Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 16:04 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
szövetségben hadjáratot indított az Erdéllyel határos Felvidék ellen. A Bethlen helyére lépő Rákóczi György hadai szeptember első napjaiban értek Kassa alá. A város főkapitánya, Dóczi András látva a túlerőt, valamint, hogy a város többségében református polgárai nem támogatják a város fegyveres védelmét, tárgyalni kezdett a megadásról. Végül azzal a feltétellel nyitotta meg a kapukat, hogy a katolikus lakosságnak és egyházi személyeknek nem esik bántódása. Ennek ellenére a fejedelem hajdúi fosztogatás után őrizetbe vették a katolikus papokat. Egy részüket Dóczival együtt Erdélybe hurcolták.
.................
Pongrácz István, Grodecz Menyhért és Kőrösi Márk jezsuita szerzetesek azonban a városban maradtak. Elfogták, napokig éheztették és kínozták őket, de nem voltak hajlandók áttérni a kálvinista hitre. Fogvatartóik 1619 szeptember 7-én megelégelték a dolgot, Kőrösit és Grodeczet lefejezték, Pongráczot pedig élve egy
maroka, 2019. november 13. szerda, 23:46
Mintegy 300 kilogramm kokaint foglaltak le Rotterdam kikötőjében
A rendőrség névtelen bejelentés nyomán ütött rajta a helyszínen, ahol egy autóban elrejtve találták meg a kábítószert. A szállítmány Brazíliából érkezett a jelek szerint. Három fiatal férfit vettek őrizetbe az akció során.

Idén rekordmennyiségű, mintegy 23 tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban, amelynek becsült piaci értéke megközelíti az 1,2 milliárd eurót. Egy fogás alkalmával a rendőrök csaknem 3 tonna kokainra bukkantak még augusztusban.

A De Telegraaf című holland lap szerint a november és a december egyaránt kimagaslóan forgalmas időszaknak számít, azonban egyes illetékesek attól tartanak, hogy az Egyesült Királyság tervezett európai uniós kiválása miatti nehézségekre tekintettel felvett új vámosok még nincsenek megfelelően felkészítve a drogcsempészet elleni műveletekre.
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 14:11
Ukrán nagykövet: fél győzelem, hogy Ihor Mazur szabadlábon várhatja kiadatási ügye elbírálását
"Oroszország hagyjon fel az Interpol felhasználásával olyan személyek felkutatására, akik számára kényelmetlenek vagy az ellenségei".

Hozzátette, még nem tudni, mikor tűzik ki Mazur kiadatása ügyében az első tárgyalást.

Ihor Mazur az UNA-UNSZO nevű ukrán jobboldali radikális szervezet egyik vezetője, az ukrán emberi jogi ombudsman hivatalának munkatársa, valamint háborús veterán, aki harcolt az ukrán fegyveres erők kötelékében a Donyec-medencei fegyveres konfliktusban. Múlt szombaton vették őt őrizetbe a lengyel hatóságok az ukrán-lengyel határon Oroszország által ellene kiadott Interpol-körözés alapján. A lengyel parlament alelnökének Beata Mazureknek a meghívására utazott Lengyelországba. Az ukrán határőrök nem figyelmeztették őt a határátlépéskor, hogy Interpol-körözés alatt áll, az ukrán belügyminisztérium állítása szerint azért, mert nem volt tudomásuk róla.

Mazurt Oroszországban azzal vádolják, hogy 1994 és 2000 között harcolt a csecsenföldi háborúban orosz katonák ellen. Ugyanezzel
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 14:11
Katalán válság - Rövid időre őrizetbe vettek két függetlenségpárti katalán politikust Belgiumban
Carles Puigdemont leváltott katalán elnök kormányának két egykori tagja, Lluis Puig és Toni Comín csütörtökön önként megjelent a rendőrségen, és ott őrizetbe vették őket, hivatalos tájékoztatást adva számukra az ellenük kiadott elfogatóparancsról.

"L. Puig és T. Comín nem egyeztek bele abba, hogy kiadják őket Spanyolországnak" - tájékoztatott a belga szövetségi vádhatóság.

A Puigdemonthoz hasonlóan Brüsszelben élő két férfit később meghallgatta a bíróság, majd szabadon távozhattak azzal a feltétellel, hogy a jövő héten esedékes újabb meghallgatásukig nem hagyják el az országot, és mindig elérhetőek lesznek.

A hatóságok november 15-én határoznak arról, hogy kiadják-e az érintetteket. Puigdemont esetében erről várhatóan december 16-án születik döntés.

