Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:53 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Performansz - Huszonkilencedik nap
Megkért Edit Darnón, hogy vállaljak öt órát a könyvtárban. Ezért voltam tegnap kint. Szívesen elmegyek néha a suliba, de erre nemet kellett mondanom. Megkérdeztem Zöldné Anit, aki friss nyugdíjas, és végig könyvtároskodta az életét. Örült neki, s én is. Közel öt évtizede ismerem és szeretem, neki is jó lesz, a sulinak meg biztosan.
Néha rápillantottam a facéra, sok beteg embert altattam el 30 napra.
Követem azért a pesti performaszot is, s látom, hogy sokan szeretnék, ha elmondanám a véleményemet.
Az van. Szomorú állapot lehet már egy évtizede a vesztes állapotot megélni, s ez két irányba hat. Vagy még lejjebb, vagy komoly önvizsgálat után lassan építkezni. Az előbbi ilyen látványos pillanatnyi fényben fürdő performanszokat eredményezhet, amikor hason fekve videózom magamat, s állítólag közvetítem ezt. (Csak a mama meg ne lássa!)
A másik út sokkal nehezebb. Én ezt választottam volna. Persze ehhez is kell pénz, paripa és fegyver.
De eredményre ez vezet csak.
Önmérséklet és
sandrapolke, 2018. december 18. kedd, 06:35
Asztalitenisz Top 12 - Nagyváradi és Lakatos elődöntős
A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban zajló torna szombati nyitónapján a csoportmérkőzéseket bonyolították le.

A Dániában légióskodó, 23 éves Lakatos - a férfi válogatott játékosok közül az egyetlen, aki elindult a viadalon - öt győzelemmel lépett tovább, mögötte a Komló játékosa, Katus Krisztián lett az 1-es csoport másodikja.

A másik hatos egy visszalépés miatt ötfősre szűkült, itt a celldömölkiek asztaliteniszezője, Fazekas Péter végzett az élen a győri Lung Dániel előtt.

Vasárnap Lakatos-Lung és Fazekas-Katus elődöntőket rendeznek.

A nőknél a korábbi bajnok Madarász Dóra, valamint Imre Leila is megsérült menet közben, így a négyfősre zsugorodó 1-es csoportot a címvédő, budaörsi Nagyváradi simán nyerte három sikerrel. A német Busenbachban légióskodó Hartbrich Leonie lett a második két győzelemmel.

A 2-es csoportban is volt egy visszalépés, a 2016-os bajnok Ambrus Krisztina három forduló után jelezte, hogy rosszullét miatt nem tudja folytatni a küzdelmeket. A szekszárdi
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 18:42
Vona Erzsébet Cecília
rossz volt, könnyen feledtem.

De jött az idő, nehéz lett az Élet,
A fiatalsággal elmúltak az évek.
A gyermekek már rég felnőttek,
Életem lassan letelik, felhős lett.

Jöttek a problémák, gondok,
Senkit nem érdekelt, amit mondok.
Egyedül maradtam, némán, csendben,
Lassan elhalt a remény, meghal a lelkem.

A csönddel üzenem utoljára Néktek,
Gondoljátok meg jól, hogyan éltek!
Minden léptetek gondosan óvjátok,
Ne legyen majd magányos órátok.

Gondoljatok az eljövő öregségre,
Mert a fiatalságnak egyszer vége.
Az öreg már csak a magánynak kell,
Bánhatod, ami elmúlt, ezerszer.


EGY ŐSZINTE SZERELEM EMLÉKÉRE

Ülök a csendben, hallom a hangodat,
A tükörbe nézek, de nem látom arcomat.
Durva szavak, csak ennyi, ami maradt,
Egy keserű emlék, pár múló
menusgabor, 2018. december 10. hétfő, 20:00
Cseri Kálmán gondolatai a KARÁCSONYRÓL
csöndességben és reménységben erősségtek lett volna; de ti nem akartátok, hanem ezt mondtátok: Nem, hanem lóra ülve vágtatunk, ezért majd vágtatnotok kell; és gyors paripán elhajtunk; ezért gyorsak lesznek üldözőitek."

