Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 09:55 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tízből kilenc adós visszavásárolná lakását a Nemzeti Eszközkezelőtől
pedig egyösszegű visszavásárlással kíván tulajdont szerezni korábbi ingatlanában. Az ügyfelek 11 százaléka döntött úgy, hogy nem él a visszavásárlás lehetőségével. Részükre továbbra is biztosított a kedvező bérleti konstrukció.

A közleményben emlékeztetnek: a kormány 2010 után a bajba jutott devizahitelesek megsegítése érdekében számos intézkedést hozott (forintosítás, árfolyamgát, végtörlesztés, banki elszámoltatás, magáncsőd intézménye), amelyekkel összesen több mint egymillió család otthonát mentette meg. A NET-program egyike volt a segítségeknek, a programban az állam megvásárolta a hiteladósok ingatlanát, akik azt visszabérelhették, ennek köszönhetően több mint 36 ezer otthont sikerült megvédeni, és mintegy 154 ezer ember menekült meg úgy a többmilliós hiteltartozástól, hogy továbbra is az otthonában maradhatott.

Az elmúlt időszak gazdasági növekedése eredményekénta családok és állampolgárok megélhetését javító, a munkavállalás lehetőségét erősítő számos intézkedés született, melynek
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 14:01
Az Europol felszámolt egy nemzetközi állatcsempész-hálózatot, hüllők ezreit mentették meg
A Hóvihar fedőnevű, több mint egy hónapon át tartó művelet összesen 22 országot érintett.

Az akciósorozatban 4419 élő állatot foglaltak le világszerte, köztük 2703 teknőst, 1059 kígyót, 512 gyíkot és gekkót, továbbá húsz krokodilt, illetve aligátort.

A hatóságok emellett kígyó- és krokodilbőrből készült táskákat, pénztárcákat, óraszíjakat, valamint kitömött állatokat is lefoglaltak.

Csaknem kétszáz gyanúsítottat azonosítottak, közülük eddig tizenkettőt vettek őrizetbe, hatot Olaszországban, hatot Spanyolországban.

"Az állatcsempészet volumene jelentősen megnőtt az elmúlt években, olyannyira, hogy mára évente több millió euró értékben hüllők ezreit foglalják le az illetékes európai hatóságok" - mondta Pedro Felicio, az Europol egyik igazgatója.
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 10:43
Nemzetközi vadállatmentő konferenciát rendeznek az Állatkertben
államokbeli Carolina Raptor Center ragadozómadár-védelmi központ vezető állatorvosa, Steve B. Thompson, az Indiana államban működő Purdue Egyetem Állatorvosi Karának professzora, Anasztaszija Kadetova, a Moszkvai Állatkert denevérvédelmi központjának munkatársa és Miroslav Bobek, a Prágai Állatkert igazgatója is.

A konferencián szó lesz az őshonos állatvilág emberi segítségre szoruló egyedeinek mentéséről, a mentőmunka természetvédelmi vonatkozásairól, a visszatelepítés és visszavadítás kérdéseiről, a mentett állatok gyógyászatáról és gondozásáról, a mentő tevékenységhez kapcsolódó jogi, kommunikációs és marketing kérdésekről, a mentőmunkával összefüggő ismeretterjesztésről és a mentőközpontok fejlődésének távlatairól.

A tanácskozás első két napján összesen 17 előadást tartanak, a vadállatmentésben leginkább érintett állatcsoportok, többek között a ragadozó madarak, a sünök, a denevérek vagy éppen a hüllők mentéséről, de lehetőség lesz a szakemberek közötti kötetlen beszélgetésekre is.
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 08:10
Nincs Cím
olimpiai bajnoka Csík Ferenc 57,6 mp- cel. Életét egy bombatámadás oltotta ki 1945-ben , Sopronban. Csík Ferenc


28 Magyar győztesek Magasugrásban nyert olimpiai bajnokságot.
Az izgalmas versenyt végül 162-cm-rel nyerte meg.1938-ban 164 cm-rel új magyar csúcsot (és egyben Európa-csúcsot) ugrott ,és magyar rekordját csak 1962-ben döntötték meg. A legidősebb itthon élő olimpiai bajnokunk. Csák Ibolya


29 Magyar győztesek Zombori Ödön mentette meg a kötöttfogású birkózók becsületét. Később kivándorolt és Argentínában telepedett el. Zombori Ödön ( - 1969 )


30 Magyar győztesek Ha karddöntő ,akkor magyar -olasz.
4-3-as magyar vezetésnél Kabos lépett pástra a legjobb olasz vívó , Marzi ellen. És lám.. a döntőbíró olasz volt. Marzi már 4-1-re is vezetett ,de Kabos innen fordított és a döntőt a magyarok nyerték 9-6-ra. Berczelly Tibor , Gerevich Aladár, Kabos Endre, Kovács Pál, Rajcsányi László,
menusgabor, 2019. május 02. csütörtök, 21:30
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
meg.]

