Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:54 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Viszonylagos nyugalomban zajlott a pénteki tüntetés a Gázai övezet határánál az izraeli televízió szerint
Hamász szervezet felszólította híveit, hogy ne menjenek a határkerítéshez és ne dobálják kövekkel és házilagos robbanószerkezetekkel a túloldalon állomásozó izraeli katonákat, s kerüljék az összetűzéseket.

Előzőleg az izraeli hadsereg a szerdai rakétatámadások után tankokat sorakoztatott fel a határ mentén, és bejelentette, hogy készen áll az erőszak további eszkalálódásra, és nagy erőkkel fog visszavágni a támadásokra.

Iszmáil Haníje, a Hamász politikai vezetője csütörtökön az övezetben találkozott a közvetíteni érkezett egyiptomi delegációval, mellyel a The Times of Israel című angol nyelvű honlap értesülése szerint elsősorban a Hamász és a Ciszjordániát vezető, mérsékeltebbnek tekintett Fatah párt közötti palesztinok közötti belső megbékéléséről tárgyalt.

Az egyiptomiak a határtüntetések megszüntetését kérték a Hamásztól, de a Hamász a gazdasági blokád feloldásától, s a gazdasági helyzet javításától teszi függővé a nyugalom teljes helyreállítását. Ezt azonban a Fatah párt elutasítja, amíg
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:36
Illegális bevándorlás - Olasz kormányfő: Olaszország orvosokat küld az Aquariusra
Olaszországot magára hagyták a migrációval - sommázta álláspontját az olasz kormányfő.

A NATO főtitkárával folytatott megbeszélés után Giuseppe Conte kijelentette, Róma továbbra is a katonai szövetség elkötelezett tagja, de nyitást szorgalmaz Oroszország felé. Conte hangsúlyozta Oroszország "elengedhetetlen szerepét", amely nélkül egyetlen nemzetközi válsághelyzet sem oldható meg. Az olasz miniszterelnök azt a "kettős" módszert nevezte meg példaként, amelyet a NATOaz ukrajnai válság esetében követett Moszkvával szemben határozottságot és párbeszédet ötvözve.

Az olasz politikus ezzel egy időben a NATO fokozottabb fellépését sürgette a Földközi-tenger térségében. Conte azt mondta, Olaszország nagyon sokat fektetett be a NATO-ba, és továbbra is ezt fogja tenni. Hangsúlyozta: úgy gondolják, hogy Olaszország egyre inkább kulcsszerepet tölthet be a szövetség déli térségében, abban az instabilitással teli övezetben, amely már megszakítás nélkül a Földközi-tenger nyugati medencéjétől a Közel-Keletig
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 11:12
Jeruzsálem státusza - Lavrov: Washington nemzetközi megállapodások revízióját hajtja végre
vezetésnek azt a döntését, hogy a többször megismételt amerikai javaslat ellenére nem vezényelt csapatokat Szíriába. Lavrov szerint az Egyesült Államok az arab országoknak a szíriai konfliktusba történő bevonásával meg akarja osztani a szíriai szuverenitás megsértése miatti felelősséget és annak költségeit is. Sukri arról beszélt, hogy az egyiptomi katonai doktrína kizárólag az ország határainak védelmével számol.

Lavrov és Sukri a két ország között kialakult, 2+2 formátumú konzultáció keretében találkozott egymással, párhuzamosan Szergej Sojgu orosz és Szedki Szobhi egyiptomi védelmi miniszter megbeszélésével.

A Tel-Avivből Jeruzsálembe költöztetett amerikai követséget hétfőn avatták fel ünnepélyesen, az aktus ellen tiltakozó palesztinok közül az izraeli rendőrség mintegy félszáz embert agyonlőtt és a jelentések szerint több százat megsebesített. Donald Trump amerikai elnök december 6-án jelentette be, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, és oda költözteti eddig
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 18:23
Macron "barátként" érkezett Algériába, de nem kíván a gyarmatosító "múlt túsza" lenni
francia-algériai tengely szeretne létrehozni a Földközi-tenger térségében, amely Afrika felé folytatódik", és amely "ígéretes együttműködési lehetőségeket" hordoz magában gazdasági téren.

"Algériának jobban nyitnia kell. A befektetéseket még számos dolog fékezi" - hangsúlyozta Emmanuel Macron.

