Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 18:02 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövid pályás Úszó Világbajnokság 2018 Kína
ARANYÉREM
- Hosszú Katinka 200m pillangó úszás 2:01.60 idővel Világ csúcsot úszott.
..
..............
- Hosszú Katinka 400 m vegyes úszás 4:21.40 idővel

-Hosszú Katinka 100 m vegyes úszás 57.26 idővel újabb világ csúcs
Korábbi erdményei ebben a verseny számban: korábbi világ csúcs 56.69; 57.69; 57.05
Zsinórban negyedik rövidpályás vb-címét szerezte 100 vegyesen Hosszú Katinka, aki szeretett volna 57 másodpercen belül úszni.
Verseny
maroka, 2018. december 15. szombat, 14:12
MSZP: az ellenállás minden formáját igénybe kell venni!
ügyben egyeztetnek. A Karácsony a családok ünnepe, de nem engedhetik, hogy a Fidesz ezzel visszaélve "elültesse az ellenállást", ezért még idén bejelentik, hogy mit terveznek januártól - közölte.

A tüntetők viselkedésére biztosan nem az a megfelelő reakció, hogy az egyik demonstrálót egy furgonban fojtogatja két rendőr, ahogy az sem, hogy felszólítás nélkül használnak gázsprayt, illetve az sem, hogy a családok harminc-negyven órán keresztül nem tudnak az előállított gyermekeik sorsáról - válaszolta egy újabb felvetésre.

Kunhalmi Ágnest szembesítették azzal, hogy 2015-ben még azt írta a Facebookon hogy: "ki fogjuk nyitni a boltokat vasárnap is, mert, aki akar, annak nem csak vásárolni, de dolgozni is joga van akkor, amikor akar!". A kérdésre Tóth Bertalan adott választ, aki azt felelte, hogy a vasárnapi nyitva tartás nem azt jelentette, hogy az embereknek túlmunkát kellett volna vállalniuk, hanem azt, hogy heti beosztás szerint vállalhattak munkát vasárnap. A "magyar oligarchák", a Fidesz mögötti
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 13:12
Szalad az idő
A dolgozatom jól sikerült, 91%-ot értem el, ezzel holtversenyben az első lettem. Jól esik! Voltunk gyakorlaton, sok érdekes dolgot láttunk. Vezettünk mozdonyt is szimulátorban. Kezeltünk jelzőket is. Tegnap 1/2 4 re értem haza. Gyors bevásárlás, papírozási munkák. Hátra dőlni nem lehet, mert hétfőn egy újabb dolgozatot írunk, ami sok mindent meghatároz majd. Keddtől újra Győrben leszek igaz csak két napot, mert aztán szabadságra megyek. Ilyenen sem volt vagy 25 éve.
ovarzolee, 2018. december 15. szombat, 10:59
Kocsonya - Huszonötödik nap
Péntek reggel előhalásztam a fagyasztóból a disznóölés után oda rejtett kocsonyahúst. S míg punnyadtam, az fődögélt. Aztán ebég után - véres hurkát dugtam a sütőbe - megberetválkoztam, s kis kutyaprojekt után bementem a városba. Fél háromtól a piaristáknál zsűriztem a Mátyás király vetélkedőn fél hatig. Aztán kiadagoltam a kocsonyát. S közben hívott Edit Darnóról, hogy nem vállalnék-e heti öt könyvtári órát januártól. Kiszaladok megnézni hétfőn, hogy mi maradt a "kolléganő" után, s beszélgetünk. De nincs szükségem újabb feladatokra, inkább keresnem kellene valakit. Nem mintha nem találnék időt rá, de ez nem az a feladat, ami lelkesít, s elég nekem Pest, s a vállalkozás.
A jövő héten készen lesz a piarista naptár is, annak ügyeit is el kell intéznem.
sandrapolke, 2018. december 15. szombat, 06:43
Brexit - Blair: 50 százalék felett az újabb népszavazás esélye
Blair, aki 1997-től 2007-ig töltötte be a kormányfői tisztséget a jelenleg ellenzékben politizáló Munkáspárt élén, az újabb referendumért kampányoló legnagyobb brit civil szerveződés, a People's Vote pénteki londoni rendezvényén felszólalva kijelentette: még Theresa May konzervatív párti miniszterelnök számára is ésszerű megoldást kínálna a népszavazás kiírása. Blair szerint ugyanis May teljes joggal mondhatná, hogy a maga részéről mindent megtett, ám a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről általa elért egyezményt a parlament nem hajlandó elfogadni, ezért a parlament helyett döntsenek a választók.

Theresa May korábbi nyilatkozataiban határozottan elvetette az újabb EU-népszavazás kiírásának lehetőségét, azzal az érvvel, hogy a brit választók a 2016-ban tartott referendumon - amelyen a kilépést pártolók kerültek szűk, 51,89 százalékos többségbe - már kifejezésre juttatták akaratukat.

