Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 05:24 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ralikrossz Eb - Szabó Krisztián Ekström csapatában folytatná a következő idényben
Nyírádon, és úgy véli, "ahhoz foghatót más országban nem tapasztalhat meg egy magyar versenyző."

Szabó kitért rá, hogy tapasztalata szerint Magyarországon az off-road szakág nagyon összetartó társaság, az MNASZ elnöke ráadásul a Nemzetközi Automobil Szövetségben (FIA) elnökként vezeti a szakág bizottságát, a ralikrossz vb-n és Eb-n pedig egy magyar vállalkozói csapat saját fejlesztésű időmérő rendszerét használják már évek óta.

A FIA egyeztetéseket folytat arról, hogy a ralikrosszban is elektromos meghajtású versenyautók legyenek majd a mezőnyben, ez a jelenlegi állás szerint először 2021-ben történhet meg, Szabó Krisztiánnak pedig nincs ellenére ez az elképzelés.

"Nem nagyon építettek még elektromos ralikrossz-autót, de adatokat már láttam, és biztos vagyok benne, hogy egészen más élményt nyújt majd a vezetésük, hiszen azok még a mostani 580-600 lóerős autóknál is 100 lóerővel erősebbek lesznek" - mondta a magyar pilóta, és hozzátette, az autógyáraknak is érdekük, hogy az elektromobilitásban
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 11:01
Aktívabb az ember álmában, mint eddig vélték
Korábban úgy gondolták, hogy az izmok mozdulatlanok, leginkább az álmodó alvásszakaszban, az úgynevezett REM fázisban. Óránként tíz kisebb mozdulat azonban normális a tudósok szerint. Ha lényegesen több az izommozgás, az betegség előjele lehet.

Az Innsbrucki Egyetemi Neurológiai Klinika Birgit Högl vezette kutatásában videofelvételeket készítettek száz alvó férfiról és nőről.

Figyelték a szemmozgásukat is, továbbá bőrük színárnyalatát, mérték agyi elektromos tevékenységüket, álluk, karuk és lábuk izmainak feszültségét, légzésük jellemzőit és szívritmusukat.

A műszerek segítségével kicsi, szabad szemmel nem látható izommozgásokat (Minor Motor Activities) lehetett kimutatni - mondta el az APA osztrák hírügynökségnek Ambra Stefani, a kutatás egyik részvevője.

Volt, hogy csak rövid izomremegést tapasztaltak, de olyan is, ahol a láb felemelkedett kicsit.

Óránként átlagosan tíz izommozgást mértek: az úgynevezett REM szakaszban, amikor az álmokat látjuk, valamivel többet, mint a nem
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 15:56
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai indexek
GDP-arányosan 2,4 százalékot javasolt a következő három évre. A hatalmas adósságállománnyal küzdő Olaszország kormányától a költségvetési hiány csökkentését várnák el a befektetők, így a reagálás ennek megfelelően kedvezőtlen volt.

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 0,16 százalékos, az S&P 500-as index 0,11 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,12 százalékos pluszban állt. Az energetikai és egészségügyi vállalatok húzták fel a mínuszban nyitó indexeket. Az elektromos autókat gyártó Tesla továbbra is vaskos veszteségben, 11,10 százalékos mínuszban, 273,38 dolláron forgott, de napi mélypontján 268,10 dolláron jegyezték.

Az amerikai értékpapírpiaci felügyelet (SEC) azzal vádolta meg Elon Musk vezérigazgatót, hogy megtévesztette a befektetőket a tőzsdei kivezetésről szóló, az árfolyamot erősen megmozgató váratlan Twitter-bejegyzésével. A SEC egy manhattani szövetségi bíróságon beadott keresetében azt kérte, hogy tiltsák el a vállalatvezetéstől Muskot. Az
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 18:43
ITM: támogató feltételrendszer és fogadókészség nélkül nem bővülhet az e-mobilitás
hangsúlyozta, hogy az utóbbi években rengeteg fejlődést és újítást felmutató elektromobilitási iparág számos területét nem kormányzati, hanem piaci oldalon kell szabályozni. A szaktárca ezért az e-mobilitás fejlődését segítő Jedlik Ányos terv felülvizsgálatánál a kormányzati szabályozókat visszavonja ott, ahol ez indokolt, és olyan irányba terjeszti ki azokat, ahol szükséges - közölte.

