Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 07:22 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Regenor-csodálatos alga
értékű táplálék

Az algák Földünk legősibb életformájához tartoznak, körülbelül 3 milliárd éve léteznek. A mikroalgák a XXI. század teljes értékű táplálékát jelenthetik ebben a természetellenes világban, ahol alig jutunk hozzá a létfontosságú ásványokhoz, nyomelemekhez.

Chlorelle vulgaris, Spirulina platensis, Haematococcus pluvialis (vörös tengeri alga) Lithotamnium calcereum tartalommal, valamint tökéletes arányben azzal a 4000 tápanyaggal, melyre szervezetünknek szüksége lehet (az összes természetes vitamint, rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet, enzimeket, nukleinsavakat, kloforillt, aminosavakat, zsírsavakat, különleges növényi hatóanyagokat, antioxidánsokat és a Q10-hez hasonló koenzimet is magában foglalja.) Már az aztékok és a maya-indiánok is kiegészítették étkezésüket a mikroalgában megtalálható nagy mennyiségű növényi fehérjével. Ezért hívták az ,,Istenek ajándékának".

Előnyei közül néhány:

Komolyan erősítheti az
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:23
Deloitte: az iskolakezdés a második legnagyobb vásárlási szezon
A Deloitte közleményében ismerteti: a GKI Digital felmérése szerint egy alsós gyerek iskolakezdési kiadásai 2018-ban 48 ezer forintot, egy felsősé 61 ezer forintot tettek ki. A közép- és felsőoktatási intézménybe járók szüleinek többet kellett erre fordítaniuk: 68 ezer, illetve 84 ezer forintot.

Az Egyesült Államokban átlagosan 519 dollárt, megközelítően 150 ezer forintot költenek a háztartások az iskolakezdéshez kapcsolódóan.

A háztartások jelentős része világszerte nyár végén szerzi be az iskolába járó gyermekeknek a ruházati cikkeket, irodaszereket, műszaki cikkeket, sőt akár bútorokat is. Az Egyesült Államokban egyre korábban kezdődnek a vásárlási kedvet meghozó akciók, sokan már júliusban túlesnek a nagybevásárláson, az iskolakezdési vásárlások mintegy 90 százaléka pedig még augusztus előtt lezajlik.

Magyarországon lényegesen később kezdődik a vásárlás. A GKI Digital tavalyi felmérése alapján a válaszadók mindössze 27 százaléka vásárol az iskolakezdéshez szükséges cikkeket
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:58
Omega 3 és Omega 6 - fontos az arányuk
kutatók a grönlandi eszkimók tanulmányozásakor. Omega 6 - Ideális arányban az omega 3 hatását segíti. A hidegen sajtolt olajokban található nagyobb mennyiségben, viszont a főzés során kimondottan ártalmassá válhatnak.

Omega 3
Hasonlóan a vitaminokhoz a szervezet az omega-3 zsírsavakat sem képes előállítani, ezért azokat csak étkezés alkalmával tudjuk magunkhoz venni. Az omega-3 azáltal vesz részt a sejtműködésben, hogy beépül a sejthártyába, és rugalmasabbá teszi azt, így segítve az összes szervrendszer egészséges működését.

Az omega-3 család bázismolekulája az alfa-linolénsav (LNA). Az LNA leginkább növényi eredetű táplálékokban található, mint például a lenmagolaj, a repceolaj és a dió.

A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak omega-3 EPA-t vagy DHA-t, amelyek a halakban és egyéb tengeri élőlényekben találhatóak.

A lenmag (legjobb növényi omega-3 forrás) nagy mennyiségben tartalmaz LNA-t (alfa-linolénsavat), amely az omega-3 zsírok egyik
pacsakute, 2019. augusztus 16. péntek, 22:20
Assisi Szent Klára szűz
kolostorba, amikor megözvegyült.
Klára nagy elszántsággal kezdte kolostori életét, és nagyon sokat követelt önmagától, annyira, hogy Szent Ferencnek kellett közbelépnie, és a vezeklésnek korlátot szabnia. Nővéreitől azonban nem kívánta meg ezt a szigort, sőt, állandóan mérsékletre és józanságra intette őket.
A kolostor csendjében, kiszakítva a világ forgatagából, abból a felismerésből formálta meg az életet, hogy a szerzetesek az egész titokzatos test minden tagjáért felelősek, életük összefügg az összes keresztény életével, és sokaknak segítségére vannak. Ezzel elzárt szegénységük apostoli távlatokat nyert.
A kolostorban igazi szegénység uralkodott. Így írt Klára Prágai Szent Ágnesnek: ,,Ó, boldog Szegénység! Örök gazdagságot rejt magában azok számára, akik szeretettel ölelik magukhoz! Ó, szent Szegénység! Isten a mennyek országát ígéri és a boldog élet hervadhatatlan koszorúját adja annak, aki birtokolja a szegénységet, és törekszik utána. Ó, Szegénység, mennyire tetszel Istennek! Az Úr
maroka, 2019. augusztus 11. vasárnap, 22:17
Lys-Noir /fekete liliom/ - Guttnann Irén
mi több a folyóirat azt nagyon elismerően fogadta - , egy újabb szerep, a költőnő szerepe osztatott Guttman Irénre. Nem kevesebbet állapított meg ugyanis a fővárosi irodalmi lap, mint hogy ,,Ő lesz az ujabb versköltészet legegyénibb a legművészibb költője".
Guttman Irén versei írói álnév alatt jelentek meg,

