Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 10:03 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi antibiotikum
méz
2 evőkanál almaecet
1 teáskanál reszelt citromhéj
egy csipet feketebors

Keverd jól össze a kurkumát, a borsot és az almaecetet. Majd add hozzá a reszelt citromhéjat, és végül a mézet. Addig keverd, míg sima, homogén állaga nem lesz. Tedd a keveréket egy lezárható üvegbe és tárold a hűtőben.

Megfázás vagy fertőzéses megbetegedés esetén az első két napban egyél belőle óránként egy teáskanállal. A harmadik és negyedik napon két óránként egy teáskanállal, majd az ötödik naptól fél teáskanállal minden harmadik órában, amíg el nem fogy a keverék.

Tedd a szádba a masszát és várd meg, míg teljesen szétolvad. Majd nyeld le és pár percig ne igyál rá. Akár kenyérre kenve vagy teába rakva is fogyaszthatod, csak arra figyelj oda, hogy ne legyen forró a tea, mert akkor veszíteni fog a hatóanyagból.

Érdemes naponta egy kanállal rendszeresen fogyasztani belőle, hogy erősödjön az immunrendszer. Ajánlott reggel fogyasztani, mert akkor a
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 21:04
Ferenc pápa: Boldogságmondások
Mindenkinek szüksége van a megbocsátásra, és szüksége van a türelemre.

Időzzünk el ma kicsit az ötödik boldog mondásnál, amely így szól: ,,Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak" (Mt 5,7). Van ennek a boldog mondásnak egy sajátossága: ez az egyetlen, amelyben a boldogság oka és gyümölcse megegyezik; ez az irgalmasság. Azok, akik gyakorolják az irgalmat, irgalomra is fognak találni, ők lesznek az irgalmasok.
A megbocsátás kölcsönösségnek ez a témája nemcsak ebben a boldogságban van jelen, hanem visszatér az egész evangéliumban. És hogyan is lehetne másként? Az irgalom magának Istennek a szíve! Jézus mondja: ,,Ne ítéljetek, hogy meg ne ítéltessetek. Ne ítélkezzetek, hogy benneteket se ítéljenek el. Bocsássatok meg, hogy nektek is megbocsássanak. (Lk 6,37). Mindig ugyanaz a kölcsönösség. Ezt Jakab levele is megerősíti: ,,Az irgalmasság azonban győzelmet arat az ítéleten" (2,13).
De főleg a Miatyánkban, amelyben így imádkozunk: ,,Bocsásd meg
maroka, 2020. március 24. kedd, 23:39
Lengyel Károly versei
még mindig néztem a szemébe, ahonnan csak úgy patakokban folytak a keserű könnyek.

Sok víz elfolyt azóta az Ezüst Pelikán híd alatt. Huszonhat éve ennek. Máig vissza-visszatér előttem a jelenet.

Lehet, hogy helytelenül tettem. Lehet, hogy alpári voltam. De nem tudtam uralkodni magamon.

Uramisten! A koronázó városban három magyar eladó nem szolgál ki magyarul beszélve magyarokat, akik magyarul kérnek egy tekercs filmet!

Ma már, különösen ama bizonyos december ötödike óta még gyakrabban tolul fel bennem a jelenet. Főleg június negyedike táján, vagy éppen augusztus huszonegyedike környékén.

Szétsodorta volna a francia kastély szelleme a magyar lelkeket a világban? Ennyire nagy a hatalma a félelemnek?

Mitől félünk? Talán, hogy nem felejtik el nekünk a szégyenteljes katonai bevonulást.

