Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 17:34 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bőrápolás 50 felett
A bölcsesség és az önbizalom nőhet, ahogy idősödünk, azonban ez nem feltétlenül érvényes a hormonszintre. A menopauza során az ösztrogén alacsonyabb szintje nagy hatással van a bőrre. A kevés ösztrogén a bőrt szárazzá, érzékennyé, foltossá és ráncossá teszi. Azonban mi magunk is sok mindent tehetünk bőrünk idő előtti öregedése ellen.

A menopauza számos változást okoz a bőrben. A testünk már nem termel annyi kollagént, mint korábban. Több zsírt is veszít a bőr ebben az időszakban és a bőr rugalmassága is jelentősen lecsökken. Ezek a változások különösen az arcon és a nyakon szembetűnőek. Megjelennek a szarkalábak is a szem körül és az orr, illetve a száj közötti részen vastag vonalak is kialakulnak.

A bőrtisztítás minden korosztálynál fontos, de idősebb korban ez különös figyelmet igényel. Ahogy öregszik a bőrünk, egyre szárazabb és érzékenyebb lesz, a kitágult pórusok szennyeződésekkel lesznek telítettek. Mindenképpen olyan arctisztítót válasszon, amely megfelel a bőrtípusának. Reggel és
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:39
50 év feletti bőrápolás
bölcsesség és az önbizalom nőhet, ahogy idősödünk, azonban ez nem feltétlenül érvényes a hormonszintre. A menopauza során az ösztrogén alacsonyabb szintje nagy hatással van a bőrre. A kevés ösztrogén a bőrt szárazzá, érzékennyé, foltossá és ráncossá teszi. Azonban mi magunk is sok mindent tehetünk bőrünk idő előtti öregedése ellen.

A menopauza számos változást okoz a bőrben. A testünk már nem termel annyi kollagént, mint korábban. Több zsírt is veszít a bőr ebben az időszakban és a bőr rugalmassága is jelentősen lecsökken. Ezek a változások különösen az arcon és a nyakon szembetűnőek. Megjelennek a szarkalábak is a szem körül és az orr, illetve a száj közötti részen vastag vonalak is kialakulnak.

A bőrtisztítás minden korosztálynál fontos, de idősebb korban ez különös figyelmet igényel. Ahogy öregszik a bőrünk, egyre szárazabb és érzékenyebb lesz, a kitágult pórusok szennyeződésekkel lesznek telítettek. Mindenképpen olyan arctisztítót válasszon, amely megfelel a bőrtípusának. Reggel és
pacsakute, 2019. április 04. csütörtök, 10:34
A magnézium hiány...
akkor jelentkezik amikor az érfal összeszűkül és a vér nem tud eljutni a testünk minden területére. Ilyenkor akár zsibbadás is jelentkezhet. Mint tudjuk a kalcium keményít a magnézium ellazít. Ha túl sok a kalcium és túl kevés a magnézium akkor a túl sok kalcium az ereink falán lerakódik és szűkíti azokat, továbbá drasztikusan csökkenti annak rugalmasságát ami magas vérnyomást eredményezhet.

3. HORMONÁLIS PROBLÉMÁJA VAN-E?
Minél magasabb a nők ösztrogén és progeszteron szintje annál alacsonyabb a magnézium szintje. Ilyen esetek előfordulnak pl várandósság vagy havi menstruációs ciklusok idején. Ezért van az, hogy a nők sokkal sűrűbben szenvednek lábikra görcsökben és sűrűn kívánják a csokoládét aminek köztudottan magas a magnézium tartalma.

