Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:54 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több millió kunát fektet az INA a sziszeki finomítóba a bitumentermelés beindítására
Az előkészítési munkálatokat követően a termelés várhatóan 2021 márciusában indul.

Az olajvállalat tavaly év végén hagyta jóvá az INA Downstream 2023 New Course elnevezésű programot, amelynek célja, a downstream (feldolgozás és kereskedelem) és az egész vállalat hosszú távú fenntarthatósága. A projekthez tartozó beruházások összértéke több mint 4 milliárd kuna (170,9 milliárd forint), amely a legnagyobb beruházásnak számít a vállalat történetében.

A program része, hogy leállítják a sziszeki üzemben a hagyományos kőolajfinomítást, és a finomítót üzleti tevékenységeknek helyet adó, ipari telephellyé alakítják át, amely további fejlesztések helyszíne is lesz, valamint az INA értékes része marad. A bejelentett bitumen beruházás mellett még több, a stratégiai céloknak megfelelő projektek lehetőségét is vizsgálja az INA Sziszekben, mint például logisztikai központ kialakítását, kenőanyag termelését és biokomponens finomítását.

Az INA célja, hogy az éveken keresztül veszteséget termelő
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 19:42
Magyar vállalatok nyugat-balkáni beruházásait támogatja a magyar kormány
A politikus egy magyar és szerb beruházással felépülő málnafeldolgozó üzem alapkőletételén vett részt.

Kiemelte: a magyar kormány több mint harmincmillió eurós alapjának köszönhetően várhatóan hasonló üzemek egész sora épülhet meg a következő két-három évben.

Üzleti együttműködés szempontjából a jövőben is várhatóan a mezőgazdaság és a mezőgazdasági feldolgozóipar, illetve az élelmiszeripar lesz az a terület, ahol a két ország össze tud fogni - tette hozzá.

Az ariljei üzem egy magyar és egy szerb magánvállalkozás együttműködésének köszönhető, ehhez viszont a politikának kellett megteremtenie az alapot - hívta fel a figyelmet Magyar Levente.

Rámutatott, hogy a jó magyar-szerb kapcsolatoknak köszönhetően Európa egyik legnagyobb infrastrukturális beruházást hajtja végre a két ország közösen, sorra nyílnak a határátkelők, a gazdaságok egyre inkább egymásba fonódnak, a magyar kormány támogatásával az elmúlt két évben 80 milliárd forintnyi beruházás valósult meg a Vajdaságban, a magyar
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 18:58
Marhavágóhíd és csomagoló üzem épül Sepsiszentgyörgy határában
A létesítmény várhatóan 2020 nyarán kezdheti meg működését, és egy nyolcórás műszak alatt száz szarvasmarha feldolgozására, 40 tonna hús csomagolására lesz képes. A vállalat hatvan új munkahelyet teremt, és az általa feldolgozott húst a romániai piacon kívánja értékesíteni.

A befektetők az MTI-vel közölték: a vágóhíd létesítésével szeretnének változtatni azon, hogy a Romániában felhasznált marhahús több mint 80 százalékát külföldről hozzák az országba. A cég célja, hogy az üzem 200 kilométeres körzetében felvásárolja a gazdáktól a tenyésztett szarvasmarhákat, és ezzel újra versenyképes piacot teremt számukra.

"Úgy gondoljuk, ha a fiatal generáció azt látja, hogy az állattenyésztésnek van versenyképes piaca és jó megélhetést tud biztosítani családok számára, akkor nagyobb számban fordulnak ezen ágazat felé" - áll a közleményben.

Gregor Roy Chowdhury volt befektetési bankár, a többségi tulajdonos az MTI-nek elmondta: a Sc. Cultivo Srl-t kimondottan erre a beruházásra hozták létre
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 18:26
Egymilliárdból bővíti pécsi telephelyét és kapacitását a Lemeztechnika Kft.
A 2001-ben alapított, magyar és külföldi magánszemélyek tulajdonában álló, pécsi és hódmezővásárhelyi telephelyein 123 embert foglalkoztató, szinte csak exportra gyártó vállalat közölte: a fejlesztés keretében mintegy 3200 négyzetméteres fémmegmunkáló üzem épül, raktárral és kiszolgáló szociális egységgel Pécsett, a Déli Ipari Parkban.

