Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 11:49 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magasvérnyomás és magas koleszterinszint ellen
Tanulmányok bizonyítják, hogy ha egy pohár meleg vízbe almaecetet, citromot és cayenne borsot keverünk, az pozitívan hat az egészségünkre.

1. Tisztítja a vastagbelet
2. Javítja az emésztést
3. Kiegyensúlyozza a nyirokrendszert
4. Csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet
5. Csökkenti a vérnyomást
6. Segíti a fogyást
7. Tisztítja a májat
8. Erősíti az immunrendszert

Hozzávalók:
350 ml meleg víz
fél citrom leve
2 evőkanál almaecet
egy csipet cayenne bors
1 teáskanál méz (csak az ízesítés kedvéért)

Ezt a keveréket mindig reggel, üres gyomorra kell fogyasztani, reggeli előtt fél órával.
Forrás :
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 21:46
Egészségtelen ételek? Nem
ízesíthető, nem zacskóban kipattogtatott változatról, amelynek nagyon alacsony a kalóriatartalma.

Zsíros tej. A kilencvenes évek óta sulykolják belénk, hogy a sovány tej egészséges, ennek következtében egyre többen cserélték le a zsírokat szénhidrátokra, és híztak el. A zsíros tej nem egészségtelen és sokkal több tápanyag található benne, mint a sovány változatban. Könnyen eltelít, így elveszi étvágyunkat is.

Joghurt. A joghurt legnagyobb problémája az adalékanyag, a színezék és ízesítés: ideje lecserélni a sovány és cukros változatokat zsírosabb, természetes vagy görög joghurtokra. Ha nem bírjuk ki ízesítés nélkül, vágjunk bele gyümölcsöket vagy keverjük össze

befőttel.Só. A sófogyasztás egészségtelen mértékét a feldolgozott ételeknek köszönhetjük, úgyhogy kezdjünk csak rászokni arra, hogy otthon főzünk és garantáltan kevesebb sóra lesz szükségünk. Érdemes kipróbálni esetleg a himalájai kristálysót, amiben 84-féle ásványi anyag található (csak az összehasonlítás kedvéért: az
lovaszmarika, 2018. november 07. szerda, 16:32
Így fogyaszd a tojáshéjakat
mangán, foszfor, fluor, klór és molibdén.

A kalcium fontos, mert megelőzi a csontritkulást, javítja a vérképződést, csökkenti a rossz koleszterinszintet, és megemeli a vérnyomást, ha a tied alacsony.

Tisztítja a vért

Ehhez így fogyaszd a tojáshéjakat: Mossunk meg 5 tojást, ezután a héjakat alaposan törjük apróra, és tegyük 3 liter vízbe. Egy hétig a hűtőben álljon, majd napi 2-3 pohárral fogyasszunk el a kalciumos italból. 1-2 kanál citromlét hozzáadhatunk az ízesítés kedvéért.

Pajzsmirigyre

8 tojást héját használjuk fel mosás után. Csavarjunk ki 2 citromot, és a levet öntsük a héjakra. Pár napig álljon a hűtőben, ezután szűrjük le, és a lét keverjük össze 1 liter tiszta alkohollal és 1 kg mézzel. A keveréket egy hétig hagyjuk még állni, majd étkezések után 1 kiskanállal kell bevenni belőle.

Gyógyítja a gyomorfekélyt

Zúzzunk össze 3 tojáshéjat. Vegyünk egy csipetet ki és keverjünk bele 2 evőkanál citromlevet. Hagyjuk a
horvathnemagdi, 2016. szeptember 05. hétfő, 08:42
Az itthon kapható 50 legegészségtelenebb étel
valami.
Mit egyél helyette: házi, friss sütit, ha már mindenáron édességre vágysz!

5. SZÖRP
Mi van benne: cukor, kukoricából kivont izocukor, sűrítőanyag, aromák.
Ami miatt ne fogyaszd: a jó hír az, hogy a szörpökben nem találsz tartósítószert. A rossz, hogy azért, mert egyszerűen olyan tömény a cukortartalmuk, hogy amellett egyetlen baktérium sem él meg. A cukor ugyanis vízelvonó, tehát megsemmisíti az életet.
Mit igyál helyette: ásványvizet, forrásvizet, ha mindenképp kell ízesítés facsarj bele citromot, narancsot, vagy bármilyen gyümölcsöt.

