Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 02:18 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kristálycukor helyettesitése
Mivel helyettesítsd az egészségtelen kristálycukrot a táplálkozásodban

Egészségünk egyik első számú közellensége a cukor. Nem elég, hogy elhízáshoz vezet, de lelassítja a gondolkodást és korunk népbetegségeinek nagy százalékáért is felelőssé tehető.

Elnyomja ugyanis az immunrendszert, gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosít és őszülünk miatta, elősegíti a fogszuvasodást, belső gyulladásokat okozhat, károsítja a DNS-t, hosszútávon rákot okozhat, felborítja a test ásványanyag egyensúlyát és még sorolhatnánk.

A répacukor modern társadalmunkban átvette a szerepet az édesítésben, pedig az emberiség ősidők óta használt ennél sokkal egészségesebb alternatívákat ízlelőbimbói kényeztetésére, káros egészségügyi következmények nélkül. Igazából egyes kutatók szerint a finomított répacukor méltán kiérdemli a ,,mérgező" jelzőt is.

Mai étkezési kultúránk nagyban épül a cukorra, csak nézzünk végig a szupermarketek kígyózó üdítős és édességes polcain. Ez nem
lovaszmarika, 2019. június 07. péntek, 12:48
Spárga és jótékony hatásai
oszteoporózisban szenvedő emberekben, de csökkenteni tudja a törések kockázatait is.

A K-vitamin kulcsszerepet játszik a szív egészségében is, hiszen megakadályozza az artériák megkeményedését és segít az artériákból eltávolítani a kalciumot, ami szívbetegség kialakulásához vezethet.

A gyulladásgátló és antioxidáns tápanyagok segítenek csökkenteni a gyakori krónikus egészségügyi problémákat, beleértve a 2-es típusú cukorbetegséget. Antioxidáns hatása révén lassítja az öregedési folyamatokat és még a bőr számára is védelmet jelenhet.

A spárga olyan tápanyagot is tartalmaz, mint az inulin, amely nem bomlik le az emésztőrendszerben. Ehelyett elhagyva a vastagbelet a jó és egészséges bélbaktériumok táplálékforrásává válik. A jó baktériumok felelősek a jobb tápanyagfelszívódásáért, az alacsonyabb allergiás kockázatért és a vastagbélrák kialakulásának kisebb kockázatáért.

Mivel a spárga rostokkal van tele, így az emésztést is megtámogatja. A rostok rendszeres fogyasztása
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:33
Csontritkulás ellen - brokkoli
csoda, figyelembe véve azt a tényt, hogy a növény tele van rákellenes antioxidánsokkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A brokkolit már a Római Birodalomban is tápláléknövényként termesztették és az egészség, illetve a hosszú élettartam előmozdítása szempontjából egyedülállóan értékes tápláléknak tekintették.

Hozzáértők úgy vélik, hogy a brokkoli rákellenes hatásokkal rendelkezik, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Ez a zöldség lassítja az öregedési folyamatokat, elősegíti a fogak és az íny egészségét, illetve jobb csontegészséget biztosít. A brokkoli segítséget nyújt az irritált bőr megelőzésében, elősegíti a sebgyógyulást és megtámogatja a szem egészségét. Mindemellett védelmet biztosít a májnak, megtámogatja a méregtelenítő folyamatokat, kiegyensúlyozott pH-szintet biztosít, javítja a hormonális egészséget és a mellékvese működését. Javítja a termékenységet, fokozza az anyagcserét és idősebb korban is jobb kognitív funkciót képes biztosítani.

A
pacsakute, 2019. április 04. csütörtök, 09:53
Zellerzöld gyógyhatásairól
nyilvánul meg.

- A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert.

- Az étkezések között fogyasztott nyers zellerszár szabályozza az étvágyat, emellett az evés lelassítására, az alaposabb rágás érdekében is célszerű zellerszárat ropogtatni az egyes fogások mellé.

- A zellerszár továbbá azon kevés zöldségek egyike, amelyeket gyümölccsel is bátran fogyasztható, ugyanis ebben az esetben nem terheli meg az emésztést, és nem okoz erjedési folyamatokat a két különféle táplálék együttes hatása. Ezért kiváló adalék a gyümölcs alapú zöldturmixokba!

- A zellerzöldlé magában vagy citromlével keverve hasznos diabétesz esetén is, segít szabályozni a vércukorszintet, ugyanakkor a savtúltengést is megszünteti.