Imádkozzunk!
Valóban szeretnénk most imádni szent felségedet, mindenható Isten, kegyelmes mennyei Atyánk. Olyan ritkán tesszük ezt igazán szívből, és olyan ritkán tehetjük ezt a hívek seregében.
Köszönjük, hogy ennek az alkalmát készítetted most számunkra. Segíts ezt az órát arra használnunk, amire adtad.
Magasztalunk téged, mert igazak ígéreteid. Dicsőítünk mindazért, amit már beteljesítettél, és azért, ami ezután válik majd valóra.
Köszönjük az első advent beteljesedését, és köszönjük neked, dicsőséges megváltónk Jézus Krisztus, hogy várhatjuk azt a napot, a történelem utolsó napját, amikor nagy hatalommal, és dicsőséggel újra megjelensz, és minden szem látni fog téged, azok is, akik hiszünk benned, azok is, akik nem.
Áldunk téged azért, mert véget vetsz
pacsakute, 2018. december 10. hétfő, 08:38
Női kézilabda Eb - Rasmussen: egy lépéssel az ellenfél mögött voltunk
feladatunk, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk ebből a vereségből, és hasznosítsuk a mai tapasztalatokat a németek ellen. Fáj a vereség, de túl kell lépnünk rajta, fel kell állnunk és készen kell állnunk vasárnapra" - szögezte le a kapitány.

A magyar együttes múlt szombaton 28-25-re kikapott az előző tornán ezüstérmes Hollandiától, majd hétfőn Horvátországot 24-18-ra, szerdán pedig Spanyolországot 32-26-ra legyőzte, így a C csoport második helyén végzett. A középdöntő II. csoportjában, Nancyban vasárnap 15 órától a németekkel, szerdán 18 órától pedig a románokkal találkozik majd. Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Planéta Szimonetta úgy fogalmazott, sajnos 180 fokos fordulatot vettek a spanyolok elleni remek teljesítményhez képest, bár az akarattal, a küzdelemmel nem volt gond részükről.

"A norvégoknak ez élet-halál kérdés volt, addig mentek és annyi gólt dobtak, ameddig és amennyit tudtak, jól is csinálták. Nagyon csalódott vagyok, nagyon
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 23:56
Női kézilabda Eb - Pálinger: meg kell vernünk a horvátokat
A magyarok az első körben, szombaton 28-25-re kikaptak Hollandiától a montbéliard-i C csoportban, a horvátok pedig a spanyolokkal szemben maradtak alul 25-18-ra.

"Csalódott vagyok, mert azt gondolom, meg lehetett volna nyerni ezt a meccset, de a szívem mélyén tudom, és be kell vallanunk, hogy a tapasztalat nagyon sokat számít. A hollandoknál olyan játékosok villantak a végén, akik több világversenyen játszottak, nálunk pedig olyanok hibáztak, akiknek ez az első. Persze, egyáltalán nem okolom őket" - nyilatkozta az MTI-nek Pálinger, aki 1997 és 2012 között 254 alkalommal szerepelt a válogatottban.

Hozzátette, reményei szerint a magyar nemzeti csapat játékosai továbbra is optimisták, és a vesztes mérkőzésből is tanultak.

"A csapatnak leginkább türelemre van szüksége, a küzdéssel és a hangulattal elégedett vagyok. Már délelőtt is éreztem, hogy továbbra is pozitív a mentalitása a társaságnak, ami nagyon fontos" - mondta a korábbi világklasszis kapus.

Hozzátette: a következő mérkőzés
velemenyezd, 2018. december 02. vasárnap, 08:01
Kun Magdolna : Sziromlevelek
Kun Magdolna : Sziromlevelek


Anyám ünnepivé tett minden órát, percet,
mely hazalátogatásomkor időmből kitellett,
mert anyám tudta, hogy egyszer eljön az a nap,
mikor könnybe fullad minden boldog pillanat.