3. ALACSONY AZ ENERGIÁJA, ÁLLANDÓ FÁRADTSÁG GYÖTRI

A sejtjeink működéséhez az enegriát az ATP generálja. Az ATP aktiválásáért viszont a magnézium felel. Tehát ha nincs magnézium, nem indul el az energia termelés és így a sejt energia
skorpiolilike, 2018. március 23. péntek, 15:20
Magas koleszterinszint
jelzik. Védi a szervezetet a betegségekkel szemben. LDL koleszterin az úgynevezett rossz. Nagy részben felelős a verőerek állapotáért. Ha túl sok van belőle, leülepszik az érfalakon, ez által szűkítve azokat és csökkentve rugalmasságukat. A kellemetlenség abban rejlik, ha magas a koleszterinünk, ezt nem feltétlenül érzékeljük. Pontos eredményt az orvos tud mondani a vérkép alapján. Egy egészséges felnőtt embernél az LDL koleszterin értéke 3,0 mmol/l alatt mozog. A menstruáció alatt a nőknek általában alacsonyabb a koleszterinszintjük, mint a férfiaknak, mivel az ösztrogén megvédi őket az elhízástól.

A legtöbb koleszterin az állati eredetű élelmiszerekben van. Nemcsak a zsíros húsokra kell gondolni, hanem vajra, szalonnára, kolbászra, garnélarákra és a magas zsírtartalmú tejtermékekre is. A szakértők szerint a stressz is hatással van rá. Sok esetben a koleszterin szintjét az öröklődés is befolyásolja. A megfelelő szint eléréséhez módosítani kell az étrenden és az életstíluson. A magas koleszterin
klarika47, 2015. november 29. vasárnap, 13:42
A hormonkezelésről...
utáni un. kiegészítő hormonkezelés a kiújulás kockázatát mintegy felére csökkenti. Sajnos ugyanis még a korai stádiumban kimutatott emlőrákok esetén is előfordul, hogy műtét ellenére a rosszindulatú folyamat kiújul, illetve áttét jelenik meg akár évekkel a kezelést követően. Hormonkezeléstől terápiás előnyt várhatunk, ha a műtét során eltávolított daganatszövetben a daganatos sejtek >1%-ban kimutatható hormon receptor pozitivitás. A betegség prognózisa, túlélési valószínűsége rosszabb azonban az alacsonyabb százalékoknál."

Mennyi ideig kell folytatni a kezelést?
,,A hormonkezelés hossza a betegség stádiumától és a szövettani eredménytől is függ, de minimum 5 évet szoktunk javasolni, nagy klinikai vizsgálatok eredményei alapján. A hosszabb hormonterápia során lehet változtatni a kezelési lehetőségek között, pl. antiösztrogén helyett aromatázgátló bevezetésével. Az idővel a kiújulás esélye csökken, de sajnos nem válik nullává. A hosszabb kezelés a kicsiny kiújulás esélyét tudja még
kkm, 2015. július 02. csütörtök, 12:51
Életünk a kezünkben:
ajánlatos. Ugyanakkor nemcsak extrém esetekben kellene gondolni a kéz védelmére, hanem folyamatosan: a tisztítószerek használata még allergiára való hajlam nélkül is árt, hiszen lipideket von ki a kéz bőréből, amely ezután, ha nem teszünk ellene, érdes, repedezett, feszülő lesz, és viszkethet is.
Belső változások
Belső tényezők is meghatározzák a bőr öregedésének normál biológiai folyamatát. Ilyenek például a lassult sejtregeneráció, a csökkent faggyú- és verejtékmirigy-kiválasztás és az alacsonyabb ösztrogéntermelés. Az ösztrogén előnyösen hat a bőr vízháztartására, de a menopauza idején csökken a mennyisége, ami a bőr szerkezetében szintén változást okoz. Az öregedés folyamata során a bőr alatti zsírszövet vékonyodik, a kötőszövet veszít rostos szerkezetéből és vízmegkötő-képességéből. A rugalmas rostszálak degenerálódnak, ami ráncosodáshoz vezet. Az epidermis egyes rétegei közötti határvonalak elmosódnak, a sejtek összehúzódnak, és a bőr vékonyabb
inrid77, 2015. június 28. vasárnap, 20:02
A húsmentes étrend károsíthatja a férfiak termékenységét
régióban nagyon magas a hetednapi adventisták száma, akik úgy vélik, hogy a hús tisztátalan, ezért szigorú vegetáriánus étrendet folytatnak.