A legfontosabb állami teendők közül kiemelte a töltőtelepítéseket az ország teljes átjárhatósága érdekében, valamint az elektromos autók vásárlásának támogatási rendszerét. A szakterületért felelős ITM első intézkedései között a pályázati keretet 300 millió forinttal emelte, és egyszerűsítette a feltételrendszert - tette hozzá.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mint a rendezvény védnöke levélben küldött köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a technológiai fejlődésből a Föld korlátozott erőforrásai és a klímavédelmi vállalások miatt sem szabad kimaradni. A kormány - tette hozzá - azt szeretné, hogy a
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 18:23
Manipulált fotók a Photoshop előtti korszakból
utóbbi két évtizedben történő megjelenése, fejlődése és elterjedése miatt exponenciálisan nő. A képmanipuláció azonban már a fotográfia hőskorában, az 1800-as évek végén is létezett, sokszor jóval érdekesebb, vagy szórakoztatóbb látványt létrehozva, mint modern társaik.

Férfi a háztetőn, tizenegy emberrel a vállán, névtelen amerikai művész, 1930.

Grete Stern, "Háztartási elektromos készülék", 1950.

A döntő összecsapás, 1914. Ezen a német propagandafotón egy hatalmas német katona sújt le a három antanthatalmat - Nagy-Britanniát, Franciaországot és Oroszországot - jelképező katonákra.

Maurice Tabard és Roger Parry, "Szoba egy szemmel",
schuro, 2018. február 05. hétfő, 21:47
Közel 400 millió forintos kapacitásbővítő beruházást hajt végre a Jármű Zrt. Tiszavasváriban
Az új üzemcsarnokban, amely 1300 négyzetméter hasznos területtel bővíti a cég jelenlegi épületeit, automatizált eloxáló gyártósor is kiépül majd. A fejlesztés 20 új munkahelyet hoz létre és a beruházásnak köszönhetően 151 álláshelyet tudnak megőrizni - tették hozzá.

Az eloxálás egy összetett elektromos és kémiai eljárás, amelyben az alumínium alapanyagon védőbevonatot hoznak létre, amely megvédi az alumínium felületét a további korróziótól, valamint javítja, keményebbé teszi a felületet. Az automata vezérlés biztosítja az alumínium profilok termelési program szerinti mozgatását, ellenőrzi a rendszer fizikai és kémiai paramétereit, biztosítja a gyártási optimumot - közölte a társaság az MTI érdeklődésére.

A közlemény szerint a fejlett eloxálási technológia meghonosítása hozzájárul a Jármű Zrt. piaci pozícióinak erősítéséhez.

Az 1916-ban alapított Jármű Zrt. vasúti személykocsi- és autóbusz-szerelvények alkatrészgyártásával foglalkozik, termékei megtalálhatóak a Railjet vonatokon és a
velemenyezd, 2018. január 07. vasárnap, 07:05
Szén-dioxidból állítanának elő tüzelőanyagot az SZTE kutatói
energiaforrás fölhasználásának és a szén-dioxid hasznos termékké alakításának környezetvédelmi és gazdasági jelentősége vitathatatlan - hangsúlyozta Janáky Csaba, az SZTE adjunktusa.

Az MTA-SZTE Lendület Fotoelektrokémiai Kutatócsoportot vezetője kutatásaikat magyarázva kifejtette, egy napelemet megvilágítva elektron-lyuk párok keletkeznek, ezeket "kiszedve" áramot termelnek. A szegedi tudósok által használt rendszerbe a napfény hatására létrejönnek ugyan az elekton-lyuk párok, de azokat nem nyerik ki elektromos áram formájában, hanem egy kémiai reakcióhoz használják föl, szén-dioxid átalakítására valamilyen hasznos termékké. A kutatás célja olyan foto-elektródokat találni, amelyek a jelenlegieknél lényegesen jobb hatásfokkal végzik el ezt a folyamatot.

