Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 12:08 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Alapellátó központokba szerveződnének a szombathelyi gyermekorvosok
A gyermekorvosi alapellátásban részt vevő orvosok korábban - a sajtóban is megjelent - levélben fordultak a képviselőkhöz, amelyben leírták, hogy a 16 gyermekorvosi praxisból jelenleg három betöltetlen, további négy pedig az orvos életkora miatt hamarosan megüresedhet. Jelenleg helyettesítésekkel, egymást váltva oldják meg az ellátást, így az ajánlott 800-900 ellátandó gyerek helyett 1300-1400 jut rájuk, és nem tudják kivenni a szabadnapjaikat sem.

A levélben az érintett orvosok azt javasolták: hozzanak létre három gyermekorvosi alapellátó központot, amely öt-hat körzetet látna el, diszpécserszolgálattal, védőnői központtal, két-három, közösen alkalmazott szakdolgozóval. Mint írták, a rendszer működőképességének megőrzéséhez szükség lenne fiatal gyermekorvosokra, de egy új, összevont struktúrában könnyebben megoldhatók lennének a helyettesítések is, illetve az ilyen központok munkájába - képzésük részeként - szakorvosjelöltek is bekapcsolódhatnának.

Pölöskey Péter, a levelet aláíró
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 17:01
Agócs János lett az ORÖ új elnöke
A 47 tagú testület alakuló ülésén 46 képviselő jelent meg. Az új elnököt 31 igen szavazattal választották meg. Agócs Jánost a Firosz mellett a Phralipe és a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete is elnöknek jelölte.

A Lungo Drom Csóka Jánost jelölte elnöknek, ám a jelöltsége nem volt elfogadható, mert a szükséges 16 helyett csak 14-en támogatták.

Agócs János megválasztását követően tapsvihar tört ki az ORÖ ülésén, amelyet a fővárosi Dohány utcai székházban tartottak.

A frissen megválasztott elnök azt mondta: célja, hogy az ORÖ közfeladatait maradéktalanul elvégezze. A társadalmi felzárkózásban együtt kívánnak dolgozni a kormánnyal, amellyel együttműködési megállapodást kötnének - közölte. Az elnök ehhez kérte a képviselők támogatását.

Az alakuló ülésen bejelentették az is, hogy Farkas Flórián, Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő november 20-ai hatállyal lemondott önkormányzati mandátumáról.

A októberi roma országos nemzetiségi
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 15:32
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
az atlétikai világbajnokságról

Tordai Bence (Párbeszéd) azt mondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester világossá tette, hogy a főváros milyen feltételekkel járul hozzá az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

Teljesítik-e Budapest feltételeit ? - kérdezte a képviselő.

Nagy István agrárminiszter azt felelte, a kormány vállalja, hogy a főpolgármester kéréseit teljesíti.

Fidesz: romlott a közbeszéd és a közélet állapota

F. Kovács Sándor (Fidesz) azt mondta, hogy az önkormányzati választási kampány alatt kiderült, hogy romlott a közbeszéd állapota és a közélet tisztasága.

A Kispesten ellenzéki képviselőként mandátumot szerző Lackner Csaba egy felvételen arról beszélt, hogy évente minimum százmillió forintos jövedelemre tudott szert tenni - emlékeztetett. Aggodalomra ad okot, hogy a fővárosi balliberálisok még mindig képviselőként számítanak Lackner Csabára - tette hozzá.

Hogyan védhető meg az önkormányzatok és a helyi közélet tisztasága - kérdezte a képviselő, aki
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 18:02
Krónika 4. rész (interpellációk)
két nappal azután nyújtotta be, hogy Keresztes László Lóránt és Demeter Márta LMP-s képviselőkkel személyesen találkozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának vezetője, és ezen tájékoztatást kaphattak. Jelezte: a Heves megyei katasztrófavédelem november 12-én és november 15-én is adtak ki közleményt a lakosság tájékoztatására. A mérések a környező településeken élőkre veszélyt nem jeleztek, egészségre veszélyes határértéket nem mértek sehol. A méréseket Dekt és Visonta települések önkormányzati képviselői és az érdeklődő lakosság a helyszínen figyelemmel kísérhette.

Kijelentette: a kormány és szervei most is, ahogy minden rendkívüli eseménynél, a szükséges intézkedéseket megteszik.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 109 igen, 37 nem és 1 tartózkodással jóváhagyta azt.

Párbeszéd: mit titkolnak a Mátrai erőmű üzemzavara kapcsán?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt kérdezte: mit titkolnak a Mátrai erőmű üzemzavara kapcsán? Kiemelte: a visontai szennyezés az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:42
Mi Hazánk: "politikusbűnözők" törnek előre Újbudán
Novák Előd felidézte, hogy azok a jobbikos, momentumos és LMP-s önkormányzati képviselők sem támogatták a szerződések megsemmisítésére vonatkozó előterjesztését, akik korábban tiltakoztak Czeglédy megbízása ellen.

Ez azt jelenti, hogy ez a három párt is visszaeső politikusbűnözőknek asszisztál - tette hozzá.

