Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:45 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű első felvonulási épületeinek kivitelezése
A paksi atomerőmű a garanciája annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszútávon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen. Atomenergia nélkül nincs olcsó áram, nincs rezsicsökkentés, nincs klímavédelem - mondta Süli János, a Paks II. projektért felelős tárca nélküli miniszter, amikor megtekintette az építkezést Alekszandr Hazin, az orosz fővállalkozó, az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. Paks II. projektigazgatója, Lenkei István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Sáray Zoltán, a kivitelezést végző KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója társaságában.

A projekt ezen szakaszában a felvonulási területen összesen több mint 80 kiszolgáló épület létesül, irodaházak, szerelőcsarnokok, raktárak épülnek. Ezek a létesítmények a két új atomerőművi blokk kivitelezéséhez szükségesek - közölte.

A magyar gazdaság hosszú távú versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a magyar emberek és a hazai vállalkozások olcsó villamos energiához jussanak kiszámítható, hazai
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 22:00
Az élesztő
*ÉLESZTŐ*
(milyen remek neve van, éleszti a "hiányokkal küzdő" embert)

*Az élesztő méltán rászolgál az elismerésre és a hírnévre. Kitűnő fehérjeforrás, mivel az élesztőgombák 50%-a fehérje. Ajánlatos fogyasztania mindenkinek, egészségeseknek, betegeknek, gyerekeknek, időseknek, felnőtteknek egyaránt.*
Az élesztő fogyasztása egészséges. Tartalmazza szervezetünk egészséges működéséhez szükséges fehérjéket, cukrokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi sókat.
Az élesztőből csak az A-, az E- és a C-vitamin hiányzik. Egy idejüleg pótolni kell. Tartalmazza az összes főbb B-vitamint is. Kitűnő szerves vasforrás, de megtalálható benne a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor és a kén is.
Dr. Schröder, a múlt században élt német orvos, a müncheni orvosi egyetem tanára egy prágai kongresszuson tartott előadásában rámutatott, hogy két közismert anyagban, a csukamájolajban és az élesztőben, minden egyes vitamin megtalálható. Aki evett már élesztőt és lenyelt egy kanálnyi
lovaszmarika, 2019. június 13. csütörtök, 16:25
A Q10 hatásairól
például a sejtek energiával való ellátása, elektronok szállítása és a vérnyomásszint szabályozása. Az ok, amiért nem tekinthető ,,vitaminnak", azért van, mert minden állat, beleértve az embereket is, kis mennyiségű koenzimet állít elő, még élelmiszerek nélkül is.

Hogyan működik a Q10?
Ahhoz, hogy elegendő energiával rendelkezzünk a testi funkciók ellátásához, a sejtek belsejében, a mitokondriumoknak nevezett apró organellák zsírt és más tápanyagokat vesznek fel, és felhasználható energiaforrásokká alakítják. Ez az átalakítási folyamat a Q10 jelenlétét igényli.
"Koenzimként" a Q10 segít más enzimeknek, hogy az ételt megfelelően tudják emészteni.
A Q10 koenzim nem csak a sejtenergia előállításához szükséges, hanem a káros szabad gyökök által okozott károk elleni védelemre is.
A Q10 koenzim három különböző oxidációs állapotban létezhet, és bizonyos formákban az elektronok fogadásának és átadásának képessége képssé teszi arra a biokémiai funkcióra, amely
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 17:10
Interspar áruházat adtak át Tatán
Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, a Spar az egyetlen magyarországi lánc, amely saját húsüzemet és önálló hidegkonyhai üzemet működtet, így a termékek a lehető legrövidebb úton jutnak el a vásárlókhoz és ez "mind minőségi, mind élelmiszerbiztonsági szempontból üdvözlendő".

Hozzátette, a magyar kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart, és a fejlesztésekben továbbra is számítanak a vállalattal kialakított jó partneri kapcsolatra.

Szalay Zsolt, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, az 5200 négyzetméteres áruház egyedülálló technológiával épült, a vízszintes tartószerkezet, a gerendák és a födémpanelek is teljes egészében fából készültek.

A létesítmény fenntartásához szinte alig kell külső energiát használni, a hűtési és fűtési hőigényt a hulladékhő felhasználásán túl, hőszivattyús rendszerrel biztosítják. Az áruház melletti játszótéren elhelyezett telefontöltőkhöz napelemes térkőburkolat
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 14:32
Nagy István: az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségtermesztésben
Nagy István a Greencoop Hungary Kft. 2,5 milliárd forintból, öt hektáron megvalósult, évente mintegy kétezer tonna paradicsomot termelő üvegházának átadóján elmondta, hogy jelenleg 150 hektárnyi üvegházban és közel ötszáz hektárnyi korszerű fóliablokkban zajlik zöldséghajtatás.

Hozzátette, hogy üvegházi termesztésben egy hektárra vetítve a fürtös paradicsom éves árbevétele 126 millió forint, a koktél paradicsom esetében 180 millió forint realizálható.

