Belépés
2019. december 11. szerda | 50. hét | 345. nap | 21:31 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Drogkereskedő testvérpárt ítéltek börtönbüntetésre Salgótarjánban
Bóna Gyula elmondta, hogy a vádlottak 2018 májusától salgótarjáni házukban pszichoaktív anyagot árultak, amelyet egy Turán működő bűnszervezettől szereztek be.

A testvérpárral szemben a rendőrség 2018 december elején intézkedett, miután lefoglalta az általuk árusított N-etil-hexedron elnevezésű vegyületet.

A vádlottak salgótarjáni lakásán nagyjából 200 grammnyi pszichoaktív anyagot, valamint marihuánát és nagyobb összegű készpént találtak.

A főügyész közölte: a testvéreket a Salgótarjáni Járásbíróság társtettesként, kereskedéssel elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és folytatólagosan elkövetett kábítószer-birtoklás miatt mondta ki bűnösnek.

Mivel a vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket, a bíróságnak nem kellett részletes bizonyítást lefolytatnia - mondta Bóna Gyula.
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 16:12
Lázár János: Mezőhegyest egyszerre kell reorganizálni és modernizálni
összekötik az M5-ös és az M43-as autópályával. A kiviteli tervek elkészültek, a közbeszerzés folyamatban van - közölte.

Hozzátette, szintén 2020 végére készülhet el a szarvasmarhatelepet a várossal összekötő kerékpárút uniós TOP-forrásból, emellett a cég a saját költségén is épít kerékpárutat.

Lázár János arról is beszélt, hogy a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium infrastruktúráját fejleszteni kell, a kiírt közbeszerzést még várhatóan idén lezárják, jövő év elején elkezdődhet a körülbelül egyéves felújítás.

Emellett a képzési szerkezeten is változtatni kell, valóban vonzóvá kell tenni a 14-16 évesek számára, a felülvizsgálatot jövőre elvégzik. Véleménye szerint kérdéses, hogy erre a jelenlegi tantestület alkalmas lesz-e.

Egy tornacsarnokot építenek, de azt meggondolandónak nevezte, hogy tanuszodára szükség van-e, amennyiben igen, az csak 2022-2024 között épülhet meg - jegyezte meg.

A kormánybiztos kifejtette, meg kell vizsgálni, mennyire lehet
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 19:11
Atlétikai vb 2023 - Coe levélben kéri Magyarországot a mielőbbi döntésre
budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésére -, haladéktalanul új házigazdát kell találnunk az eseménynek" - idézi Sebastian Coe-t a MASZ honlapja. A sportvezető azt is megjegyezte, hogy Magyarország már így is késedelemben van az atlétikai központ fejlesztésének megkezdésével.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és a világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Múlt hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) - konkrétumok nélkül - pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

A bizonytalan helyzet miatt elsőként Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó indított közösségi
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 11:41
Atlétikai vb 2023 - Egy héttel korábban kezdődne a vb, új sorozatban a Gyulai Memorial
A szervezet szombati közleménye szerint az eredeti, augusztus 26. és szeptember 3. közötti időpontot augusztus 19-27-re módosították.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és a világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) - konkrétumok nélkül - pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

A bizonytalan helyzet miatt elsőként Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó indított közösségi kampányt a világbajnokság támogatásáért, amelyhez már több mint tízezren csatlakoztak, köztük klasszis sportolók. Több sportág hazai szövetsége szintén
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 21:32
Atlétikai vb 2023 - Budapest három díszpolgára a rendezés mellett
szabadidősport szerelmeseinek.

"Ha megvalósul e beruházás, az számos további infrastrukturális és közlekedési fejlesztést von maga után, Budapest egy újabb része válhat méltóvá egy európai világvároshoz, amelynek előnyeiből minden budapesti polgár részesülhet." - zárul a levél.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) - konkrétumok nélkül - pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

A bizonytalan helyzet miatt elsőként Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó indított
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:01
Atlétikai vb 2023 - MASZ: pozitív és előremutató találkozó a főpolgármesterrel
idősebbnek sportolási lehetőséget kínáljunk" - áll a MASZ honlapján.

Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága és elnöksége, továbbá a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége is kiállt a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti rendezése mellett.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését.