*

Zárás
Szeretnénk felidézni a kilenc hónapos kis Favour történetét, aki fiatal szüleivel együtt Nigériából indult útnak, egy jobb jövőt keresve Európában. A Földközi-tengeren át vezető hosszú és veszedelmes utazás során anyukája és apukája egyszerre halt meg, sok száz más emberrel együtt, akik a gátlástalan embercsempészek kezeire bízták az életüket, mert így szerettek volna eljutni az ,,ígéret földjére". Csak Favour élte túl az utazást: Mózeshez hasonlóan őt is a vizek mentették meg. Az ő élete legyen a fény a testvériesebb emberiség felé vezető utunkon.
Keresztutad végén azt kérjük tőled, Urunk, hogy édesanyáddal és a téged a Kálváriára elkísérő asszonyokkal együtt taníts meg minket is a virrasztásra, hogy így várjuk a feltámadásodat. A feltámadás legyen a reményt, örömet, új életet, testvériséget, befogadást és a népek, vallások és törvények közötti közösséget elhozó világosságunk, hogy így valóban elismerjük: az emberiség minden gyermekének istengyermeki
maroka, 2019. április 20. szombat, 16:15
A fogyasztói Google+-fiókok 2019. április 2-án megszűnnek
hogy te is hozzájárultál a Google+ közösségéhez. Az alábbiakban a következő lépéseket ismertetjük, például azt, hogy miként töltheted le a fotóidat és más tartalmaidat.

- Április 2-án a Google+-fiókod és minden Google+-oldalad megszűnik, és megkezdjük a fogyasztói Google+-fiókok tartalmainak törlését. Az albumarchívumban és a Google+-oldalaidon lévő Google+-fotókat és -videókat szintén töröljük. A tartalmakat április előtt bármikor letöltheted és mentheted. Ne feledd, hogy a Google Fotókba mentett fotókat és videókat ez nem érinti.
- A fogyasztói Google+-fiókok, -oldalak és az albumarchívum törlésének folyamata eltart néhány hónapig, mely időszak során a tartalmak elérhetők lehetnek. Előfordulhat például, hogy a Google+ törlésének befejezéséig a felhasználók hozzáférhetnek a Google+-fiókjuk bizonyos részeihez a tevékenységnaplón keresztül, és lehet, hogy a G Suite-felhasználók láthatják a fogyasztói Google+-on közzétett tartalmakat.
- Új Google+-profilt, -oldalt, -közösséget vagy
maroka, 2019. március 12. kedd, 15:38
Jelentősen emelkedett az isztambuli házomlás halálos áldozatainak száma
A szerencsétlenségnek - amelyben egy nyolcszintes lakóépület omlott össze Isztambul ázsiai oldalán, a külvárosi Kartal kerület Orhantepe negyedében - szerdán még csak két halálos áldozatát találták meg.

A mentésben dolgozók eddig 13 sérültet mentettek ki a romok alól, köztük egy ötéves kislányt 19 órával az omlást követően. Yerlikaya arról is beszámolt, hogy három sérültet intenzív osztályon ápolnak.

A tartomány kormányzója egyúttal jelezte: az omlás miatt a szakemberek szerkezeti szempontból átvizsgálják a háztömbben található összes épületet.

Az isztambuli ügyészség vizsgálatot kezdett a szerencsétlenség okának feltárására. Annyi már ismert, hogy a ház alsó öt szintje 1992-ben hatósági jóváhagyással épült, míg a felső hármat később már engedély nélkül létesítették. Az épületben 14 lakás volt, ahová összesen 43-an voltak bejelentve.

A környezetvédelmi és városrendezési miniszter, Murat Kurum a déli órákban még azt mondta a sajtónak, hogy hangokat hallanak a romok alól. A török
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 18:51
Illegális bevándorlás - Nem engedi kihajózni az Open Arms civil mentőhajót a barcelonai kikötői hatóság
pedig az Open Armsnak is alkalmazkodnia kell a körülményekhez - hangsúlyozta.

Oscar Camps az újságnak elmondta: nem lehet őket azzal vádolni, hogy megszegték az előírásokat, mert legutóbbi akciójuknál is felvették a kapcsolatot az összes - olasz, máltai, francia, tunéziai - tengeri mentési koordinációs központtal, ám azok nem válaszoltak megkeresésükre.

Az Open Arms végül a dél-spanyolországi Algecirasban köthetett ki december 28-án, fedélzetén több mint 300 emberrel, akiket a líbiai partoknál mentettek ki a Földközi-tengerből.

A hajó tavaly négy alkalommal ért partot spanyol kikötőben mentési akciója után.

A Proactiva Open Arms arra készül, hogy fellebbez a kikötői hatóság határozata ellen.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) tájékoztatása szerint a múlt évben több mint 2200-an veszítették életüket a veszélyes földközi-tengeri úton Európa felé, míg 113 ezren sikeresen keltek át.

A spanyol belügyminisztérium adatai szerint a dél-európai ország területét több mint 57
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 13:41
A lengyel külügyminisztérium visszautasította az iráni bírálatot
kidolgozása - mutatott rá a lengyel külügyi tárca a honapján nyilvánosságra hozott közleményben.

