Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 05:29 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Forray Gábor lett az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője
kétéves szerződést kötöttek. Úgy vélte, fiatal, de nagyon tapasztalt edző került a gárda élére, aki az elmúlt években bizonyította, hogy megérett nagyobb csapat irányítására.

Cser-Palkovics András polgármester emlékeztetett arra, hogy Forray Gábor a korábbiakban sokszor tört borsot az Alba Fehérvár orra alá tétmeccseken, mostantól a fehérvári sikerekért kell dolgoznia. Jelezte, hogy a kényszerű szünetben a csapat újjáépítése megkezdődött, s bár a következő időszak gazdaságilag nehezebb lesz, de az összefogás eredményeket hozhat.

Forray Gábor nagy megtiszteltetésnek nevezte kinevezését az Alba Fehérvár vezetőedzői posztjára. Megemlítette, tudatosan készült a szintlépésre, most jött el a pillanat, hogy ezt megtegye és végre nagyobb célokért dolgozhat.

Mint mondta, győztes csapatot szeretne kialakítani, amely harcban lesz a bajnoki címért.

"Székesfehérvárnak több csapatsportágban van bajnoki címe, de egyiknek sem volt helyi kötődésű trénere, fehérváriként megpróbálom azt a bravúrt elérni,
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 15:42
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
LMP: sokan veszítették el a munkájukat a járvány miattSchmuck Erzsébet (LMP) kiemelte: a járvány rámutatott, hogy a magyar gazdaság nem fenntartható és válságálló, sokan vesztették el a munkájukat, ezért nem lehet ugyanott folytatni, ahol a járvány előtt abbahagytuk. Az EU kidolgozott egy zöld újjáépítési programot, ezzel sok tízezer munkahelyet lehetne teremteni - jelezte.

Azt kérdezte, miért vonták vissza az egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatos javaslatot.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy válaszolt, senki sem marad jövedelem nélkül Magyarországon, mert ha valaki elveszíti az állását, három hónapig kap munkanélküli segélyt, majd utána jövedelempótló támogatást kaphat vagy az állam több lehetőséget kínál számára, ennek része a közmunka és a toborzás is. Aki hozzánk fordul, annak különböző lehetőségeket kínálunk, mindenkinek segítünk - jelentette ki.

Kitért rá: az egyszer használatos műanyagokról szóló javaslatot azért vonták vissza, mert az iparági egyeztetéseken
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:12
A veszély még nem múlt el
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió műsorában.

A járványügyi készültséget fenn kell tartani

A kormányfő hangsúlyozta: a veszély nem múlt el, az emberek közötti védőtávolságot be kell tartani, a járványügyi készültséget fenn kell tartani, az operatív törzs is folytatja munkáját. A védekezésről azt mondta: "nálunk (...) jobb anyagi helyzetek között élő országokat is messze felülmúltunk a védekezés minőségében és eredményességében".

A kulcs a fegyelem és az összefogás volt, a baloldal azonban "lépten-nyomon belekötött a kórházakba, a védekezést irányító szakemberekbe", most viszont "szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt" - fogalmazott.

A rendkívüli jogrendről

A rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek minősítette, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni, nem kellett bemenni egy rendelettel a parlament elé, és "ezzel a baloldali ellenzékkel huzakodni", hanem akár egy órán belül lehetett
eva6, 2020. május 23. szombat, 09:24
Koronavírus - Orbán: a veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartani
A kormányfő hangsúlyozta: a veszély nem múlt el, az emberek közötti védőtávolságot be kell tartani, a járványügyi készültséget fenn kell tartani, az operatív törzs is folytatja munkáját.

A védekezésről azt mondta: "nálunk (...) jobb anyagi helyzetek között élő országokat is messze felülmúltunk a védekezés minőségében és eredményességében".

A kulcs a fegyelem és az összefogás volt, a baloldal azonban "lépten-nyomon belekötött a kórházakba, a védekezést irányító szakemberekbe", most viszont "szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt" - fogalmazott.

A rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek minősítette, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni, nem kellett bemenni egy rendelettel a parlament elé, és "ezzel a baloldali ellenzékkel huzakodni", hanem akár egy órán belül lehetett reagálni.

Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének az érdemeit történelminek nevezte, mert - mondta - az ő ösztönei vezettek a járványüggyel foglalkozó szakmai testület
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 09:42
Illegális bevándorlás - Újabb Salvinit érintő migránsügy került az olasz parlament mentelmi bizottsága elé
A döntés kedden várható. A felsőház mentelmi bizottsága eredetileg februárban tűzte napirendre az ügyet, majd a járványhelyzetben először márciusra tették át, végül tovább halasztották.

Az ügy a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet (NGO) hajóját érinti, amely fedélzetén 164 migránssal augusztus 2-án kért kikötési engedélyt Olaszországtól. Az akkor belügyminiszterként ténykedő Salvini nem engedélyezte a hajó olasz vizekre való belépését és kikötését sem, tette ezt a nem sokkal korábban bevezetett második migrációs-biztonsági törvénycsomag intézkedéseinek értelmében. A hajó tizenkilenc napot töltött a nyílt tengeren.

