Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:24 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter: nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné Sárközy Júlia az M
Erdő Péter elmondta, vatikáni tartózkodása során köszönetét fejezte ki Ferenc pápának, hogy szerdán engedélyezte a Szentté Avatási Kongregációnak, hogy dekrétumban tegye közzé Mindszenty József hősies erényeinek elismerését.

A bíboros beszámolója szerint Ferenc pápa örömmel reagált és kijelentette, hogy Mindszenty bíboros boldoggá avatási eljárása "nagyon jól elő volt készítve". Erdő Péter szerint ez arra utal, hogy az eljárás szentszéki szakasza hosszú, de minden tekintetben kimerítő volt. Az illetékes kongregáció rengeteg dokumentumot, írást, amerikai diplomáciai jelentéseket is átvizsgált.

"A Szentszék elismerte Mindszenty József hősies erényeit, ami lényegében annak elismerése, hogy nincs kétség, a bíboros Istent, egyházát, hazáját, népét nagyon szerette, az alapvető emberi jogokért akkor is felemelte szavát, amikor ez számára veszélyesnek ígérkezett" - mondta Erdő Péter.

Hozzátette: "nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné". Azt
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 18:31
Az EGÉSZSÉGET ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok
...
A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok" (Mt 10,8).
Vigyázzunk az egészségünkre, mert ha elveszik - nincs az a pénz amiért visszanyerhetjük
Napi fohász és imádság a segítő Szűzanyához és Jézus Krisztus kegyelmét kérve a betegség által okozott szenvedés enyhítésére - esetleg a kegyhely látogatása alkalmával lévő csoda által a betegség el is múlhat.

Zsóka írta a Facebook oldalon:
Nagyon köszönöm ! Legyél továbbra is ilyen szép és csodálatos beleérző lelkű, mint amilyen most vagy! Puszi: Zsóka
maroka, 2019. február 11. hétfő, 12:10
Ferenc pápa üzenete a betegek 27. világnapjára
A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: ,,Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok" (Mt 10,8).
.........

Magyar kurír oldalon
maroka, 2019. február 11. hétfő, 11:12
NATO-főtitkár: van hatása Donald Trump felszólításának a védelmi hozzájárulás emelésére
szerint az amerikai elnök retorikája és egyes cselekedetei alááshatják a katonai szövetséget.

"Trump elnök nagyon világosan fogalmaz, elkötelezettje a NATO-nak, de ugyanakkor egyértelműen közölte, hogy a tagországoknak többet kell költeniük a védelemre" - hangsúlyozta Stoltenberg.

Leszögezte azt is, hogy a szervezet tagországai beleegyeztek védelmi hozzájárulásuk növelésébe, és ez szerinte erősítette a NATO-t. "Valódi eredményeket látunk, és azt is világosan látjuk, hogy Trump elnök világos üzenetének megvan a hatása" - fogalmazott a NATO-főtitkár.

Az interjú után nem sokkal Donald Trump Twitter-bejegyzésben reagál: "Jens Stoltenberg NATO-főtitkár éppen most közölte, hogy nekem köszönhetően a NATO évekig tartó hanyatlás után minden korábbinál nagyobb összeget teremtett elő a tagállamaitól, ezt hívják tehermegosztásnak. Egységesebb is lett (a NATO). Demokraták és hamishír-gyártók szeretik ennek az ellenkezőjeként bemutatni a helyzetet" - fogalmazott Trump.

Az amerikai elnök - de az
velemenyezd, 2019. január 27. vasárnap, 18:55
Seregély István: Útravaló – 2019. január 20., évközi 2
a világ bűneit." Izajás pedig azt mondta: Fiát, ,,az Úr szolgáját" Isten minden nemzet és ember világosságává tette, hogy üdvössége eljusson a föld határáig.
Mit tehet az egyszerű hívő ember a kereszténység megmaradásáért, amikor a világ vezetőinek eszükbe sem jut ez a kötelesség? Tudnunk kell, hogy a világ elvadult, önző vezetői a hatalmuk és a vagyonuk érdekében be fognak csapni minket. Rájuk nem számíthatunk e téren.
Elsőként mindenki nézzen utána a Krisztus-követés üzenetének. Írni-olvasni tudó kor gyermekei vagyunk. Ha újra és újra olvassuk az Újszövetség írásait, megértjük: maga Isten lett emberré, hogy a föltámadás dicsőségébe vezető emberi életet élhessünk Jézus Krisztus által.
Szeretném, ha az elmúlt évszázad viszontagságai miatt kialakult vallási tudatlanságból fölocsúdva a sok zűrzavart túlélő szent maradék eljutna Szent Péter a főtanács előtt tett kijelentésének igazára: a Názáreti Jézuson kívül ,,nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben
maroka, 2019. január 20. vasárnap, 08:40
1968 óta minden év január 1-jén ünnepeljük a béke ......
1968 óta minden év január 1-jén ünnepeljük a béke világnapját.
A béke világnapját VI. Pál pápa kezdeményezésére ünnepeljük az év első napján.
VI. Pál óhaját követve a pápák január 1-jén évtizedek óta a békére vonatkozó gondolatokkal fordulnak a világhoz, mindenkor konkrét elmélkedési témát adva az embereknek.
Ez a nap arra figyelmeztet, hogy az előttünk álló új évben törekedjünk arra, hogy békében éljünk önmagunkkal, minden emberrel és az egész világgal.
Ferenc pápa, követve elődeit, 52. alkalommal fordul üzenetével az Egyház tagjaihoz és minden emberhez. 2019. január 1-jére írt üzenetének címe: ,,A jó politika a béke szolgálatában áll".
Istenünk, te Mária szűzi anyasága által örök üdvösséggel ajándékoztad meg a világot. Engedd, kérünk, hogy Isten Anyjának közbenjárását mindig érezzük, mert tőle kaptuk Fiadat, az élet szerzőjét. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.

