Belépés
2020. február 16. vasárnap | 7. hét | 47. nap | 20:58 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi praktikák
grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

Kovászos
pacsakute, 2019. július 18. csütörtök, 23:38
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
grillezéskor.

Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
Kovászos uborka készítésekor a
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Nagymamáink házi praktikái
faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
• A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
• Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.
• A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
• A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
• A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
• Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
kihűlni.
A vöröshagymát üvegesre dinszteljük 1 evőkanálnyi zsíron és a többi fűszerrel, a maradék zsírral citromlével együtt hozzákeverjük a hajdinához és kézi turmix gép segítségével krémesre összeturmixoljuk. Ha nem elég laza adjunk hozzá még zsírt.
A felaprított petrezselyem zöldjével megszórjuk.
KALIFORNIAI PAPRIKÁS CSICSERIBORS�" KRÉM:
Fél konzerv natúr csicseriborsó, egy gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olvasztott zsír, 1 kaliforniai paprika, de kápiával is finom, só bors és összeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobjátok a sütőbe

ÚJHAGYMÁS K�--LESKRÉM:
Hozzávalók / 2 adag:
1/2 bögre köles
1 csokor újhagyma
kb fél dl zsír

bors
citromlé
édesítő
kurkuma
Elkészítés:
Főzzük meg a kölest három-négyszeres vízben az alábbi módon: a vízzel együtt tegyük föl a kölest és hagyjuk, hogy felforrjon a víz. Miután ez megtörtént, főzzük még 5 percig, majd zárjuk el a lángot, takarjuk le a kölest és
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Tallóztam
babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.


A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.


A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.

Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
Kiwis reggeli turmix
Kiwis reggeli turmix

Hozzávalók:
2 érett kiwi
2 evőkanál natúr vagy vaníliás joghurt
2 evőkanál méz
1 dl ananászlé
1/2 teáskanál apróra vágott friss tárkony

Elkészítés:
Először a megmosott meghámozott kiwiket beledarabolom a turmixgépbe.
Hozzáadom a joghurtot, a mézet és az ananászlevet. Utoljára beleteszem a friss tárkonyt, és összeturmixolom.

Tanácsok:
Ha kész, az üdezöld italt kitöltöm egy tetszetős pohárba, és elkortyolgatom...
Igazi regggeli vitaminbomba!

Elkészítési idő: 4 perc
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:10
Konyhai turpisságok!
babérlevelet,rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

12.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

13.
Ha túl világos,sápadt a tojás sárgája,piskótához,rántottához, nokedlihez,stb.teszek bele egy kis kurkumát.Nagyon szép színe lesz tőle.

14.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem,hogy a benne főtt zöldséget
összeturmixolom.Így mindenki megeszi,finom és egészséges is!

15.
A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
16.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
17.
Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Nyári frissítők csalánnal, dinnyével...
csalánteát. Felforralok 3 dl vizet, majd ezzel leöntöm a csalánleveleket. Hagyom 20 percig állni, majd leszűröm és megvárom, míg alaposan lehűl.

Egy turmixgépbe beledobálom a mentaleveleket, a csalánteát, a sárgadinnyekockákat és a lime felét. Természetesen ez utóbbit meg szoktam hámozni. Miután leturmixoltam a hozzávalókat, egy nagy kancsóba töltöm, majd felöntöm egy liter vízzel és a maradék lime-ot belekarikázom. Fogyasztás előtt hűtőben tárolom.

A másik verzió szerint összeturmixolom a sárgadinnyekockákat, a csalán- és a mentalevelek felét egy kevés vízzel együtt, majd az egészet egy kancsóba töltöm, amelyet aztán felöntök vízzel. A lime-ot felkarikázom, majd a maradék menta- és csalánlevelekkel együtt a kancsóba szórom. Ez a fajta frissítő is csak hidegen fogyasztható.

A málnaleveles, rozmaringos és narancsos jeges tea hozzávalói:

4 rozmaringszár
1 narancs frissen facsart leve
negyed csésze friss málnalevél
2 evőkanál cukormentes
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 13:16
Tejföl helyett! Totu krém-tejföl elkészítése házilag
Tejföl helyett!

