Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:23 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pozsonyban és több szlovákiai városban is tüntetéseket tartottak a meggyilkolt Ján Kuciak halálának évfordulójá
Pozsonyban, a tavalyi tüntetéssorozat helyszínén, a Szlovák Nemzeti Felkelés (SNP) terén tartott megemlékező tüntetésen sajtóbecslések szerint néhány tízezren gyűltek össze.

A tüntetők közül többen részben politikai üzeneteket tartalmazó, többen pedig Robert Fico volt miniszterelnököt elítélőfeliratokat tartalmazó transzparenseket tartottak.

A tömeg a kettős gyilkosság "független kivizsgálását", a gyilkosság megrendelőjének kézre kerítését, illetve Robert Fico teljes távozását követelte a közéletből, de elhangzottak Andrej Danko házelnök lemondására vonatkozó követelések is.

A pozsonyi tüntetés központi színpadán a tavalyi tüntetéssorozat főszervezőjének tartott Tisztességes Szlovákiáért mozgalom illetve más civil szervezetek aktivistái, zenészek, színészek valamint újságírók váltották egymást, majd a meggyilkolt újságíró apja is szólt a tömeghez.

A tüntetést nem sokkal este hét után befejezettnek minősítették.

A kettős gyilkosság áldozatait - egy fiatal szlovák tényfeltáró
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 21:11
Csalással vádolták meg a Moszkvában letartóztatott amerikai befektetőt
Az üzletembert ötödmagával pénteken vették őrizetbe az orosz fővárosban. Szombaton a bíróság elrendelte az április 13-ig való előzetes őrizetbe vételét és a házi őrizetbe helyezését elutasította.

A hatóságok szerint Calvey és társai csalással 2,5 milliárd rubelt (10,5 milliárd forint) sikkasztottak el a Vosztocsnij Ekszpressz banktól. A nyomozás bírósághoz beterjesztett anyagai szerint a Baring Vostok 2017 februárjában a banknak eladta a Pervoje Kollektorszkoje Bjuro (PKP) elnevezésű cég papírjait annak ellenére, hogy tudomása volt annak 2,5 milliárd rubeles tartozásáról. A Baring Vostoknak mindkét cégben részesedése volt.

A Baring Vostok 1994 óta több mint 2,4 milliárd dollárt fektetett be mintegy 70 pénzügyi, olaj- és gázipari, valamint telekommunikációs médiavállalkozásba Oroszország és a Független Államok Közössége (FÁK) többi tagállama területén. A cég beruházási projektjei közé tartoznak egyebek között az olyan emblematikus orosz cégek, mint SzTSz Media, a Yadex, az Avito és az
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 19:22
Benalla-ügy - A francia kormány szerint a szenátus a jelentéssel túllépte a hatáskörét
A kormányzat "túlságosan politikainak" ítélte meg a bizottság megállapításait és következtetéseit, s úgy vélte, hogy a jobboldali ellenzéki többségű felsőház nem tartotta tiszteletben a hatalommegosztás elvét a végrehajtó és törvényhozó szervek között.

"Ez egy kissé meglepő, miután hagyományosan, a hatalommegosztás alapján a nemzetgyűlésnek és a szenátusnak nem feladata, hogy véleményezze a köztársasági elnökség belső szervezettségét és működését" - fogalmazott a kormányfő. Edouard Philippe "érthetetlennek és időnként igazságtalannak" tartja a bizottság "ajánlásait és megfogalmazásait a köztisztviselőkről, akik a köztársasági elnök mellett dolgoznak".

A szenátusi bizottság - amely az elmúlt félévben negyven embert hallgatott meg az ügyben - az ügy két gyanúsítottján kívül a francia elnöki hivatal három vezetőjét, Patrick Strzodát, a francia elnök kabinetfőnökét, Alexis Kohlert, az elnöki hivatal vezetőjét és Lionel Lavergne tábornokot, a köztársasági elnök biztonságáért felelős csoport
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:41
Katalán válság - Sztrájkkal, tüntetésekkel és útlezárásokkal tiltakoznak Katalónia-szerte a függetlenségi vezet
gyújtott fel barikádokat több autópálya-szakaszon, fennakadást okozva ezzel a közlekedésben.

