesítési törekvéseit, így a Székelyföldnek a területi autonómiáért és kisebbségi jogaiért folytatott küzdelmét is.

Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke a nemzeti
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 15:11
Március 15. - Böröcz: most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért
A Fidelitas elnöke a budapesti Petőfi-szobornál azt hangsúlyozta, hogy a május 26-ai EP-választáson az "általunk ismert Európa" megmaradása a tét. Szerinte ahogy 171 éve elképzelhetetlen vállalkozásnak tűnt szembeszállni Béccsel, úgy ma is sokan azt mondják, reménytelen megfordítani az őshonos európai népek demográfiai folyamatait és nincs más jövő, csak a tömeges migráció.

Úgy vélte azonban, hogy ami egy adott történelmi pillanatban elképzelhetetlennek tűnik, az évszázados távlatból visszatekintve egészen természetes is lehet. Példaként említette, hogy Petőfiék 1848-ban egy akkoriban németül beszélő várost, Pestet tüzeltek fel a magyar szabadságért.

Nem szabad belenyugodni abba, hogy majd jönnek mások, és mi gyerekeink és unokáink helyett inkább rájuk bízzuk hazánk sorsát. Nem mondhatunk le a magyar jövőnkről - hangoztatta.

Borbély Ádám a Fidelitas budapesti elnöke arról beszélt, hogy a szabadságharc hősei és a márciusi ifjak mára a szabad Magyarország szimbólumává váltak.

Virágh
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 22:02
Március 15. - Hidvéghi Balázs: a szabadságért újra, meg újra meg kell harcolni
szólnak a bevándorlók millióihoz és ahhoz, ha a földrész lakosságát és keresztény kultúráját lecserélik?

"Európa kivégzésére senkitől nem kértek és kaptak felhatalmazást, mégis a szemünk előtt zajlik a birodalmi tervek megvalósítása" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint sok európai állam már "kísérleti fázisban van": ezekben a bevándorlóországokban a nemzeti értékek gúny tárgyai és a migrációval együtt a terror is a mindennapok részévé vált.

"Európa haldoklik, a földrész őshonos lakossága lassan üldözötté válik saját hazájában, a birodalom azonban elégedett és azt üzeni: tárjuk ki kapuinkat a bevándorlók előtt, legyünk nyitott társadalom, ahová az jön, aki akar és azt csinál, amit akar" - jelentette ki. Aki kultúráját és nemzetét védi, annak nekiesnek, megbélyegzik - jegyezte meg.

Hidvéghi Balázs úgy vélte: egy birodalom soha nem adja meg egy nemzet függetlenségét és szabadságát, "csak bevételt, behódolást, engedelmességeket, befogott szájakat és olcsó munkát
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:11
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
helyzetéről szóló beszámolót

A parlament 158 igen szavazattal, 4 nem ellenében és 16 tartózkodás mellett elfogadta a Magyarország területén élő nemzetiségek 2015-2017. közötti helyzetéről szóló beszámolót.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség nemzetiségi ügyekért is felelős államtitkára a javaslat általános vitájában úgy fogalmazott, Magyarország nemzetiségi politikája európai szinten is példaértékű. Kiemelte, 2010 óta soha nem látott mértékben, több mint négyszeresére nőtt a Magyarországon élő őshonos nemzetiségek támogatása.

"Valljuk, hogy a velünk élő őshonos, keresztény kultúrájú nemzetiségek támogatása nem gyengíti a többségi nemzetet, sőt annak közvetve a határon túli magyarság is haszonélvezője" - jelentette ki az államtitkár.

Vagyonkezelésre is létrehozható alapítvány

A jövőben vagyonkezelésre is létrehozható alapítvány - döntött az Országgyűlés a kormány javaslatára.

A parlament 124 igen, 50 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Trócsányi László
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 14:06
Szili Katalin: a civil szervezetek feladata a nemzeti érdekek szolgálata
Szili Katalin kiemelte: nem azokat kell erősíteni, akik a nemzet ellen, az Európai Egyesült Államokért dolgoznak, hanem azokat, akik a nemzetek Európájáról gondolkodnak. A civil szervezeteknek a magyar nemzeti érdeket és az ehhez tartozó közjó szolgálatát kell megvalósítaniuk - hangsúlyozta.

