Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:14 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gulyás: az EU utolsó sikere a bővítés volt
kezelni - hangsúlyozta.

Zupkó Gábor úgy vélekedett: szükség van olyan szakemberekre, akik széles látókörűek, felismerik a közös európai érdekeket, ugyanakkor a nemzeti szempontokat is értik.

A díjak átadásában Gulyás Gergely és Zupkó Gábor mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke is részt vett.

Összesen öt pályázót tüntettek ki, ők az EU 2020 utáni időszakra vonatkozó többéves költségvetésével, a visegrádi együttműködéssel, az uniós bővítéspolitikával, erdészeti kérdésekkel, valamint az őshonos nemzeti közösségek helyzetével foglalkoztak.

A több mint 20 éves múltra visszatekintő pályázaton sokan indultak az idén, anyaországi és határon túli magyar hallgatók egyaránt. Olyanok jelentkezhettek, akik még nem múltak el 30 évesek.

A pályaműveket az Országgyűlés elnöke által felkért szakértőkből álló bírálóbizottság értékelte.

Az első helyezettet 400 ezer, a másodikat 300 ezer, a harmadikat 200 ezer forinttal jutalmazzák, a két különdíjas 150-150 ezer forintot kap. Az összegeket
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:47
Mire vagy a legbüszkébb ?
Büszke vagyok arra, hogy az RMDSZ csapata aktivan működik erdélyben. Ez a csapat felkavarta az állóvizet az európai kisebbségvédelmben, hiszen az európai kisebbségvédelmi kezdeményezés, a Minority SafePack bölcsője az Europai Parlamentt. Sok még a teendő, de abban biztos vagyok, hogy visszafordihatatlan folyamat indult el.
Ha megemlitem Erdélyt, "drakulázással " válaszol mindenki. Mennyivel jobb lenne, ha tudnák, hogy Erdélyben él Európa legnagyobb őshonos nemzeti kisebbsége, ha a kürtöskalács izére, az erdélyi látványosságokra emlékeznének a külföldiek !
Elmondom, hogy Európa lagnagyobb őshonos kisebbsége az erdélyi magyarság : jogegyenlőséget és megbecsülést szeretne.
Transylvania, Drakula. Megvan ? Akkor felejsd el. Erdélyt nagyszerű, többnemzetségü és többnyelvű emberek lakják. Ők ezer éve Európa erős, értékteremtő közössége, ahol európai alapértékek születtek : valás és lelkiismereti szabadség, a tolerancia, és ráadásul védték Európa határát évszázadokon át.
Ma egy erős Erdély
wob, 2019. május 12. vasárnap, 13:40
Csáky: Európának vissza kell térnie a hagyományos kereszténydemokrata értékekhez
A felvidéki magyar párt már februárban bemutatta európai parlamenti választási listáját. Azon - a Szlovákiának jutó EP-mandátumok számát követve - 14-en szerepelnek. A lista első két helyére az MKP két korábbi elnöke, Csáky Pál és Berényi József került.

Az MKP EP-képviselője elmondta, hogy választási programjuk öt alapelv mentén épül fel. Ezek: Európa biztonságának megőrzése a terroristák a kontinensre való beszivárgásának megakadályozásával, az illegális migráció problémakörének rendezése, a kisebbségi, valamint a regionális politika erősítése, illetve a magyar-magyar együttműködés.

