Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 05:14 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NMHH: lezárult az 5G frekvenciatender
A közlemény szerint a tenderen intenzív verseny bontakozott ki a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. részvételével, a licitáló vállalatok összesen 128 490 000 001 forint értékben vásároltak három frekvenciasávban tizenöt évre szóló használati jogosultságot.

Ez kiemelt jelentőségű a magyar gazdasági életben, hiszen ezzel versenyelőnyt szerezhet Magyarország azokhoz az országokhoz képest, ahol még nem sikerült értékesíteni az 5G-s szolgáltatásokra használható legfontosabb spektrumrészeket - írták. Magyarország az árverés után az elsők közt tudja - többek között - az iparban, az egészségügyben, a mezőgazdaságban, a közlekedésben vagy akár a logisztikában kihasználni az 5G segítségével alkalmazható innovációkat.

A közlemény szerint az NMHH eljárásában részt vevő három szolgáltató az egyes frekvenciasávokon belül arra licitálhatott, hogy az adott sávban a dokumentációban megadott kezdőlicit értékéről indulva mennyi frekvenciablokkra tart igényt. Az
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:03
Koronavírus - Átvették az utcák és utak ellenőrzését a fegyveres erők katonái Olaszország több részén
hétvégi nyitvatartását, valamint betiltják az utcai sétát és kocogást is. A kormánynak döntenie kell az oktatási intézmények bezárásának hosszabbításáról is. Az oktatási miniszter hangoztatta, hogy a tanév nem vész el, még akkor sem, ha májusban sem sikerül újranyitni az iskolákat.

A kormány döntéseire várva több tartomány önállóan lépett. Az északkeleti Venetóban lezárták a parkokat, és korlátozták a szupermarketek nyitvatartását. A régió mind a hét megyéjében egy-egy járványkórházat hoznak létre összesen 3 ezer férőhellyel. Ugyanígy Emilia-Romagnában a lehető legszigorúbb mozgáskorlátozást rendelték el. A kormányzó Stefano Bonaccini kijelentette, akit utcai futáson kap, azt elviszi egy intenzív osztályra, hogy megmutassa neki a koronavírus-fertőzés betegeit.

Olaszországban február 23-tól a diagnosztizált betegek száma 41 ezer fölé emelkedett, az eddigi 3405 halott több, mint ahányan Kínában veszítették életüket.A diagnosztizált fertőzöttek számának napi emelkedése csütörtökön meghaladta a
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 14:43
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
bevezetését javasolta minden tagországnak.

A vírusjárvány következményeinek romló kilátásai az amerikai tőzsdéken is nagy árfolyameséshez vezettek hétőn. A kereskedést még fel is kellett függeszteni 15 percre limit túllépések miatt. Az indexek végül 10 százalékot meghaladó veszteséggel fejezték be a kereskedést.

Európában az utazási és üdülési ágazat papírjait érte a legnagyobb veszteség a szabad mozgást korlátozó intézkedések miatt. Az ágazati index 10 százalékkal esett, a hétfői kereskedést az összes gazdasági ágazat mutatója csökkenéssel fejezte be. A Tui utazásszervező iroda részvénye 13 százalékkal, az easyJet részvénye 19 százalékkal, az Air France KLM részvénye 10 százalékkal, a British Airways anyavállalata, az AIG részvénye közel 30 százalékkal gyengült.

A svéd H&M ruházati áruházlánc részvénye 10 százalékkal gyengült. A kiskereskedelmi cég számos európai országban üzletei átmeneti bezárását jelentette be.

Az olajár kedden reggel már felfelé korrigált az elmúlt napok nagy
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:40
Élesztó jótékony hatásai
Az élesztő méltán rászolgál az elismerésre és a hírnévre. Kitűnő fehérjeforrás, mivel az élesztőgombák 50%-a fehérje. Ajánlatos fogyasztania mindenkinek, egészségeseknek, betegeknek, gyerekeknek, időseknek, felnőtteknek egyaránt.

Az élesztő fogyasztása egészséges. Tartalmazza szervezetünk egészséges működéséhez szükséges fehérjéket, cukrokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi sókat.

Az élesztőből csak az A, az E és a C vitamin hiányzik. Tartalmazza az összes főbb B-vitamint is. Kitűnő szerves vasforrás, de megtalálható benne a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor és a kén is.

Dr. Schröder, a múlt században élt német orvos, a müncheni orvosi egyetem tanára egy prágai kongresszuson tartott előadásában rámutatott, hogy két közismert anyagban, a csukamájolajban és az élesztőben, minden egyes vitamin megtalálható. Aki evett már élesztőt és lenyelt egy kanálnyi csukamájolajat, az tudja, hogy egyik sem kellemes ízű.

Nagy előnye az élesztőnek a csukamájolajjal szemben,
foldinefehereva, 2020. március 05. csütörtök, 19:37
Tőzsde - Egy százalékot meghaladó pluszban zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
jegybank már szerdán kamatot csökkentett, a várt 25 bázispont helyett 50 bázisponttal 1,25 százalékra szállította le az irányadó kamatot. Az Európai Központi Banktól 10 bázispontos kamatcsökkentést várnak a piacok.