Barcelonában több főútvonalon ülősztrájkkal bénították az autóforgalmat a tüntetők, akiket a rendőrök egyenként cipeltek le az úttestről. Később több száz tiltakozó átmenetileg elfoglalta az elővárosi vasúti vonal vágányait is az egyik állomáson.

Tarragonában mintegy kétszázan több órán alatt blokád alatt tartották akikötő főbejáratát.

A hatóságok tájékoztatása szerint eddig négy embert vettek őrizetbe, huszonnyolcan könnyebben megsérültek, köztük tizenkét rendőr és egy újságíró.

"Jogok nélkül nincs szabadság" - ezzel a jelszóval hirdetett általános sztrájkot erre a napra Katalóniában az Intersindical - CSC nevű kisebbségi szakszervezet. Felhívásához azonban nem csatlakoztak a dolgozók túlnyomó többségét képviselő Munkásbizottságok (CCOO) és a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT) nevű szakszervezetek.

A nap folyamán ezért tüntetők vonultak a CCOO barcelonai székházához, amelyet
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 16:24
Őrizetbe vették a szkopjei parlament volt elnökét és több egykori magas rangú politikust
A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint a szerdai rendőrségi akcióban a volt parlamenti elnök mellett elfogták Szpiro Risztovszki volt oktatási minisztert és Mile Janakieszki egykori közlekedési minisztert. A gyanú szerint az elfogottak segítettek abban, hogy a parlament előtt tiltakozó tömeg 2017. április 27-én be tudjon törni az épületbe. Tettüket az ügyészség terrorista összeesküvésnek minősítette, amelynek célja az alkotmányos rend és biztonság aláásása volt.

Mivel Trajko Veljanoszki az új összetételű parlamentnek is tagja, képviselői mentessége miatt néhány órán belül elengedték. Az ügyészség egyelőre nem kérte a mentesség visszavonását. Szabadon bocsátását követően Veljanoszki újságíróknak azt mondta, nem követte el a terhére rótt bűntényeket.

A jobboldalt támogató tüntetők azt követően törtek be a szkopjei parlamentbe 2017. április 27-én, hogy a szociáldemokraták és az albán kisebbségi pártok új házelnököt választottak meg anélkül, hogy erre felhatalmazást kaptak volna. A
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 08:41
Illegális bevándorlás - Frontex: a migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős
A dokumentum szerint az illegális bevándorlók száma az előző évhez képest tavaly több mint 150 ezerrel, mintegy 27 százalékkal csökkent, amely a 2015-ös, legmagasabb adatokat mutató évhez lépest 92 százalékkal kevesebb. Ez nagyrészt a Földközi-tenger középső részén kialakult, főként Máltát és Olaszországot érintő migrációs útvonal mellőzésének köszönhető. Itt az illegális határátlépések száma 80 százalékkal, mintegy 23,5 ezerrel csökkentek tavaly.

Kiemelték, hogy a Földközi-tenger nyugati medencéjében kialakult migrációs útvonal jelenleg az egyik leggyakrabban használt csatorna Európa irányába. A Spanyolországra nehezedő nyomás az elmúlt években jelentősen nőtt, 2018-ban az észlelt illegális határátlépések száma meghaladta az 57 ezret, ami kétszerese a 2017-ben regisztrált számoknak. A Marokkóból útnak indulók - főként a szubszaharai országok állampolgárai és a marokkóiak - száma egy év alatt ötszörösére nőtt - közölték.

A Földközi-tenger keleti medencéjében kialakult, a török-görög tengeri és
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 16:22
A tárgyalóteremben vették őrizetbe a kábítószer-kereskedelemmel vádolt makói házaspárt
A házaspár ellen jelentős mennyiségű kábítószer és új pszichoaktív anyag kereskedelmének bűntette miatt folyik eljárás.