Beszélt arról is, hogy tavaly a friss zöldség export 115 ezer tonna volt, értéke meghaladta a 120 millió eurót (39,1 milliárd forint). A hajtatott termékek közül a paprika 25 ezer tonnát tett ki - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy az uborka és a paradicsom esetében még a hazai piacon is vannak kihasználatlan lehetőségek. Részletezte, hogy az elmúlt években a megtermelt paradicsom 97-98 százalékát belföldön értékesítették. Májustól november végéig önellátó a hazai piac, de ezt még lehet növelni - mondta.

Hozzátette, hogy a Greencoop a
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 17:09
Fenyőszirup köhögésre
Fenyőszirup köhögésre


A fenyőszirupot friss fenyőrügyből, a fenyőágak végén tavasszal megjelenő világoszöld új hajtásokból készítjük. Ebben a blogban a fenyőszirup készítését - és szösszeneteket olvashatsz az életemből. A fenyőszirup minden évben az elsők közé tartozik, amivel a következő télire való készülődést elkezdem. Na de hogy kerül a fenyőszirup a kristályok oldalaira? Erről is olvashatsz.

Fenyőszirup - és szösszenetek az életemből

Tegnap egy ismert természetgyógyász látogatóm volt, akinél sok - sok éve a gyógynövény ismeretet, és az aromatherápiát tanultam, és - sosem tudhatjuk, mit hoz a sors - most Ő lett az én tanítványom, mert elkezdte a
lilagondolatok, 2019. május 14. kedd, 14:34
Perrel fenyeget az Északi Áramlat-2-t üzemeltető társaság, ha nem kap derogációt az új EU-előírások alól
indul meg a gáztranzit.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője ugyanakkor kijelentette: a gázvezetéknek a hatályba lépés napján készen kell állnia a kereskedelmi működésre ahhoz, hogy meglévő infrastruktúrának számítson, márpedig egyelőre erősen kérdéses, hogy ez sikerülni fog-e.

Ha végül az Északi Áramlat-2 új vezetéknek fog számítani, akkor nem Németország, hanem a terveket ellenző Európai Bizottság lesz jogosult dönteni a mentességről.

Az április 12-i keltezésű levélben a társaság az Energia Charta Egyezményre hivatkozott, az ügyvezető igazgató pedig rámutatott, már több mint 5,8 milliárd eurót költöttek a projektre.

Az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat-2 körülbelül 1200 kilométeres hosszából a közösségi előírások a német parti vizekben futó 54 kilométeres szakaszt érintenék.

Sokan élesen bírálják ezt a projektet, amelynek keretében az év végéig két új, összesen évi 55 milliárd köbméter szállítási kapacitású vezetékkel bővítik a Balti tenger fenekén húzódó,
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:55
A bélrendszer gombás fertőzésére
reggel igyuk meg. Magából a burgonyából készíthetünk híg levest. A burgonyavíz helyett fogyaszthatunk zöldséglevet, lehetőleg uborkából, zellerből, céklából és retekből, és adjunk hozzá 3-4 csepp olíva- és oregánóolajat, valamint egy kis frissen reszelt tormát.

A zöld teának és a lapacho teának is jótékony hatása van. Mindkettőből fogyasszunk naponta 1-2 csészével. Éhségérzet esetén a dél-amerikai mate tea lehet segítségünkre. Ugyanúgy, ahogy a zöld tea is, új energiával tölt fel.

Energiahordozóként ezenkívül fogyasszunk spirulinaalgát, por vagy tabletta formájában. Teljes értékű bázikus kémhatású tápanyag, amely 70% azonnal felhasználható fehérjéből áll, és magas klorofilltartalommal rendelkezik, amely szintén gyógyhatású. Valódi vitamin és ásványianyag-forrás, amely alma-, erdeigyümölcs- vagy zöldséglébe keverve ugyanolyan jó ízű, mintha főzelékbe tesszük. Tisztító hatását erősíthetjük frissen reszelt tormával vagy vízitorma átpréselt levével.
Forrás :
pacsakute, 2019. április 16. kedd, 20:53
Enneagram: Nyolcas Archetípus Szintjei
https://www.youtube.com/watch?v=cYEcjGi_kv0" >target="_blank"

4. szint: A vállalkozó szellemű kalandor

Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a Nyolcasok nem lesznek képesek megvalósítani azokat a nagy célkitűzéseket és feladatokat, amelyekbe belevágtak. Bár soha senkinek nem engedték meg, hogy ezt észrevegye rajtuk, de a bátor és magabiztos külső alatt aprócska félelmek és kételyek kezdik gyötörni őket: nem egész biztosak abban, hogy képesek lesznek teljesíteni, amibe belekezdtek. Ha engednek ezeknek a félelmeknek, elkezdenek egyre kevésbé hinni abban a képességükben, hogy bármely helyzetben diadalmaskodni tudnak, ezért egyre inkább arra összpontosítják energiáikat, hogy felhalmozzák a terveik megvalósításához szükségesnek vélt forrásokat, és ezáltal fenntartsák a "rájuk bízott" emberek biztonságát és jólétét.