6. PÁRIZSI
Mi van benne: körülbelül 40 százalék bőrke (aprított darabka), 20 százalék ipari szalonna, albumin, néha selejt húsáru, 15-20 százalék szója.
Ami miatt ne fogyaszd: szegény párizsinak a köztudatban igen rossz a híre, és most még mi sem védjük meg. Igen, a pletyka igaz, abból készül, ami a vágóhídon selejt lenne. Semmit sem dobnak ki, mindent felhasználnak, és a tányérjába tesznek. Az ipari szalonna
klementinagidro, 2015. október 08. csütörtök, 14:48
Vajon tudja e valaki, hogy miért 700 forint a sárgabarack a piacon és a dinnye 120 , lesz ez még olcsóbb is ?
Kedves Decotext! 7 dl. egy üveg. :)
Reggelire ritkán fogyasztjuk, csak néha a változatosság kedvéért.
Ősztől-tavaszig, kevés és drága a gyümölcs, ezért a legtöbb hétvégi süteménynek is lekvár az egyik hozzávalója.
15 üveg kb. a baracklekvárból, ami elfogy egy évben. De volt már olyan év, hogy ugyanez a barackfa csak annyi termést adott, amiből 3 üveg lekvár lett.
Ezenkívül még főztem 6 üveg puncsos meggy lekvárt is. Vörösboros-fahéjas-szegfűszeges ízesítéssel, Az is egy különlegesség. Nagyon finom ízhatás.
Viszont az idén nem főztem eper dzsemet és ribizli dzsemet sem. Nekem nem termett. A piacon meg nagyon drága volt. Ha kapok a szomszédból szilvát, pár üveg szilva chatnit azért majd szeretnék főzni. Szilvalekvárom maradt 5 üveggel tavalyról.
fboka, 2015. július 31. péntek, 17:42
Amit nem tudtál az olívaolajról
be, a sütés előtt fel kell itatnunk, le kell törölnünk róla az olívapácot.
Olívaolajakat ne használjuk rántás készítésére, ne grillezzünk vele marhahúst, ne benne süssük ki a rántott, bundázott zöldségeket. Ha olyan egytálételt készítünk, amelyet sokáig kell főzni/sütni, nem érdemes olívaolajat, különösen nem extra szüzet vagy szüzet használni, mert a főzés végére semmi sem marad a szervezetünk számára hasznos anyagokból.
Ezzel szemben minőségi változatai minden olyan étel elkészítéséhez és ízesítésére (többek között salátákra, mozzarellára, párolt zöldségekre locsolva, padlizsánmártáshoz, kenyérmártogatáshoz) alkalmasak, amelyeket nem főzünk, forralunk.
Egyébként portói egyetemi kutatók tették közzé egy nemzetközi táplálkozástudományi szaklapban azt a tanulmányt, amellyel megerősítik: az extra szűz olívaolaj bármilyen jellegű melegítése csökkenti az olaj természetes bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a
nanoka72, 2015. május 28. csütörtök, 09:23
Amit nem tudtál az olívaolajról
a sütés előtt fel kell itatnunk, le kell törölnünk róla az olívapácot.
Olívaolajakat ne használjuk rántás készítésére, ne grillezzünk vele marhahúst, ne benne süssük ki a rántott, bundázott zöldségeket. Ha olyan egytálételt készítünk, amelyet sokáig kell főzni/sütni, nem érdemes olívaolajat, különösen nem extra szüzet vagy szüzet használni, mert a főzés végére semmi sem marad a szervezetünk számára hasznos anyagokból.
Ezzel szemben minőségi változatai minden olyan étel elkészítéséhez és ízesítésére (többek között salátákra, mozzarellára, párolt zöldségekre locsolva, padlizsánmártáshoz, kenyérmártogatáshoz) alkalmasak, amelyeket nem főzünk, forralunk.
Egyébként portói egyetemi kutatók tették közzé egy nemzetközi táplálkozástudományi szaklapban azt a tanulmányt, amellyel megerősítik: az extra szűz olívaolaj bármilyen jellegű melegítése csökkenti az olaj természetes bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a
anna4459, 2015. május 27. szerda, 07:03
Michelin Guide étterem és szállodakalauz.
szállodakalauz ("Vörös kalauz")


A Vörös Könyv a hotelek és éttermek értékeléséhez egy szimbólumrendszert alkalmaz, amely jelöli árkategóriájukat és komfortosságukat. Az éttermeket öt szempont szerint értékelik:

Az ételek minőségének vizsgálata,
A sütés, főzés, ízesítés tökéletessége,
A konyha eredetisége, stílusa,
Az ,,ár-érték" arány,
A látogatások gyakorisága alapján.

A névtelen kritikusok véleményezése alapján, (franciául inspectoroknak hívják őket) kap az étterem egy vagy több csillagot. A vizsgálat során csupán az ételeket minősítik, a felszolgálást, a teríték minőségét, a dekorációkat nem veszik figyelembe.