A hetednapi adventisták várható élettartama átlagosan tíz évvel magasabb az amerikai átlagnál - utóbbi jelenleg nagyjából 79 év -, és a kutatók ki akarták deríteni, hogy a hosszú élettartam vajon a spermaminőséggel van-e összefüggésben. A szakemberek legnagyobb meglepetésére azonban a vegetáriánus vagy vegán étrendet folytató férfiak esetében jelentősen alacsonyabb spermaszámot mértek (50 millió spermium milliliterenként), mint a húsfogyasztóknál (70 millió spermium milliliterenként).

Előbbieknél jóval alacsonyabb volt a spermiumok mozgékonysága (motilitása) is: a vegetáriánus vagy vegán férfiaknál a spermiumok mindössze egyharmada volt aktív, míg a húsfogyasztóknál ez az arány nagyjából 60 százalék volt.

"Eredményeink szerint az étrend jelentős hatással van az ondó minőségére" - húzta alá Eliza Orzylowska, az egyetem egészségügyi központjának
velemenyezd, 2014. október 20. hétfő, 17:52
Daganat rizikócsökkentése
Főleg a húsban, a kolbászfélékben és a tejtermékekben lévő telített zsírok gondoskodnak arról, hogy nagyobb mennyiségű nemi hormonok, pl. tesztoszteron és ösztrogén keringjen a szervezetünkben, ami megint csak hozzájárulhat a rákos megbetegedésekhez, pl. a mellrákhoz. Az állati élelmiszerek növelik ezen kívül az IGF-1 szintjét, tehát az inzulinhoz hasonló növekedési faktor előfordulását, melyet a daganat kialakulásának megnövekedett rizikójával hoznak összefüggésbe. A vegetáriánusok akár 40%-kal alacsonyabb kockázattal számolhatnak.

A cukor a rákos sejtek tápláléka
A daganatsejtek szeretik a cukrot, és mivel nagyon gyorsan osztódnak, rengetegre van belőle szükségük. Ha rendszeresen sok cukrot fogyasztunk, ez elkerülhetetlenül krónikusan emelkedett inzulinszinthez vezet. A legújabb kutatások bizonyították, hogy a legtöbb daganatos betegség nemcsak önmagában a cukorral kapcsolatban keletkezik, hanem a rákos sejtek a cukorfogyasztás miatt megnövekedett mennyiségben jelen lévő inzulint és az
pacsakute, 2014. szeptember 27. szombat, 19:55
Ártalmas konyhai eszközök, amiről nem tudsz
szájába, amiket aztán ki kellett műteni belőlük.

Teflonos bármi

A teflonos edények bevonata, a politetra-fluoro-etilén magas hőmérsékleten emberek számára mérgező vegyületeket bocsát a levegőbe, ami aztán megtapad az ételen. Halálos mérgezéstől nem kell tartani, viszont nem egyszer fordult elő, hogy valaki rosszul lett. A problémás folyamat 260 Celsius foknál magasabb hőmérsékletnél jelentkezik, ami alapvetően nem túl gyakori sütési hőmérséklet, viszont a sérült borítás már jóval alacsonyabb hőmérsékletnél is kibocsájtja a mérgeket.

A sérült teflont tehát azonnal érdemes lecserélni. Aki most elégedetten bólogat, mert ő idejekorán lecserélte a muffin sütőjét szilikonosra, ne tegye: bár egyelőre csak anekdotikus esetek szintjén, de a szilikonos sütőeszközök kapcsán is megjelentek különböző, aggodalomra okot adó sztorik. Például a túl nagy hő hatására szivárgó szilikonolaj, és egyéb, kellemetlen szagú gázok felszabadulása.