És még mitől féljünk? Hogy ismét dereglyék kelnek át a jeges Dunán pici motyóval? Hogy az élete legalább megmaradjon az űzött magyaroknak? Hogy azután
menusgabor, 2019. július 22. hétfő, 20:00
Medvegomba
a hegyre felmenve is tudtam mesélni a pap bácsinak. Így szoktuk mi meg, én hegyre meséltem neki, lejtőre pedig ő mesélt vagy énekelt, vagy együtt énekeltünk. Sima, vízszintes hely a hegyekben nincsen, még a háromszéki erdei tisztásokon is vagy fel, vagy lemész.
Elmeséltem neki, hogy otthon édesanyám, amikor nem túrós pityókalevest főz, akkor medvegombást, és nekem ez a fajta jobban ízlik még a túrós pityókalevesnél is. A szárított medvegombánk onnan van, hogy még a tavaly szedtem őket, akkor még ötödikes fejjel. Leszedtem alulról a spóráját, és árnyékban, gondosan forgatgatva, mint a sarjút, megszárítottam. Elbúsultam a pap bácsinak, hogy mostanában mind csak túrós pityókalevest eszünk, mert elfogyott a tavalyi, szárított medvegomba.
Attól a naptól kezdve én éppen medvegombát nem vihettem haza, mert amikor beértünk a zárda kertjébe, minden gombáját a medve kivételével ideadta, és cserébe elvette az én összes medvegombámat.
Semmit sem kérdeztem tőle, mert egyáltalán nem volt szokás a
hidegkut, 2018. október 12. péntek, 06:16
Szentháromság vasárnap - igenaptár 05.27
OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Mózes a pusztában ezt a beszédet intézte a néphez: ,,Kutasd a régi időket, amelyek előtted voltak, attól a naptól kezdve, hogy Isten embert teremtett a földre! Vajon az ég egyik határától a másikig történt-e valaha ilyen nagy dolog, lehetett-e hallani hasonlót? Van-e olyan nép, amelyik hallotta az élő Istent lángok közül beszélni, ahogy te hallottad, - és életben maradt? Volt-e valaha is olyan Isten, aki megtette, hogy egy népet kivezessen egy másik nép köréből; megpróbáltatásokkal, jelekkel és csodákkal, háborúsággal, erős kézzel és kinyújtott karral, nagy csapásokkal, ahogy az Úr, a ti Istenetek veletek tette Egyiptomban a szemetek láttára? Tudd meg hát és vésd szívedbe, hogy fönn az égben és lenn a földön az Úr az Isten, senki más! Tartsd meg parancsait és törvényeit, amelyeket ma parancsolok neked, hogy jól menjen sorod, és majd utánad gyermekeidnek is, és hogy sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened neked ad örökre!"
Ez az Isten
maroka, 2018. május 27. vasárnap, 13:07
A TANÍTÓ TANÍTÁSA Olvasd el érdemes!
A TANÍTÓ TANÍTÁSA

Sok évvel ezelőtt Éva néni ötödikes osztálya előtt állt, és azt a hazugságot mondta a gyerekeknek, hogy mindegyiket egyformán szereti. De ez lehetetlen volt, mert az első sorban Horváth Peti olyan rendetlen és figyelmetlen kisfiú volt, hogy Éva néni valójában élvezettel írt a feladataira vastag piros ceruzával nagy X jeleket, és a lap tetejére pedig legrosszabb érdemjegyet.

Egy napon Éva néni a gyerekek régi bizonyítványait nézte át, és megdöbbent Peti előző tanítóinak bejegyzésein.
,,Peti tehetséges gyerek, gyakran jókedvűen kacag. Munkáját pontosan végzi és jó modorú. Öröm a közelében lenni" - írta első osztályos tanítója.

Másodikban így szólt a jellemzés: ,,Peti kitűnő tanuló, osztálytársai nagyon szeretik, de aggódik, mert édesanyja halálos beteg. Az élet Peti számára valódi küzdelem lehet."