A legutóbbi napokban ugyanakkor többször is kijelentette, hogy a Brexit feltételrendszeréről elért
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 19:14
Összefogásra szólítottak fel az ellenzéki pártok a fővárosi tüntetésen
Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke a rendezvény néhány száz résztvevője előtt ellenzéki egységet sürgető történelmi pillanatnak nevezte a munka törvénykönyvének szerdai módosítását.

Az összefogás következő nagy erőpróbája a jövő májusi EP-választás, hiszen Orbán Viktor újabb sikere esetén akár az ellenzéki pártok beszüntetésére is fel kell készülni - fogalmazott.

Donáth Anna, a Momentum alelnöke hangsúlyozta, hogy a szerdai törvénymódosítással a kormány átlépett minden határt.

A ellenzéknek és támogatóinak ezért minden érintett társadalmi réteggel szolidaritást kell vállalnia - tette hozzá.

Varga Damm-Andrea (Jobbik) újabb rendszerváltást sürgetve úgy fogalmazott, hogy a kormány képviselői a "nép hátán ugráló despoták", Orbán Viktort "raszputyinok veszik körül", a ellenzék viszont "kiművelt emberfőkből áll".

A képviselő szerint a kormány a héten megteremtette egy "katonai puccs" lehetőségét is, Orbán Viktor ezért bármikor a "emberekre zúdíthatja a rendőrséget és a
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 19:13
EU-csúcs - Theresa May üdvözölte a huszonhetek nyilatkozatát, de nem tartja elegendőnek
A miniszterelnök az ülést követően hangsúlyozta: a csütörtökön elfogadott az eddigi legvilágosabb nyilatkozat a huszonhetek részéről, amelyben leszögezték, hogy szándékukban áll gyorsan kidolgozni egy újabb egyezményt az átmeneti időszakban, hogy egyáltalán ne legyen majd szükség az ír-északír kemény határok visszaállításának megakadályozását célzó pótmegoldás aktiválására.

Kijelentette ugyanakkor, hogy a brit parlament ennél is "szilárdabb biztosítékokat" vár az EU-tól, ő maga pedig folytatja a munkát a következő napokban is ennek érdekében, ugyanis ha formális tárgyalások nem is, de további egyeztetések, tisztázások még lehetségesek.

"Kristálytiszta voltam a tartalékmegoldással kapcsolatos garanciákat illetően. Mindkét félnek érdeke a megállapodás, míg a rendezetlen Brexit senkinek nem jó" - fogalmazott.

May azon véleményének adott hangot, hogy jogilag kötelező érvényű a huszonhetek elfogadott zárónyilatkozata.

A brit kormányfő arról is beszélt, hogy a vége felé mindig egyre
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 15:52
Varga: az építőipar jövőre is kétszámjegyű ütemben bővülhet
Az első tíz hónapban 22 százalékkal bővülő ágazati teljesítményről azt mondta, ez kiugró ütemnek számít az Európai Unióban, hiszen a 28 tagállamban az építőipar átlagos növekedése 4,3 százalékos volt.

A pénzügyminiszter kiemelte: ahhoz, hogy az építőipar továbbra is megőrizze a lendületes növekedési ütemét, változnia kell a vállalati struktúrának, enyhülnie kell a szakemberhiánynak, és jelentős technológiai korszerűsítést is végre kell hajtani.

A pénzügyminiszter kiemelte: a kormány támogatja a hazai építőipar fenntartható, modern technológián alapuló fejlődését annak érdekében, hogy az eleget tudjon tenni a növekvő megrendelői igényeknek.

Varga Mihály jelezte: a kormány elkötelezett annak érdekében, hogy az építőipar visszanyerje súlyát a gazdaság meghatározó ágazataként, most az építőipar a GDP mintegy 4,5-5 százalékát állítja elő, ez az arány a válság előtti években 7 százalékhoz közelített.

A pénzügyminiszter az ágazat eredményeiről szólva elmondta, hogy az építőipari
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:22
EU-csúcs - Belga kormányfő: rendkívül kétséges a Brexit-megállapodás londoni jóváhagyása
Charles Michel elmondta, a bennmaradó huszonhetek vezetőit "nem győzte meg különösebben" brit kollégájuk előző esti beszámolója arról, hogy az Egyesült Királyság kormánya képes lesz elérni a Brexit-megállapodás parlamenti jóváhagyását.

Hangsúlyozta, hogy ő maga jelenleg nem túl optimista, mivel "óriási a bizonytalanság", márpedig most már teljes mértékben a szigetország térfelén pattog a labda. Kiemelte: a rendezetlen kiválás Belgiumra nézve különösen súlyos következményekkel járna, ezért fel kell gyorsítani az erre való felkészülést.

