Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 21:34 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hang-Szociáldemokrácia néven alapít új pártot Peter Pellegrini volt szlovák kormányfő
Pellegrini június elején mondott le a Robert Fico vezette legerősebb szlovák ellenzéki pártban, az Irány-Szociáldemokráciában (Smer-SD) betöltött alelnöki posztjáról, majd három nappal ezelőtt - néhány másik társával együtt - hivatalosan is kilépett a pártból. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség közlése szerint Pellegrini új pártjának előkészítő bizottsága már bejelentette a belügyminisztériumban, hogy megkezdték a bejegyzéshez szükséges aláírások gyűjtését. Pellegrini korábban szeptemberre ígérte a párt a létrejöttét.

"A pártnak, amelyet most bemutatunk, egy olyan pártnak kell lennie, amelyben egyesül a tapasztalat, a szakmaiság és a professzionalitás" - mondta Pellegrini, aki szerint leendő pártja "mérföldkövet jelent majd a szociáldemokrácia építésében".

Peter Pellegrini korábbi pártján belül a szűkebb támogatottságú, liberális vonal képviselője volt. Már korábban jelezte az Irány tíz parlamenti képviselője, hogy csatlakozik a volt kormányfő új pártjához. A 150 fős pozsonyi
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 13:42
Vakcinaszállítmányt adott át Grezsa István az ukrán Vöröskeresztnek a kárpátaljai Csapon
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos Olekszij Petrov, Kárpátalja megye kormányzója és Buhajla József ungvári főkonzul jelenlétében, a csapi határátkelőhelyen megtartott eseményen elmondta, az ötéves magyar kormányprogram keretében 141 millió forint értékben ötkomponensű - diftéria, szamárköhögés, tetanusz, influenza és gyermekbénulás elleni - védőoltások újabb szállítmánya érkezett meg pénteken a térségbe.

Az elmúlt három évben összesen mintegy 80 ezer ampulla érkezett adományként Kárpátaljára - emlékeztetett a miniszteri biztos. Grezsa István elmondta, a program kezdetekor még nem tudhatták, hogy kanyarójárvány tör ki a térségben, de ugyanúgy senki sem gondolta, hogy Covid-járvány terjed el a világon, amely jelenleg Ukrajnát is sújtja.

Megerősíti a program a helyességét az a tény - folytatta -, hogy a koronavírus-járvány azokban az országokban volt gyengébb, ahol
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 17:22
Évadzáró társulati ülést tartott a Nemzeti Színház
át.

A színház saját alapítású díjai közül - szintén a társulat szavazatai alapján - a Szörényi Éva-díjat Udvaros Dorottya színművész, a Sinkovits Imre-díjat Rátóti Zoltán színművész, a Németh Antal-díjat Pintér Szilvia, a teátrum ifjúsági programfelelőse és színházpedagógusa, a Kulissza díjat pedig Madácsi Béla díszítő és zenekari altiszt nyerte el.

Vidnyánszky Attila elmondta: az évad nagyon jól indult, az esztergomi bazilika előtt is eljátszhatták a Csíksomlyói passiót. A tervek szerint a jövő évad elején - a gyulai Márai-bemutató, A kassai polgárok augusztus 16-i premierje után - Debrecenben augusztus 26-án a Református Nagytemplom előtt játsszák el újra a Csíksomlyói passiót, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös produkciót.

Elmondta: a március óta bezárt színház elmaradt előadásait pótolják az ősszel, az idei MITEM azonban elmarad, a következő nemzetközi fesztivált tavasszal rendezik meg. A Forró mezők és a Tizenhárom almafa című produkcióval kezdik a szezont.

Az igazgató kiemelte,
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:22
Brexit - Uniós biztos: London megerősítette, hogy nem kívánja meghosszabbítani az átmeneti időszakot
nélkülözhetetlen az unió és az Egyesült Királyság közötti kölcsönös bizalom erősítéséhez. Az év végén lejáró átmeneti időszak hat hónapja alatt ugyanakkor a tárgyalóknak még "rendkívül sok tennivalója lesz" - húzta alá. Ezek között egyebek mellett az ír határellenőrzés mindezidáig rendezetlen kérdését emelte ki. A vámszabályok megfelelő és hatékony végrehajtása garancia az ír szigeten élő közösségek közötti béke és a stabilitás biztosítására - húzta alá Sefcovic.