Ezért határozott eltolódás következik be a
eposz, 2019. április 14. vasárnap, 18:40
Enneagram: Nyolcas Archetípus Szintjei
4. szint: A vállalkozó szellemű kalandor

Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a Nyolcasok nem lesznek képesek megvalósítani azokat a nagy célkitűzéseket és feladatokat, amelyekbe belevágtak. Bár soha senkinek nem engedték meg, hogy ezt észrevegye rajtuk, de a bátor és magabiztos külső alatt aprócska félelmek és kételyek kezdik gyötörni őket: nem egész biztosak abban, hogy képesek lesznek teljesíteni, amibe belekezdtek. Ha engednek ezeknek a félelmeknek, elkezdenek egyre kevésbé hinni abban a képességükben, hogy bármely helyzetben diadalmaskodni tudnak, ezért egyre inkább arra összpontosítják energiáikat, hogy felhalmozzák a terveik megvalósításához szükségesnek vélt forrásokat, és ezáltal fenntartsák a "rájuk bízott" emberek biztonságát és jólétét.

Ezért határozott eltolódás következik be a prioritásaikban, ami kezdetben alig észlelhető, ám igen messzire ható következményekkel jár. Az egészséges Nyolcasokat az hajtja, hogy lelkesednek az életért és kihívásaiért, szeretik az igazságot
eposz, 2019. április 09. kedd, 00:09
Méregtelenítés nyírfalével
A nyírfanedv egy magas biológiai hasznosulású, természetes élelmiszer. A világ minden táján úgy tudták, hogy a nyírfa kiűzi a rosszat a testből. A gyógyászatban a nyírfa leveleit elsősorban a vese, a hólyag területére a bőrre és a hajra alkalmazzák.

A nyírfa nedve egy évben egyszer gyűjthető, és mindössze csak három hétig. Használják a magyarok, finnek, lappok, svédek, románok, baskírok stb., és a földön mindenütt meg vannak győződve róla, hogy ennél egészségesebb dolog, mint a nyírfalé, kevés ha létezik.

Nyáron a nyírfák az összes életerőt és energiát magukba szívják, hogy majd jövő tavasszal legyen mivel táplálniuk az éppen sarjadásra készülő új hajtásokat. Ezeket a tápláló nedveket a gyökerükben gyűjtögetik, majd, amikor elolvad a hó, és életre kel a természet, az éltető folyadék elkezd áramolni fölfelé a fa törzsében. A törzsből csapolt nedv, a nyírfa “vére".

Ilyenkor fülünket, ha a fa törzséhez szorítjuk, hallatszik, amint csordogál benne a nyírfavíz.
pacsakute, 2019. április 08. hétfő, 21:26
Ha az ember nem érzi magát szeretve, lassan meghal!
fontosnak érzi magát. Ha nem érzed azt, hogy értékelnek, és szeretnek, akkor ez az érzés fokozatosan a leépüléshez, majd a halálhoz vezet. Éppen ezért a szeretet a legfontosabb pozitív terápiás érzés.

Az embereknek azért van szükségük terápiára, mert hiányzik az életükből a szeretet. Egy szeretettel teli világban az embereknek nincsen szükségük szeretetre. Az ölelés a szeretet kifejezése, hatására biztonságban, és sokkal nyugodtabbnak érezhetjük magunk. Az ölelés hatására felénk áradó pozitív energia számos betegségre lehet gyógyír, erősíti az immunrendszert, testileg-lelkileg feltölt. Közben pedig úgy érezhetjük magunk, mint régen kisgyerekként, a világ össze problémája megszűnik körülöttünk."

Bizonyos kutatások alapján kimutatták, hogy ha egy kisgyerek nem kap elég szeretetet, ölelést, és gyengédséget, akkor nem fog megfelelően fejlődni. A test hiába kapja meg a szükséges táplálékot, ha a lélek el van hanyagolva. Ebben az esetben az ember állandóan szomorúnak, levertnek,
lilagondolatok, 2019. április 06. szombat, 08:03
1/336
Képek, videók
O.V.Paks.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:19
O.V.-Paks.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:06
PAKS_kulso.jpg
megyerimihaly
2014. június 24. kedd, 13:32
Paks.jpg
agica2004
2014. március 11. kedd, 15:28
Atomerőmű Paks.jpg
megyerimihaly
2013. november 15. péntek, 23:44
Paks templom.jpg
pacsakute
2012. október 16. kedd, 18:49
A Duna Paks-nál.jpg
farkas1945
2011. február 12. szombat, 15:14
Vasas-Paks 2010/2011
djurkevic
2010. november 17. szerda, 14:34
mama Pakson
anandocska
2010. október 11. hétfő, 16:14
Paks-Vasas 09/10
djurkevic
2010. március 14. vasárnap, 12:15
Vasas-Paks 09/10
djurkevic
2009. augusztus 17. hétfő, 13:43
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Címkék
szeretet kifejezése, éppen sarjadásra, élesztőgombák 50%-a, prágai kongresszuson, érzés fokozatosan, Atomerőmű Zrt, orosz fővállalkozó, megtermelt paradicsom, paradicsom esetében, SPAR Magyarország, mitokondriumoknak nevezett, lehető legrövidebb, szeretettel teli, legfontosabb pozitív, terveik megvalósításához, éltető folyadék,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.