Novák Előd szerint közfelháborodást váltott ki, hogy két önkormányzat, a főváros VII. és XI. kerülete is szerződést kötött annak a Czeglédy Csabának az irodájával, akit már "2010 előtt is felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek adócsalás miatt". Most pedig a Czeglédy nevével fémjelzett Human Operator Zrt.-hez kötődő bűnszervezet ügyében folyik eljárás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt - fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az ügyben 21 ember ellen emeltek vádat és októberben már jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítéltek három olyan vádlottat, akik beismerték bűnösségüket.

Szerinte a politikusbűnözők előretörését mutatja az is, hogy a DK-s
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 12:21
Alpolgármesterek helyett tanácsnokokat választottak Nagykanizsán
Az októberi önkormányzati választások után ellenzéki többségbe került, de Fidesz-KDNP-s polgármester vezette nagykanizsai közgyűlés hosszas vita után - kizárólag az ellenzék támogató szavazataival - úgy döntött: az új szmsz alapján ismét tehetnek önálló indítványt a képviselők, kettő helyett három bizottságban is kaphatnak szerepet, az eddigi öt helyett pedig hat bizottságban folyik majd az előkészítő munka.

Az eddig legfeljebb két önkormányzati tanácsadó pozícióját - bár ezek eddig sem voltak betöltve - megszüntették, ezentúl négy tanácsnok felügyeli majd az önkormányzat meghatározott feladatköreit mindaddig, amíg nem sikerül alpolgármestert választani.

Balogh László polgármester a közgyűlésen előterjesztést tett arra, hogy a Fidesz-KDNP frakciójából legyen egy alpolgármester - fenntartva a lehetőséget arra, hogy az ellenzéki pártok akár két alpolgármestert jelöljenek -, de a többség a felvetést elutasította.

A közgyűlés - ellenzéki felvetésre - azonnali soron kívüli ülés összehívásával
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:47
Megkezdődtek a felújítási munkák a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a csütörtöki közgyűlésen tárgyalt témákról beszámolva elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 200 millió forint értékű fejlesztés kezdődött el a Göcseji Falumúzeumban. A projekt keretében megújítják a vízimalmot és I. világháborús emlékművet emelnek. A szabadtéri múzeum területén egyebek mellett kápolna és pákászkunyhó épül - ismertette a terveket a polgármester.

Kitért arra is, hogy a TOP-keretből további 200 millió forintot a Gébárti-tó környékének fejlesztésére fordítanak: a sétányok kiépítése és a hidak kialakítása tavasszal kezdődhet el. A Makovecz Imre tervei alapján, 100 millió forint ráfordítással épült fel a tó partján a Boldogasszony-kápolna, további 135 millió forintból pedig a Gébárti Kézművesek Házát bővítették - emlékeztetett Balaicz Zoltán.

A környezetvédelmi programok közül kiemelte, hogy 2024-ig 10 ezer fát ültetnek el Zalaegerszegen. A közgyűlés döntött arról is, hogy jövőre 10 millió forintot fordítanak
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:14
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
indítványok visszavonása után készüljön konszenzusos előterjesztés a témában.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint évek óta kettős mérce érvényesül a parlamentben, mert kormánypárti képviselők minden szankció nélkül sértegethetnek ellenzékieket. Kifogásolta, hogy a bizottságokban még tárgysorozatba sem vesznek szakmailag szerinte megalapozott ellenzéki javaslatokat.

Varga László (MSZP) szerint a kormánypártoknak azzal a címmel kellett volna a javaslatokat benyújtania, hogy egyes törvényeknek az önkormányzati választásokkal kapcsolatos retorziók miatti módosítása.

Hajdu László (DK) közölte, a javaslatokkal politikai értelemben gyámság alá helyeznék az ellenzéket.ZárszóVejkey Imre (KDNP), az egyik előterjesztő azt mondta, az elmúlt 15 óra általános vitája bebizonyította, hogy szükséges a fegyelmi eljárások szigorítása úgy, hogy új szabályt nem vezetnek be, csak a szankciók szigorodnak, mert az eddigi szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Meg kell adni "a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Az ellenzék bosszúnak tartja a házszabály módosítását
hozzá.

Közölte, az ellenzék egységesen lép fel a törvényjavaslattal szemben és nem fogják hagyni, hogy elhallgattassák a képviselőket.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Fidesz bosszújának tartotta a javaslatokat. Közölte, a Fidesz most áll bosszút az ellenzéki képviselőkön és rajtuk keresztül az ellenzéki választókon, mert a képviselők egy évvel ezelőtt erőszakmentesen obstruálva megpróbálták akadályozni a rabszolgatörvény elfogadását.

Szerinte a kormánypártok így állnak bosszút az önkormányzati választások eredménye miatt is. Hangsúlyozta, nem fognak megijedni az ellenzéki pártok, sőt még jobban összekovácsolódnak.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese is úgy látta, hogy a javaslatcsomag nem szól másról, minthogy bosszút álljanak azokon a választókon, akik az ellenzéki képviselőket az Országgyűlésbe küldték és számos helyen leváltották a korrupt, urizáló, nagyképű fideszes hatalmat.