A vegyes bizottság leghamarabb szeptember elején ül újra össze.

Londonnak június végéig van ideje, hogy kérje a decemberben lejáró átmeneti időszak meghosszabbítását. A brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodásban szerepel egy olyan záradék, amely kölcsönös szándék esetén lehetővé teszi az átmeneti időszak meghosszabbítását kétszer egy-egy évre.

Az időszak alatt megállapodásra kell jutni a jövőbeni kapcsolatokat illetően olyan ügyekben, mint a kereskedelem szabályozása (a két fél közötti szabadkereskedelem),
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 15:42
Báta Szent vér kegytemplom
gyóntatás lesz
*
- Több mint 600 éves a bátai Szent Vér kegyhely 1415-2015
..................
Báta, Tolna megye déli részén található település, az 56-os számú főútról bekötő úton közelíthető meg. A Szent Vér egyetlen magyarországi kegyhelye. Monumentális kegytemploma a falu fölötti dombon, az egykori bencés apátság helyén áll.
Bencés apátságát Szent László király alapította 1093-ban, amely a 14. század végén, 15. század elején vált országos hírű zarándokhellyé, az itt történt eucharisztikus csodának köszönhetően. 1434-ben IV. Jenő pápa, pápai búcsúkiváltsággal látta el, melyben elmondja, hogy Bátán Krisztusnak az Oltáriszentségből kiömlő Vérét tisztelik, ezt Úrnapján a népnek nyilvánosan felmutatják, s látására csodálatos népsokaság özönlik oda. A korabeli forrásokban Krisztus vérző Testének is nevezik a csodálatos bátai ereklyét.
A Szent Vérhez kapcsolható első csoda bekerült a híres Thuróczi krónikába is.
maroka, 2020. június 11. csütörtök, 23:00
Fürjes: Karácsony késlekedése milliárdokkal drágítja a Lánchíd felújítását, jelentősen meghosszabbítja a hídlez
hatmilliárdos támogatást, és ha szükséges, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ kész segítséget adni a beruházási program összeállításához és a közbeszerzés kiírásához.

A tárgyaláson szóba került, hogy Tarlós Istvánnal még abban állapodott meg a kormány, hogy a hatmilliárdos támogatás feltétele a Váralagút és a pesti oldali villamosaluljáró felújításának elvégzése is, és hogy a budapesti közlekedés érdekében a munkák ne tartsanak tovább másfél évnél. E feltételeken Karácsony kérésére már év elején lazított a kormány: akkor a főpolgármester azt kérte, a hatmilliárdot használhassa fel kizárólag a Lánchíd munkálataira, így növelve a hídfelújítás fedezetét.

Fürjes Balázs beszámolója szerint Tüttő Kata azt kérte, hogy oldják fel a 18 hónapos korlátozást is, mert a főváros abban bízik, ha hosszabb ideig végezhető a munka, olcsóbb ajánlatokat fognak kapni. Az államtitkár elmondta, nyitottak a javaslatra, de nem ok nélkül javasolták a másfél éves felső határt: az a budapestiek érdeke, hogy a lehető
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:33
Spanyolországban alapjövedelem igényelhető június közepétől
"Történelmi nap a mai demokráciánk számára, egy új szociális jog született" - fogalmazott a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón Pablo Iglesias, szociális jogokért felelős kormányfőhelyettes.

A politikus elmondta: a koronavírus-járvány súlyosbította a szegénységben élők helyzetét, ezért vált sürgetővé, hogy a koalíciós pártok felgyorsítsák az alapjövedelem bevezetését, amelyet a kormányprogramban vállaltak még az év elején.