Totu krém-tejföl elkészítése házilag :
6db tojásfehérje
1-2 citrom

zsír

A forrásban lévő vízbe rakok egy k.kanálnyi sót és egy fél citrom levét.
Tojásfehérjét kissé felverem pici sóval,fél vagy 1 citrom levével.
Lehet kóstolni
Majd ha forr a víz belecsurgatom az enyhén felvert tojásfehérjét.
Kb. 3 percig forraljuk újra forrástól számítva. Óvatosan kanállal kavarjunk rajta.
Látni lehet az állagán amikor jó.Olyan túrós lesz.
Majd kiszedem ha kis lé jön vele nem probléma..Hisz a tejföl is hígabb.
Adok hozzá egy lapos evőkanálnyi zsírt és összeturmixolom.
Kész is!
Sütök egy kis szalonna kockákat és megengedek magamnak hozzá egy KEVÉS rizstésztát.
6db tojásból kb. 2dl tejföl lett
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:50
Zakuszka
Hozzávalók:
- 3 db szép érett padlizsán
- 1 db cukkini
- 3 fej hagyma
- 3 db nagy kaliforniai paprika (nyáron pritaminpaprika)
- 2 db TV paprika
- 4-5 db paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
- 100%-os paradicsomlé (kb 1/2 liter ízlés szerint)
- 1 db babérlevél

Elkészítése:
A padlizsánt, a cukkinit és a hagymát meghámozom és kockára vágom. Egy mélyebb tepsibe kb 2 mm olívaolajat öntök és belerakom szépen sorban a zöldségeket. A paprikát, paradicsomot is szépen felkockázom és hozzáadom a tepsiben lévő zöldségekhez. Elrejtek benne egy db babérlevelet, amit kiveszek belőle mielőtt összeturmixolnám.
Sózom a tetejét, locsolok még egy nagyon kevés olajat rá és máris mehet a sütőbe 300 fokon kb negyed óráig, majd leveszem 200 fokra és úgy is sütöm még kb 45 percig. Nem kell kevergetni!
A középső képen már jó puha minden. Egy nagyobb edénybe átszedem a megsült zöldségeket,
adok hozzá kb fél liter 100 %- os paradicsomlevet meg egy kis borsot
skorpiolilike, 2018. március 18. vasárnap, 19:03
Kiwis szelet
Kiwis szelet


Hozzávalók 6 főre

A tésztához :
40 dkg liszt
2 egész tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál olvasztott méz
5 dkg margarin
1 k.kanál szódabikarbóna
2 kanál kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
6 ekanál liszt
7-8 kiwi
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 db kiwi apró kockára vagdalva

Máz a tetejére
15 dkg porcukor
2 kanál langyos víz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom. Három egyenlő részre szét osztom, majd kinyújtom és és közepes tepsibe egyenként kisütöm.

A kihűlt lapokat a következő krémmel megtöltöm: 4 darab kiwit megpucolok, és összeturmixolom. A tejbe beleteszem az összeturmixolt kiwit és a 5 kanál lisztet. Kis gázon besűrítem majd kihűtöm. A margarint és a porcukrot habosra kikeverem és
vorosrozsa66, 2018. március 16. péntek, 18:12
Konyha tündéreknek Turpisságok 2
faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

3. A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

4. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

5. A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

6. A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.

7. A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.

8. Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 14:23
1/35
Képek, videók
házikó.jpg
durcimarcika
2019. október 10. csütörtök, 15:21
torma_judit_hazi_felad at_
menusgabor
2019. október 04. péntek, 21:38
Házi kókuszkefír .jpg
pacsakute
2019. július 21. vasárnap, 21:57
png házikó
eva6
2019. július 15. hétfő, 10:31
Havas házikó
eva6
2019. január 03. csütörtök, 13:10
istenes kép házi áldás.jp
zsokica45
2018. április 28. szombat, 20:52
kutyus házikó.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 23:07
Házikó
sanci81
2018. február 19. hétfő, 16:38
Parti házikó
sanci81
2018. január 18. csütörtök, 14:40
péter átveszi a díjat1230
maroka
2017. december 30. szombat, 23:05
Tomy átveszi a dijat
lovaszmarika
2012. július 15. vasárnap, 16:31
LMP átveszi.jpg
agica2004
2011. június 22. szerda, 14:40
Anita átveszi a diplomát
szeva953
2010. augusztus 09. hétfő, 15:43
Címkék
következő krémmel, vöröshagymát üvegesre, állagán amikor, fajta frissítő, másnapos kenyeret, tepsiben lévő, nagyobb edénybe, porcukrot habosra, lime felét, forrásban lévő, turmixgépbe beledobálom, bablevest rántás, középső képen, enyhén felvert, mélyebb tepsibe, húsok átveszik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.