- A rendkívül sok szilíciumot tartalmazó zellerszár hozzájárul az ízületek, az ütőerek és a kötőszövetek megújulásához, emellett megszünteti az emésztőrendszerben zajló erjedési folyamatokat, illetve a vér
pacsakute, 2019. április 02. kedd, 14:26
Q-10 – a fiatalság enzimje
Sejtjeink - így az egész szervezet - energiával való ellátását a Q10 koenzim szabályozza. A Q10 egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat. Ez a koenzim szabályozza az energia (ATP) termelést a mitokondriumokban. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd és kívülről kell bevinni.

A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Szedése alkalmas az immunrendszer erősítése, az agyműködés fokozására, védőhatása van a gyomorra és nyombélre. Lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja.

- Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását.

- Fontos szerepet tölt be oxigén-szállítóként a légzési láncban is.

- Kutatások és klinikai
pacsakute, 2019. március 06. szerda, 20:57
Mák - osteoporozis ellen
zsírsav), 11% olajsavat és palmitinsavat tartalmaz. Vitaminok közül pedig B1-, B2-, B5-, B6-, E-vitamin és niacin található benne. Elsősorban mint élelmiszert termesztik, de "mellékterméke" a mákgubó is rendkívül fontos, mert a gyógyszeripar kiemelkedő alapanyaga. Ez többféle ópiumalkaloidát tartalmaz, amelyek közül talán a morfin és a kodein a legismertebbek. A gubóval ellentétben a mák fogyasztása teljesen ártalmatlan.

Miért fogyasszunk mákot?

- Lassítja az öregedési folyamatokat

- Megállítja csontszövetek leépülését, és elkezdi újra építeni. Csontritkulás esetében az őrölt mákkal együtt szedjük K2 és D3 vitamint is.

- Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését.

- A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.

- Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.

- Szinte teljesen megszünteti
pacsakute, 2019. március 01. péntek, 11:44
Homoktövis gyógyhatásairól
A homoktövis termése gazdag könnyen emészthető szénhidrátokban, szerves savakban, ásványi anyagokban, bioaktív összetevőkben és vitaminokban, köztük az antioxidánsnak számító A, C és E- vitaminokban.

A homoktövis gyógyhatásai

- A homoktövisben található C-vitamin erősíti az immunrendszert és alkalmas a megfázásos, illetve lázas betegségek gyógyítására.

- Magas antioxidáns-tartalma miatt a homoktövis lassíthatja az öregedési folyamatokat, valamint rákmegelőző hatással bír.

- Antioxidáns hatása mellett a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is egyre nagyobb szerepet játszik.

- A homoktövisben különféle fitoszterolok, köztük ergoszterol, sztigmaszterol és a lanoszterol is található, amelyek jelentősen hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, valamint a homoktövisben található
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 10:29
egészség
ezt a csodanövényt, hiszen, ki ne akarná a fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik. Szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étkezési szokásokban, jóllehet kevesen tudnak annak gyógyhatásáról.

Tele van (csontépítő), magnéziummal, (OMEGA 4) növényi zsírsavval, aminosavakkal, enzimekkel: plusz foszfort, kalciumot, káliumot és vasat is találunk benne. Kevesen tudják, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; fékezi a csontok leépülését, és elkezdi újra építeni a ritkult csontszöveteket. A magas vérnyomást leviszi. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette:
faciendum, 2019. február 19. kedd, 20:42
Gyulladáscsökkentő ételek
betegségek kialakulásának csökkentése és a hosszú élettartam növelése érdekében.

A feldolgozott élelmiszerek, a környezeti toxinok és a magas stresszszintek miatt nem csoda, ha ennyi ember életét keseríti meg a gyulladás, melyez akár ,,csendes gyilkosnak" is lehet tekinteni, hiszen nagyon sok krónikus betegség mögött ez áll a háttérben. Azonban ha a gyulladást megszüntetjük, akkor javíthatjuk az egészségi állapotunkat, vissza is fordíthatjuk a betegséget és még az öregedési folyamatokat is lelassíthatjuk.

A feldolgozott élelmiszerek okozzák a legtöbb problémát, ezek többsége ugyanis gyulladást generál az emberi szervezetben. A gyulladáskeltő ételek elterjedésével nem meglepő, hogy egyre többen szenvednek Alzheimer-kórban, rákban, asztmában, autoimmun betegségben vagy éppen szívbetegségben. Ha nem változtatjuk meg az étkezési szokásainkat, egyre többen és többen fognak megbetegedni.

Mely ételek csökkentik hatékonyan a gyulladást? A cékla, amelynek élénk színét az
pacsakute, 2019. február 09. szombat, 12:53
így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
ezt a csodanövényt, hiszen, ki ne akarná a fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-Ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik. Szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étkezési szokásokban, jóllehet kevesen tudnak annak gyógyhatásáról.