Az inspectorok évente nagyjából 250 éttermet látogatnak meg, kiadványukban a Main
schuro, 2014. november 21. péntek, 06:18
Az itthon kapható 25 legegészségtelenebb étel. Botrányos!
valami.
Mit egyél helyette: házi, friss sütit, ha már mindenáron édességre vágysz!

5. SZÖRP

Mi van benne: cukor, kukoricából kivont izocukor, sűrítőanyag, aromák.
Ami miatt ne fogyaszd: a jó hír az, hogy a szörpökben nem találsz tartósítószert. A rossz, hogy azért, mert egyszerűen olyan tömény a cukortartalmuk, hogy amellett egyetlen baktérium sem él meg. A cukor ugyanis vízelvonó, tehát megsemmisíti az életet.
Mit igyál helyette: ásványvizet, forrásvizet, ha mindenképp kell ízesítés facsarj bele citromot, narancsot, vagy bármilyen gyümölcsöt.

6. PÁRIZSI

Mi van benne: körülbelül 40 százalék bőrke (aprított darabka), 20 százalék ipari szalonna, albumin, néha selejt húsáru, 15-20 százalék szója.
Ami miatt ne fogyaszd: szegény párizsinak a köztudatban igen rossz a híre, és most még mi sem védjük meg. Igen, a pletyka igaz, abból készül, ami a vágóhídon selejt lenne. Semmit sem dobnak ki, mindent felhasználnak, és a tányérjába tesznek. Az ipari
horvathnemagdi, 2014. november 19. szerda, 09:26
Vedd ezt, ne azt!
már mindenáron édességre vágysz!

5. SZÖRP (na nem a nagyi féle, otthon készült)

Mi van benne: cukor, kukoricából kivont izocukor, sűrítőanyag, aromák.
Ami miatt ne fogyaszd: a jó hír az, hogy a szörpökben nem találsz tartósítószert. A rossz, hogy azért, mert egyszerűen olyan tömény a cukortartalmuk, hogy amellett egyetlen baktérium sem él meg. A cukor ugyanis vízelvonó, tehát megsemmisíti az életet.

Mit igyál helyette: ásványvizet, forrásvizet, ha mindenképp kell ízesítés facsarj bele citromot, narancsot, vagy bármilyen gyümölcsöt.

6. PÁRIZSI

Mi van benne: körülbelül 40 százalék bőrke (aprított darabka), 20 százalék ipari szalonna, albumin, néha selejt húsáru, 15-20 százalék szója.
Ami miatt ne fogyaszd: szegény párizsinak a köztudatban igen rossz a híre, és most még mi sem védjük meg. Igen, a pletyka igaz, abból készül, ami a vágóhídon selejt lenne. Semmit sem dobnak ki, mindent felhasználnak, és a tányérjába tesznek. Az ipari szalonna
suzymama, 2014. szeptember 29. hétfő, 14:52
1/3
Képek, videók
koleszterinszint csökkent
irmus
2015. június 02. kedd, 18:27
Koleszterinszint csökkent
pacsakute
2013. június 17. hétfő, 18:51
koleszterinszintet-cso kke
snbela44
2012. október 25. csütörtök, 11:40
koleszterinszintet-cso kke
sarkadykati
2012. október 25. csütörtök, 06:20
Magasvérnyomás ellen.jpg
pacsakute
2013. november 17. vasárnap, 18:02
magasvérnyomásra.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:36
árv.pohárban.jpg
durcimarcika
2020. március 26. csütörtök, 09:50
Png pohár
eva6
2019. december 27. péntek, 14:40
Csokor pohárban
eva6
2019. december 15. vasárnap, 11:57
Csak ey pohár sör - szüli
lovaszmarika
2019. december 06. péntek, 18:04
0 a ajándékcsomag, pohar
lovaszmarika
2019. szeptember 26. csütörtök, 10:58
bogyó pohár.jpg
durcimarcika
2019. szeptember 10. kedd, 14:58
Rózsák pohárban
eva6
2019. augusztus 25. vasárnap, 18:34
eper pohár.jpg
durcimarcika
2019. május 28. kedd, 15:22
poharas1.jpg
durcimarcika
2019. május 16. csütörtök, 21:27
Címkék
vágóhídon selejt, levet öntsük, tied alacsony, kilencvenes évek, itthon kapható, polifenoloknak hatását, vizsgálat során, sütés előtt, tányérjába tesznek, ipari szalonna, héjakat alaposan, változatosság kedvéért, hétig hagyjuk, vagy több, olívaolaj kémiai, pletyka igaz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.