Az Egyesült Államokban a piacok megnyugvással vették tudomásul, hogy Joe Biden, az Obama-kormány alelnöke a szuperkedden tartott előválasztásokon megakasztotta Bernie Sanders vermonti szenátor menetelését az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltsége felé. Biden tarolt a déli államokban, és összesen nyolc államban győzött az előválasztást tartó 14 szövetségi állam közül.

New Yorkban, zárás előtt két órával, középe-európai idő szerint este nyolc órakora a Dow Jones ipari átlag 3,10 százalékos, az S&P 500-as index 2,80 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 2,52 százalékos pluszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökkenésre váltott,
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 21:12
Felhatalmazta a szlovén parlament Janez Jansát a kormányalakításra
A miniszterelnök-jelöltet a 90 tagú szlovén törvényhozás jelen lévő tagjai közül 52-en támogatták, és 31-en ellene szavaztak.

Jansa ezzel felhatalmazást kapott a kormányalakításra. Az új kormánykoalíciót várhatóan alkotó négy párt - a jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS), a kereszténydemokrata Új Szlovénia (NSi), a Modern Közép Párt (SMC) és a Szlovénia Nyugdíjasainak Demokrata Pártja (DeSUS) - összesen 48 parlamenti képviselővel rendelkezik a törvényhozásban.

Jansának 15 nap áll rendelkezésére, hogy miniszter-jelöltjeit a parlament elé terjessze.

A politikus a parlamenti vita előtt, még a délelőtt folyamán felszólalásában elmondta: ajtajuk továbbra is nyitva áll azok előtt, aki együtt szeretnének működni.

"Nem ígérek csodákat, csak munkát és erőfeszítéseket a közös jóért" - hangsúlyozta.

A leendő kormány főbb programjai között említette az adminisztratív és bürokratikus akadályokat megszüntetését, valamint a befektetési kedv növelését Szlovéniában.

Ami a demográfiai
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 18:41
Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
gazdasági intézkedések lehetőségeit.

Bill Nelson, a Fed volt közgazdásza, a Bank Policy Institute nevű, washingtoni székhelyű banki érdekvédelmi szövetség vezető közgazdásza arra számít, hogy a Federal Reserve és a világ nagy központi bankjai, köztük Kínáé, összehangolt kamatcsökkentést hajthatnak végre szerda reggelig.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank vezetői hétfőn közös közleményben jelentették be, hogy készek segítséget nyújtani a koronavírus-járvány által sújtott országoknak. "Az összes rendelkezésre álló eszközünket teljes egészében használni fogjuk" - ígérte Krisztalina Georgieva, az IMF vezérigazgatója és David Malpass, a Világbank elnöke, jelezve, hogy a vészhelyzeti pénzügyi támogatástól kezdve minden más eszközt bevethetnek.

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke hétfőn ugyancsak közölte, hogy az euróövezeti jegybank szükség esetén kész "a helyzetnek megfelelő és célzott" intézkedésekkel támogatni a gazdaságot.

A Fed és a japán jegybank vezetése már a
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 08:20
KSH: tovább nőtt tavaly a kutatóhelyek és a K+F tevékenységet végzők száma
százalékos emelkedés. A kutató-fejlesztő helyekre az állami költségvetésből 212 milliárd forint, külföldi forrásból közel 97 milliárd forint, nonprofit szervezetektől 3 milliárd forint érkezett. A külföldről érkezett források folyó áron 26 százalékkal bővültek, ebből 76 milliárd forint (79 százalék) vállalkozásoktól érkezett. Az állami költségvetési források folyó áron 28 százalékkal nőttek egy év alatt.

A források felhasználásában jelentős volt a vállalkozási kutatóhelyek túlsúlya, amelyekre az összes kiadás 76 százalékát, 495 milliárd forintot fordítottak, további 13 százalékot (83 milliárd forintot) a felsőoktatási, 11 százalékot (71 milliárd forintot) az államháztartási szektorba tartozó intézetek és egyéb költségvetési kutatóhelyek használták fel. A KSH kiemeli: egyre több vállalkozás folytat kutatótevékenységet, tavaly Magyarországon 2000 vállalkozási kutatóhely működött, 24 százalékkal több, mint 2017-ben.

Országos szinten a K+F-ráfordítások 58 százalékát kísérleti fejlesztésre, 23
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:53
Illegális bevándorlás - Frontex: további növekedés az Európába tartó főbb migrációs útvonalakon
év első kilenc hónapjában 50 600-ra emelkedett a regisztrált illegális bevándorlási kísérletek száma, az adat 22 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi időszakban. A térségben főként afgán állampolgárokat vettek fel a listákra.

A Földközi-tenger középső medencéjében kialakult, főként Olaszországot érintő migrációs útvonalon az előző hónaphoz képest 16 százalékkal több, mintegy 2300 illegális határátlépést jegyeztek fel a hatóságok.