Harmadik osztályos bizonyítványában ez állt: ,,Édesanyja halála nagy megrázkódtatás számára. Igyekszik mindent megtenni, de édesapja nem nagyon
bongyi53, 2018. március 21. szerda, 04:02
18. évközi hét péntek 08.11
OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Isten megkülönböztetett szeretettel szerette választott népét.
Az Egyiptomból való kivonulás után a negyvenedik esztendőben Mózes ezt a beszédet intézte a néphez: ,,Kutasd a régi időket, amelyek előtted voltak, attól a naptól kezdve, hogy Isten embert teremtett a földre! Vajon az ég egyik határától a másikig történt-e valaha ilyen nagy dolog, lehetett-e hallani hasonlót? Van-e olyan nép, amelyik hallotta az élő Istent lángok közül beszélni, ahogy te hallottad, - és életben maradt? Volt-e valaha is olyan Isten, aki megtette, hogy egy népet kivezessen egy másik nép köréből megpróbáltatásokkal, jelekkel és csodákkal, háborúsággal, erős kézzel és kinyújtott karral, nagy csapásokkal, ahogy az Úr, a ti Istenetek veletek tette Egyiptomban a szemetek láttára?
Mindezt azért tette, hogy megtudjad, hogy az Úr az Isten, és rajta kívül nincs más Isten. Az égből szavát hallatta, hogy oktasson téged; a földön hatalmas tüzet mutatott neked, és hallottad oktatását a
maroka, 2017. augusztus 12. szombat, 07:18
Dylan D. Tides
még...
Hunyorog rám álmoskásan,
s visszahajlik, ne is lássam...

A második vidám fajta...
Megáll még a csend is rajta,
s csiklandósan ugrik tova,
mosolygás a lába nyoma.

A harmadik szeleburdi,
szerelmet tud belegyúrni
minden vörös sóhajtásba,
csak szív legyen, aki lássa...

A negyedik kissé balga...
Nincs békéje, nincs nyugalma,
tele félsszel roskadásig,
de szeret, mint bármely másik.

Az ötödik szenvedélyén
borzongni fogsz... Minden éjén
lángra gyújtja majd a tested,
csak hogy hallja: őt kerested!

A hatodik pusztán hálás...
Fénylő szeme mindig párás...
Köszöni, hogy rá nevettél,
jövője és múltja lettél.

Van még sok száz, s lelke mindnek
Érted bomlik, Neked billeg
a tavaszi lágy zenében,
Rólad súgva ring szélben...

Gyűjtsd hát be az összes szirmot,
simítsd meg a sok kis cirmot,
s mint egy
menusgabor, 2017. április 27. csütörtök, 19:00
A Naprendszer bolygói.
km

A Mars a Naptól számított negyedik bolygó a Naprendszerben. A Mars a harmadik legnagyobb kőzetbolygó, számos rendkívüli felszíni képződménnyel. Mivel a Mars feleakkora átmérőjű, mint a Föld, ezért felszíne negyede, a tömege kb. nyolcada a Földének. Átmérője: 6 779 km. Naptól mért távolsága: 227 900 000 km

A Jupiter a Naptól számított ötödik bolygó a Naprendszerben. A legnagyobb bolygó a Naprendszerben. Óriásbolygó, tömege két és félszerese az összes többi bolygó együttes tömegének. A Jupiter a Naprendszer négy gázóriásának egyike; elsősorban nem szilárd anyagból áll. Átmérője: 139 822 km. Naptól mért távolsága: 778 500 000 km

A Szaturnusz a Naptól
schuro, 2017. február 10. péntek, 22:35
Jan 28. kezdődik a kakas éve
5 kínai újévi tanács, ami szerencsét hoz, és törölhetjük velük a rossz karmát

Még mindig halogatjátok azt a szuper diétát, nem szoktatok le a csokimajszolásról, és edzésre se juttok el többször, mint tavaly?

Sebaj, nyakunkon egy újabb nagy lehetőség, hogy újévi fogadalmakat tegyünk! Holnap ránk köszönt a holdújév, 2017-ben január 28-ától a kakas éve lesz, vele egy yin-ben gazdag esztendő köszönthet ránk, legalábbis a kínaiak szerint.