Ismertetése szerint az alanyi jogon járó alapjövedelmet háztartásonként határozták meg, 12 típust megkülönböztetve.

Egyszemélyes háztartás esetében az alapjövedelem 472 euró (163 ezer forint) lesz, amit az igénylő teljes összegben megkap, ha nincs semmilyen bevétele, míg ha például részmunkaidőben dolgozik ennél kevesebb bérért, a különbséget kapja meg az államtól.

A többszemélyes háztartásokban személyenként 139 euróval nő az alapjövedelem küszöbértéke, maximális összege 1015 euró (350 ezer forint). A gyermekeiket egyedül nevelők emellett további 100 eurós
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 16:31
Schmidt Gábor: újraindult a kajak-kenu Magyarországon
A grémium csütörtöki, online ülésén elfogadta a tavalyi évre vonatkozó szakmai és pénzügyi beszámolókat, az MKKSZ mérlegét, közhasznú jelentését, és a 2020-ra vonatkozó pénzügyi terveket is.

"Az ülés elején tájékoztattam az elnökséget arról, hogy az elmúlt héten több mint száz egyesülettel folytattunk online egyeztetést - idézte az MKKSZ honlapja Schmidt Gábor elnököt. - A megbeszélések alapján megállapítható, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések feloldása után a sportág újraindult. A tagszervezetek arról számoltak be, hogy a vízitelepekre száz százalékban visszatértek a gyerekek, ráadásul megnőtt az érdeklődés a kajak-kenu iránt, mert a sportágat járványügyi szempontból a szülők biztonságosnak látják."

Schmidt Gábor hangsúlyozta: az elnökség örömmel látta azt is, hogy a sportág ebben a rendkívül nehéz helyzetben is bizonyította rátermettségét és együttműködő képességét.

"Az élversenyzők, a klubvezetők, a szülők, a támogatók, szóval a teljes közösség együttműködött
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 15:11
A román jegybank 1,75 százalékra csökkentette az irányadó kamatot
A jegybank közlése szerint a bankok kötelező valutatartalék-rátája változatlan maradt.

Fenntartották a márciusi döntést, miszerint repo-ügyletekkel továbbra is állampapírokat vásárol a jegybank a kereskedelmi bankoktól, amit majd egy későbbi időpontban visszacserélnek meghatározott árfolyamon, így növelve a kereskedelmi bankok likviditását. A jegybank emellett a másodlagos piacon is vásárol állampapírt.

A jegybank az állampapír-vásárlásokról még a március 20-i monetáris politikai ülésén határozott, amikor kitört a koronavírus-járvány és korlátozó intézkedéseket vezettek be Romániában.

A jegybank mostani közleménye szerint márciusban a hitelezés viszonylag intenzív maradt, de áprilisban már meglátszottak a világjárvány hatásai, így a versenyszférának nyújtott hitelállomány enyhén csökkent.

Az igazgatótanács monetáris politikai üléseinek menetrendjét a jegybank továbbra is felfüggeszti, így akkor üléseznek, amikor szükségessé válik, hiszen a gazdasági-pénzügyi környezet továbbra is
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 15:02
A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban
A csütörtök esti online évadzáró társulati ülésen a színház művészeti vezetése - Szikora János igazgató, Bagó Bertalan művészeti vezető, Hargitai Iván prózai tagozatvezető és Horváth Csaba fizikai színház tagozatvezető - ismertette a 2020/2021-es évadra tervezett előadásokat. Elhangzott, hogy a társulat augusztus elején kezdi meg az új évad munkáit.

A nagyszínpadon szeptemberben mutatják be Az ember tragédiája folytatását. Madách Imre drámai költeményéhez négy kortárs szerző - Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál - írt egy-egy új színt. A darab a színház négytagú vezetésének rendezésében készül, a teljes társulat mellett vendégművészként Trokán Péter, dramaturgként Perczel Enikő és Tucsni András, zeneszerzőként pedig Dobri Dániel csatlakozik.