Guttmann Irén elsô verse 1900. év derekán jelent meg A Hétben, amelyet még ebben az évben további három követett. Az 1901-ben megjelentöt verssel együtt Guttmann Irénnek összesen ki-lenc verse látott napvilágot a folyóiratban
Guttmann Irén eddig feltárt verseinek sorábanaz utolsó, A kis falusi temetôben 1907 januárjában jelent meg a Tolnavármegyében. Verseit tudtommal sohasem - legalábbis Magyarországon szinte bizonyosan nem - adták ki külön kötetben. Ez a tényhozzájárulhatott ahhoz, hogy az utókor teljesen megfeledkezett Lys-Noir verseirôl. Félreértés ne essék, nem kívánom azokat felértékelni, de egy önálló kötet megléte esetén bizonyára Guttmann Irén
menusgabor, 2019. augusztus 11. vasárnap, 19:00
Szép napot mindenkinek!
csipegetett. Mire válaszul a miniszterelnöki fő sajtóelhárító Havasi Bertalan közzétette Nehémiás próféta könyvének hasonlóan hangzó részletét, mondván: főnöke (beszédírója) onnan meríthetett ihletet.

Hogy mennyire életszerű a focistadion VIP-részlegében szotyizgatva az ószövetségi próféták életén merengő Orbán képe, azt mindenki döntse el maga. Mindenesetre Havasi vissza is támadt és üzent is a Rákosi-hasonlatot észrevevő politológusnak: ,,Lakner úrnak javasoljuk, hogy a »Rákosi összes művei« mellé a Bibliát is tegye oda éjjeliszekrényére". Mivel Havasi már úr régen volt újságíró vagy éppen soha, így kissé pongyolán elvarratlanul hagyta a gondolatot, amiből viszont így számos izgalmas következtetés sarjadzik: 1. A főnökének is megvan Rákosi-összes, bibí; 2. Főnökénél eszerint a Rákosi-összes mellett van a Biblia; 3. A ,,Rákosi-összes" helye az éjjeliszekrényen van, ,,A rendőrség a demokratikus Magyarországon" például kifejezetten ajánlott könnyű, elalvás
kirscha, 2019. augusztus 04. vasárnap, 10:27
Aranyszavú Szent Péter püspök és egyháztanító
............
- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Csodálatraméltó hivatás, hirdetni a pogányok között Krisztus felfoghatatlan gazdagságát.
Testvéreim!
Nekem, az összes szent közül a legkisebbnek jutott osztályrészül az a kegyelem, hogy Krisztus felfoghatatlan gazdagságát hirdessem a pogányoknak, és megvilágosítsak minden embert, hogyan valósult meg ez a titok, amely kezdettől fogva el volt rejtve a mindent teremtő Istenben, hogy most az Egyház által az Isten szerfölött sokrétű bölcsessége nyilvánvalóvá legyen a mennyei fejedelemségek és hatalmasságok előtt. Ez volt az ő örök szándéka, amelyet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban megvalósított. A benne való hit által van reményünk és biztonságos utunk Istenhez.
Ez az Isten igéje. Ef 2,8-12

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A szív bőségéből szól a száj.
Jézus a
maroka, 2019. július 30. kedd, 11:37
Szép estét kívánok mindenkinek!
többnyire az jelenti az igazságot. Érdemes elgondolkozni ezeken, hiszen tartalmilag nagyon is aktuálisak.

Ennyire közel, kelet?

A keleti ember eljön otthonról, hogy az Appennineken át Franciaországba jusson. Égen, vízen, és havon kel át, és botjával mindenkit megüt...

Valamikor a kínaiaktól félt Európa, ma már van egy sokkal reálisabb veszély, az öböl-országok felől. Nostradamus látta ezt, hiszen a ,,keleti ember" nem pont maga a kínai, hanem a szír, arab, és az összes többi, akik beözönlenek Európába menedéket keresni. Mivel Francia születésű volt így a saját országát vélte első számú célpontnak a betelepülők szerint. Ma már tudjuk, hogy Németország volt a főbb elindítója és befogadója is a szír menekülthullámnak. Érdekes tény továbbá az is, hogy a menekültek nagy része Afrika felől valóban Olaszországon keresztül jön, Franciaország felé. Elszántan, valóban minden akadályon átkelnek, és legyőzik azokat, repülővel, hajón vagy épp szárazföldi utazással jönnek.
kirscha, 2019. július 28. vasárnap, 22:03
Születésnap - Laurencz László 85 éves
hanem néhány kerülettel arrébb is jut, ugyanis az NB I/B-ben szereplő PLER férficsapatának szakmai irányítását a fia, Laurencz Szabolcs vette át.