A vádirati szerint a nő és a férfi 2010 végétől 2015. március 25-ig makói magánházukban hatósági engedély nélkül kábító hatású anyagokat tartalmazó növényi törmelékeket értékesítettek füstölőként. A vádlottak a Honvéd városrészben található házukon és közösségi oldalukon folyamatosan hirdették, hogy egész napos nyitvatartási idő mellett náluk herbált lehet vásárolni, különböző akciókkal igyekeztek a forgalmat növelni.

A vád szerint a házaspár 2015 februárja és márciusa között 163 alkalommal értékesítettek herbált a vásárlóknak. A rendőrség 2015. március 25-én tartott házkutatást a vádlottaknál, az ekkor lefoglalt növényi törmelékek egy része az értékesítés időpontjától függően pszichotrop anyagnak, majd kábítószernek, illetőleg új pszichoaktív anyagnak minősült.

A bíróság által ismertetett iratok szerint a drogot rendszeresen egy futárszolgálat szállította a házaspárnak,
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 11:41
Atomfegyverek ellen tüntető, zöldpárti EP-képviselőket vettek őrizetbe Belgiumban
támaszpont területére, és szimbolikusan elállták a kifutópályát, amelyet a belga légierő F-16-os vadászgépei használnak, közben "Atomfegyvermentes Európát!" feliratú táblákat tartottak a magasba.

A zöldpárti frakció tájékoztatása szerint a kontinensen állomásoztatott amerikai atomfegyverek kivonását, a nukleáris fegyverek tilalmáról szóló szerződés minden európai uniós tagállam általi ratifikációját és egy európai atomfegyvermentes övezet létrehozását követelték.

A demonstráció résztvevőit őrizetbe vették.

"Az atomfegyverek elavultak az aszimmetrikus és kiberhadviselés korszakában, nincs helyük a 21. századi európai védelempolitikában" - mondta Molly Scott Cato, az egyik őrizetbe vett képviselő.

Párttársa, Michele Rivasi arról számolt be, hogy még ma is 15 ezer nukleáris robbanófej van a világban, s ebből nagyjából húsz a Kleine Brogel bázison található. "Mintha mindenki megfeledkezett volna a jelenlétükről és a veszélyükről, pedig a Belgiumban tárolt bombák között 340 kilotonnás töltetek
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 11:11
Benalla-ügy - Előzetes letartóztatásba került Macron volt biztonsági főnöke
A párizsi ügyészség tájékoztatása szerint a francia elnök volt biztonsági főnökét azért vették őrizetbe, mert megsértette azt a júliusi vád alá helyezésekor hozott bírói döntést, miszerint nem léphet kapcsolatba az ügy másik gyanúsítottjával, Vincent Crase-zal, a Köztársaság lendületben kormánypárt volt alkalmazottjával, aki kedd este szintén előzetes letartóztatásba került.

Alexandre Benallát és Vincent Crase-t is azért idézték be kedden a vizsgálóbírók, mert a Mediapart tényfeltáró portál január 31-én közzétett egy, a két férfi között július 26-án, a vádemelésük után készült beszélgetésről készült hangfelvételt. A két férfi ekkor már nem léphetett volna egymással kapcsolatba a bírói döntés alapján, miután négy nappal korábban eljárás indult ellenük, amiért egy tavaly májusi diákmegmozduláson tüntetőket bántalmaztak.

Benalla ügyvédje, Jacqueline Laffont azonnal tiltakozott az őrizetbe vétel ellen és jelezte, fellebbeznek a döntéssel szemben.

"Nevetséges, hogy azért börtönzik be, mert
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 07:04
A Huawei alapítója szerint az Egyesült Államok nem tudja "eltiporni" a céget
vizsgálja, és várhatóan márciusban vagy áprilisban bejelenti, hogy a Huawei részt vehet-e a továbbiakban is e fejlesztési beruházásokban.

