Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:17 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
7. A megtorló hatalom kegyetlen volt a kölyökharcosokkal
több évi börtönbüntetésre, majd életfogytig tartó rendőri felügyeletre! Ilyenek voltak Egei Attila és Bóna Rezső (Rudi) is... Hogyan is történhetett mindez meg?
Ismét visszatérnék az 1989-es Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának ülésein készült jegyzőkönyvekhez. Olvassuk csak miként beszél 1989.02.10-11-i ülésen HORN GYULA az ,,ELLENFORRADALMÁROKRÓL" és az ellenük fegyvert fogó megtorlókról!
,,Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"
(Ez egy hónappal a PAKTUM megkötése előtti kijelentése HORN GYULÁNAK.)
*
Pontosan ezért, teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy az un. RENDSZERVÁLTOZÁST megelőzte egy
furaila, 2018. október 21. vasárnap, 12:58
Mosonmagyaróvári kórház, 1956 - 7. rész
A mosonmagyaróvári kórház szerepe az 1956. október 26-ai sortűz sebesültjeinek ellátásában

A mosonmagyaróvári sortűzzel mélyebben 2007-ben kezdtem foglalkozni. 2009-ben a www.emlekhely1956-movar.egalnet.hu c. honlapunk létrehozásával megállíthatatlanná vált az a kutató, gyűjtő, feldolgozó, emlékmegőrző stb .. munka,melyet azóta is végzek. A Kórház '56-os szerepével részletesebben 2010-ben Dr. Székelyhidi Lászlón keresztül ismerkedtem meg. Majd egy országos pályamunka kapcsán további kutatásokat végeztem (2012). Most, öt évvel később, ebbe a blogomba készítek egy fotó, dokumentum albumot ( folyamatosan bővítem majd), Kórház 1956 címen a Képtáramban található és ötvenhat visszaemlékezést fogok bejegyezni. Az egyes szövegek hol rövidebbek, hol hosszabbak lesznek, hol sebesült emlékezik, hol orvos, hol látogató, családtag, stb.. A visszaemlékezőkről semmit nem írok. Csak a szavaik hatnak.

41. ,, A kórház többi osztályának az orvosi és ápoló kara is bekapcsolódott a sebesültek
azenujsagom, 2017. október 31. kedd, 10:38
Az árpa gyakori szemészeti megbetegedés
érzékeny, duzzadt, ödémás. A panaszok hideg borogatásra enyhülnek.

Arsenicum album - a szemhéjakon sápadt, hideg, fehér ödéma észlelhető, égő érzet, fájdalom és kis mennyiségű, maró váladék kíséri, a beteg gyenge, elesett, panaszai éjjel és hidegre romlanak, meleg borogatás viszont enyhíti a tüneteket.

Pulsatilla pratensis - az egyik elsőként választandó szer árpa esetén, főként, ha a gyulladás a felső szemhéjon alakul ki. Előfordulhat hormonális változások (serdülőkor, terhesség) kapcsán, de nehéz, zsíros étel fogyasztása után is. A gyulladt szemhéjak reggelre összeragadnak, ragacsos, sárga, nem irritáló váladék gyűlik fel. Jellemző, hogy friss levegőre és hideg borogatásra javulnak a panaszok.

Mercurius solubilis - akkor választjuk, ha a szemhéjak vörösek, duzzadtak, szúró, nyilalló fájdalom és fényérzékenység kíséri a gyulladást. A szemhéjak összeragadtak, zöldessárga, gennyes, bő, maró váladék jelenik meg, mely hidegben, éjjel fokozódik, meleg borogatásra
horvathnemagdi, 2015. március 04. szerda, 19:56
Íme néhány érv
disznóhús fogyasztásáról!
by Bellini in

Közismert, hogy az izraelita és muszlim hitű emberek vallási előírások miatt nem fogyasztanak disznóhúst. A Tórában pontosan fel vannak sorolva azok az állatok, amelyeknek húsa vallási szempontból fogyasztható. A Biblia egy alapszabályt is tartalmaz, e szerint csak azon állatok húsa megengedett a fogyasztásra, amelyek páros ujjú patások és kérődzők. A disznó nem ilyen. A Koránban négy helyen fordul elő a disznóhús fogyasztásának tilalma, amely kapcsán ugyan nincs egyértelmű magyarázat, ám sok muszlim úgy hiszi, hogy a disznók betegségek hordozói.