Szerinte a Ház méltóságát a miniszterelnök veszélyezteti, aki azt
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:03
Szakértőként segíti a DK-t Dávid Ferenc közgazdász
Kifejtette, az októberi önkormányzati választások után erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy minél többen csatlakozzanak az ellenzékhez, illetve a DK-hoz. Ennek eredményeként csatlakozott a párthoz Kálmán Olga volt főpolgármester-jelölt és - szakértőként, nem párttagként - Dávid Ferenc.

A közgazdász a párt, a frakció és az ellenzék munkáját, illetve a kormányzásra való felkészülést fogja segíteni - mondta Gyurcsány Ferenc. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan mások is csatlakoznak a DK-hoz.

Dávid Ferenc, aki 2006 és 2018 között volt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára, úgy fogalmazott, a DK vonzó, tisztességes szakmai ajánlatot tett, együttgondolkodásra és közös cselekvésre invitálták, amit ő elfogadott. A feladatai között megemlítette a munka- és adóügyeket, illetve a bérkérdéseket, de részt vesz az európai szintű egységes minimálbér bevezetésével foglalkozó munkacsoportban is.

Részt vesz továbbá a DK programjának kialakításában a 2022-es
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 15:01
Krónika 7. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
MSZP: "brutálisak" a tiszteletdíj megvonására vonatkozó pontok

Tóth Bertalan, az MSZP vezérszónoka úgy értékelte a javaslatot, hogy a nemzetközi példákat átvették, majd megduplázták a büntetési tételeket. Ugyanakkor olyan még nem fordult elő a "rothadó Nyugatról", hogy egypárti diktátumként fogadták volna el az új szabályokat - jegyezte meg.

Szimbolikus jelentőségűnek nevezte a tárgyalási napot, ugyanezen a napon terjesztették be egy évvel ezelőtt a "rabszolgatörvényt" is. Ez ellen jött létre az ellenzéki egység a parlamentben, az utcán, ami aztán az október 13-i győzelmekig vezetett - idézte fel.

Szerinte a képviselői jogok korlátozásáról szóló javaslat nem más, mint a Fidesz bosszúja. Így akarnak az ellenzéki képviselőkön és rajtuk keresztül a nem rájuk szavazó választókon bosszút állni. A Fidesz semmit nem tanult október 13-ból, "a paranoia rövid időn belül eluralkodott az állampárton" - fogalmazott a szocialista politikus.

Hozzátette: a javaslattal a képviselői munka lényegét
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 14:51
Megegyezést sürget a két oldal pártjai között Nagykanizsa polgármestere
Mindkét oldalnak félre kell tennie minden sérelmet, hogy a város érdekében megegyezés szülessen - jelentette ki keddi nagykanizsai sajtótájékoztatóján Balogh László, miután az októberi választásokat követően a közgyűlésnek nem sikerült elkezdenie a munkájátt.

Jelezte, hogy az önkormányzati választáson "döntetlenközeli" állapot állt elő azzal, hogy a közgyűlésnek nyolc ellenzéki és a polgármesterrel együtt hét kormányoldali tagja van. Azóta hét háttértárgyalás volt, de a Fidesz-KDNP és az Éljen VárosuNk! Egyesület - azaz a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP - tárgyalódelegációi nem tudtak megegyezni, a tárgyalások november 13-án megszakadtak.

Nagykanizsa polgármestere abban bízik, hogy november 28-án, a közgyűlésen lesz folytatás, meg tudnak egyezni, és végre elkezdhetik a közös munkát. Megegyezést eddig azért nem sikerült kötni, mert a kormányoldal is szeretne egy alpolgármestert, ezt az ellenzéki többség azonban nem támogatja - emlékeztetett.

Úgy fogalmazott: "a várost nem a
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 20:43
1/183
Képek, videók
Gyermekorvosi váróban
dnemethk
2008. november 04. kedd, 23:43
Gyermekorvosi rendelőben
dnemethk
2008. november 04. kedd, 23:34
gyermekorvos.gif
ibolya1964
2007. január 01. hétfő, 01:34
A Szombathelyi Tanárképző
ufologus
2008. július 18. péntek, 13:06
A szombathelyi székesegyh
isukaking
2007. február 06. kedd, 18:48
Egy regionáli központon c
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 21:39
téli muskotály, pölöskei
bangyo
2012. április 11. szerda, 11:12
pölöskei
jacsoj
2008. október 17. péntek, 21:46
0 a az ember életkora egy
lovaszmarika
2019. június 21. péntek, 17:00
0 a sz ember életkora nem
lovaszmarika
2019. január 27. vasárnap, 18:26
ismerőseim átlag életkora
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:44
gyertyák életkora.jpg
dnemethk
2010. december 30. csütörtök, 23:45
Ajánlott mennyiség.jpg
pacsakute
2013. augusztus 23. péntek, 19:59
ajánlott blanketta
lacipecsenye
2012. október 15. hétfő, 11:40
ajánlott feladóvevény
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.