Anyám szívébe zárta azt a sok Istenáldott percet,
melyek mindkettőnk számára ünnepivé lettek,
és úgy vigyázta őket, oly nagy becsben tartva,
mint ki mesebeli kincseivel a világot uralja.

Anyám minden kertvirágát nekem szedte le,
kék masnival átfonva, csokorba kötve,
mert hitte, az a tengernyi virág mely engem körbe vesz,
egyszer majd az ő sírján hajt sziromlevelet.
vorosrozsa66, 2018. november 20. kedd, 19:02
Isten az orvost is gyógyítja
csúszni-mászni ahhoz az ajtóhoz, ahol Jézus kopogtat. A tékozló fiúnak nem az a nagy érdeme, hogy rájön, hogy neki rossz, hanem hogy kitart a visszafelé vezető úton, ahol a kísértések megjelennek. A mély bűnbánat az, amely meghozza a hétköznapi misztikus tapasztalatot. A mély bűnbánat ad neked lehetőséget, hogy lejuss az egón túli valós életedbe, mert onnan jönnek az igazságok.
Csókay András megvallotta, minden napját mély imával kezdi, és ezt ajánlotta a jelen levő orvosoknak is: ,,Szánd rá a napi fél órát az imádságra! A mély szemlélődésben az a cél, hogy távol kerüljenek tőled a gondolatok, hogy meghalld a benned levő Krisztus hangját. Meghallod a szeretet hangját, és jó döntéseket tudsz majd hozni. Sokszor találkozunk szenvedéssel, halállal, de úgy születik drámává a tragédia, ha van istentapasztalatod. Attól lesz valaki jó orvos, ha empátia van benne. Az empatikus orvos felveszi az előtte álló ember szenvedését, és a hívőnek itt annyi előnye van, hogy tudja, kinek a lábához rakja le a sokszor
maroka, 2018. november 20. kedd, 09:11
Kétnapos egészségügyi szűrést kezdett a Katolikus Karitász Orvosmissziója a kárpátaljai Rahón
A szűrővizsgálatokról Koroknai András, az orvosmisszió helyettes vezetője az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, különösen fontosnak érzi, hogy orvosaik az olyan távoli településekre is eljussanak Kárpátalján, mint Rahó, ahová az út Magyarországról - a határon történő hosszas várakozást is beszámítva - akár 8-10 órát is igénybe vehet. A szűrés kapcsán kifejtette, a gyermekek szemészeti és mozgásszervi vizsgálata során azoknak, akiknek szükséges, a szakorvosok szemüveget és lúdtalpbetétet írnak fel, amit az orvosmisszió készíttet és juttat el a pácienseknek. Ha további vizsgálatokra vagy ellátásra van szükség, akkor a misszió segít ennek a megszervezésében - tette hozzá, megjegyezve, hogy a felnőttek esetében vérnyomást és vércukorszintet mérnek, EKG-vizsgálatot végeznek, nőgyógyászati és életmód-tanácsadást folytatnak.

Koroknai András azt is elmondta, hogy az orvosmisszió tevékenysége a szűrővizsgálatokkal nem fejeződik be Rahón és környékén, az orvosok évente visszatérnek, ellenőrzik a gyermekek
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 13:32
Meteorológiai szolgálat: Budapesten megdőlt a napi szélrekord
A korábbi budapesti október 23-ai szélerősség-rekord 73 kilométer/óra volt, amit 2017-ben szintén a János-hegyi műszer regisztrált. Most ugyancsak a János-hegyen mérték a legerősebb 120 kilométer/órás széllökést.

