Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 10:14 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A természet fájdalomcsillapítója az MSM
MSM (Methyl Sulfonyl Methane) egy természetben előforduló, természetes kénvegyület. A kén az egyik legfontosabb alkotórészünk. A kén minden egyes élő organizmusban jelen van; az élet feltétele.

A kén bizonyos ételeink egyik fő alkotórésze, és az egyik leguralkodóbb anyag az emberi szervezetben. Megtalálható növényekben, állatokban és az emberben. Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben található.

Az MSM előanyaga az óceánok planktonjában képződik, majd gáz formájában feljut a felső légkörbe, ahol ózon, és ultraibolya sugárzás hatására kialakul a tulajdonképpeni MSM molekula. Ez az esőkkel belemosódik a talajba, ahonnan a növények gyökerei felszívják. Megtalálható: zöldségben, gyümölcsben, húsban, halban, májban, tejben.

Mi az az MSM?
Egyike a legősibb, legfontosabb élet-alkotó molekuláknak. Ez egy természetes, természetben előforduló vegyület, egy szerves
pacsakute, 2020. január 28. kedd, 22:14
Természetes fájdalomcsillapítás – MSM
az idegen fehérjék és szabad gyökök felépülése a sejtjeinkben és testfolyadékainkban.
A kén minden egyes élő organizmusban jelen van, az élet feltétele. Megtalálható növényekben, állatokban és az emberben, ugyan kevesen tudják,- a 4. legfontosabb ásványi anyag!
Így a szerves kén egy nélkülözhetetlen összetevő az emberi szervezetben. Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban kifejezetten a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben van. Jelen van és kimutatható a vérünkben is (átlag felnőtt férfi - 0.2 ppm).
Szerkezetileg, illetve funkcionálisan létfontosságú 150 más vegyületünk szempontjából. Ilyenek a hormonok, enzimek, antitestek és az antioxidánsok. Létfontosságú összetevője továbbá olyan más vegyületünknek és folyamatunknak, mint pl. a kollagén, immunglobulin vagy enzim szintézisek.

Miért kell pótolni az MSM-t?

Abban az esetben, ha nem nyers illetve fehérje-dús táplálkozást folytatunk
lilagondolatok, 2016. június 15. szerda, 10:59
MSM por
rá.


Mi az MSM?
Az MSM (Methyl Sulfonyl Methane) egy természetben előforduló, természetes kénvegyület. A kén az egyik legfontosabb alkotórészünk. A kén minden egyes élő organizmusban jelen van, az élet feltétele. Megtalálható növényekben, állatokban és az emberben.Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben található.
Testünk folyamatosan hoz létre új sejteket, ezért szükség van a folyamatos kén ellátásra, sőt korunk előre haladtával egyre több kénre volna szükségünk.Az MSM együtt dolgozik a vitaminokkal és aminosavakkal napi 24 órában.
Az MSM a kénfélék családjába tartozik, de nem szabad egy kalap alá venni a kéntartalmú gyógyszerekkel. Nem ugyanolyanok az ellenjavallatok, az allergiás reakciók, és nem okoz gáz illetve testszagképződést. Kiváló méregtelenítő és
mezixy, 2013. január 11. péntek, 19:59
himalájai só
Himalája só - amit a sóról tudni érdemes

Tudja-e Ön, hogy
... az emberi testnek több mint 70%-a víz?
... az emberi agy 90%-a víz?
... a könny és a vér 1%-os sóoldat (ez megegyezik az őstenger sókoncentrációjával)?
... a magzatvíz nem más, mint 37°C-os, 1%-os sóoldat?
... só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok megformálására?

A víz a testünket felépítő sejtek legfőbb alkotórésze. A víz szabályozza a szervezet funkcióit (az anyagcserét, vérkeringést, emésztést stb.), lehetővé teszi a sejtek közti kommunikációt. Egyszerűen: életet közvetít. Szállítja a tápanyagokat a sejtekhez, eltávolítja az anyagcsere során létrejött salakanyagokat, fenntartja a sejtekben az ozmózis nyomást, szabályozza a test hőmérsékletét. A só ugyanolyan fontos az élet fenntartásához, mint a víz. Se só, se víz nélkül nem létezhetünk.