A természet inspirálja Janáky Csaba kutatócsoportjának munkáját: foto-elektródjaikban elválasztották a fényelnyelés, a töltéshordozók transzportjának és magának a kémiának, azaz a katalízisnek a funkcióját. E három szakasz közül a középsőre
velemenyezd, 2017. május 11. csütörtök, 12:31
Varga: világszínvonalú cég szaktudásával épül a zalaegerszegi tesztpálya
kívánja erősíteni, egyben hozzájárul a kutatás-fejlesztés elmúlt évtizedekben elért eredményeinek megőrzéséhez, erősítéséhez.

A miniszter rámutatott: a szerződés megkötése azt jelenti, hogy a zalaegerszegi tesztpálya építése "ráfordul a célegyenesre". Elmondta: a szerződés "a tesztpálya specifikus elemekkel kapcsolatos tervezési feladatainak" elvégzéséről szól. A pálya azon elemeinek a megtervezését jelenti, amelyek lehetővé teszik, hogy a hagyományos járművek tesztje mellett az autonóm és az elektromos járművek vizsgálatait is el lehessen itt végezni, a szerződés értéke 473 millió forint plusz áfa - tette hozzá.

Varga Mihály a szerződő partnerekről elmondta: a japán Horiba csoporthoz tartozó angol Horiba Mira Ltd. jelentős tesztelési tudással, komoly tapasztalattal rendelkezik tesztpályák üzleti és műszaki működtetésében. A már 70 éves járműipari tapasztalattal rendelkező vállalat aktívan tevékenykedik az autonóm járművek tesztelésben, ezáltal az önvezető autóknál is a világelsők közé tartozó cég
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 12:12
Opel-felvásárlás - Német lap: március elejére elkészül a megállapodás az Opel eladásáról
A lap információi szerint valamennyi fél érdekelt a sikerben, és mindenki arra számít, hogy sikerül megállapodni. A szerződést a tervek szerint március első hetében, még a genfi nemzetközi autószalon kezdete előtt véglegesítik és bemutatják a nyilvánosságnak.

A francia vevőt elsősorban a Mokka terepjáró és az új elektromos meghajtású modell, az Ampera-e érdekli az Opel modellkínálatából. A GM ausztráliai márkáját, a Holdent várhatóan nem veszik át, és még nyitott kérdés, hogy miként rendezik az Opel Insignia modellel lényegében megegyező Buick Regal ügyét. A modellt Rüsselsheimban, az Opel németországi központjában működő üzemben gyártják.

A FAZ szerint az egyeztetések az utolsó percig tartanak majd, és végül egy jelképes összeget neveznek meg vételárként, amely azonban egy összetett megállapodás csomagot takar.

A GM hosszabb ideje tárgyal a PSA-val európai érdekeltségének eladásáról, de csak egy hete szivárogtak ki az első hírek a tervezett ügyletről. Az eddigi bejelentések szerint a
velemenyezd, 2017. február 23. csütörtök, 18:02
Design Hét - Átadták a Magyar Formatervezési és Design Management Díjakat
vannak versenytársaikhoz képest. Az automatizálás terjedésével épp a kreativitás lesz az a szegmens, amely nehezen gépiesíthető és legkevésbé másolható, ezért is kiemelten fontos számunkra, hogy elsődlegesként kezeljük" - idézi a közlemény Bendzsel Miklóst, a Magyar Formatervezési Tanács alapító elnökét.

A Magyar Formatervezési Díjat termék kategóriában idén három pályamű érdemelte ki. Az egyik egy a hazai szakmában egyedülállóan összetettnek számító termékcsalád, a Szász Zoltán tervezte WIA elektromos hajócsalád, amelynél a klasszikus nautikai vonalak a legmodernebb környezetbarát technológiát rejtik. Szikszai Gusztáv és Somos Sándor gyűrűórájában, a Ring Clockban az elegáns, egyszerű megvalósítást és a kidolgozott, igényes termékarculatot értékelte a bírálóbizottság. Díjazták a Slingshot amerikai cég megrendelésére készült Hammer moduláris csúzlit is, Selján Márk Endre formatervező munkáját, amelynek különlegessége, hogy rövid szereléssel megfelel a változó versenykihívásoknak.