Műanyag edények

Szuper praktikusak
horvathnemagdi, 2014. július 19. szombat, 12:45
A D vitamin hiány 10 tünete
A D vitamin hiány 10 tünete
Az orvosok - tisztelet a kivételnek - szinte soha nem beszélnek a vitaminok fontosságáról és hiányának a következményeiről. Még soha nem hallottam egy orvostól sem pl. azt, hogy a téli hónapokban D vitamint kell szednünk, hiszen ezáltal a kialakuló hiányt és az ezzel járó esetleges betegségeket is elkerülhetjük.
Ez volt a saját kis bevezetőm, nézzük részletesebben, hogy pl. mit okozhat a D vitamin hiánya - amire eddig nem is gondoltunk!
Egyre több tudományos kutatás eredménye mutatja azt, hogy a D-vitamin megfelelő szintje a szervezetben hosszú távú, kedvező hatást biztosíthat.
Ahhoz, hogy szervezetünk számára biztosítani tudjuk az ideális D-vitamin bevitelt, naponta 2 alkalommal kell valamilyen zsíros halat fogyasztanunk, pl. lazacot vagy makrélát. Minden egyes nap, a nyári hónapokat kivéve, hiszen akkor a napsütés hatására bőven elegendő D-vitamin képződik szervezetünkben.
Egy-két évtizeddel ezelőtt az orvosok már jól tudták, hogy a
akiram45, 2014. március 13. csütörtök, 16:24
Amit tudni kell a száraz bőrről.
pajzsmirigyműködés, fokozott ösztrogén- vagy csökkent androgéntermelés), a biológiai bőröregedés és a különféle betegségek (pl. cukorbetegség) pedig azok az endogén tényezők, amelyek szintén okolhatók a száraz bőrtípus kialakulásáért.

Az enyhén száraztól az atópiásig
Az enyhén száraz bőr jellemzője, hogy a bőr kissé pikkelyesedik, érdes és feszül, amihez gyakran kellemetlen viszketés is társul. Ennek oka, hogy a természetes hidratáló faktorok (aminosavak, urea, epidermális lipidek) alacsonyabb koncentrációban vannak jelen, ami pedig fokozott vízveszteséghez és a bőr kiszáradásához vezet.

Leginkább az idős emberekre jellemző a rendkívül száraz bőr, amivel legtöbben csak a kézfejünkön találkoznak. A bőr ilyen esetben érdes, repedezett és keményedések is "tarkítják" és a pikkelyesedés mellett ez esetben is jellemző a viszketés.

Minden ötödik ember él atópiás, száraz és kivörösödött bőrrel. Ennek hátterében az áll, hogy a zsírsavak metabolizmusa felborul, emiatt pedig a bőr
skorpiolilike, 2014. február 06. csütörtök, 12:55
1/5
Képek, videók
Bőrápolás házi kencékkel.
pacsakute
2015. április 14. kedd, 06:21
business-önbizalom-nő- fel
menusgabor
2019. február 22. péntek, 22:14
cica önbizalom.jpg
agica2004
2017. január 17. kedd, 13:18
önbizalom-teszt-vonzof erf
foldinefehereva
2016. január 13. szerda, 23:29
onbizalom_-_menjek_vag y_n
janna53
2014. február 01. szombat, 20:05
Önbizalom
sacimama
2014. január 10. péntek, 02:18
Önbizalom tükörkép.gif
pacsakute
2013. május 25. szombat, 07:41
az önbizalom.jpg
sarkadykati
2013. március 24. vasárnap, 03:28
Az önbizalom nem....jpg
pacsakute
2013. március 06. szerda, 20:00
Csernus az önbizalomról.g
pacsakute
2013. február 20. szerda, 05:17
Az önbizalom.jpg
pacsakute
2013. február 20. szerda, 05:17
A mosoly és az önbizalom.
pacsakute
2012. szeptember 21. péntek, 19:31
Az önbizalom......
tnemarika
2012. szeptember 21. péntek, 12:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.