Európa akkor tudja újra definiálni magát ebben a globális világban, ha a sokszínűségét azok a nemzetek jelenítik meg, amelyek őshonos népként e terülen éltek, élnek - mutatott rá a miniszterelnöki megbízott. Ők nem bevándorlók, migránsok Európában, saját szülőföldjükön szeretnének gyarapodni, boldogulni - tette hozzá.

Kitért arra, hogy az Európai Unió az őshonos kisebbségeket érintő kérdésekkel nem foglalkozik, nemzeti hatáskörbe tartozónak minősíti azt. A bevándorló kisebbségekkel sokszor jóval elfogadóbb, barátságosabb, mint az őshonos kisebbségekkel - mutatott rá. Példaként említette, hogy Európa hallgat a kárpátaljai magyarságot érinti jogszűkítések esetében, vagy a Benes-dekrétumok múlt évi
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 10:22
A vajdasági, a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről tárgyalt a KMKF munkacsoportja
kapcsolatokat, akkor az az ottani magyar közösségnek mennyire jó.

A munkacsoport társelnökének beszámolója szerint Szili Katalin miniszterelnöki megbízott vezette fel a Kárpát-medencei autonómia-törekvésekről szóló napirendi pontot, ezen belül is Kárpátaljáról és Erdélyről esett a legtöbb szó, mivel Ukrajnában és Romániában a szerzett jogokat is visszaveszi a hatalom. A tanács szerint az autonómia biztosíthatná hosszútávon az ottani magyarok megmaradását - tette hozzá.

Végül beszéltek az őshonos kisebbségek jogairól szóló európai polgári kezdeményezésről is, ebben a témában Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnöke és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke tartott előadást - mondta el Zsigmond Barna Pál.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, közelednek az európai parlamenti választások, és fontos, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt azon a magyarok, köztük az állampolgársággal rendelkező határon túli magyarok annak érdekében, hogy a brüsszeli
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 14:11
Kövér: közös európai rendezésre van szükség az őshonos kisebbségek ügyében
Kövér László a Szlovén Nemzetgyűlés elnökével, Dejan Zidannal és a muravidéki magyar kisebbség képviselőivel folytatott délelőtti találkozója után, sajtótájékoztatón beszélt az általa felvetett kezdeményezésről.

Miután Európa lakosságának mintegy 10 százaléka őshonos nemzeti kisebbségként él, az ezzel kapcsolatos európai sztenderdek kialakítása nemcsak magyar kérdés, de Európának is az egyik legfontosabb kérdése - mondta a házelnök.

A magyar politikus kiemelte: a rendszerváltozás után először szerveztek olyan látogatást, amelynek során egy napon keresik fel a szlovéniai magyar és a magyarországi szlovén kisebbségi közösséget.

Magyarország szomszédságpolitikájában "hangsúlyos, ha nem a legfontosabb a határon túli magyar közösséggel való bánásmód, amit az adott ország tanúsít", és hasonlóképpen nagy jelentőséget tulajdonít Magyarország a területén élő 13 nemzetiségnek, amelyek összekötő kapcsok az államok között - hangsúlyozta Kövér László.

Hozzátette: ezért is vetette fel, hogy ha
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 12:11
Krónika 1. rész (nemzetiségek helyzete)
"hasznos és jó", hiszen Magyarországon senkinek sem kell eltitkolnia nemzetiségét, azt büszkén és örömmel vállalhatja.

A népszámlálás adatai szerint az ország lakosságának közel hat százaléka, 644 524 ember tartozik valamilyen nemzetiséghez - tette hozzá.

Az államtitkár azt mondta, a 2015-2017 közötti beszámoló adatai igazolják, hogy Magyarország nemzetiségpolitikája európai szinten is példaértékű.

2010 óta "soha nem látott mértékben", több mint négyszeresére nőtt a Magyarországon élő őshonos nemzetiségek támogatása - hangsúlyozta.

Értékelése szerint a kormány nagyvonalú nemzetiségpolitikája is hozzájárult a szomszédos államokkal fenntartott kétoldalú kapcsolatok megerősítéséhez, amelynek haszonélvezői a határon túli magyarok. A Felvidéken, Vajdaságban, Erdélyben vagy Partiumban élő magyarok a saját bőrükön érzik a kapcsolatok javulását - mondta.