A beruházás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) csaknem félmilliárd forintos támogatásával valósul meg. Annak keretében automata lézervágógépet, valamint egy úgynevezett szemcseszóró kabinnal rendelkező festő gépsort is beszerez a cég, amelynek így kapacitása, hatékonysága és versenyképessége is növekszik - derült ki a kommünikéből.

Hozzátették: az építési munkák elkezdődtek, az eszközbeszerzések esetében a közbeszerzési eljárások előkészítése zajlik, valamennyi projektelem ez év végére megvalósul.

A cég beszámolt arról is, hogy a projekt keretében egy 2017-ben megkezdett beruházás sorozat következő állomása valósul meg. A
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 15:01
A Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésében megkezdődött a második 3+ generációs blokk fizikai indítása
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a reaktor aktív zónájába behelyezték az első üzemanyag-kazettát, miután az illetékes hatóság, a Szövetségi Környezetvédelmi, Műszaki és Nukleáris Ellenőrző Szolgálat (Rosztyehnadzor) erre engedélyt adott. A tervek szerint az összesen 163 nukleáris üzemanyag-kazettát öt napon belül berakják a II-es kiépítés 2. blokkjának reaktorába.

Az üzemanyag behelyezése egyúttal a reaktor fizikai indításának kezdetét jelzi. A reaktor ezután a láncreakció beindításával eléri az első kritikusságot, majd ezután meghatározzák a fő működési paramétereket. A következő szakaszban történik meg a blokk hálózatra csatlakoztatása. A különböző teljesítményszinteken végzett tesztek és a szükséges engedélyek után, a tervek szerint a blokk az év végén áll kereskedelmi üzembe.

A VVER-1200 típus a Roszatom 3+ generációs nyomottvizes reaktora és a világ egyetlen, 3+ generációs sorozatgyártású modellje. A Novovoronyezsi Atomerőmű II.
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 18:11
Leállítja az Airbus az A380-as gyártását
során Tom Enders azt mondta, miután az Emirates légitársaság lemondta legutóbbi, 37 darabos megrendelését, meg kellett hozni a döntést az értékesítés leállításáról. A korábban megrendelt gépeket az Airbus még legyártja, az utolsó példány 2021-ben gördül ki a toulouse-i végösszeszerelő sorról.

Az Airbus évek óta nem talált új vevőt a listaáron 445 millió dollárba kerülő A380-asra, legnagyobb megrendelője az Emirates volt, a dubaji, Budapestre is közlekedő légitársaság 123-at rendelt meg a gépből, várhatóan az utolsót is ők kapják meg.

Az elmúlt hetekben már több sajtóhír jelent meg arról, hogy az Airbus kénytelen lesz leállítani a programot, miután az ausztrál Qantas visszamondta 8 darabos opcióját, az Emirates-el pedig nem sikerült megállapodni a 37 darabos plusz rendelés véglegesítéséről.

Az A380-as projektjét hivatalosan 2000-ben indította el az Airbus, majd többszöri csúszás után 2005 áprilisában hajtotta végre első felszállását, és a típus 2007. október 25-én állt kereskedelmi forgalomba a
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 11:31
Új utastájékoztatási monitorokat helyeztek el a Déli pályaudvaron
A közlemény szerint a monitorok jelenleg tesztüzemben működnek, az induló vonatok összesítő információit jelenítik meg, de február 26-tól már a váratlan vasúti eseményekről szóló tájékoztatók kijelzésére is alkalmasak lesznek.

Az eddigi utastájékoztató rendszert kiegészítő új berendezések rendkívüli események esetén az utasok bővebb és folyamatos vizuális tájékoztatását szolgálják, ezeken áttekinthetőbben jelennek meg az információk a menetrendi változásokról és az esetleges hosszabb menetidőkről. Normál üzemben, alapbeállításként a monitorok a vonatok indulási idejét és vágányát mutatják - tették hozzá.