Azokban a napokban zajlott az olasz kormányválság: Giuseppe Conte miniszterelnök augusztus 20-án jelentette be, hogy benyújtja lemondását. Ugyanezen a napon a kikötési engedélyt végül Luigi Patronaggio agrigentói ügyész rendelte el a hajón levők állapotára hivatkozva. Az ügyész ezt követően a migránsok személyi szabadságának korlátozása, hivatali hatalommal való
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 12:51
Több mint háromszáz pályamű érkezett a múzeumok karantén-pályázatára
A pályázati felhívására 185 képzőművészeti, 116 irodalmi, 40 filmes és 20 zenei alkotás érkezett - tették hozzá, megjegyezve, hogy a legjobb munkákat május 25-én díjazzák.

Berényi Marianna, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főosztályvezetője elmondta, hogy munkáikban a legkisebbek az otthoni tanulásra, a nagyobbak inkább a családi problémák, feszültségek és az együtt töltött idő milyenségére reflektáltak.

A gimnazisták pályaműveiben a társaság hiánya, az elzártság gondolata volt szembeötlő, míg az egyetemistáknál a család hiánya volt visszatérő téma.

A múzeumok inspirációként több, a koronavírus-járványhoz nem feltétlenül kapcsolódó művészeti alkotást is megjelöltek, amelyekre reflektálva szintén számos pályamű érkezett - fűzte hozzá.

Az intézményi összefogással meghirdetett pályázatban részt vett a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria, később csatlakozott a virtuális
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 13:01
Koronavírus - Elemző: az ellenzék folyamatosan akadályozta a kormányt
Az elemző elmondta, az ellenzékiek "mértéktelenül" kritizálták a kormányzati intézkedéseket, ráadásul az ezekbe vetett társadalmi bizalmat is rombolták.

"Kijelenthető, hogy Európában példa nélküli ez az ellenzéki magatartás, s ennek nagyon súlyos következményei lettek, hiszen látjuk, hogy ebben a nemzeti összefogást igénylő időszakban is a politikai viták uralták a politikai párbeszédet" - fogalmazott Deák Dániel.

Hozzátette, álhír volt az az ellenzéki állítás is, hogy a koronavírus-törvény Európában példátlan hatalmat biztosít a kormánynak, hiszen sok európai országban hoztak hasonló intézkedést.

Ráadásul Orbán Viktor miniszterelnök már bejelentette, hogy május végén visszaadják ezt a felhatalmazást.

Deák Dániel szerint az ellenzék támogatottsága - emiatt a hozzáállás miatt - jelentősen csökkent.
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 10:11
Egy templom a panelrengetegben
világot jelképezi, a Jelenések könyvének látomását a mennyei Jeruzsálemről.
,,Ez a csodálatos mozaik Rómában készült, ott van az az iskola, ahol Marko Ivan Rupnik szlovén származású jezsuita atya tevékenykedik. Az ő lenyűgöző művészetét Szent Pio atya kegyhelyén, a San Giovanni Rotondoban fedeztem fel, és ebben Pio atya segítségét éreztem. Rupnik atya idelátogatott, amikor a mozaik tervezése kezdődött, majd az idei Pünkösdkor (2017-ben) 20 fős művész csapatával megérkezett, és 9 napi példaadó összefogással megvalósult az oltárkép."
A művészet mindenhol jelen van a templomban: a szentély mellett kialakított keresztelő kápolna megtekintése után, amelyet Máder Indira kárpitművész ,,Az Élet vize" című triptichonja díszít, visszatértünk a templomba, hogy az orgonát is megcsodálhassam.
,,Klasszikus mechanikus hangszer, egyedülálló Magyarországon, spanyol barokk mintára épült, neves orgonaművészek is elismerően nyilatkoztak róla. Reményeink szerint része lesz a hazai
maroka, 2020. május 11. hétfő, 11:07
Palya Bea: dal és klip készült az új lemez felvezetéseként
Bea.

Az új anyag első dalát, az Életet három formában is közzéteszi május 16-án a népszerű énekesnő: akusztikus verzióban, a Laverock (Vesztergom Laura) által készített mixszel, valamint videoklipként a YouTube csatornáján.

A közösségi klip mini házivideókból áll, amelyeket rajongók, partnerek, művészek, barátai, a média szereplői, ismert emberek és civilek vegyesen készítettek telefonjukkal. "Ezek a felvételek megmutatják, hogy a karanténban is meg lehet találni az örömforrást és a szépséget. Az összefogásról, az offline távolságtartásról, ugyanakkor az online kapcsolódás kreatív formáiról szólnak". A koncepciót két fiatal filmes, Polhodzik Ádám és Tudisco Júlia valósította meg.