Következzen 5 tradicionális kínai jó tanács, amit érdemes holnaptól a kínai orvoslásban és akupunktúra járatos orvosok szerint megfogadni . (A jó tanácsokat a www.rodalesorganiclife.com-ról szemezgettünk.)

A holdújév napján együnk gombócot, és bevonzzuk a gazdagságot
A kínai hagyomány szerint holdújévkor érdemes valami gombóc-félét fogyasztani, ugyanis az bevonzza a bőséget. A kínaiak szerint a gombóc formája hasonlít egy pénzzel teli pénztárcára, a kerekségében pedig ott az egészség, a jólét és a teljesség.

Kínai
anyu65, 2017. január 27. péntek, 16:27
Tallóztam
Elizabeth Silance Ballard:

A tanító tanítása

Sok évvel ezelőtt Éva néni ötödikes osztálya előtt állt, és azt a hazugságot mondta a gyerekeknek, hogy mindegyiket egyformán szereti. De ez lehetetlen volt, mert az első sorban Horváth Peti olyan rendetlen és figyelmetlen kisfiú volt, hogy Éva néni valójában élvezettel írt a feladataira vastag piros ceruzával nagy X jeleket, és a lap tetejére pedig legrosszabb érdemjegyet.

Egy napon Éva néni a gyerekek régi bizonyítványait nézte át, és megdöbbent Peti előző tanítóinak bejegyzésein. ,,Peti tehetséges gyerek, gyakran jókedvűen kacag. Munkáját pontosan végzi és jó modorú. Öröm a közelében lenni" - írta első osztályos tanítója.

Másodikban így szólt a jellemzés: ,,Peti kitűnő tanuló, osztálytársai nagyon szeretik, de aggódik, mert édesanyja halálos beteg. Az élet Peti számára valódi küzdelem lehet."

Harmadik osztályos bizonyítványában ez állt: ,,Édesanyja halála nagy megrázkódtatás számára. Igyekszik mindent
horvathnemagdi, 2017. január 09. hétfő, 05:12
A legjobb NASA fotók.
Naplemente a Nemzetközi Űrállomásról.

A Jupiter, 2016. augusztus 27-én. A Jupiter az ötödik bolygó a Naptól, és messze a legnagyobb bolygó a Naprendszerben. Óriásbolygó, tömege két és félszerese az összes többi bolygó együttes tömegének.

A Madeline hurrikán Hawaii fölött, 2016. augusztus 29.

Bár úgy tűnhet, mint egy akvarell, ez a kép egy pillanatfelvétel a Sentinel-2A műholdról, plankton virágzás a Barents-tengeren.


A Cygnus utánpótlás szállittó teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről, 2015. December 6-án.
schuro, 2016. október 30. vasárnap, 22:30
1/12
Képek, videók
Természetes antibiotikum.
pacsakute
2020. május 11. hétfő, 00:14
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Erős antibiotikum.jpg
pacsakute
2015. szeptember 18. péntek, 20:27
Antibiotikum helyett - mé
cipello
2013. szeptember 01. vasárnap, 16:38
antibiotikumok.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:25
természetes antibiotikumo
dnemethk
2013. március 03. vasárnap, 21:19
Antibiotikum helyett - mé
margoboszi
2013. február 22. péntek, 08:11
Feketebors-olaj .jpg
pacsakute
2019. április 04. csütörtök, 09:59
Feketebors
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:58
feketebors-30.jpg
lilagondolatok
2014. november 24. hétfő, 00:06
Feketebors
pacsakute
2012. december 31. hétfő, 13:00
FEKETEBORS LEVELE.bmp
kerzsi58
2011. március 06. vasárnap, 14:44
FEKETEBORS EGÉSZ.bmp
kerzsi58
2011. március 06. vasárnap, 14:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.