A bizonytalan helyzet miatt elsőként Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó indított közösségi kampányt a világbajnokság támogatásáért, melyhez már több mint tízezren csatlakoztak, köztük klasszis sportolók. Több sportág hazai szövetsége
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 18:42
A Volkswagen csoport 60 milliárd eurót fordít az elektromobilitásra és a digitalizációra
meghajtású modelljeinek gyártására állítanak át a zwickaui után négy további németországi üzemet - Emden, Hannover, Zuffenhausen és Drezda-, valamint a csehországi Mlada Boleslav, az amerikai Chattanogga és a kínai Fosan városában és az ugyancsak kínai Sanghaj térségében fekvő Antingban működő üzemet.

Az összeg másik részét, 27 milliárd eurót a digitalizációra és az úgynevezett hibridizációra, belsőégésű és elektromos motorral egyaránt rendelkező modellek fejlesztésére fordítják.

Zwickauban november elején kezdték meg az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó, az ID.3 sorozatgyártását. A felügyelőbizottság pénteki ülésén szintén frissített, a következő tíz évre kitekintő modellfejlesztési terv szerint 2029-ig 75 tisztán elektromos meghajtású és 60 hibrid modellt vezetnek be. A tervhez tartozó előrejelzés szerint az eladott elektromos kocsik száma 2029-re eléri a 26 milliót, a hibrideké pedig megközelíti a hatmilliót.

A VW a világ vezető járműgyártó csoportja. Az idén a
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 19:42
Elvesztegetett évről beszélt az izraeli pénzügyminisztérium igazgatója a kneszetben
A költségvetési hiány jelentős növekedése miatt összehívott rendkívüli bizottsági ülésen Saj Babad, a minisztérium igazgatója azt mondta, hogy jelenleg nincs katasztrófa és gazdasági válság, de felhívta a figyelmet a politikai patthelyzet okozta súlyos bajokra.

"2019-ben megbénult a rendszer a kormány hiánya miatt, s ezért lehetetlen megmaradni a költségvetési keretek között"- közölte Babad. "2019 már egy elveszett év. Senki sem számított két választási kampányra, esetleg egy harmadikra is, amely megbénítja a kormány munkáját, és megakadályozza az izraeli gazdaság kiegyensúlyozását és helyreállítását a költségvetési kereteken belül" - magyarázta a hiány jelentős növekedését.

Az esetleges újabb, harmadik választások költsége Saul Meridor, a pénzügyminisztérium költségvetési osztályának vezetője szerint a kieső munkanappal együtt közel 3,3 milliárd sékelt (több, mint kétszázötven milliárd forint) jelenthet.

Ebben az évben 3,6-3,9 százalékos költségvetési hiány várható, de ha hozzászámolják
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 17:31
Mateusz Morawiecki ismertette az új lengyel kormány összetételét
A választásokat megnyerő Jog és Igazságosság párt elnöke, Jaroslaw Kaczynski a sajtótájékoztató elején elmondta: pártja a következő kormányzati ciklusban mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a lengyelek helyzete négy év múlva "minden tekintetben jobb legyen, mint ma". "Előrehaladást akarunk, és el szeretnénk hárítani az összes lehetséges veszélyt, például a komolyabb gazdasági lassulással összefüggésben" - jelentette ki.

Morawiecki elmondta: új vezetőket jelöltek egyebek között a pénzügyi, valamint a szociális, család- és munkaügyi tárca élére. A külügyi tárcát változatlanul Jacek Czaputowicz fogja irányítani, a minisztériumból azonban kiválik az Európai Unió ügyeinek területe, amelyet a miniszterelnöki hivatal minisztereként az eddigi külügyminiszter-helyettes, Konrad Szymanski vezet majd.

A környezetvédelmi minisztériumtól - melynek szintén új vezetése lesz - különválik a klímavédelmi terültet. Ezt Michal Kurtyka eddigi környezetvédelmi államtitkár fogja irányítani, aki az ENSZ
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 21:02
Önkormányzat 2019 - Megalakult a Győri Közgyűlés
szervezetnek kettő, az Összefogás Győrért Egyesületnek egy képviselője jutott be, további két független képviselő és a polgármester mellett.

A közgyűlés tagjaival együtt esküt tett Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról péntek délutáni határidővel lemondó polgármester.

Az eskütétel után az önkormányzati képviselők egyenként vették át Borkai Zsolttól megbízólevelüket. Két képviselő, Glázer Tímea (DK) és Pollreisz Balázs (MSZP) nem fogott kezet a polgármesterrel.

Pollreisz Balázs az ülés elején azt javasolta, hogy a közgyűlés oszlassa fel magát. Később azt is szorgalmazta, hogy az új önkormányzat bontsa fel a szerződését Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájával, mentse fel aljegyzői pozíciójából Csörgits Lajost és Borkai Zsolt mondjon le polgármesteri javadalmazásáról.