Zsen Cseng-fej ugyanakkor a BBC-interjúban kijelentette: a Huawei folytatja nagy-britanniai beruházásait, sőt ha az Egyesült Államok nem bízik meg a Huaweiben, a vállalat az amerikai piacról is Nagy-Britanniába csoportosít át még több beruházást.

Meng Van-csout, a cégalapító lányát, aki a Huawei globális pénzügyi igazgatója, amerikai kérésre december elején őrizetbe vették Kanadában, kéttucatnyi vádpont alapján. Egyebek mellett azzal gyanúsítják, hogy egy hongkongi fedőcégen keresztül üzletelt Iránnal, és így kijátszotta az Irán elleni amerikai és EU-szankciókat. Az Egyesült Államok nemrégiben hivatalosan kérte Meng Van-csou kiadatását a kanadai hatóságoktól.

Erről Zsen Cseng-fej a BBC-interjúban azt mondta, hogy az ilyen politikai indíttatású ügyek megengedhetetlenek. Hozzátette: lánya őrizetbe vétele nem befolyásolja a Huawei üzletmenetét, sőt a cég még
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 07:04
Illegális bevándorlás - Negyven migránst találtak a horvát hatóságok egy kamionban
A két sofőrt őrizetbe vették, és akár öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak szervezett embercsempészetért.

A zárai (Zadar) rendőrség közleménye szerint a migránsok a gracaci határőrség szolgálati helyiségben tartózkodnak. Egyelőre nem lehet tudni, menedékkérelmet nyújtanak-e be vagy visszatoloncolják őket Bosznia-Hercegovinába, ahonnan érkeztek, mint ahogy azt sem, milyen állampolgárokról van szó. A rendőrségi közlemény erre nem tért ki, ugyanakkor közölték, hogy az ügyben a nyomozás folyamatban van.

A Görögországból Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető úgynevezett balkáni migrációs útvonal lezárása miatt a menedékérők alternatív útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába.

A horvát-boszniai határon mindennaposak a határsértések.
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 17:53
Elfogták a zuglói gyilkosság gyanúsítottját
A rendőrség vasárnap azt közölte, bejelentés alapján mentek ki a Nagy Lajos király útja és az Egressy út kereszteződéséhez, ahol egy autó első ülésén halott férfire találtak. A szemle során kiderült, hogy a 60 éves férfi halálát idegenkezűség okozta.

A legfrissebb információk szerint még szombaton késő este Esztergomban elfogták az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható 26 éves B. Györgyöt.

Az életvédelmi osztály nyomozói a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és javasolják letartóztatásának indítványozását.
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 08:20
1/570
Képek, videók
Tüntetésen.gif
pacsakute
2015. november 24. kedd, 21:11
mozdonyvezetők tüntetése.
agica2004
2011. június 22. szerda, 14:49
német tűzoltók tüntetése.
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 11:24
tüntetésen?
pusa
2007. október 31. szerda, 10:49
tüntetésen.jpg
agica2004
2006. november 29. szerda, 22:24
én a tüntetésen
pisti71
2006. október 18. szerda, 07:12
Mostar évfordulója.JPG
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 16:15
a NOSZF 50.évfordulója
lacipecsenye
2011. december 13. kedd, 23:10
bécsi csata évfordulója
mecsery
2010. március 01. hétfő, 04:14
Felszabadulás évfordulója
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 21:37
Trockij Meggyilkolása.hu.
rambobby
2007. június 08. péntek, 06:22
0 a a reggeli felkelés 9
lovaszmarika
2018. október 23. kedd, 19:11
párizsi felkelés 1944. au
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:34
Felkelés Bulgáriában 1923
hollygergo
2008. december 18. csütörtök, 15:02
TaiPing felkelés,múzeum
moco
2007. december 27. csütörtök, 05:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.