Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:08 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harmadik lett a 17 éves Kovács Bálint a gyorsaságimotoros német bajnokságban
A fiatal pilóta menedzsmentjének hétfői tájékoztatása szerint Kovács a szombati napon második lett az időmérő edzésen, a versenyen pedig szintén másodikként ért célba, míg az összetett második helyére ugyancsak esélyes német riválisa kiesett.

A 17 éves magyar motoros így a vasárnapi zárónapot 16 pontos előny birtokában várta a pontverseny második helyén, és a rajt után harmadiknak sorolt be, maga elé engedve összetettbeli legnagyobb ellenfelét. Kovácsot később a mögötte motorozó, szintén német riválisa megpróbálta megelőzni, de összeütközött vele, ennek következtében mindketten elestek és fel kellett adniuk a versenyt. A magyar pilótát az orvosok megvizsgálták, de kisebb zúzódásokkal megúszta a balesetet. A magyar csapat óvást nyújtott be a rendezőknek, akik formai okokból elutasították azt.

"Bálint ellenfelének esélye sem volt azon a ponton előzni, ahol megpróbálkozott ezzel, ráadásul számára már semmi tétje nem volt ennek a futamnak, ezen túl jelentős anyagi kárt okozott nekünk ezzel a
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 13:22
Szombaton dől el, arannyá válik-e Rasovszky Kristóf .......
Forrás: M4 sport online
Szombaton dől el, arannyá válik-e Rasovszky Kristóf ezüstérme.
Az európai szövetség (LEN) illetékes testülete szombaton hoz döntést a magyarok óvásával kapcsolatban, amelyet azt követően nyújtott be a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), hogy Rasovszky Kristóf úgy lett ezüstérmes csütörtökön 10 kilométeren a nyílt vízi úszók skóciai Európa-bajnokságán, hogy a győztessel tizeddel azonos idővel csapott célba.
- A MÚSZ pénteki tájékoztatása szerint Sam Greetham, a LEN nyíltvízi úszó technikai bizottságának elnöke bejelentette, hogy az óvást szombat reggel az 5 kilométeres csapatverseny előtt tárgyalják meg.
A MÚSZ az eredményhirdetést követően holtverseny kihirdetését kérte. Arra hivatkozik, hogy tavaly a budapesti világbajnokságon harmadik helyéért és 2016-ban a hoorni Eb-n az aranyéremért egyaránt a nők 10 km-es távján volt hasonló eset, és mindkétszer holtversenyt hirdettek.
Nagyobb kép
maroka, 2018. augusztus 10. péntek, 20:15
Nyíltvízi úszó Eb - Szombaton döntenek a magyarok óvásáról
A MÚSZ pénteki tájékoztatása szerint Sam Greetham, a LEN nyíltvízi úszó technikai bizottságának elnöke bejelentette, hogy az óvást szombat reggel az 5 kilométeres csapatverseny előtt tárgyalják meg.

A Balaton Úszó Klub sportolójára a táv legvégén felzárkózott az olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő Ferry Weertman, és a két úszó ránézésre egyszerre csapott célba. A célfotó alapján közölték, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, holland riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte címét.

A MÚSZ holtverseny kihirdetését kérte. Arra hivatkozik, hogy tavaly a budapesti világbajnokságon harmadik helyéért és 2016-ban a hoorni Eb-n az aranyéremért egyaránt a nők 10 km-es távján volt hasonló eset, és mindkétszer holtversenyt hirdettek.
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:37
A magyar férfi vízilabda csapat EZÜSTÉRMES lett
ARANYÉREM Montenegro
2. EZÜSTÉREM Magyarország
3. Spanyolország
4. Japán
5. Horváthország
6. Ausztrália
7. USA
8. Kazahsztán

- Drámai meccsen, ötméteresekkel kapott ki a szuper döntőben a magyar vízilabda-válogatott