Várhatóan - 2-3 hónapon belül - ugyanilyen utastájékoztatási monitorokat telepítenek a Nyugati pályaudvarra, valamint a Zugló és a Kőbánya-alsó megállóhelyre.

A közeljövő tervei között szerepel a Keleti pályaudvaron lévő nagy utastájékoztató táblák cseréje korszerűbb, színes LED-falakra.

A vasúttársaság Szolnok, Vecsés, Monor és Pilis állomáson is fejleszti az utastájékoztatási
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 07:50
Kapacitásbővítő beruházás az Ecseri Kft. szolnoki gyáregységében
A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatását élvező, 2018 első felében indult és várhatóan az idei második fél évben véget érő fejlesztés során a jelenleg meglévő termékportfólió gyártási kapacitásának bővítése, valamint új, korszerű termelő gépek, gyártócellák beszerzése fog megtörténni.

A fejlesztés eredményeként a korábbinál nagyobb energiahatékonyságú rendszerek fognak működni a kft. szolnoki gyártórészlegében, ez hozzájárul majda cég versenyképességénekmegőrzéséhez- közölték, hozzátéve: a jelenlegi kapacitás körülbelül tíz százalékkal nő majd a beruházást követően.

Az Ecseri Kft. honlapján szereplő adatok szerint avállalat termékkínálata jellemzően autóipari, gépipari és elektromos ipari alkatrészeket tartalmaz, amelyeket alumíniumból nyomásos öntészeti technológiával gyártanak. A kft. döntően exportra termel, jellemzően Európába, de más kontinensekre is.

A cég 1971-ben egyéni vállalkozásként alakult, kezdetben
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 07:04
MAVIR: legalább 4000 megawatt kieső erőművi kapacitást kell pótolni a következő 15 évben
élettartam-meghosszabbítása.

Akapacitások pótlása megtörténhet új nagy- vagy kiserőművek építésével, a meglévők felújításával, üzemidejük meghosszabbításával, de akár importforrásból is - jelzi a MAVIR.

A 2018. január 31-ig visszaigazolt tervek és engedélyek alapján 5500 megawattnyi új erőművi kapacitás épülhet 2033-ig - ismertetik. Elvileg közel 3000 megawatt új CCGT (kombinált ciklusú gázturbinás) erőmű épülhet a következő tíz év során, valamint az energiapolitikai szándék szerint a húszas évek második felében várhatóan két nagy (egyenként 1262 MW) teljesítőképességű nukleáris alaperőművi egység kerül üzembe.

A kiserőmű-létesítések ugyan folytatódhatnak, szerepük azonban várhatóan mérsékelt marad. Az időjárásfüggő megújuló erőművek beépített teljesítőképességét az elemzés a 2033-as sarokévre 3500-6000 megawatt közötti értékekkel vette figyelembe.Az elemzésben közölt adatok szerint a magyarországi összes villamosenergia-felhasználás 2017-ben 45,06 terawattóra volt, 2,6
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 07:03
Újabb 6,5 milliárd forintot fordít a Budapest Airport a meglévő terminál fejlesztésére
Szarvas Gábor közösségi kapcsolatokért felelős igazgató a fejlesztést a megnövekedett utasigényekkel magyarázta, mert az elmúlt években tapasztalt, az európai átlagot meghaladó növekedés az előrejelzések szerint folytatódni fog. Bár a repülőtér 225 milliárd forintból új terminált is épít, ez csak 2024-re készül el, addig a már meglévő épületeket is modernizálni kell.

Huszka Péter forgalmi igazgató az újításokat sorolva elmondta, hogy a nyári szezonra háromszor annyi mosdó áll majd rendelkezésre, megújulnak az utastájékoztató rendszerek, kijelzők, és új információs táblákat helyeznek ki. Kiemelte, hogy az A és B terminálon is lesz egy kijelző, amely az utasbiztonsági ellenőrzéshez való sorban állás idejét mutatja majd.