A felvidéki magyar párt listavezetője hangsúlyozta: a felvidéki magyarság szempontjából kulcskérdésnek látják, hogy az MKP meg tudja mutatni erejét, s a Szlovákiában május 25-én tartandó voksoláson meg tudja haladni a vonatkozó jogszabályokban megszabott - az EP-be jutáshoz szükséges - 5 százalékos küszöböt. "A felvidéki magyar közösség jövője, közérzete és jövőbeli tervei alapozódnak meg ezáltal" - fogalmazott
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 15:41
Szili: az EP választás a migráció támogatóinak és ellenzőinek küzdelme lesz
az MKP politikusaival folytatott egyeztetést követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: sorsdöntő lesz a májusi európai parlamenti választás, mert több az Európai Unió (EU) jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésről is döntés születik. Kifejtette: ilyen kérdés, hogy az EU képes lesz-e újradefiniálni magát a globális világban, valamint az is, hogy lesz-e ereje arra, hogy ne csak a nagy többségükben illegálisan a kontinensre kerülő bevándorlókkal foglalkozzon, hanem a több, mint ötven milliós csoportot alkotó őshonos kisebbségek problémáival is.

Szili Katalin leszögezte: a magyarság számára rendkívül fontos, hogy képviselői tovább tudják vinni azokat az őshonos kisebbségeket érintő témákat, amelyeket sikerült az elmúlt években az EP asztalára tenni. A miniszterelnöki megbízott a májusi voksoláson való részvételre buzdítva leszögezte: lehetővé kell tenni, hogy a Kárpát-medencéből minél több magyar képviselő jusson az EP-be, s ezért azoknak a magyar választóknak kell tenniük, akik fontosnak tartják saját
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 21:20
Migrációs konferencia - A határvédelem fontosságát hangsúlyozták előadók
helikoptereikkel Észak-Afrikai országainál is járőröznek.

Pablo Martín Alonso Mauritániát és Szenegált emelte ki, ahová összekötő tiszteket is telepítettek. Adataikat megosztják más érintett országokkal, és ha kell, gyors reagálású egységeket is be tudnak vetni - ismertette.

Aimen Dean, az MI6 korábbi ügynöke arról beszélt, Európa példát vehetne arról, ahogy egyes arab országok kezelik a migrációt. Dubajban és Abu Dzabiban például, ahol igen nagy a betelepülők száma, egyáltalán nincs feszültség az őshonos lakosság és az újonnan érkezettek között.

Ennek oka, hogy az újonnan érkezők csak 10-15 évre szóló letelepedési engedélyt kapnak, állampolgárságot nem. Sokszor még két-három generáció múlva sem szerzik meg az állandó letelepedési jogot. A betelepülők így nem jelentenek bűnözési kockázatot, mert abban a pillanatban kiutasíthatják őket az országból, ahogy törvénytelenséget követnek el - mondta.

Hozzátette, ráadásul kisebb a vonzerő is, ami miatt ott útnak indulnak az emberek. Ma megéri
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 16:52
Nem a zászló a lényeg, hanem az új szelek, amik lobogtatják
sorsú tündérország valamennyi lakója javára.

Büszkén vallom magamat románnak, de még büszkébb vagyok erdélyi román voltomra. Őseim oláhok voltak, ami annyit jelent, "pásztorok", akik több mint ezer évvel ezelőtt elindultak északra valahonnan a mai Albánia közeléből nyájaikat legeltetve és maguknak békés, biztonságos életet keresve.

Helytelen és történelmileg megalapozatlan hogy román tudósaink politikai okokból olyan származási elméletet találtak ki, mely szerint Erdély földjén őshonosok volnánk. Mi csak körülbelül hat évszázada élünk e földön, és büszkék vagyunk rá, hogy a már régebben itt élt magyarokkal, németekkel együtt átvettük a nyugati kultúrát és az európai népek közösségének tagjai lettünk, így alakult ki az a sajátos erdélyi kultúra, mely egyedülálló a világon. Az itt élő népek adták ebbe a kultúrközösségbe a maguk sajátos értékeit, s így jött létre az erdélyi kultúra. Mindig azt reméltem, hogy egyszer a három nép véglegesen egymásra találásából megvalósul az álom: Erdély,
menusgabor, 2019. március 22. péntek, 21:45
Magyar jogászok a határokon átnyúló együttműködésükről tanácskoztak
ugyanakkor - köztük a bevándorlók, a különböző szexuális kisebbségek -, amelyeknek akár az egyéni, akár a kollektív közösségi jogérvényesítés szintjén kínálnak nemzetközi jog- és érdekérvényesítési lehetőségeket - mondta.