diszno-malacokkal

A vallás és tudomány nem szokott túl gyakran egyetérteni, ám több tudományos indíték is van arra vonatkozóan, hogy érdemes kerülni a disznóhúst. A disznók valóban tisztátalan állatok, gyakorlatilag mindent - vizeletet, fekáliát, férgeket stb. - megesznek. Ez a gusztustalan étrend nem jelentene problémát az emberek számára, ha a disznóknak olyan
horvathnemagdi, 2015. február 18. szerda, 09:39
Íme néhány érv
a disznóhús fogyasztásáról!
Írta: Bellini

Közismert, hogy az izraelita és muszlim hitű emberek vallási előírások miatt nem fogyasztanak disznóhúst. A Tórában pontosan fel vannak sorolva azok az állatok, amelyeknek húsa vallási szempontból fogyasztható. A Biblia egy alapszabályt is tartalmaz, e szerint csak azon állatok húsa megengedett a fogyasztásra, amelyek páros ujjú patások és kérődzők. A disznó nem ilyen. A Koránban négy helyen fordul elő a disznóhús fogyasztásának tilalma, amely kapcsán ugyan nincs egyértelmű magyarázat, ám sok muszlim úgy hiszi, hogy a disznók betegségek hordozói.

disznó-malacokkal

A vallás és tudomány nem szokott túl gyakran egyetérteni, ám több tudományos indíték is van arra vonatkozóan, hogy érdemes kerülni a disznóhúst. A disznók valóban tisztátalan állatok, gyakorlatilag mindent - vizeletet, fekáliát, férgeket megesznek. Ez a gusztustalan étrend nem jelentene problémát az emberek számára, ha a disznóknak olyan emésztőrendszerük lenne,
horvathnemagdi, 2014. december 23. kedd, 12:53
Nyirokrendszer
erről a rendszerről, ismerjük e egyáltalán? Az orvosod beszélt már neked e rendszer működésének a fontosságáról?
Bevallom, hogy én az egészségügyi tanulmányaim előtt nem tudtam, hogy nyirokrendszerünk is van! Ez viszont nem az én hibám, mert sehol nem tanították és senki nem is beszélt róla. Vajon miért?
Talán azért, mert kevés ismerettel rendelkeztek róla, és úgy gondolom ez az ismeret ma sem bővült túl sokat orvosi körökben, mivel még mindig nem hallunk róla szinte semmit. Talán az ödéma kapcsán említésre kerülhet, hogy nyiroködémáról van szó, de ettől több...?
A természetgyógyászok sokkal többet foglalkoznak a nyirokrendszerrel, biztosan hallottál már nyirok masszázsról, de ez is csak az utóbbi években terjedt el.

Találtam egy cikket, nem lesz rövid, de aki elolvassa talán elgondolkodik egy kicsit a cikk jelentőségéről, a témája a ricinusolaj és a nyirokrendszer

A ricinusolajat az ősi Egyiptomtól a korai középkorig használták, mint gyógyszert. Az utóbbi időben
tripike, 2014. március 13. csütörtök, 14:40
Szoptatási tanácsok 3
a babák szopási szokásai különbözőek lehetnek.

Felébresszük-e a babát, hogy megszoptassuk?

Sok újszülöttnek van naponta egy hosszabb, akár 4-5 órás alvási szakasza, ami nem jelent problémát. Ha azonban a baba nem ébred fel a szopáshoz legalább 8-12 alkalommal egy nap alatt, ha nincsen megfelelő mennyiségű vizeletes és székletes pelenkája, vagy nem gyarapszik megfelelően, akkor fel kell őt ébreszteni, hogy többször szopjon.

Ilyen helyzet állhat elő, ha a baba a szülés kapcsán nagyon elfáradt, ha koraszülött, vagy akkor is, ha kóros mértékű újszülött kori sárgaság jelentkezik nála. Ahogy nő a baba, úgy nő a gyomra is, és az újszülött, aki régen ,,egyfolytában" csak szopott, egy idő után bizonyos szopási rendszert alakít ki. Az első 4-6 hét mindenki számára az összeszokás idejét jelenti. Újszülöttünk jelzéseit követve biztosak lehetünk abban, hogy igényeit kielégítjük, és ennek következtében a tejtermelés is megfelelő lesz - ez pedig minden édesanya számára
1vargaildyko, 2013. szeptember 29. vasárnap, 08:54
Egészség
A lisztérzékenység...