2018.06.24 ATV hírek
Férfi vízilabda világliga: Műhiba történt, de nem óvnak a magyarok
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) álláspontja szerint játékvezetői műhiba történt a férfi világliga nyolccsapatos szuper döntőjének szombati fináléjában - amelyet a magyar válogatott ötméteresekkel elveszített -, ennek ellenére nem óvják meg a mérkőzést.
Az MVLSZ honlapja szerint a Montenegró elleni meccs második negyedének végén, Bátori Bence és Vladan Spaic páros kiállításánál, az időkérésnél a szakemberek (például Molnár Péter, az MVLSZ ellenőri bizottságának elnöke) elmondása alapján - a honlapon nem részletezett módon - műhibát vétettek a bírók. Óvásra nem került sor, de Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, beadvánnyal
maroka, 2018. június 24. vasárnap, 14:06
Női kézilabda BL - Elutasították a Győr óvását, a klub nem fellebbez
ellenére elutasította a beadványt. A döntés a BL szabályzatának azon a pontján alapult, hogy "játékvezetői ítélet nem szolgálhat alapul óvásra, és minden ilyen alapú óvás semmisnek minősül".

"A döntés ellenében jogunk van fellebbezni, de ezzel a Győri Audi ETO KC nem kíván élni. Az óvás elérte a célját, felhívta a figyelmet az esetre, és arra, hogy az új szabályok miatt nagyobb figyelemmel kell lenni az utolsó másodpercekben elkövetett szabálytalanságokkal kapcsolatban" - áll a weboldalon.

Szombaton a hazaiak brazil kapusa, Mayssa Pessoa az utolsó másodpercekben nem adta vissza a labdát, amikor a bírók elvették azt csapatától. Az érvényben lévő szabályok szerint, aki az utolsó harminc másodpercben megakadályozza a szabaddobás elvégzését, az két perccel bűnhődik és a vétlen csapat hétméterest kap.

A csoportot jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Győr a szintén 4-4 pontos orosz együttes és a dán Midtjylland előtt három forduló után, a francia Brest Bretagne pont nélkül áll. A győriek
velemenyezd, 2017. október 24. kedd, 17:54
Vizes vb - Elutasították a hollandok óvását a női vízilabdatornán
A hollandok egy szabálytalan orosz időkérés miatt óvták meg a szombaton egy góllal, 11-10-re elveszített mérkőzést, amelyet a nyolc közé jutásért vívtak. A nemzetközi szervezet honlapjának tájékoztatása szerint a FINA az óvást elutasítva jóváhagyta a találkozó végeredményét.

A győztes oroszok így bejutottak a negyeddöntőbe, ahol hétfőn Olaszországgal találkoznak. A hollandok a 9-12. helyért játszanak tovább, első ellenfelük Új-Zéland lesz majd.
velemenyezd, 2017. július 23. vasárnap, 17:43
Vizes V.B. eredmények 07.19- 07.22.-ig
forduló, férfiak: Japán-Horvátország 6-16
Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, férfiak: Brazília-Kanada 6-6
Műugrás, nők, 3 m, döntő - Si Ting-mao
Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, férfiak: Montenegró-Kazahsztán 13-5
Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, férfiak: Franciaország-MAGYARORSZÁG 7-13
Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, férfiak: Ausztrália-Olaszország 5-13