Forrás: Szentek élete
Magyar Kurír
maroka, 2019. január 01. kedd, 19:46
Ferenc pápa üzenete a béke 52. világnapjára
...........
Békesség e háznak!
A Szentatya 2019. január 1-jére írt üzenetének címe: ,,A jó politika a béke szolgálatában áll". Az üzenetet az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.
maroka, 2019. január 01. kedd, 17:06
A béke hídjait építsétek!
Ferenc pápa üzenete a vallások képviselőihez: A béke hídjait építsétek!
2018. október 16. kedd 19:15
Október 14-én a Szentatya arra figyelmeztetett a Bolognában tartott vallásközi imatalálkozóra küldött üzenetében, hogy a vallásoknak a párbeszédet, a békét, a testvéri együttélést kell szolgálniuk, mert különben önmagukat tagadják meg.
Ferenc pápa üzenetének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.
maroka, 2018. október 16. kedd, 19:48
Elmélkedés
,,Ha én lennék az ördög, egyik legfontosabb célomnak annak megakadályozását tartanám, hogy az emberek elmélyedjenek a Bibliában. Tudva, hogy ez Isten Igéje, mely az Ige Istenének ismeretére, szeretetére és szolgálatára tanítja az embereket, minden tőlem telhetőt megtennék annak érdekében, hogy a Bibliát körülvegyem a vermek, tövises sövények és csapdák lelki megfelelőivel, hogy elrémítsem tőle az embereket... Bármi áron igyekeznék visszatartani őket attól, hogy értelmüket fegyelmezett módon használva felfogják a Biblia üzenetének nagyságát."

-J. I. Packer-
kalmanpiroska, 2018. szeptember 14. péntek, 08:28
Harmonia.......
mindennapokban való jó emlékezet megőrzése viszi előre a történelmet és az emberiséget. Szánj időt a nosztalgiára, és csodálatos felismerések jönnek. A visszaemlékezés üzenetét hozta el ez a kis kék virág. Jelzi, hogy ma különösen nagy szükséged van a memóriádra. A virágok általában a szerelmet, az ifjúságot jelképezik. Jelentik a tél végét, az életörömöt, az újjászületést. Női, passzív princípium.

Szerelmi üzenete: Akár régi kapcsolatban élsz, akár párt keresel, a régi szerelmi kapcsolataid üzenetének feldolgozása a feladatod mára. Ha van egy fel nem dolgozott régi sérelmed, az még mindig jelen van a kapcsolatban, vagy árnyékot vet egy esetleges újabb kapcsolat létrejöttére.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a szépség múlandó, elhervad, mint egy szál virág. Ami ma fontosnak tűik, arra holnap már nem is emlékszel.
Emlékezz azokra az emberekre, akikkel már nem tartod a kapcsolatot, de szívesen találkoznál velük megint. Ne sajnáld az időt arra, hogy megtudd tőlük közvetlenül,
agica2004, 2018. augusztus 09. csütörtök, 18:47
Spurgeon: Üzenet a sántáknak
sántáknak

"A sántákat megsegítem."
(Zof 3,19.)

Sok a sánta mind a férfiak, mind a nők között. Óránként néha feltűnően sokszor találkozhatunk ilyenekkel. A helyes úton járnak és buzgón igyekeznek haladni rajta, de sánták, és nehezen jutnak előre bicegésükkel. A menny felé vezető úton sok ilyen nyomorék jár. Talán ezt gondolják magukban: - Mi lesz velünk? Ha megrohan a bűn, a Sátán könnyen letaszíthat minket az útról. Sánták vagyunk, az Úr nem tud belőlünk jó harcosokat faragni, nem tudunk üzenetének fürge hordozói lenni. Nos, halljátok a jó hírt, sánták! Ő megváltott titeket, és ez nem csekélység. Azt mondja: ,,A sántákat megsegítem". Megvált minket, sántákat, sutaságunk ellenére felmagasztal. Mindenki azt kérdi majd: - Hogyan képes ez a sánta megfutni a versenyt és elnyerni a koszorút? Csak az Úr mindenható kegyelméből, - vallhatjuk majd, Istent dicsőítve.

Uram, sántít a hitem, az imádságom, a dicséret a számban, a szolgálatom, a türelmem, de kérlek, segíts
ronix, 2018. július 17. kedd, 22:29
1/36
Képek, videók
erdő péter biboros1102_2.
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1102.jp
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1029.jp
maroka
2018. október 29. hétfő, 18:41
Erdő Péter bíboros0813.jp
maroka
2017. augusztus 13. vasárnap, 16:08
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
Erdo%20Peter.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 18:58
Erdő Péter.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 14:05
eucharisztikus ima.jpg
maroka
2018. május 21. hétfő, 10:58
2020 Eucharisztikus kongr
maroka
2017. június 22. csütörtök, 19:35
merkel_sarkozy_karikat ura
basikele
2013. június 13. csütörtök, 05:49
Nikolas Sárközy.jpg
06mohild
2012. október 08. hétfő, 04:39
Sarkozy-Szerzs Sz..jpg
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:43
Angela- Sarkozy.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 18:40
Sarközy.jpg
agica2004
2012. január 14. szombat, 14:09
sarkozy.jpg
agica2004
2011. szeptember 21. szerda, 13:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.