A lisztérzékenység kialakulása és tünetei
Gonosz, lappangó betegség a lisztérzékenység, mert sok esetben nincsenek tünetei, nem érzünk fájdalmat, de sok problémának (magas vérnyomás, daganatos megbetegedések, gyomorsav túltengés, stb.) is a hátterében állhat. Ritkán vizsgálják, mert az orvosok általában nem gondolnak rá, amikor a bélrendszeri panaszok kapcsán keresik a probléma forrását.A betegség kialakulása
A lisztérzékenység (coeliakia) oka a lisztben lévő fehérjék iránti túlérzékenység. Sokszor tünetmentes, de gyakori az is, hogy krónikus hasmenéssel, s az ezzel járó fogyással társul. A betegség oka, hogy amint a glutén nevű fehérje bizonyos részei a bél nyálkahártyájába kerülnek, aktiválják az immunrendszert az érzékeny betegeknél. Az nyálkahártya is károsodik az aktivált fehérvérsejtek gyulladásos folyamata révén, s
piroska0101, 2013. április 23. kedd, 19:02
Nincs Cím
adaggal kell kezdeni, még akkor is, ha korábban egy másik sztatinkészítményből magasabb adagot kapott. A kezdő adag kiválasztása függeni fog attól, hogy:
- mekkora a koleszterinszintje,
- mekkora annak a kockázata, hogy szívinfarktus vagy szélütés (sztrók) fog jelentkezni Önnél
- fennáll-e Önnél olyan tényező, ami miatt érzékenyebb lesz a lehetséges mellékhatások iránt.
Kérjük, ellenőrizze kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, hogy a Rosuvastatin Sandoz filmtablettával végzett kezelés kapcsán mi az Ön számára a legjobb kezdő adag, különösen az alábbi esetekben:
Lehet, hogy kezelőorvosa a legalacsonyabb (napi 5 mg) adag adása mellett dönt, amennyiben:
- Ön ázsiai származású (japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai),
- Ön 70 évesnél idősebb,
- közepes súlyosságú vesebetegségben szenved,
- fennáll Önnél az izomfájdalom (miopátia) veszélye.
Az adag emelése és a maximális napi adag
Kezelőorvosa dönthet az adag emelése mellett. Ennek célja, hogy
basikele, 2013. március 15. péntek, 08:24
Az arc, mint egészség tükör
Az arc, mint egészségtükör

különböző megjelenési formák

a jelenségek szervi okai, kapcsolatai

akné az aknék a szervek,illetve a szervezet elsavasodása,elsalakosodása,illetve a hormonrendszer problematikus,főként a hím jellegű hormonok túlsúlyaként megjelenő folyamataiként értékelhető

allergiák a szervezet túlérzékenységi folyamatai kapcsán kialakuló bőrjelenségek,melynek hátterében a szervezetbe bekerülő,vagy épen a szervezettel kapcsolatba kerülő, a szervezet túlérzékenységét okozó anyagok kapcsán

értágulat az értágulatok a tüdő,illetve a keringés nem megfelelő működése kapcsán alakulnak ki,valamint a kevés szabad levegőn tartózkodás,rendellenes hormonhatásokra,valamint a stressz és az izgató szerek túlzott alkalmazása kapcsán (kávé,alkohol,dohányzás)

gyulladások a szervezet káros,ártalmas hatásokra kialakuló folyamata,mely hátterében szintén állhatnak "elsavasodás" problémák,melyek táptalajt jelentenek fertőzések és a gyulladásos
koszegimarika, 2012. október 13. szombat, 08:18
1/3
Képek, videók
A kölyökharcosokat halálr
furaila
2018. október 21. vasárnap, 12:56
Egei Attila röpcédulákért
furaila
2014. május 19. hétfő, 22:25
Egei Attila 13 évesen röp
furaila
2012. július 26. csütörtök, 22:39
Tragikus sorsú Bóna Rezső
furaila
2018. október 21. vasárnap, 12:54
Bóna Rezső Rudi
furaila
2018. március 04. vasárnap, 09:25
Bóna Rezső (Rudi)
furaila
2017. május 09. kedd, 23:55
Szocialisták 01.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 02.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 03.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
Szocialisták 04.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
szocialista brigád jelvén
jpiros
2012. március 11. vasárnap, 18:22
szocialisták- nuku.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:59
szocialista menü.jpg
agica2004
2011. április 19. kedd, 14:21
szocialista Varsó
mecsery
2010. február 27. szombat, 23:05
A szocialista éra üdvözlő
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 13:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.