A spanyol legfelsőbb bíróság októberben 9 és 13 év közötti börtönbüntetésre ítélt kilenc katalán függetlenségpárti vezetőt zendülés miatt a két évvel ezelőtt Katalóniában alkotmányellenesen megrendezett népszavazással
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 16:22
Katalán válság - Megerősítik a biztonságot Katalóniában a választások zavartalansága érdekében
Az El País című napilap szerint a spanyol csendőrség és rendőrség jelenlétét összesen 4500 fővel növelik meg az autonóm közösségben. A katalán rendőrséggel közösen már szombattól felügyelik a vasárnapi szavazásra kijelölt 2700 szavazóhelyiséget.

A hatóságok tartanak az esetleges rendbontásoktól, mert Katalóniában három hete folyamatosak a tüntetések, és a hétvégére is megmozdulások várhatók.

Szombat délután, a hivatalosan elmélkedés napjának nevezett kampánycsend idejére a Demokrácia Cunami nevű, internetes közösségi oldalakon mozgósító katalán függetlenségi csoport hívja utcára az embereket.

Mint fogalmaztak, ezen a napon az államot akarják elmélkedésre késztetni, valamint emlékeztetni arra, hogy nem korlátozhatja a véleményszabadságot, sem a szabad gyülekezés és a tüntetés jogát.

Katalóniában azután kezdődtek a demonstrációk, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság október 14-én kilenc katalán függetlenségi politikust ítélt 9 és 13 év közötti börtönbüntetésekre.

A bíróság szerint a
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 20:03
Srí Lanka-i embercsempészeket fogtak el utasaikkal Zalában
A rendőrök az M70-es autóúton ellenőriztek hétfőn egy személyautót, amelyben két Srí Lanka-i férfi utazott. Nem sokkal később állítottak meg az M7-es autópályán egy másik gépjárművet, amiben szintén az országból származó férfiak utaztak.

Mint kiderült, a két autó utasai Olaszországba akartak eljutni, a határátlépéshez szükséges iratokkal azonban nem rendelkeztek.

A zalai rendőrök három Srí Lanka-i férfi ellen embercsempészés miatt indítottak eljárást, amiért hét honfitársukat illegálisan próbálták meg Olaszországba juttatni. A nyomozók őrizetbe vették a három férfit, és kezdeményezték letartóztatásukat.
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 17:22
Elfogták a negyedik férfit is a szalonnai emberölés ügyében
Szabó Csilla felidézte: november 4-e előtt szalonnai otthonában többen súlyosan bántalmaztak egy 85 éves nőt, aki belehalt a sérüléseibe. A nyomozók huszonnégy órán belül azonosítottak, majd elfogtak három férfit, akik gyanúsíthatók voltak a bűncselekmény elkövetésével.

A rendőrök negyedik társukat is azonosították, őt a nyomozók szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság "Bükk" közterületi támogató alosztály munkatársaival közösen fogták el Budapesten.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az őrizetbe vett 27 éves, 18 éves, 53 éves és 43 éves szalonnai férfival szemben.
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 13:41
Coloradóban őrizetbe vettek egy férfit, aki zsinagógát tervezett felrobbantani
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hétfői közleménye szerint a fehér felsőbbrendűséget hirdető, 27 éves Richard Holzernak több Facebook-fiókja is volt, amelyeken erőszakra buzdított és dicsőítette a holokausztot.

A tevékenységét megfigyelő FBI dokumentumai szerint júliusban például egy privát üzenetben azt írta, "készen áll arra, hogy lepuffantson valakit". Mellékelt magáról egy fotót is, fegyverrel és a fehér fajvédők jelképeivel. Egy másik Facebook-felhasználónak azt írta: "szeretném, ha lenne egy holokauszt", és megjegyezte, hogy szerinte a zsidóknak "muszáj meghalniuk".

Holzert múlt pénteken tartóztatták le, miután egy fedett FBI-ügynök szeptember óta kapcsolatot tartott vele. Amerikai sajtójelentések szerint nem világos, hogy a szövetségi nyomozók mikor kezdték megfigyelni őt, és ki hívta fel rá a figyelmüket.

A Facebook üzenetküldő szolgáltatásán Holzer az FBI ügynökének nem sokkal a kapcsolatfelvételük után elmondta, hogy korábban a fajgyűlölő Ku Klux Klan tagja volt, jelenleg pedig
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 08:01
Izrael hazaengedi a több hónapja fogva tartott két jordániai állampolgárt
Megegyezés született az Izraelben bírósági eljárás nélküli, adminisztratív fogságban tartott két jordániai állampolgárról, akiket augusztus végén, illetve szeptember elején vettek őrizetbe az izraeli biztonsági hatóságok, s akik miatt Jordánia múlt héten hazarendelte Izraelben állomásozó nagykövetét.

Az egyezmény értelmében a közeli napokban hazatérhet Jordániába a két őrizetbe vett jordániai, a negyvenkét napja éhségsztrájkot folytató 32 éves Heba al-Labadi, valamint a 29 éves Abdul Rahman Miri.