Az igazgató közölte továbbá: önkiszolgáló csomagfeladó rendszereket telepítenek a terminálokra áprilisban, így az utasok saját maguk is feladhatják majd a poggyászaikat. Ebbe a Ryanair, a Wizz Air, a Lufthansa és az Air France-KLM-et is bevonják majd.

A csomagosztályozó
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:02
Legalább hétfőig szünetel a termelés az Audi központi üzemében a győri sztrájk miatt
A győri sztrájk miatt az ingolstadi gyárbanle kellett mondani a csütörtöki és a pénteki műszakokat és a vasárnapról hétfőre virradóra tervezett rendkívüli műszakot is - ismertette.

Ingolstadtban hétfő óta szünetel a termelés, több mint tízezer járművet nem tudnak legyártani, mert hiányoznak hozzájuk a Győrben készülő motorok.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhat újra a termelés. Folyamatosan értékelik a helyzetet, várhatóan pénteken lehet majd döntést hozni arról, hogy mikor folytatódjék a munka - mondta a szóvivő.

Az Audi másik németországi gyára, a neckarsulmi üzem nem állt le, csütörtökre is van még megfelelő számú motor a járművek összeszereléséhez - ismertette.

A sztrájk miatti bevételkiesést és egyéb költségeket egyelőre nem lehet kiszámítani - mondta a szóvivő, kiemelve, hogy a szállítmányozástól a bérekig egy sor tényezőt figyelembe kell venni. Az biztos, hogy "minden sztrájk költséges", így a győri is - jegyezte meg.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ)
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 15:22
Illegális bevándorlás - Századvég: Európa iszlamizációjából az üzleti körök profitálnak
megjelenését a piacon "lelkesen" fogadta, mert álláspontjuk szerint az iszlám finanszírozás hatalmas beruházásokat, fogyasztást és transznacionális piacokat jelent. A szigetországban öt, engedéllyel rendelkező, teljesen "saría-kompatibilis" bank üzemel, míg több mint 20 olyan bank van, amely valamilyen iszlám pénzügyi terméket is kínál - olvasható az elemzésben.

A halal, azaz az iszlám vallásjogi előírásoknak megfelelő termékek globális piacának forgalma a Grand View Research elemzése szerint 2025-re várhatóan eléri a 739 milliárd dollárt. Ezen termékek legfőbb előállítói és exportőrei az Egyesült Államok, Brazília, Hollandia, Kína és Németország. A franciaországi halal élelmiszerpiac francia források szerint 5,5 milliárd eurót tett ki 2010-ben, évente 400 ezer tonna halal húst értékesítettek és a különböző agrárgazdasági vállalkozások létrehozták halal részlegüket. A kereslet évente 10-15 százalékkal nő. A holland halal piacot 2013-ban 2,7 milliárd euróra becsülték a Századvég elemzése szerint.

A
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 17:11
1/69
Képek, videók
(Mindig jótanácsot szisze
chillik
2017. március 31. péntek, 09:09
sziszegek csak
1csendes1
2009. szeptember 17. csütörtök, 14:27
A sziszegős.gif
barkaszjudit
2008. február 27. szerda, 04:06
elokeszites.jpg
sarkadykati
2011. augusztus 25. csütörtök, 07:30
A föld előkészítése, tali
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:41
A föld előkészítése talic
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:40
A föld előkészítése gereb
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:39
forma előkészítése
barbette
2010. január 10. vasárnap, 16:35
elökeszites
rodes53
2009. november 11. szerda, 22:05
husi előkészités leveshez
iraziviki
2009. augusztus 29. szombat, 23:30
Leszerelés előkészités...
joskaba45
2009. augusztus 22. szombat, 13:05
Előkészités a bográcsba
iraziviki
2009. július 25. szombat, 16:07
Bő fügetermés várható
mandala1946
2013. május 01. szerda, 22:44
várható adófajták.jpg
dnemethk
2012. január 25. szerda, 20:35
Milyen idő várható
irmus
2011. június 27. hétfő, 14:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.