Kiemelte: ma azt látni, hogy a jogállam, a demokrácia, az emberi jogok, az egyenlőség és az igazságosság kategóriájába beleértik az általános, diszkriminációellenes, egyenlő bánásmódról szóló fogalmakat, az új kisebbségekre vonatkozó megközelítéseket, ugyanakkor a határon túli őshonos magyar kisebbségek kimaradnak ebből. Megjegyezte: politikailag meglehetősen kényes kérdésről van szó, és bár hasonlóságokat fel lehet fedezni a nyugat-európai regionális autonómiatörekvésekkel vagy más kisebbségek helyzetével, ott az adott állam döntött úgy, hogy valamilyen érdekérvényesítési lehetőséget kínál a területén élő kisebbségeknek.

Az uniós írott jog tartalmaz ugyan nemzeti, etnikai kisebbségekre vonatkozó kitételeket, általános diszkriminációmentességre vonatkozó szabályokat, de eddig nem
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 12:01
Tőkés László: nem történt kisebbségpolitikai változás az Európai Unióban
fejlett demokráciák ingerküszöbét.

Ez azt jelzi, hogy komoly ellenállással szemben kellett ezeket a célokat, eszményeket érvényesíteni az elmúlt 12 év parlamenti munkája során - jelentette ki.

Különösképpen érvényes ez a migrációs válság idején, amikor nem csak az "elhanyagolható kisebbségek", hanem a nagy nemzetek keresztény identitása is veszélybe kerül.

"A migrációs válság eszkalálódása időszakában megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a fejlett Nyugat az illegális bevándorlók emberi jogait őshonos kisebbségi polgárainak jogainál többre tartja, sőt még a saját keresztény-nemzeti és európai identitását is hajlamos feledni és feladni" - fogalmazott.

Elmondta továbbá, hogy Románia és Magyarország uniós tagsága a magyar nemzetet megosztó mesterséges határok megszűnését, illetve átjárhatóságát szentesítette, ezáltal pedig a nemzet határok fölötti újraegyesítése előtt nyitotta meg az utat. Ez a határokon túlra szakadt erdélyi és más - felvidéki, délvidéki és kárpátaljai - magyar közösségek
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:52
Március 15. - Németh Szilárd: az idei "tavaszi hadjárat legfontosabb ütközete" az EP-választás lesz
a birodalom elnyomásával szemben, és erre kényszerülnek ma is.

"Ma a Brüsszelben szőtt bevándorláspárti birodalmi törekvéseknek mondunk nemet. Jogainkhoz, szabadságunkhoz, édes anyanyelvünkhöz, kivívott értékeinkhez, nemzeti jelképeinkhez a történelmi zászlóinkhoz, keresztény hitünkhöz és kultúránkhoz ma is ragaszkodnunk kell" - hangoztatta a fideszes politikus.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai polgári kezdeményezésére kitérve, amely azt kéri az EU-tól, kezelje kiemelt figyelemmel az őshonos európai kisebbségi régiókat, fontos győzelemként értékelte, hogy az Európai Unió bírósága arra kötelezte az Európai Bizottságot hogy foglalkozzon az SZNT által kidolgozott kezdeményezéssel.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára leszögezte: az anyaország teljes erejével támogatja a kárpát-medencei magyarság érdekérvényesítési törekvéseit, így a Székelyföldnek a területi autonómiáért és kisebbségi jogaiért folytatott küzdelmét is.

Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke a nemzeti
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 15:11
Március 15. - Böröcz: most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért
A Fidelitas elnöke a budapesti Petőfi-szobornál azt hangsúlyozta, hogy a május 26-ai EP-választáson az "általunk ismert Európa" megmaradása a tét. Szerinte ahogy 171 éve elképzelhetetlen vállalkozásnak tűnt szembeszállni Béccsel, úgy ma is sokan azt mondják, reménytelen megfordítani az őshonos európai népek demográfiai folyamatait és nincs más jövő, csak a tömeges migráció.