Manapság már nem az eredmények, hanem a hétköznapi gesztusok szereznek örömöt neki, hiszen sokan felismerik az utcán és megköszönik neki a nagy sikereket.

"A közelmúltban olyan helyzetbe kerültem, amikor illik komoly hálapénzt adni, de az orvos közölte: annyi örömöt szerzett nekünk, hogy képtelen lennék elfogadni. Ez számomra emberileg többet ér az összes díjnál, persze nem leértékelve azokat" - mesélte.

A mesteredző 2001-ben Európa-bajnoki bronzérmet nyert a magyar női ifjúsági válogatott szövetségi edzőjeként, ezért nagy örömére szolgál, hogy a korosztályos csapat tavaly nyáron Debrecenben világ-, idén Győrben pedig kontinensbajnoki aranyérmet ünnepelhetett.

"Látszik, hogy nagyon jó munkát végzett Golovin Vlagyimir kollégám, ezekből az eredményekből azonban nem szabad kiindulni. Reméljük, jól fogják kezelni ezeket a csapatokat, és a játékosok
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 07:05
A szenvedés vászna
beborította a füst, felriadtam, mert nem kaptam levegőt. Mindkettőnket kórházba szállították, s az orvosok csodát emlegettek, hogy egyáltalán életben maradtunk. Azt mondták, meg kellett volna halnunk.
A röntgenfelvételek kimutatták, hogy a füsttől súlyos tüdőgyulladást kaptam. A ,,nászutunkˇ két hete alatt alig voltam magamnál, nem is igen emlékszem azokra a napokra. Két hét elteltével egy megosztott gyülekezetbe tértünk vissza, ahol csúnya pletykák keringtek. A kettős életet élő egykori vezető az összes elöljáróval külön találkozott, amíg távol voltunk, és elhitette velük, hogy kegyetlenül bántunk vele, miután lelepleződött. A gyülekezet vezetői és tagjai között is azt terjesztette, hogy nem voltam hajlandó megbocsátani neki, sőt szóba sem álltam vele. Mivel a közösség meglehetősen bizalmatlan a fehérekkel szemben - s mivel én fehérnek számítottam -, mindenki könnyen elhitte a vádakat. A hazugságáradat következtében a gyülekezeti tagság háromnegyedét veszítettük el fél év alatt. A hamis
kalmanpiroska, 2019. július 26. péntek, 20:45
Az egészséges táplálkozásról
szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.

A burgonya gyógyító hatása - az emésztés segítője

Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni, a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort és vasat.

A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült) egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasztjuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből
lovaszmarika, 2019. július 25. csütörtök, 16:29
Novák Katalin: a családvédelmi akcióterv megerősíti a családok anyagi helyzetét
után egy-egymillió forintot átvállal a tartozásból.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról elmondta: az autókereskedőktől érkezett jelzés arról, hogy a tesztautók vásárlására is vonatkozzon a támogatás, mivel ezekhez kedvező áron juthatnak hozzá a családok. Ismertette: a támogatandó járművek közé a legfeljebb egy éve forgalomba helyezett, maximum kétezer kilométert futott autók tartoznak.

Az államtitkár közlése szerint a családvédelmi akcióterv alapján egy nagycsaládot tervező házaspár összesen 25 millió forint vissza nem fizetendő támogatással és tízmillió forintos kölcsönnel számolhat.

Novák Katalin a családtámogatások kapcsán kitért az ellenzékre. "Ők elvettek, mi nemcsak visszaadjuk, de több lehetőséget kínálunk, mint valaha. Az ellenzék, élén Gyurcsány Ferenccel ma ugyanolyan családellenes politikát folytatna, mint korábban. Erre nem vevők az emberek" - mondtaaz államtitkár

A mi költségvetésünk a családok költségvetése, jövőre két és félszer annyit fordítunk a gyermekes
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 09:41
1/651
Képek, videók
Csodálatos hetet
irmus
2018. július 10. kedd, 08:26
0 csodálatos szép hetet _
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:28
0 csodálatos nap 631178.j
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:28
Az állatok csodálatos bar
sanci81
2018. június 15. péntek, 17:08
csodálatosak.jpg
sz719eszter
2018. június 07. csütörtök, 13:24
csodálatos a hitem.jpg
sz719eszter
2018. június 07. csütörtök, 13:23
0 a a csodalatos_nok015.p
lovaszmarika
2018. április 08. vasárnap, 15:25
csodálatos.jpg
sarkoziferencne
2018. február 07. szerda, 11:25
csodalatos-vagy-elj-ne -cs
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 20:59
csodalatos-vagy-egy-ki csi
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 20:58
Kėt csodálatos rózsa
eva6
2017. december 08. péntek, 12:32
Csodálatos Ősz.jpg
pommerevi54
2017. október 01. vasárnap, 13:30
Földünk felett
sanci81
2018. június 24. vasárnap, 17:44
Ó, forgó földünk 01.jpg
chillik
2017. szeptember 25. hétfő, 03:52
Ó, forgó földünk 02.jpg
chillik
2017. szeptember 25. hétfő, 03:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.