Az ilyen esetek száma az év első kilenc hónapjában összesen 9700-at ért el, ami mintegy fele az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz képest. Itt főként tunéziaiak és szudániak próbáltak meg Európába jutni.

A Földközi-tenger nyugati medencéjében kialakult, főként Spanyolországot érintő migrációs útvonalon észlelt illegális határátlépések száma szintén növekedett, 12 százalékkal volt több, mint augusztusban. Az illetékes hatóságok mintegy 2400, főként a szub-szaharai régióból származó illegális határsértőt fogtak el. A január és szeptember közötti
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:45
Franciaország évi 500 milliárd dollárt kap gyarmataitól
érte cserébe. A kísérlet sikert aratott: az eredmények fejére állították a hipotézist. Afrika közel 1,4 billió dollárt veszített 1980 és 2009 között a nyugat felé irányuló illegális pénzmozgásokon keresztül, amelyek magukba foglalják a korrupció által keresett pénzek áthelyezését, megvesztegetést, adócsalást, bűncselekményeket és a csempészáruk szállítását. Ez a veszteség 233-szorosa annak a 60 milliárd dollárnak, amit a nyugati országok állítólagosan évi segélyként nyújtanak Afrika számára.

Összességében az elmúlt 30 év alatt kiáramlott források Afrika jelenlegi GDP-értékével megegyezőek, és elsősorban olyan országok felelnek érte, mint Nigéria, Kongói Köztársaság, Elefántcsontpart, Egyiptom, Algéria és Líbia. A felmérés konstatálja, hogy az ilyen jellegű illegális pénzáramlások manapság gyorsan növekvőek és messze túlhaladják a kontinensre érkező pénzek összegét, ezáltal súlyosan aláásva az afrikai kontinens fejlődési lehetőségeit.

Sokan érvelnek a fejlett országok által nyújtott
menusgabor, 2019. szeptember 28. szombat, 19:01
Egyszer volt , hol nem volt - Tudnivalók
Később Regina Emmát akarja megölni egy almas pitével ,
ám ezt Emma fia Henry eszi meg , hogy bebizonyítsa anyjának a valóságot. Emma hinni kezd ,
és megtöri az átkot , az ott élők emlékezni kezdenek múljukra és ezért bosszút állnak Reginán.
Zörgőfürge az évad végén elhozza a varázaslatot a városba. Így ér véget az első évad.

2. évad
A második évad elvileg teljesen más mint az első. Ugyanis Strorybrookban már a királynő , Regina és Zörgőfürge tud varázsolni. Valamint az összes szereplő , aki szerepel a könyvben eddig semmire sem emlékezett.Most ez megváltozott , ugyanis megtört az átok , és mindenki emlékszik a múltra.
Az első részben a város lakói fellázadnak , és bosszút akarnak állni a gonosz králynőn Reginán.
Zörgőfürge egy megidéztt szellemet enged a városra , hogy bosszút álljon Reginán , amiért Belle-t fogvatartotta.Eközben az elvarázsolt erdőben ragadt Mary Margaret és Emma próbál visszajutni a városba , mikor sikerül nekik ,akkor Cora és Hook is átjut a
nobi94, 2019. szeptember 22. vasárnap, 09:54
Potápi: a kormány számára fontosak a diaszpórában élő magyarok
Az államtitkár telefonon elmondta, előadásában bemutatta hazánk diaszpórapolitikáját, és külön megköszönte a szervezet tagjainak - az elvégzett munka mellett -, hogy az elmúlt években mindig kiálltak a magyar kormány és Magyarország mellett.

Kiemelte: Svédországban 35-40 ezer magyar él, és az őket segítő szervezetek mostanra tulajdonnal is rendelkeznek, így a következő generációk is lehetőséget kapnak a magyar kultúra megismerésére és ápolására.

Ezért fontos a Hallebergai Ifjúsági Központ új előadóterme - egy 160 négyzetméteres alapterületű épület -, amelynek megépítését és a teljes központ bővítését, felújítását a nemzetpolitikáért felelős államtitkárság összesen 145 millió forinttal támogatta. Ebből a konferenciateremre 55 millió forintot biztosítottak.

Kitért arra is, hogy az őszi kétnapos közgyűlésen jelen voltak azok az ösztöndíjasok, akik a Kőrösi Csoma Sándor Program keretében utazhattak Svédországba. A hét ösztöndíjas főbb feladatai közé tartozik a kulturális rendezvények
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:02
1/47
Képek, videók
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
Magyarország az én hazám.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:49
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
közlemény0317.png
maroka
2020. március 17. kedd, 11:52
közlemény.jpg
maroka
2020. március 09. hétfő, 22:33
Közlemény
eva6
2019. március 30. szombat, 17:08
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
Címkék
előző hónaphoz, külföldről érkezett, illetékes hatóságok, egyes frekvenciasávokon, afrikai kontinens, oktatási intézmények, térségben főként, prágai kongresszuson, oktatási miniszter, ilyen jellegű, eddigi 3405, easyJet részvénye, British Airways, Európai Központi Banktól, nyugati féltekén, élesztőgombák 50%-a,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.