Franciaország jelenleg a legjelentősebb külföldi befektető az észak-afrikai országban, de egyre inkább csökken a részesedése az algériai piacon Kínával és másokkal szemben.

A francia elnök találkozott Ahmed Ouyahia algériai miniszterelnökkel is, akivel elsősorban a szomszédos Líbiában kialakult helyzetet vitatták meg, de a megbeszélésekről az algériai fél részéről senki nem nyilatkozott.

Az alig 12 órás látogatást követően a francia elnök az esti órában Katarba utazik tovább, ahol szintén a terrorizmus elleni küzdelem lesz a megbeszélések legfőbb témája.

Emmanuel Macron az elmúlt hónapokban számos kezdeményezést tett az afrikai és arab országok válságainak megoldására, december 13-ra pedig
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 21:54
Ukrán válság - Amerikai különmegbízott: békefenntartókat csak az orosz erők kivonása után vezényeljenek a Donye
Volker a múlt hét végén tett munkalátogatást Kijevben, s ennek keretében találkozott egyebek mellett Petro Porosenko ukrán elnökkel.

Az interjúból részleteket közlő UNIAN hírügynökség kiemelte: az amerikai tisztségviselő szükségesnek nevezte, hogy Ukrajna egyeztessen az ENSZ-szel a kéksisakosoknak a fegyveres konfliktus térségébe vezénylésének kérdésében. Volker véleménye szerint az ENSZ-békefenntartók küldetésének megkezdésével párhuzamosan "gondolkodni kell azon", miképpen rendezhetők meg a helyhatósági választások a Moszkva által támogatott szakadárok ellenőrzése alatti területeken.

Hangsúlyozta, hogy a kéksisakosok mandátuma lényegesen erősebb lesz a jelenleg a térségben szolgálatot teljesítő EBESZ-megfigyelőkénél. "Az ENSZ békefenntartó missziója fel lesz fegyverezve, képes lesz szavatolni a biztonságot, ami lehetőséget biztosít majd arra, hogy a minszki megállapodások egyéb pontjai is végrehajthatók legyenek" - fejtette ki.

A Kreml továbbra sem ismeri el, hogy vannak orosz
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 19:33
Izrael megtagadta a belépést egy bojkottszervezet vezetőjétől
döntést, amelyet Lanning folyamatos bojkott-erőfeszítéseivel indokolt.

A közlemény szerint az aktivista mozgalma az Egyesült Királyság legnagyobb és Európa egyik legerősebb olyan szervezete, amely megkérdőjelezi Izrael legitimitását. Más szervezetekkel együttműködve szervez bojkottot, és végez hasonló akciókat Izrael ellen.

Az izraeli hatóságok szerint Lanning kapcsolatban áll a Gázai övezetet ellenőrző, iszlamista radikális Hamász palesztin mozgalom vezetőségével, és 2012-ben az övezetben találkozott többek között a csoport ottani vezetőjével, Iszmáil Haníjével.

Lanning egy hétfő reggeli repülőgéppel tért vissza hazájába.

Gilád Erdán, Izrael stratégiai ügyeinek minisztere kijelentette, hogy a belügyminisztériummal együtt olyan új politikát folytatnak, amely nem engedi az országnak kárt okozó személyek belépését:

Az izraeli parlament március elején elfogadott új törvénye nem engedélyezi a belépést az ország területére az Izrael, vagy a ciszjordániai telepek ellen bojkottra
velemenyezd, 2017. március 13. hétfő, 12:41
Évértékelő - Idén megkérdőjeleződött a palesztin-izraeli viszály kétállami rendezése
nagyköveteket neveztek ki egymás országába. Viszonyuk előzőleg azért romlott meg, mert 2010 májusában az Avi Marmara nevű török hajó megpróbált segélyeket eljuttatni a Gázai övezetbe, és ráirányítani a média figyelmét a Törökország által ellenzett izraeli blokád hatásaira, de a flottillát az izraeli haditengerészet erőszakkal feltartóztatta. Az akcióban tíz, a palesztinokat támogató aktivista életét vesztette és huszonnyolcan megsebesültek.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök egy év alatt négyszer találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és megállapodtak a két ország közti katonai egyeztető mechanizmusokról a Szíriában folytatott orosz hadműveletek nyomán. Moszkva egy palesztin-izraeli békecsúcstalálkozót is megpróbált tető alá hozni szeptemberre, sikertelenül.