A terv kategória
velemenyezd, 2016. szeptember 23. péntek, 18:12
Varga: óriási lehetőségek vannak az elektromobilitás fejlesztésében
speciális járműgyártáshoz kapcsoló gépek gyártásának területe" - emelte ki Varga Mihály.

Elmondta: kedden olyan megállapodást írtak alá, amelyben egy elektromobilitási együttműködést kívánnak megvalósítani az itt működő kamarai, főiskolai és a Magyarországon tevékenykedő főiskolai partnerek a Magyar Elektromobilitási Szövetséggel együtt.

Rámutatott: az elektromobilitásban komoly potenciál van Magyarországon, ez egy lehetséges útja a kutatás-fejlesztési együttműködésnek.

Jelezte: az elektromos közlekedés háttériparát meg kell teremteni, amibe beletartozik a töltőállomások létesítése, a kutatási-fejlesztési irányok kijelölése, például az akkumulátorok fejlesztésében. "Győrben az Audinál már van egy ezzel foglakozó kvázi tanszék is" - mondta a miniszter.

Varga Mihály Kölnben, az elektromos motorokhoz kapcsolódó kutatásfejlesztési együttműködési megállapodás aláírását követően kijelentette: a magyar kormány célja, hogy vezető szerepet vállaljon az elektromobilitás területén a régióban, élen
velemenyezd, 2016. április 19. kedd, 18:06
A meditáció 100 jótékony hatása...
működést.
26- Csökkenti annak szükségét, hogy orvosi ellátásban részesüljünk.
27- Kevesebb energiát pocsékolunk el
28- Növeli a kedvet a sportokhoz, mozgáshoz.
29- Jelentős megkönnyebbülést hoz asztma esetén.
30- Fokozza a teljesítményt sporteseményeken.
31- Beállítja az ideális súlyt.
32- Harmonizálja az endokrin rendszert (belső elválasztású mirigyek működését)
33- Nyugtatja az idegrendszerünket.
34- Tartós jótékony hatású változásokat eredményez az agyi elektromos tevékenységben.
35- Gyógyítja a terméketlenséget (a terméketlenséget okozó stressz megakadályozhatja a peteérést szabályzó hormonok termelődését).

A meditáció pszichés jótékony hatásai:

36- Kiépíti az önbizalmat.
37- Növeli a szerotonin szintet, mely hatással van a kedélyállapotra és viselkedésre.
38- Elmulasztja a fóbiákat és félelmeket
39- Segíti kontrollálni a saját gondolatainkat.
40- Segíti az összpontosítást és koncentrációt.
41- Növeli a
lenke1964, 2016. január 30. szombat, 19:43
1/9
Képek, videók
Celivel ralikrossz trénin
atanen
2007. január 01. hétfő, 21:43
Szabó Zoltán Krisztián -
sarkadykati
2011. október 24. hétfő, 03:54
szabó zoltán krisztián.jp
astropapa58
2010. április 30. péntek, 21:33
Szabó Zoltán-Krisztián
relisisi
2010. április 30. péntek, 18:38
Böbétöl a következö hétre
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:10
És jött a következő mese.
kismotor
2013. január 03. csütörtök, 14:22
Következő nekünk..jpg
mailona
2012. május 31. csütörtök, 16:26
Következő ..jpg
mailona
2012. május 28. hétfő, 17:43
következő otthonom.jpg
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:49
kepregeny a következő poé
sarkadykati
2012. február 11. szombat, 04:53
01-kenguruk következo 25k
tvnati
2011. október 30. vasárnap, 11:35
ki lesz a következő?
orban47
2011. július 22. péntek, 07:52
Jenő a következő az unoká
ancsa6310
2011. február 14. hétfő, 15:05
a következő unoka Adrián
ancsa6310
2011. február 14. hétfő, 15:04
mi a következő látnivaló.
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:07
Címkék
alumínium profilok, alumínium felületét, magyar pilóta, elektromobilitás területén, meditáció pszichés, Maurice Tabard, Ralikrossz Eb, Design Hét, Ambra Stefani, ezzel foglakozó, endokrin rendszert, magyar kormány, első hírek, ideális súlyt, szegedi tudósok, Jármű Zrt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.