Emellett a hegyi meteorológiai állomásokon is orkánerejű (nagyobb mint 115 kilométer/órás) széllökések voltak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt. Nagyobb területen elsősorban az Észak-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön lehetnek 70-90 kilométer/óra körüli lökések. A Mátrában, Börzsönyben és a Bakonyban időnként még a 90-100 kilométer/órát is meghaladhatja a szélsebesség. A nap második felétől lassanként veszít erejéből a szél, és csütörtökön kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség már sehol sem várható.
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 16:14
Gergely Homonnay
Gergely Homonnay

Pont két éve rákot diagnosztizáltak nálam. Korai stádium, a Fej- Nyak Sebészeten akárhány doki látott, mind megjegyezte, mekkora szerencsém volt. Ha nem megyek időben orvoshoz, ha nincsenek ismerősök, akik azonnal telefonálnak, és intézkednek helyettem, akkor most nem biztos, hogy itt gépelgetem magamból a dühömet.

Ha nincs ismerős, és nem kerítenek nekem protekciósan MRI-re időpontot, ha utána nem találnak műtéti időpontot, akkor most lehet, hogy kemót kapok valahol máshol, egy elfekvőben. Vagy már magam szálltam volna ki az egészből, amit úgy hívnak, hogy élet.
A műtét előtt este nyolckor ültünk az orvosi szobában ketten az operáló orvosommal.
Rohadtul féltem.
Lekattant rendelő, elhasznált vizsgálóasztal, mintha egy időutazáson lettem volna - az ország legjobban felszerelt onkológiai centrumában. Addigra már ez nem zavart.
- Nem lehetne elhalasztani - kérdeztem az orvosom.
- Nem - mondta olyan hangsúllyal, ahogy a
lebo, 2018. október 15. hétfő, 21:57
Természetes borogatások
Hideg borogatást alkalmazhatunk például rándulásra vagy ízületi gyulladásra. A borogatás ezeknél az egészségügyi problémáknál ne tartson 30 percnél tovább, de naponta több alkalommal is meg lehet ismételni. Hideg borogatást az anyagcsere fokozására is lehet használni, ilyenkor akár egy órán keresztül is fennmaradhat a kezelendő testrészen a borogatás. Hideg borogatást akkor is végezhetünk, ha izzasztás a célunk. A borogatást addig érdemes fennhagyni a betegen, amíg az izzadás bekövetkezik. Ez körülbelül egy órát vesz igénybe, de előfordul, hogy a folyamat másfél órán keresztül is eltart. A meleg borogatás leginkább olyan betegségeknél hozhat enyhülést, amely kínzó fájdalommal jár együtt, de a görcsös állapotokra is nagyon jó hatással van.

A borogatás általában vízzel és valamilyen más anyaggal történik. Az anyagok skálája széles, hiszen nagyon sok problémát orvosolhatunk borogatással és minden anyag más-más betegséget gyógyít, illetve más-más kellemetlen tünet enyhítését segíti
pacsakute, 2018. október 06. szombat, 20:16
1/281
Képek, videók
huszonkilences2.jpg
talamusz
2011. június 18. szombat, 15:41
huszonkilences.jpg
talamusz
2011. június 18. szombat, 15:41
Tay LIVE Performance at M
charlotteani
2016. március 30. szerda, 21:35
Tay LIVE Performance at T
charlotteani
2016. március 30. szerda, 21:35
Presenter-media-perfor man
gaborbosnyak
2013. október 07. hétfő, 00:06
VW Passat Performance Con
farkas1945
2013. január 14. hétfő, 11:56
BMW M3 Performance Packag
farkas1945
2012. április 10. kedd, 12:44
56-giddy-megkernem-mk4 .jp
menusgabor
2015. július 16. csütörtök, 20:23
Keresztelő János megkeres
keresztenyhivek
2014. július 30. szerda, 13:49
Megkér.png
wegnerzs
2012. január 15. vasárnap, 10:06
A tanitó megkérdi
rodes53
2011. december 09. péntek, 10:31
Benczúr Gy. - Vajk megker
isti53
2011. január 30. vasárnap, 13:11
Zsutól-Jézus és a megkerü
jakabgasparne
2010. március 23. kedd, 02:47
Benczúr Gyula:Vajk megker
csigamalac
2009. április 15. szerda, 12:57
RJ15-megkerult_00.jpg
benedek_kis
2008. szeptember 24. szerda, 11:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.