Szeptember közepén az Egyesült Államok és Izrael aláírta a következő tíz évre szóló, 38 milliárd dolláros (csaknem 10,5 ezer milliárd forintos) védelmi célokra, izraeli hadi fejlesztésekre szóló katonai segélyről született megállapodást.
velemenyezd, 2016. december 29. csütörtök, 07:21
FM: erősödik az agrár-együttműködés Kínával
élelmiszerek mennyisége évről évre növekszik. A fogyasztók is egyre jobban ismerik a régió országait és termékeit, bíznak azok minőségében.

A fórummal egy időben zajló Kínai Nemzetközi Agrárkereskedelmi vásáron Magyarország saját pavilonnal vesz részt. A kiállítók közöttvannak például sertéshúst, magyar borokat és állati diagnosztikai berendezést forgalmazó vállalatok is.

Kínai körútján Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár a 33 millió lakosú, tartományi jogú Csunking város vezetőivel találkozott. Az államtitkár és a város Tudományos és Technológiai Bizottságának vezetője együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az agrártechnológiai kooperáció előmozdításáról. Majd a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Nonprofit Kft. és a Csungkingi Tudományos és Technológiai Bizottság High-tech Inkubátorház megalapította a Magyar-Csungkingi Tudományos és Technológiai Transzferközpontot.

A 2010-ben megnyitott Csungkingi Magyar Főkonzulátus révén Magyarország jelentős szerepet tölt be a nyugat-kínai térség,
velemenyezd, 2016. november 08. kedd, 12:19
Jövel, Uram Jézus
számára. De nekünk, hívőknek soha nem kell így éreznünk! Mert nem számít, milyen sok szorongattatás jön, nem számít, a világ milyen sötét körülöttünk, tudjuk, hogy nekünk van reménységünk az Úr Jézus Krisztus közeli visszajövetelében.

Néha ezt elfelejtjük. A figyelmünk középpontjába annyira az élet természetes dolgai kerülnek, hogy elveszítjük ezt a reménységet, és belesüllyedünk a minket körülvevő reménytelenségbe. De nem szabadna ezt megengednünk.

Egyszer az egyik barátom találkozott egy újjászületett arab asszonnyal a Közel-Keleten, aki élő példája volt ennek. Az asszony olyan életet élt, ami a legtöbbünk számára elképzelhetetlennek tűnik. Háborús övezetben lakott, ahol az erőszak nagymértékben jelen volt. Minden nap szembe kellett néznie a lövöldözés és bombázás veszélyével.

Ennek az arab asszonynak természetes szinten semmi reménye nem volt. Az országot lerombolták körülötte. Izraelbe kellett mennie dolgozni, mert náluk nem volt pénzkeresési lehetőség. A dolgok egyre
dandej, 2016. október 29. szombat, 11:21
Kárpátalja megye vezetőivel találkozott Czunyiné Bertalan Judit Ungváron
Kétnapos kárpátaljai látogatásának zárónapján Czunyiné Bertalan Juditot hivatalában fogadta Hennagyij Moszkal, a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye kormányzója. A megbeszélésen, amelyen jelen volt Hanna Szopkova, a megyei oktatási főosztály helyettes vezetője, a köznevelésért felelős államtitkár szóba hozta: a kárpátaljai magyar iskolák végzőseit hátrányosan érinti, hogy magyar nyelvből nem tehetnek emelt szintű érettségit a független vizsgaközpontokban. Vendéglátóit arra kérte, járjanak közben az ukrán oktatási minisztériumnál a probléma megoldása érdekében még a mostani tanév lezárulásáig.Czunyiné Bertalan Judit köszönetét fejezte ki a Kárpátalja megyei oktatási hatóságnak azért a segítségért, amelyet a magyart idegen nyelvként oktató kárpátaljai ukrán iskolák számára EMMI-támogatással készült tankönyvek hivatalos engedélyeztetéséhez nyújtottak. Az ukrán félnek együttműködést ajánlott - a magyar módszertani tapasztalatok megosztásával - a tankönyvek közös fejlesztése és
velemenyezd, 2015. november 11. szerda, 14:52
Steinmeier a Gázai övezetben nemzetközi erőfeszítéseket sürgetett a gazdasági blokád feloldására
dolláros nemzetközi újjáépítési segélynek csak csekély része jutott el az övezetbe, és a helyreállítást tovább nehezíti, hogy a Hamász 2007-es hatalomátvétele után Izrael és Egyiptom gazdasági blokádot vezetett be, azaz egyáltalán nem, vagy csak fokozott ellenőrzés után engedik a katonai célokra is felhasználható építőanyagok beszállítását.