Borkai Zsolt Pollreisz Balázs szavaira reagálva azt mondta, hogy amit az ellenzék tesz, azt nem a győriek nevében teszi, hanem azért, hogy őt megtörje. "Kuplerájt csináltak" a városházából - fogalmazott.
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 18:12
KMKF: napirenden az úzvölgyi katonatemetőben történtek
Pánczél Károly, a testület fideszes társelnöke újságíróknak elmondta: a tanácskozáson Tánczos Barna RMDSZ-szenátor adott tájékoztatást a katonatemetőben történtekről, illetve a legújabb fejleményekről.

Ott tartunk ma, a 21. század elején, hogy már a temetőinket, és a sírjainkat kell védelmezni - fogalmazott.

A társelnök közölte: Tánczos Barna tájékoztatása szerint mind a román kulturális minisztérium, mind a hadügyminisztérium nyilatkozata alapján törvénytelen, amit a dormánfalvi polgármester és önkormányzat tett ez ügyben, nem volt engedélyük a keresztek felállítására.

A Bákó megyei prefektus is felszólította a dormánfalvi önkormányzatot, hogy a vonatkozó határozataikat vonják vissza - tette hozzá.

Pánczél Károly kiemelte: a magyar honvédelmi tárca ragaszkodik ahhoz, hogy a sírok fölé került román kereszteket távolítsák el, bizonyítani tudják ugyanis, hogy ott a monarchia osztrák és magyar katonái nyugszanak.

Az ügyben a magyar külügyi és honvédelmi tárca támogatására
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 17:11
EU-tisztújítás - Bizottsági szóvivő: Ursula von der Leyen felkérte Boris Johnsont, hogy delegáljon tagot az újo
Elmondta: Ursula von der Leyen levelében arra kérte Johnsont, lehetőleg női nevek is szerepeljenek a javasolni kívánt biztosjelöltek között. A megválasztott elnöknek ugyanis továbbra is az a célja, hogy az újonnan alakuló bizottságban fele-fele arányban legyenek jelen a férfiak és a nők.

"Az új Európai Bizottság azt szorgalmazza, hogy minden kormány nőt is jelöljön a biztosi pozícióra. Ez lesz az álláspontunk minden kormány esetében, akikkel még tárgyalnunk kell a kollégium tagjainak kijelöléséhez" - fogalmazott.

Von der Leyen arra kérte a brit miniszterelnököt, hogy a lehető leghamarabb reagáljon a kérésre, ugyanis az új bizottság munkájának megkezdéséhez szükség van arra, hogy az Európai Parlament novemberben esedékes plenáris ülésén meg tudják tartani a szavazást - közölte a szóvivő.

A portfóliókat illetően arról számolt be, hogy az új jelöltek esetében von der Leyen továbbra is biztosítani fogja, hogy az egyes biztosok rendelkezzenek a területükhöz szükséges kompetenciákkal. Ez a
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 14:11
1/124
Képek, videók
Börtönbüntetés a gyermekn
furaila
2014. május 19. hétfő, 22:29
Tejút Salgótarjánból.jpg
pacsakute
2015. július 30. csütörtök, 12:28
Floridai testvérpár egyik
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 10:10
Testvérpár
bobci
2008. december 25. csütörtök, 20:01
Testvérpár
barkaszjudit
2007. november 07. szerda, 09:08
Salgótarjáni kályha.JPG
jpiros
2012. március 20. kedd, 16:24
salgotarjanivar.JPG
abpeter
2007. február 26. hétfő, 21:33
Illyés Gyula.jpg
liliana01
2019. november 06. szerda, 19:07
5 Kenéz Gyula Katával.png
lovaszmarika
2019. szeptember 22. vasárnap, 19:38
5 Juhász Gyula Emlék.png
lovaszmarika
2019. szeptember 22. vasárnap, 18:56
5 gyula és tomi 410042015
lovaszmarika
2019. március 02. szombat, 13:23
gyulai_pal_a_szuloi_ha z_1
menusgabor
2019. január 23. szerda, 19:34
juhasz_gyula_beke_1935 398
menusgabor
2019. január 05. szombat, 15:58
Horn Gyula az 1989-es MSZ
furaila
2018. október 21. vasárnap, 12:52
0 Névnapomra Kenéz Gyula
lovaszmarika
2018. szeptember 24. hétfő, 09:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.