Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:53 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres kúp
Tészta:
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Krém:
3 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 csomag vanílliáscukor
0.5 l tej
2 dl tejszín
40 dkg eper
2 dl tejszín /Hulalát,és tegyünk bele 1 habfixálót. /

Elkészítés:
Tészta:Tojást a cukorral jó habosra keverjük,hozzákeverjük a tejfölt,majd apránként a lisztet és a sütőport és simára kikeverjük.Egy nagyobb tepsiben vékony lapot sütünk,előmelegített sütőben,160 fokon.
A megsült tésztát baracklekvárral megkenjük.

Krém:Cukrot és a tojást habosra keverünk és fokozatosan hozzáöntjük a lisztet,kis tejet és simára kikeverjük.A maradék tejet és vaníliás cukrot együtt felforraljuk,hozzáöntjük az összekevert tojásos masszát és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.Ha kihűlt, hozzáöntjük a kemény habbá vert tejszínt.

A piskótát csíkokra vágjuk és kibélelünk vele egy mély tálat,felkockázott epret
lizawolf, 2018. május 14. hétfő, 20:04
Puding kocka
Tészta:
1 kanál szódabikarbóna, 40 dkg liszt, 2 kanál méz, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás.
A liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk,majd hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán.
Krém:
8 dl tejet, 8 kanál liszttel sűrűre főzzük, majd hűtjük.
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor kikeverni, majd a két masszát összedolgozni!
Az összekevert krémet ketté vesszük ,majd az egyik felébe kakaóport a másik felébe vaníliát rakunk.
Az első lapra a vaníliás krémet, a másik lapra a kakaós krémet kenjük.
Tetejét csokoládéval öntjük le!!
Neumanné Tímea, Sütik-képpel
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 15:01
Receptek az 1930-as évekből
kihült megdaráljuk. 10 dkg czukrót kevés vizzel vastag sziruppá fözünk és belekeverünk 20 dkg főtt áttört gesztenyét. Hozzá adjuk a darált mandulát és 2 deci habbá vert tejszint. Megtöltjük vele a tortát és a tetejét is bevonjuk vele. Azután az egész tortát beboritjuk tejszinhabbal."

Budai-teasütemény:

"2 egész tojást keverjünk össze 12 dkg czukorral, 10 dkg hámozatlan felibe vágott mandulával, 10 dkg mazsolával 12 dkg lisztel kevés törött fahéjjal reszelt czitrom-héjjal. Az összekevert anyagot lapos vizes kés segitségével 2 ujjnyi vastagságban vajjal kikent liszttel meghintett tepsibe kenjük és nagyon lassú tüznél magsütjük. Hidegen újjnyi szeletekre vágjuk fel. (Sokáig eltartható) és finom."

Gesztenye-torta:

"25 dkg czukrót habosra keverünk 8 tojás sárgájával. Hozzáteszünk 12 dkg olvasztott vajat, 25 dkg főtt átpaszirozott gesztenyét és 25-30 perczig keverjük. Most aztán a 8 tojás kemény habbá vert fehérjét és 5 dkg finom lisztet vegyitünk hozzá. Két részben
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Mascarponés tarka kocka
evőkanál liszt,
2 kiskanál sütőpor,
2 evőkanál kakaó.

Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej (1,5 - % zsírtartalmú),
1 tasak vaníliás pudingpor,
1 kiskanál vaníliás cukor,
250 g vaj,
100 g porcukor.

Mascarpone krém:
250 ml tejszín,
250 g mascarpone (egy doboz),
1 kiskanál vaníliás cukor,
2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:
A tojássárgáját kavarjuk ki a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, és a sütőporral összekevert lisztet.

A legvégén óvatosan kavarjuk bele a tojás fehérjéből felvert habot. Az így kapott masszát osszuk el két részre, a második részbe keverjük bele a kakaót. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük bele a fehér masszát, majd a kakaós masszát, egy kanál segítségével kissé kavarjuk össze.

Előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük 10 percet. Ha megsült hagyjuk kihűlni közben készítsük el a vanília krémet.
Tegyük oda a tejet főni. A vaníliás pudingport keverjük
vorosrozsa66, 2018. március 14. szerda, 19:34
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
(nem főzős), 2 tojás, 1 teáskanál vanília eszencia, 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy tejcsokoládé, ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk. Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barna cukrot, kristálycukrot. Miután a cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papírral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.

4.Ünnepi torta
********************
Hozzávalók: 7 tojás, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg liszt, 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1/2 tábla csokoládé, 12 kis gesztenyeszív a
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
KEKSZES szelet
vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
2 csomag vajas keksz

A tészta sütése előtt egy kb. 25 x 35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem, és előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
A tésztához a tojást nagyon habosra, szinte krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam az olajat, és még mindig kézi mixerrel kevertem néhány percig.
Ezután hozzászitáltam a lisztet és a kakaóport, és - nem géppel, hanem már csak fakanállal - nagyon finoman összekevertem, illetve inkább csak beleforgattam a száraz anyagot a habba, ügyelve, hogy ne törjem össze a szépen felvert habot.
A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, óvatosan eligazgattam, majd kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hűlni hagytam, majd lehúztam róla a sütőpapírt, és visszatettem a tepsibe.
Amíg a tészta hűlt, elkészítettem a krémet. Ehhez összekevertem a pudingport a cukorral, majd kevés narancslével, végül fokozatosan hozzáadtam az összes
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 10:07
Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka
cukrászhab
400 g tejföl (piros dobozos)
1 habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 kisebb citom leve
4 db kivi

A tetejére:

1 csomag tortazselé (színtelen)
2,5 dl víz
1 evőkanál cukor
pár csepp citromlé



A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat,majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200°C-ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam. A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval,a citrom levével kihabosítottam. A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem. A kiviket meghámoztam. Tojásszeletelővel felszeltem. Kiraktam a krémre. A tortazselét a
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 12:04
Marlenka
Tészta:
10 dkg vaj,
3 e.k.méz,
30 dkg kr. cukor,
1 e.k. szóda BB,
1 e.k. ecet,
2 egész tojás,
70 dkg liszt,
3 e.k. kakaópor

Nagyobb edényben felolvasztom a vajat, cukrot és a mézet, az ecetet a szódával egy kis pohárban összekeverem, majd beleöntöm a felolvadt masszához, a tojást villával felverem és azt is óvatosan beleadagolom és addig keverem míg barna hab nem keletkezik rajta. Leveszem a tűzről és lassan hozzáadom az előzőleg összekevert lisztet a kakaóporral, mehet bele még 1 dcl tej is hogy könnyebben tudjunk a tésztával dolgozni. Fakanállal nem sikerül a tésztát teljesen összedolgozni, ezért én mikor már nem bírom kavarni, kiborítom a deszkára és gyorsan összegyúrom. Kicsit forró, de nem lehet vele várni mert aztán lehetetlen lesz kinyújtani a lapokat. Igazából 6 részre kellene osztani, én viszont csak 5 re osztom. Gyorsan kinyújtom a lapokat, és mikor ezzel megvagyok kisütöm. Nyújtás közben nem kell a sütéssel foglalkozni mert a tészta
suzymama, 2017. július 13. csütörtök, 22:44
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
fahéj
3-4 ek darált dió
1 ek olívaolaj



Elkészítés:
A lisztet, sütőport, barnacukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.
Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, amitől még finomabb lesz.



Részeges menyecskék

20 db szép sárgabarack
cseresznyepálinka
porcukor
2 tojás
12 dkg liszt
fehérbor
csipetnyi só
a sütéshez:
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Meggyes kókuszvarázs
A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben beáztatjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.

A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.
A lapok elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó és a sütőpor is.

Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A krém 2/3-ad részébe lazán belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik lapot, majd megkenjük a maradék 1/3-ad krémmel.

A vanílis cukort a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:43
Váncza Kincses Receptkönyv
zsír hozzáadásával keverjük össze: Túrótöltelék: 30 dekányi túrót, 2 tojás sárgájával, 1 csomag Váncza-vanilincukorral, a 2 tojás kemény habjával, 6-8 deka mazsolával, 5 deka darált dióval és 12 deka cukorral elkeverünk.
Külön készítünk 35 deka lisztből, 1 csomag Váncza-sütőporból, 15 deka zsírból, 1 tojás sárgájából és 10 deka cukorból kevés tejjel könnyen nyújtható tésztát, melyet kétfelé osztunk. Egyik feléből lapot nyújtunk, melyet nagyobb vajazott tepsi aljára helyezünk, és a fenti egész összekevert metéltes túrótöltelékkel beborítunk. A töltelékre a tészta másik felét helyezzük, és villával pár helyen megszurkálva tejfeles tojássárgájával kenjük. Forró sütőben jól átsütjük. Tálaláskor a szeleteket vanilin-szórócukorral bőven hintjük.

"E Váncza 'Kincses receptkönyv' nagy örömet szerzett Önnek és valóságos kincset jelent, tehát kérjük kedves ismerősei körében
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Tejszínes, meggyes-joghurtos-csokis krémes
fakanállal hozzá kevertem a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem.
A masszát 3 részre osztottam,majd egyenként kisütöttem a lapokat.(180 fok,10 perc)
A csokoládés krém készítése:
A pudingport a tejjel,cukorral simára kevertem,majd felfőztem,az apróra tördelt csokoládét is hozzá kevertem és kihűtöttem.
A tejszínt kemény habbá vertem.
A zselatint a vízben beáztattam,langyosra melegítettem,feloldottam.
A kihűlt csokoládés krémhez csurgattam,összekevertem,a tejszínnel lazítottam.
Hűtőbe tettem a lapok betöltéséig.
A rózsaszínű krém készítése:
Az epres pudingport a cukorral,tejjel simára kevertem,felfőztem,majd kihűtöttem.
Ezután hozzá kevertem a meggyes joghurtot.
A tejszínt kemény habbá vertem.
A zselatint a vízben beáztattam,langyosra melegítettem,feloldottam.
A joghurtos krémhez kevertem a zselatint,majd a tejszínt.
Hűtőbe tettem.
A piskóta lapokat rumos tejjel ,egy ecset segítségével
bkisseva, 2017. március 08. szerda, 12:40
1/20
Képek, videók
Epres torta
eva6
2018. július 23. hétfő, 12:49
Epres-túrókrémes szelet.j
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 15:52
Epres tojáslikőrös krémes
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:15
Epres frissítő
eva6
2018. július 04. szerda, 16:29
Epres krémes gofri
irmus
2018. június 05. kedd, 06:39
Epres és túrókrémes képvi
vorosrozsa66
2018. június 04. hétfő, 21:24
Epres-mascarponés álom
irmus
2018. május 23. szerda, 17:55
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
Mascarponés, epres pohárk
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:30
Epres golyók
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:25
Epres-tejberizses-tort a.j
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:14
Almás palacsinta tepsiben
sanci81
2016. augusztus 10. szerda, 18:57
feltekerve tepsiben
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:03
már tepsiben
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:41
első darabok tepsiben
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.