Úgy vélte azonban, hogy ami egy adott történelmi pillanatban elképzelhetetlennek tűnik, az évszázados távlatból visszatekintve egészen természetes is lehet. Példaként említette, hogy Petőfiék 1848-ban egy akkoriban németül beszélő várost, Pestet tüzeltek fel a magyar szabadságért.

Nem szabad belenyugodni abba, hogy majd jönnek mások, és mi gyerekeink és unokáink helyett inkább rájuk bízzuk hazánk sorsát. Nem mondhatunk le a magyar jövőnkről - hangoztatta.

Borbély Ádám a Fidelitas budapesti elnöke arról beszélt, hogy a szabadságharc hősei és a márciusi ifjak mára a szabad Magyarország szimbólumává váltak.

Virágh
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 22:02
Március 15. - Hidvéghi Balázs: a szabadságért újra, meg újra meg kell harcolni
szólnak a bevándorlók millióihoz és ahhoz, ha a földrész lakosságát és keresztény kultúráját lecserélik?

"Európa kivégzésére senkitől nem kértek és kaptak felhatalmazást, mégis a szemünk előtt zajlik a birodalmi tervek megvalósítása" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint sok európai állam már "kísérleti fázisban van": ezekben a bevándorlóországokban a nemzeti értékek gúny tárgyai és a migrációval együtt a terror is a mindennapok részévé vált.

"Európa haldoklik, a földrész őshonos lakossága lassan üldözötté válik saját hazájában, a birodalom azonban elégedett és azt üzeni: tárjuk ki kapuinkat a bevándorlók előtt, legyünk nyitott társadalom, ahová az jön, aki akar és azt csinál, amit akar" - jelentette ki. Aki kultúráját és nemzetét védi, annak nekiesnek, megbélyegzik - jegyezte meg.

Hidvéghi Balázs úgy vélte: egy birodalom soha nem adja meg egy nemzet függetlenségét és szabadságát, "csak bevételt, behódolást, engedelmességeket, befogott szájakat és olcsó munkát
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:11
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
helyzetéről szóló beszámolót

A parlament 158 igen szavazattal, 4 nem ellenében és 16 tartózkodás mellett elfogadta a Magyarország területén élő nemzetiségek 2015-2017. közötti helyzetéről szóló beszámolót.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség nemzetiségi ügyekért is felelős államtitkára a javaslat általános vitájában úgy fogalmazott, Magyarország nemzetiségi politikája európai szinten is példaértékű. Kiemelte, 2010 óta soha nem látott mértékben, több mint négyszeresére nőtt a Magyarországon élő őshonos nemzetiségek támogatása.

"Valljuk, hogy a velünk élő őshonos, keresztény kultúrájú nemzetiségek támogatása nem gyengíti a többségi nemzetet, sőt annak közvetve a határon túli magyarság is haszonélvezője" - jelentette ki az államtitkár.

Vagyonkezelésre is létrehozható alapítvány

A jövőben vagyonkezelésre is létrehozható alapítvány - döntött az Országgyűlés a kormány javaslatára.

A parlament 124 igen, 50 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Trócsányi László
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 14:06
1/58
Képek, videók
Horváth Gábor tudósítása
furaila
2018. október 31. szerda, 14:19
Bethlen Gábor fejedelem.j
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:32
Gábortól
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:03
gáborok nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:21
gábor névb.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:20
gábor névs.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:53
gábor névn.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:52
gábor névca.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:52
gábor névc.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:52
gábor névd.jpg
zsokica45
2018. április 28. szombat, 21:00
gábor név.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:13
vona-gabor.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 19:47
Gulyás Gergely
megyerimihaly
2013. január 01. kedd, 15:09
Gulyás Gergely.jpg
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.