Soltész Miklós kijelentette: biztosítja Magyarország nemzetiségi polgárait arról, hogy a kormány a jövőben is következetesen támogatni
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 10:41
Az MKP két korábbi elnöke került a párt EP-választási listájának élére
A felvidéki magyar párt európai parlamenti választási listáján tizennégyen szerepelnek, Szlovákia ennyi képviselőt küldhet az EP-be a május 25-i voksoláson.

"Szakmailag felkészült csapatot sikerült összeállítanunk, amelyben fiatalok és nők is vannak" - mondta Menyhárt József, az MKP elnöke és államfőjelöltje, hozzátéve, hogy a lista országos lefedettséget mutat.

Rámutatott: a lista élére két olyan "csúcsjelölt" került, akik már jól ismert, "hiteles arcok." A listát Csáky Pál, az MKP jelenlegi EP-képviselője és korábbi elnöke vezeti. A második helyet Berényi József foglalja el, ő jelenleg Nagyszombat megye alelnöke, korábban pedig ugyancsak az MKP elnöke volt.

Menyhárt József a "csúcsjelölt" kifejezéssel vélhetően arra utalt, hogy a felvidéki magyarság számarányát alapul véve egy vagy két mandátum megszerzésére lehet esélyük.

"Valóban keresztútra érkezett Európa, az Európai Unió, és nem mindegy, hogy merre megyünk tovább" - mondta Csáky Pál, aki szerint ez még inkább indokolttá
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 16:31
Kisebbségvédelmi kezdeményezés - KKM: rendkívüli felülvizsgálatokat kellene lehetővé tennie a miniszteri tanács
Kalmár Ferenc András az M1 aktuális csatornán kifejtette, ez elmúlt években több visszás helyzet is kialakult, amelyeket a lezárult, az aláíró országokban a vállalt kötelezettségek minél hatékonyabb végrehajtását ellenőrző monitorizálások már nem vizsgáltak.

Ukrajnában is azt követően fogadták el az oktatási törvényt, hogy az ország negyedik felülvizsgálata is lezárult 2017-ben - mutatott rá.

A miniszteri biztos azt mondta, az Európa Tanács két dokumentumot is elfogadott a kisebbségek védelmére a 1990-es években, de ezek az egyezmények nem a kollektív, hanem inkább az egyéni kisebbségi jogokat erősítették. Ez nagy probléma, hiszen egy közösség megmaradásához a kollektív jogok nagyon fontosak, ahogy a közös identitás erősítése is - értékelte. További problémaként hivatkozott arra, hogy az egyezményekben foglaltak az aláíró országok számára kötelezőek, de nem kikényszeríthetők.

A műsorban elhangzott, az európai őshonos kisebbségek védelmét illetően fordulópontot hozhat a jogaik védelméért
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 10:01
Csáky Pál: a kisebbségi sors napi menetelés a nehezebb úton
tömegek kulturális igényeit megszervező mozgalmak szerepe megkerülhetetlen - tette hozzá.

Csáky Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy Szlovákiában minden ötödik állampolgár, a lakosság 20 százaléka valamelyik kisebbséghez tartozik. Ennek ellenére csak nyelvhasználatról, kulturális támogatásról szóló résztörvények vannak érvényben, átfogó kisebbségi törvény nincs.

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa beszédében elmondta, az őshonos nemzeti kisebbségeknek alapvető helyüknek kell lennie az unióban, ugyanis az Európai Unió egyik jelszava az "Egység a sokféleségben". Ennek ellenére az figyelhető meg, hogy a kisebbségi kérdéskört az Európai Bizottság igyekszik kikerülni, elsősorban a gazdasági együttműködésekre koncentrál. Azok a területek - mint a kultúra, oktatás, közigazgatás -, amelyek a kisebbségi lét szempontjából alapvető fontosságúak, kizárólagos tagállami hatáskörbe tartoznak.

Mint elmondta, a kisebbségi lét
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:13
1/58
Képek, videók
lászló atya1102.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:15
1965 tele a Szent László
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 21:05
Teraszok a Szent László t
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
Szent László templom 2017
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
szent_laszlo_templom.j pg
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:32
SZKT-Jakus László.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:05
HERCZEG-LÁSZLÓ-költő.j pg
cserhat3
2018. augusztus 22. szerda, 12:16
lászló napra.jpg
havasigyorgyne
2018. augusztus 10. péntek, 20:12
Bódi László Cipő, a Repub
irmus
2018. augusztus 08. szerda, 15:10
Tóth Lászlóné
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:27
Pesti László
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:09
Német László iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:08
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.