Tele van (csontépítő), magnéziummal, (Omega4) növényi zsírsavval, aminosavakkal, enzimekkel és még foszfort, kalciumot, káliumot és vasat is találunk benne. Kevesen tudják, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; fékezi a csontok leépülését, és elkezdi újra építeni a ritkult csontszöveteket. A magas vérnyomást leviszi. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette:
pacsakute, 2019. január 30. szerda, 10:03
Táplálékok- amelyek jót tesznek az agynak
artériákat és megemelik a szervezetben a szerotoninszintet. A szerotonin elősegíti a pihentető alvást, jó hatással van a memóriára és hozzájárul a depresszió kialakulásának megelőzéséhez.

A kendermagolaj, az olívaolaj szintén tartalmaz az agy számára fontos zsírokat és fehérjéket. Érdemes ezekből az olajokból napi egy-két evőkanálnyi fogyasztani.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok szintén jó hatással vannak a memóriára és a gondolkodásra, lassítják az agyban zajló öregedési folyamatokat is. Ilyenek az A-, B-, C- és E-vitaminok, a folsav és a magnézium.

Egyes gyógynövények - ginszeng, Ginkgo biloba - is pozitívan hatnak az agy működésére és a memóriát is megerősítik, fejlesztik.

Természetesen nemcsak egyes táplálékok vannak jó hatással agyunk működésére, hanem egyes tevékenységek is, úgy mint nyelvtanulás, olvasás, új tudás megszerzése, a számítógép működésének elsajátítása és még az is, ha például megtanulunk valamilyen hangszeren játszani. Agyunk gyorsabban és
pacsakute, 2019. január 23. szerda, 19:05
Az időskori demencia előrejelzését könnyíthetik meg magyar kutatók eredményei
összehangoltság mértékében is, amely az agyterületek között mérhető funkcionális kapcsolatok erősségének megváltozásával jól jellemezhető" - olvasható a közleményben.

A kutatás szerint e kapcsolatokat funkcionális mágneses rezonanciás képalkotással (fMRI) jól vizsgálhatóak, és az eredmények megmutathatják, hogy a vizsgált agy kapcsolati mintázatának jellemzői mennyire felelnek meg a vizsgált személy valós életkorának. Ha az eltérés jelentős, az a kutatások szerint jól előre jelzi a kóros agyi öregedési folyamatokat, köztük a demenciát. Fontos, hogy az efféle folyamatokra idejében fény derüljön, mivel a korai gyógyszeres beavatkozások és életmódváltás sokkal hatásosabb, mint a súlyosabb tünetek megjelenése utáni "tűzoltás".

A kutatás szerint az agyterületek működése közti kapcsolatok meglehetősen bonyolult hálózatot alkotnak, így egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy milyen tulajdonságaik vannak kapcsolatban az életkorral. Ennek elemzésére mesterséges intelligenciát vetettek be a
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 11:21
1/28
Képek, videók
Helyettesites-2.jpg
balogh54
2007. február 21. szerda, 07:49
Helyettesites-3.jpg
balogh54
2007. február 21. szerda, 07:49
Helyettesites-3.jpg
angyal54
2007. február 21. szerda, 07:06
Helyettesites-2.jpg
angyal54
2007. február 21. szerda, 07:05
Helyettesites-3.jpg
dirty
2007. február 21. szerda, 06:58
Helyettesites-2.jpg
dirty
2007. február 21. szerda, 06:58
Kristálycukor
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:44
kristálycukor.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 06. péntek, 12:44
kristálycukros zacskó
lacipecsenye
2011. január 22. szombat, 18:43
nőkben zajló folyamatok s
jencuska1970
2008. június 01. vasárnap, 17:38
Vitamin és ásványanyag bo
pacsakute
2012. szeptember 20. csütörtök, 08:12
ivólé,ásványanyag
javorszkylaszlone
2010. január 24. vasárnap, 14:26
table_black_modern_not op4
kathyvp
2018. június 26. kedd, 19:44
Modern amazon.gif
pacsakute
2018. március 15. csütörtök, 21:39
Beautiful & Modern Neckla
zskadi
2017. november 13. hétfő, 13:03
Címkék
agyban zajló, evés lelassítására, 2-es típusú, gyulladáskeltő ételek, pihentető alvást, fiatalság enzimje, szem egészségét, immunrendszer erősítése, környezeti toxinok, hormonális egészséget, efféle folyamatokra, gyakori krónikus, magas vérnyomást, eredmények megmutathatják, súlyosabb tünetek, mellékvese működését,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.