A Hamász üdvözölte a német miniszter - európai diplomatáktól szokatlan - döntését, hogy Ciszjordánia mellett a Gázai övezetbe is ellátogatott, noha nem találkozott az övezetet uraló iszlamista szervezet vezetőivel.

A szervezet közleménye szerint fontos lépést jelent Steinmeier vizitje, mert azt várják Németországtól, hogy szerepet játsszon a Gáza elleni blokád feloldásában.

A Hamász egyúttal nyilatkozatban cáfolta azt a - palesztinok körében elterjedt - híresztelést, hogy a német külügyminiszter útja kapcsolatban lenne Izrael és a radikális szervezet közötti valamiféle fogolycserével.

Frank-Walter Steinmeier vasárnap Jeruzsálemben és Rámalláhban
velemenyezd, 2015. június 01. hétfő, 14:35
Obama a palesztin áldozatok, Netanjahu az iráni atomfegyver ügyét hozta szóba Washingtonban
A két vezető első ízben találkozott azóta, hogy Izrael a nyáron a Gázai-övezetben háborút indított a Hamász ellen. Az ENSZ adatai szerint a konfliktusban több mint 2100 - a többségében civil - palesztin veszette életét, és 18 ezer lakás semmisült meg. Izraeli részről 66 katona és 6 polgári személy halt meg.

Obama az Ovális irodában, oldalán Netanjahuval kijelentette, hogy meg kell találni az izraeliek és a palesztinok közötti status quo megváltoztatásának módját. Úgy, hogy az izraeli állampolgárok az otthonaikban, az iskolások pedig az iskolákbanbiztonságban lehessenek az esetleges rakétatűztől és hogy nem történjen meg az a tragédia sem, hogy palesztin gyerekeket ölnek meg.

Netanjahu megismételte az iráni nukleáris programról folytatott diplomáciai tárgyalásokkal kapcsolatos kételyeit. Megítélése szerint Teherán arra törekszik, hogy miközben feloldják a vele szemben életbe léptetett szankciókat, megmaradhasson annak a lehetőségnek a küszöbén, hogy saját nukleáris fegyvert fejlesszen
velemenyezd, 2014. október 01. szerda, 19:05
1/3
Képek, videók
viszonylag tipikus utca
mecsery
2010. december 25. szombat, 01:07
egy viszonylag jó kép ról
csocso-ka
2006. október 04. szerda, 15:07
Viszonylag Új 1998-ban
spirit73
2006. október 01. vasárnap, 22:16
A Viszonylag Új zenekar m
spirit73
2006. szeptember 27. szerda, 22:17
Viszonylag Új 2000-ben (r
spirit73
2006. szeptember 27. szerda, 22:10
fincsi és viszonylag drág
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 09:39
Viszonylag Józanul a buli
carst
2006. május 14. vasárnap, 15:25
Nyugalomban
dandej
2017. június 22. csütörtök, 22:00
Locsarekné nyugalomban 01
chillik
2016. november 15. kedd, 04:32
Locsarekné nyugalomban 02
chillik
2016. november 15. kedd, 04:32
Locsarekné nyugalomban 03
chillik
2016. november 15. kedd, 04:31
Nyugalomban.png
eszter721
2012. április 29. vasárnap, 16:03
nyugalomban.jpg
agica2004
2012. február 06. hétfő, 15:17
Itt lehet nyugalomban nya
gosztmagdi
2011. augusztus 15. hétfő, 19:38
Nyugalomban.gif
birozoltanne
2011. június 13. hétfő, 17:10
Címkék
orosz erők, Egyesült Királyság, ország határainak, térségben szolgálatot, palesztin áldozatok, Gulyás Andrea, vele szemben, Szedki Szobhi, erőszak nagymértékben, országot lerombolták, figyelmünk középpontjába, elmúlt hónapokban, Magyar-Csungkingi Tudományos, fegyveres konfliktus, olasz miniszterelnök, Iszmáil Haníje,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.