JÚLIUS 22., SZOMBAT
Vízilabda, nők, helyosztó, Brazília-Dél-Afrika (H1) 10-5
Műúszás, szabad gyakorlat, szabad kombináció, döntő - Kína
Vízilabda, nők, helyosztó, Japán-Kazahsztán (H2) 17-8
Szinkron műugrás, vegyes, 3 m, döntő - Vang Han, Li Cseng
Vízilabda, nők, a negyeddöntőbe jutásért: Kanada-Új-Zéland (NJ1) 16-3
Vízilabda, nők, a negyeddöntőbe jutásért: Kína-Spanyolország (NJ2) 5-13
Műúszás, szabad gyakorlat, duett, vegyes,
maroka, 2017. július 20. csütörtök, 19:31
Román Btk.-módosítás - A legfőbb ügyész a kormányrendelet felfüggesztését kérte a bíróságtól
a legfőbb ügyész a vitatott kormányrendelet alkotmányossági vizsgálatát is kérte a bíróságtól, arra hivatkozva, hogy annak rendelkezései szerinte több ponton sértik az alaptörvényt. Lazar azt kérte, hogy a bíróság függessze fel a kormányrendelet hatályát, amíg a keresete nyomán indított normakontroll lezárul.

A kormányrendelet ellen - szintén a legfőbb ügyész felkérésére és érveire alapozva - Victor Ciorbea ombudsman is alkotmányossági óvást emelt.

Valer Dorneanu, az alkotmánybíróság elnöke szombaton kifejezte reményét, hogy a vitatott kormányrendelettel kapcsolatos alkotmányos óvásokat sikerül a testületnek február 10-e előtt elbírálnia.

Romániában az utóbbi két évtized legnagyobb tiltakozó mozgalmát váltotta ki az, hogy a szociálliberális Grindeanu-kormány a legfelső bírói tanács véleményezése nélkül kedd este a kormányülés napirendjén nem szereplő sürgősségi rendelettel módosította a büntetőjogot. Az ország nagyvárosaiban estéről-estére százezrek tüntetnek az intézkedés ellen, amely
velemenyezd, 2017. február 04. szombat, 11:52
Az alkotmánybíróság elé került Romániában az egyfordulós polgármester-választás ügye
főpolgármesteri szavazólapra. Avram arra hivatkozott, hogy a pártbejegyzéshez korábban megkövetelt 25 ezer aláírás is alkotmányellenesnek bizonyult, és emiatt tavaly a parlament olyan párttörvényt hozott, amely alapján most már három választó is alakíthat pártot Romániában.

Az Adevarul újságírója mind az induláshoz szükséges támogatói aláírások mennyiségére, mind pedig a polgármester-választás egyetlen fordulóban való lebonyolítására vonatkozó törvénycikkely ellen alkotmányossági óvást emelt, amelyet szombaton jóváhagyott és alkotmánybírósághoz továbbított a bukaresti törvényszék.

Alina Gorghiu, a PNL társelnöke szombaton Facebook-bejegyzésben üdvözölte a fejleményt és sürgős állásfoglalást kért az alkotmánybíróságtól abban a reményben, hogy az helyt ad az óvásnak, és ez a döntés még időben születik ahhoz, hogy a júniusi önkormányzati voksoláson második fordulót is rendezzenek.

Az egyfordulós választás a tisztségben lévő elöljárók újraválasztását segíti, így főleg a szociáldemokratáknak
velemenyezd, 2016. április 16. szombat, 20:33
A hatodik helyen zárta a szakági világkupát a hódeszkás Gyarmati Panka
szövetség (MSBSZ) a hétfői közleményében fogalmaz - a bírók elvették tőle az újabb bravúr lehetőségét, mert a vasárnapi, csehországi viadalon lepontozták, emiatt csak a 12. helyen végzett, így hatodikként zárta a szakági pontversenyt.

Mivel az éllovas Jamie Anderson ezúttal nem indult, a magyar hódeszkásnak egy dobogós szereplés elég lett volna a szakági második helyhez, de a megosztott elsőség sem volt elérhetetlen. Gyarmati az MSBSZ és a saját értékelése szerint is tökéletesen teljesítette a pályát a szombati selejtezőben, a zsűri mégis rendkívül alacsony pontszámot adott neki. Az edzője reklamált, "a bírók igazat adtak neki, de azt mondták, sajnos nem tudnak változtatni" - tette hozzá a versenyző.