Sebastian Kurz osztrák kancellár ennél derűlátóbbnak mutatkozott. Aláhúzta, hogy bár mindkét félnek határozottan érdeke a megegyezés, Theresa May brit kormányfőt nem érhette meglepetésként, hogy a bennmaradó országok nem hajlandóak a kiválási szerződés újratárgyalására. Leszögezte, hogy a brit belpolitikai konfliktus alapja, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó pótmegoldás "semmilyen körülmények között nem állandó, pusztán
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:22
Kirill orosz pátriárka egyházi és állami vezetőkhöz fordult az ukrán ortodox egyházra gyakorolt nyomás miatt
Konstantinápoly illetékességét.A szombati "egységesítő" szinóduson nem vesz részt a moszkvai patriarkátus alá tartozó ukrán ortodox egyház, amely a legtöbb templommal, gyülekezettel és - Oroszországban idézett források szerint - a legtöbb hívővel is rendelkezik. A Moszkvához igazodó, Onufrij metropolita vezette egyház az egyike az Ukrajnában működő egyházi szervezetnek.

Az orosz ortodox egyház volt kijevi metropolitája, a követői által "pátriárkává" választott Filaret vezetésével 1992-ben újabb egyház jött létre, amely az orosz politikai nyelvezetben "a kijevi partiarkátus ukrán ortodox egyháza" elnevezést kapta. A harmadik és egyben legkisebb az úgynevezett autokefál ukrán ortodox egyház, amely 1921-ben alakult meg.

A moszkvai patriarkátus a két utóbbi egyházat nem ismeri el. A két "szakadár" egyház - amelyre a jelek szerint a létrehozandó "egységes" ukrán egyház támaszkodni fog - egymással is súlyos konfliktusban áll.

Orosz kommentárok arra hívták fel a figyelmet, hogy a november
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:22
Románia megtagadta egy Bukarestben élő török újságíró kiadását Törökországnak
Kamil Demirkaya két éve ideiglenes iratokkal tartózkodik Romániában, ahol a Zaman Romania című kiadvány újságírója.

Demirkayát múlt héten a török ügyészség kiadatási kérelme alapján előállította a román rendőrség. Kihallgatása során - mint utóbb beszámolt róla - azt kérte a román hatóságoktól, hogy ne adják ki Törökországnak, mert ott szerinte nem működik az igazságszolgáltatás, úgy véli, hazájában börtön és kínvallatás vár rá.

Az újságíró szerint "nevetséges" ürüggyel kérték kiadatását: a telefonján egy bylock nevű alkalmazás működött, amelyet Gülen támogatói használtak. Elmondta: hazájában egy olyan iskolában dolgozott, amely Fethullah Gülen hitszónok köréhez tartozott, és a Moldovai Köztársaság nemrég hat olyan tanárt adott ki Törökországnak, akik korábban munkatársai voltak.

Demirkaya, aki 2016 augusztusa óta él feleségével és tízéves fiával Bukarestben, azt is bejelentette, hogy menedékkérelmet nyújtott be Romániában. Ügye élénk visszhangot váltott ki a közéletben: több politikus és
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 11:15
Bizalmatlansági indítványban sürgeti a román ellenzék a "bűnöző Dragnea bábkormányának" távozását
Szociáldemokrata Pártból (PSD) kilépett - független képviselők is szerepelnek az aláírók között. A beadvány beterjesztői újságírók előtt azt mondtak: a PSD-ALDE koalíció kormánya, amelyben már több mint hetven miniszter fordult meg két év alatt, Dragnea "személyes ügyvédi irodájaként" működik és szerintük egyedüli célkitűzése, hogy megmentse a - korrupcióváddal másodszor is bíróság elé állított - pártelnököt a börtöntől.

A bizalmatlansági indítványt öt napon belül fel kell olvasni a parlament plénuma előtt, újabb három napon belül pedig meg kell szervezni róla a szavazást. A kormány megbuktatásához legalább 233 voksra, vagyis a törvényhozók több mint felének támogatására van szükség.

A jobbközép ellenzék az RMDSZ-t teszi felelőssé, hogy "életben tartja" a jogállamiság megsértésével vádolt PSD-ALDE kormányt, és - európai néppárti tagsága ellenére - nem hajlandó segíteni megbuktatását. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök több ízben cáfolta, hogy az ellenzék vádjait. Rámutatott: az ellenzéknek akkor is
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 11:01
1/5492
Képek, videók
Én, Világbajnokságon!!
nykly
2006. december 16. szombat, 22:59
halászlé főző verseny0901
maroka
2018. szeptember 01. szombat, 15:32
este vitorlás verseny0726
maroka
2018. július 26. csütörtök, 19:56
balaton vitorlás verseny2
maroka
2018. július 26. csütörtök, 12:26
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
masodpercekre.jpg
amialino
2009. november 08. vasárnap, 07:50
még másodpercek..és?
macisziv
2008. augusztus 20. szerda, 20:08
Másodpercekre A Haláltól.
finike
2007. március 25. vasárnap, 08:22
Ezek az erdményein
kiara
2006. július 24. hétfő, 10:20
Címkék
vége felé, átmeneti időszakban, Hosszú Katinka, pénzügyminiszter kiemelte, parlament helyett, orosz politikai, eleget tudjon, munka törvénykönyvének, vasárnapi nyitva, egyik demonstrálót, erre való, ülést követően, Európai Unióban, hazai építőipar, huszonhetek nyilatkozatát, csütörtökön elfogadott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.