Válaszul Jordánia Izraelben akkreditált nagykövete is visszatér a külképviselet élére Tel-Avivba, és Jordánia ígéretet tett arra, hogy biztonsági szervei figyelemmel fogják kísérni a korábban Izraelben letartóztatottakat.

Erről a diplomáciai megállapodásról is Twitter-üzenetben Ajman Szafadi, Jordánia külügyminisztere értesítette a nyilvánosságot, akárcsak a múlt héten a nagykövet visszahívásáról. Az egyezség megszületését később megerősítette a jeruzsálemi külügyminisztérium is.

Október
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 20:02
Elfogtak egy gyújtogatót a zalai rendőrök
Október közepe óta Zalaegerszegen több hulladéktároló konténer gyulladt ki, ami után felmerült a gyanú, hogy a tűzesetek között összefüggés lehet. A zalaegerszegi nyomozók látókörébe került egy 24 éves kutasi férfi, aki több helyszínen okozott tüzet hulladéktároló konténerekben vagy zsákban tárolt szemétnél, de egy gépkocsit is megpróbált felgyújtani, egy alkalommal pedig a hulladékról átterjedő lángok miatt teljesen kiégett egy tehergépkocsi is.

A férfi két helyszínen festékszóró spray-vel különböző épületek falaira graffitiket is fújt.

A bűncselekménnyel gyanúsítható férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói Sárváron fogták el szombaton. Többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de nem tett vallomást. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 13:01
Bolgár kamion - A rendőrség szerint vietnamiak voltak az áldozatok
és Vietnamban, és úgy tűnik, hogy sikerült is megtalálni a tragédia több áldozatának családját.

A beszámoló szerint ugyanakkor még nincs olyan bizonyíték a hatóságok birtokában, amelynek alapján mindezt formálisan meg lehetne erősíteni, az ehhez szükséges bizonyítékok összegyűjtése jelenleg is számos országban folyik világszerte, és a rendőrség egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy az áldozatok bármelyikének kilétéről tájékoztatást adjon.

A nyomozás keretében pénteken három embert vettek őrizetbe, kettőt Vietnamban, egyet Írországban.

Az ügyben már a múlt héten is őrizetbe vettek négy gyanúsítottat, hármat Angliában, egyet Írországban.

Az Angliában őrizetbe vett embereket - egy 38 éves és egy 48 éves férfit, valamint egy 38 éves nőt - embercsempészetre szőtt összeesküvés és emberölés gyanújával tartották fogva. Őket a múlt hétvégén óvadék ellenében szabadlábra helyezték, bár továbbra is gyanúsítottként tartják őket nyilván.

A kamion sofőrje, a 25 éves, észak-írországi illetőségű
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 07:04
Elítélték az amnesztia reményében elsőként hazatért orosz üzletembert
állítottak össze, akik amnesztia fejében szerettek volna hazatérni. Az elképzelést a Kreml soha nem karolta fel: noha Jurij Csajka főügyész jónak nevezte, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy minden ügyet egyenként kell megvizsgálni, és hogy a törvény meg fogja védeni azokat, akik nem követtek el bűnt.

A most elítélt üzletember ezt másokkal szemben elegendő biztonsági garanciaként ítélte meg, és alig néhány nappal a Tyitov-lista közlését követően, tavaly februárban hazatért. Rövid időre őrizetbe vették, majd a hatóság előtt való megjelenési kötelezettség aláírása után elengedték.

Ügyét augusztusban ejtették, majd megint elővették, és az eredeti vád alapján elítélték. A védelem jelezte, hogy meg fogja fellebbezni a "törvénytelen verdiktet", és hasonló ígéretet tett az ombudsman is.

"Én is sokkot kaptam, mint önök az Andrej Kakovin ügyében Rosztov-na-Donuban egy kerületi bíróság által kiszabott ítélet miatt. Sajnos a lista nem ad garanciát a bírósági ítélet ellen. De
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 19:32
1/592
Képek, videók
Klasszikus Rákóczi túrós.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:25
Rákóczi Ferenc :Borulj té
maria_kadar_148
2018. március 16. péntek, 23:21
rákoczi uti suli.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:18
rákoczi iskola.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:18
Rákócziné 01.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:26
Rákócziné 02.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:25
Rákócziné 03.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:25
Rákócziné 04.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:24
Rákócziné 05.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:23
Rákócziné 06.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:23
Rákócziné 07.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:22
Katalin 1972 Rákóczi tér.
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:12
Hegedüs András minisztere
furaila
2019. november 08. péntek, 13:51
HEGEDÜS ANDRÁS 1955-1956
furaila
2019. október 23. szerda, 11:29
András Montvai ajándéka12
charlotteani
2018. október 22. hétfő, 01:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.