A teheráni lengyel nagykövetség képviselője bemutatta az iráni külügyminisztérium kelet-európai osztálya vezetőjének a konferencia alapfeltevéseit, és arról biztosította őt, hogy nincs Irán-ellenes célzata a tanácskozásnak.

Pénteken Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter a Twitter mikroblogon élesen bírálta a lengyel kormányt. Varsó sosem fogja lemosni magáról ezt a gyalázatot: míg Irán lengyeleket mentett a második világháborúban, a lengyel kormány most egy elkeseredett Irán-ellenes cirkusznak ad otthont - fogalmazott Zaríf.

Az iráni külügyminiszter arra utalt, hogy a második világháború idején a perzsa államnak a brit megszállás alatt lévő részén több mint 100 ezer lengyel menekültet fogadtak be.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken leszögezte: Lengyelország a közel-keleti béke ügyét az egyik legsúlyosabb védelmi és külpolitikai kihívásnak tartja. "Az egész világ stabilitása és
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 20:59
Zsefy Zsanett
karommal átfogtam a lelked,
de nem hagytad, hogy veled gyógyuljak.

Én nem tudtalak mindig átölelni,
pedig minden hajnal hozzád vezetett,
és veled búcsúzott a fáradt nappal,
az öröm benned feltöltekezett.

Én nem tudtalak mindig átölelni,
most úgy éget, hogy pernye lett szívem,
beborít míg fuldokolva súgom:
ugye érezted, hogy közben szenvedek?


HALOTT FÉNYBEN

Jobb lenne már elfeledni mindent,
a társas magányt, az együtt-nélküled',
elrejtőzni csillagfényes éjben
lehunyt pillák halott fényiben!

Jobb lenne már fent lenni a mennyben,
vagy a pokol tüzes fészkében,
de nem hiányol engem a jó Isten,
még az ördögnek sem kell az életem.

Hát mondjátok meg, mily' balga az ember!
Többre vágyik, de szeme csukva
menusgabor, 2018. november 16. péntek, 20:45
Több mint 3,5 milliárd forintot fordítanak a Rába-völgy árvízvédelmére
szakaszon lévő "depóniát".

A fejlesztés keretében Szentgotthárdon, Körmenden és Sárváron is felújítják a szakaszvédelmi központokat, korszerű radaros távmérő és vízszintregisztráló eszközöket szereznek be.

Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: a Sárvár alatti folyószakaszon Ostffyasszonyfa, Kenyeri, Pápoc, Csönge és Kemenesszentpéter községeknél fejlesztik a másodrendű árvízvédelmi vonalakat, ahol szükséges, ott körtöltéseket emelnek. Győrnél egy úgynevezett "mentett oldali szivárgórendszert" építenek ki, továbbá fejlesztik a marcaltői szakaszvédelmi központot.

Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője kiemelte, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) forrásainak felhasználásával megvalósuló beruházás jelentős előrelépés a Rába árvízvédelmében, de nem oldja meg az összes problémát a folyó teljes hosszában, ezért további fejlesztésekre is szükség lesz.

Harangozó Bertalan, Vas megyei kormánymegbízott mint a megyei
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 14:38
H.Kohut Katalin: Az öregedés (Vilma-Béla Párbeszéd)
- Béééla! Hallottad azt a közmondást, hogy aki kíváncsi, az hamar megöregszik?
- Igen, drága Vilma, tudom is, hogy miért mondják.
- Miért, Bélám?
- Azért, mert aki sokat akar tudni a világ titkairól, miközben felfedezi azokat, meg is őszül és megöregszik kívül és belül a tudattól, hogy rettenet és tőr volt mindig az embereken, a tökéletes törvényen és az isteneken.
- Komolyan, Bélám? Honnan tudod, hogy ez történt a világ történelemben?
- Tudod, drága Vilmám, amikor mentettük Magdikát, aki kért segítséget hosszú éveken keresztül, az írásaiból és azok írásaiból, akik tönkre tették őt szándékosan, kiderítettük, mi is történt a magyar nyelvvel és Magdikával, a népével és a családjával, egykor élt hírességekkel, zeneszerzőkkel, médiával és istenekkel, angyalokkal, akik felügyeltek a tökéletes emberiességi törvényekkel rendelkező egykori emberekre.
- Miért egykori, drága Bélám?
- Azért, mert mire Magdika megszületett, már nem voltak férfiak sem, a saját írásai
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 13:15
1/49
Képek, videók
kép-nemzeti-csokor.jpg
durcimarcika
2019. március 14. csütörtök, 17:10
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
Nemzeti Botanikus Kert
dandej
2018. április 27. péntek, 23:23
0 Nemzeti dal - Orbán ell
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:24
erdőpéter_nemzeti szinház
maroka
2017. december 12. kedd, 10:13
Lehetőségek
dandej
2018. szeptember 09. vasárnap, 13:47
a lehetőségek.jpg
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:17
egyéni-lehetőségek.jpg
menusgabor
2018. március 08. csütörtök, 18:24
A válsztás lehetősége
janna53
2013. augusztus 02. péntek, 15:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.