"A május 16-i premieren a közösségi oldalaimon online bejelentkezem, beszélgetek az alkotókkal" - fűzte hozzá. Palya Bea Élet című új lemezén - akárcsak legutóbbi, 2018-as albumán, a Hazatalálokon - Szokolay Dongó Balázs (furulya, duda, szaxofon, doromb), Lisztes Jenő (cimbalom), Gerzson János (oud, buzuki,
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 11:11
Koronavírus - Varga Mihály: virtuális térben nyitja meg kaput a Székely Fesztivál
A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a rendezvény, amelyet az idén az érdeklődők a Székely Fesztivál 2020 Facebook-oldalon követhetnek, 2015 óta minden évben csaknem 30 ezer külhoni és anyaországi magyar találkozásának ünnepe volt a Millenárison, ahol mintegy száz erdélyi vállalkozás több mint ezer termékével mutatkozott be.

"A járvány ugyan felülírta ezt a találkozást, mégis mi magyarok itthon vagyunk a Kárpát-medencében, és összetartozunk. Még akkor is, ha felelőtlen politikai nyilatkozatok be is árnyékolják ezt" - mondta a miniszter a péntektől vasárnapig tartó eseményt az interneten követőket köszöntve.

A forgatag az idén elmarad, de a székelyföldi tájak, művészek, termelők és termékek bemutatkozása megmarad, az összehasonlíthatatlan székely ízeket azonban emlékezetből kell majd felidézni - tette hozzá Varga Mihály.

A miniszter, aki a rendezvény fővédnöke megköszönte az esemény ötletét és megszervezést a Székely Összefogás Alapítványnak és Csillaghegyi Polgári Kör
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 12:32
Koronavírus - Orbán: legkorábban jövő hét végén lehetnek újabb újraindítási lépések
Magyarországon emberek tízezrei vannak életveszélyben, a fél ország az életük megmentéséért harcol, és eközben "hátulról beléd rúgnak", ilyenkor erősebb hangot kell megütni, azt kell mondani, "álljon meg a menet", mert "ha nem tesszük, legközelebb is meg fogják csinálni" - fejtette ki, hangsúlyozva: világossá kell tenni, a magyarokkal nem lehet következmények nélkül kötözködni, különösen baj idején, "nem felejtünk, megjegyezzük, és rendezni fogjuk a számláinkat".

Arra a kérdésre, hogy érdemes-e összefogásról beszélni az Európai Néppártban - a Fidesz európai pártcsaládjában -, a kormányfő igennel válaszolt, mert minden családban vannak viták, de "nem véletlenül vagyunk egy helyen". A rendes ember azon dolgozik, hogy amíg lehet, megpróbálja egyben tartani a családot, bár ez nem mindig sikerül, és akkor új fejezetet kell nyitni - fűzte hozzá.

Az ipari termelés márciusi visszaeséséről szóló statisztikai adatot Orbán Viktor úgy kommentálta: lesz az még rosszabb is, az áprilisi adatok "brutálisak"
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 09:21
Koronavírus - Csepeli polgármester: Karácsony antidemokratikusan akart Csepel belvárosában hajléktalanszállót n
érkezett. Csak annyi történt, hogy elkezdték az épületet átalakítani. A munkálatokat leginkább éjszaka végezték, hogy ne keltsenek feltűnést - olvasható a bejegyzésben.

A polgármester szerint a cél az volt, hogy Budapest belvárosából több száz hajléktalant költöztessenek át Csepelre. Azt írta: a veszélyhelyzetben kapott felhatalmazását a főpolgármester erre akarta felhasználni. Borbély Lénárd beszámolt arról is, hogy amikor ez kiderült, online petíciót indítottak és széles körű, a politikán átívelő összefogás alakult ki.

Néhány nap alatt csaknem 5000 tiltakozó aláírás gyűlt össze. Eközben változtatási tilalmat is elrendelt az érintett ingatlanon. Ezt több párt részéről is támogatták - közölte.

Borbély Lénárd szerint Karácsony Gergely nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy több kerületben terveznek létrehozni új hajléktalanszállókat. "Végül kiderült, hogy semmilyen más helyszín nem volt". Miután a főpolgármester lemondott eredeti tervétől, úgy döntött, hogy egy helyen, a Városházán
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 11:11
1/343
Képek, videók
Forrásvíz az élet forrása
furaila
2020. január 06. hétfő, 18:25
Egy pesti srác a forradal
furaila
2019. november 28. csütörtök, 16:57
Króm források.jpg
pacsakute
2019. január 06. vasárnap, 19:48
Forralt bor.jpg
pacsakute
2018. december 05. szerda, 17:41
Dal forrás 01.jpg
chillik
2018. június 20. szerda, 05:14
Dal forrás 02.jpg
chillik
2018. június 20. szerda, 05:14
angyalszó_jóság forrása.j
maroka
2018. június 11. hétfő, 10:37
Tíz forrás 01.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:12
Tíz forrás 02.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:12
Tíz forrás 03.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:11
Tíz forrás 04.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:11
Tíz forrás 05.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:10
Fehérváras torta.jpg
pacsakute
2016. április 22. péntek, 20:22
52. Irénkének SZ.Fehérvár
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:16
Károlyi-kastély (Fehérvár
farkas1945
2014. október 09. csütörtök, 11:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.