"Hivatalos óvást nyújtottam be, amit általában nem teszek" - nyilatkozta Gyarmati amerikai edzője, Ian Kirk, aki szerint versenyzője menete a kvalifikáció győzteséhez volt mérhető, mégis húsz ponttal kevesebbet kapott. "Beszéltem a vezetőbíróval, aki egyetértett velem abban, hogy ez csak valami hiba
velemenyezd, 2016. március 21. hétfő, 17:22
Szeretet csokor...
magamnak!

1912


Kaffka Margit Szerettelek

Szerettelek téged
Hajnalhasadáskor, -
Harmatos hajnalon,
Rózsapiruláskor,
El is feledtelek
Első kakasszóra,
Mindennap feledlek, -
Máig is temetlek
Azóta, azóta
Meggyászoltalak én,
Pillangós ruhába
Sirattalak minden
Hangos kacagásba, -
Pénteken pirosba,
Szombaton fehérbe, -
Ma is gyászollak tán,
Virágvasárnapján,
Rózsapiruláskor,
Talpig feketébe.

szerelmesversek.


Kaffka Margit
KERTBEN
Valamiért ez a sok
kannalidia, 2014. július 04. péntek, 22:00
Milyen gyorsan vasárnap lett!
teljesítményt toltam, hogy még én is lestem, így váltam a zenekar oszlopos tagjává? Elővettünk egy dalt, én a kottáját és indult. Beindult a billentyűzet, a hegedű /kölcsön vonóval :-)/ És az ének. Olyan rock dalt nyomtam, hogy még én is beleborzongtam. Máris készülünk az első közös megjelenésre. Izgatott vagyok nagyon!
Aztán itthon a péntek rohangálós volt, mindenkit szállítottam, de mindent együtt véve jó volt, az este is, átjöttek a szomszédasszonyomék, dumáltunk, nevettünk, tervezgettünk....
Szombat? Hegedűórával kezdtük, rohantam befejezni az ebédet, majd szaladtunk a családi napra. Hihetetlen szerencsések vagyunk, hét ágra sütött a nap, és amikor befejeztük, összepakoltunk , leszakadt az eső :-D tuti, pont belefért.Délután a csajok barátnőztek, palacsintát sütöttek, mi pedig elmentünk vásárolgatni. Nagyon élveztem és kinéztem néhány ruhát, amit majd szeretnék magamnak , de most csak farmert, pólókat vettünk.Ahhoz sokkal több időre van szükségem! Este még ovastam, jó sokat. Lassan befejezem
dundulino, 2014. május 18. vasárnap, 09:46
1/2
Képek, videók
Írásaim O.Kovács Attilána
furaila
2018. október 31. szerda, 14:14
Kovács Enikő
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:08
Kovács Béláné
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:26
kovács pista.jpg
zsokica45
2018. július 07. szombat, 11:36
kovács bécii20161012.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 09:12
kovács béci.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 09:11
Kovácsné Gizike
irmus
2018. május 03. csütörtök, 19:06
kovács izabella 20160924
zsokica45
2018. április 26. csütörtök, 17:54
kovács bécim.jpg
zsokica45
2018. március 18. vasárnap, 11:39
kovács bécikl.jpg
zsokica45
2018. március 18. vasárnap, 11:39
kovács izabella.jpg
zsokica45
2018. március 08. csütörtök, 18:56
spanyol bajnokság.jpg
maroka
2016. május 17. kedd, 21:52
Bajnokság 2012. 032.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:16
Bajnokság 2012. 031.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:15
Bajnokság 2012. 029.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:15
Címkék
ország nagyvárosaiban, bukaresti törvényszék, nyílt vízi, szombati napon, júniusi önkormányzati, Román Btk, Jamie Anderson, szakági második, keresete nyomán, vitatott kormányrendelet, magyarok óvásáról, Vang Han, Kovács Bálint, szombati selejtezőben, érvényben lévő, utolsó másodpercekben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.