Marc Camoletti Boeing, Boeing - leszállás Párizsban című vígjátékát Horváth Illés, Spiró György Koccanás című komédiáját Szikora János, az elmúlt évadból elmaradt, Mágnás Miska című operettet Horváth Csaba, a Fame című musicalt
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 21:40
Koronavírus - Franciaország reméli, hogy júliusig megszülethet a megállapodás az uniós gazdasági helyreállítási
milliárd euró vissza nem fizetendő támogatásból és 250 milliárd euró kölcsönből állna.

"Ez a bátor és merész javaslat az Európai Bizottságtól hatalmas előrelépését jelent, a május 18-án javasolt francia-német megállapodásra támaszkodva. Most tárgyalásra van szükség, de az nem mehet ennek az ambíciónak a rovására", azaz nem csökkentheti a program összegét - hangsúlyozta az Elysée-palota.

"Gyors választ kell tudni adni a válságra, mégpedig úgy, hogy megpróbálunk megállapodást találni, ha lehet a nyár elején. Az a cél, hogy az év végéig minden készen álljon, és a helyreállítási alap jövőre működhessen" - tette hozzá az elnöki forrás.

A francia elnökség szerint a tárgyalásokat az Európai Tanács június 18. és 20. között tervezett ülésén le lehetne folytatni, majd júliusban kellene egyeztetést tartani, személyes jelenléttel, a költségvetésről.

Franciaország elsősorban ahhoz kíván ragaszkodni, hogy az 500 milliárd euróra tervezett szubvenciós összeg ne csökkenjen.

"Eltökélten fogunk azért
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 20:53
A játékra és a vidámságra épülő tematikával készül az új évadra az egri Gárdonyi Géza Színház
tematika, ezúttal a játék köré szerveződik, amely egyfajta esszenciális összefoglalója is a bemutatásra váró daraboknak. Ennek szellemében ősztől előtérbe helyezik a vidámságot, a szórakoztatást, az oldottabb, populárisabb és reményt keltő hangulatú darabokat. "Mindezt talán ki is követelik az elmúlt hónapok eseményei" - jegyezte meg a járványhelyzetre utalva.

Az évadtervről szólva elmondta: elmaradt bemutatójukkal, Csiky Gergely A nagymama című vígjátékával nyitják az évadot reményeik szerint október elején. Nagyszínpadi bemutató lesz Kálmán Imre, Julius Brammer és Alfred Grünwald A montmartre-i ibolya című operettje, Eisemann Mihály, Baróti Géza és Dalos László Bástyasétány 77. című zenés játéka, a Sissi című romantikus táncjáték és Tóth-Máté Miklós Aranyrandevú című romantikus retró komédiája.A gyerekeknek szóló előadások között a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen mutatják be a Rigócsőr királyt, Az ezeregyéjszaka meséit és A rátóti csikótojás című népmesét.

A stúdiószínpadon
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 21:33
1/129
Képek, videók
Péter Pál nap.jpg
liliana01
2020. június 30. kedd, 17:51
Cseke Péter: Örök permet
dandej
2020. június 28. vasárnap, 14:39
erdő péter0517_2.png
maroka
2020. május 17. vasárnap, 12:03
erdő péter0517.png
maroka
2020. május 17. vasárnap, 12:00
péter0510.png
maroka
2020. május 10. vasárnap, 20:25
péter0507.png
maroka
2020. május 07. csütörtök, 18:25
szent péter bazilika0503.
maroka
2020. május 03. vasárnap, 12:23
péter_ridikül_2.png
maroka
2020. április 28. kedd, 09:43
péter_ridikül.png
maroka
2020. április 28. kedd, 09:37
erdő péter0412_2.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 21:04
erdő péter0412.jpg
maroka
2020. április 12. vasárnap, 21:04
erdő péter0411_2.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 14:56
2000 dik bejegyzés
sacimama
2014. október 16. csütörtök, 22:46
Gabfe 1p1 1bejegyzes) 2
charlotteani
2012. július 02. hétfő, 02:41
bejegyzés.jpg
maroka
2010. november 07. vasárnap, 13:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.