A szervezetünk számára szükséges napi só mennyiség: 0,2 gramm, ezzel szemben egy európai ember átlagosan napi 12-20 grammot fogyaszt,
faciendum, 2011. február 05. szombat, 14:21
A fehér arany.......
fogyasztunk belőle a szükséges 2 g helyett. Anyagcsere-folyamatainkat gyakorlatilag állandó ,,permetezés" éri, életfontosságú folyamataink pedig kiszáradnak, mivel a sótöbblet közömbösítésére szervezetünknek sok-sok vízre van szüksége, amit sejtjeinktől von el. Így keletkezik a legtöbb civilizációs betegségünk, élén a magas vérnyomással. Egy szinten túl azonban már sejtfolyadék sem használható fel, így szervezetünk a túl sok sót kikristályosítja. A kialakult sókristályok lerakódnak az ízületeinkben, ennek következménye a sok reumás megbetegedés, valamint ide vezethető vissza a vese- és epekő képződése is.

Mártózz meg benne, és megfiatalodsz!
A sós fürdők*ra már az ókorban is alkalmazott gyógymód volt, hiszen gyulladáscsökkentő, nyugtató, salaktalanító és fertőtlenítő hatású. Sófürdővel manapság is sikeresen kezelhetők különféle bőrproblémák, reumatikus és ízületi megbetegedések és nőgyógyászati panaszok. A fürdővízhez egy kiló kristálysót kell önteni, utána ne öblítsd le
linda019, 2010. október 14. csütörtök, 09:07
A fehér színű arany.....
fogyasztunk belőle a szükséges 2 g helyett. Anyagcsere-folyamatainkat gyakorlatilag állandó ,,permetezés" éri, életfontosságú folyamataink pedig kiszáradnak, mivel a sótöbblet közömbösítésére szervezetünknek sok-sok vízre van szüksége, amit sejtjeinktől von el. Így keletkezik a legtöbb civilizációs betegségünk, élén a magas vérnyomással. Egy szinten túl azonban már sejtfolyadék sem használható fel, így szervezetünk a túl sok sót kikristályosítja. A kialakult sókristályok lerakódnak az ízületeinkben, ennek következménye a sok reumás megbetegedés, valamint ide vezethető vissza a vese- és epekő képződése is.

Mártózz meg benne, és megfiatalodsz!
A sós fürdők*ra már az ókorban is alkalmazott gyógymód volt, hiszen gyulladáscsökkentő, nyugtató, salaktalanító és fertőtlenítő hatású. Sófürdővel manapság is sikeresen kezelhetők különféle bőrproblémák, reumatikus és ízületi megbetegedések és nőgyógyászati panaszok. A fürdővízhez egy kiló kristálysót kell önteni, utána ne öblítsd le a
maca23, 2010. augusztus 26. csütörtök, 09:50
A sóról
A fennmaradó, ki nem választott sót okos szervezetünk megpróbálja hidratizációval ártalmatlanná tenni, amihez a szükséges nagy mennyiségű vizet a sejtjeinkből nyeri. Ennek következménye a dehidratált sejtek elhalása.

Szerencsére az emberi szervezet hihetetlenül intelligens, és egy szinten túl már nem használja fel a sejtfolyadékot. Viszont muszáj védekeznie a túl sok NaCl ellen, így kikristályosítja azt. De ezzel a probléma nincs megoldva, sőt! A kialakult sókristályok lerakódnak az ízületeinkben, aminek következménye a sok reumás megbetegedés, köszvény, arthrosis, artritis, valamint ide vezethető vissza a vese- és epekő képződése is.

Mi a megoldás?

A két legfontosabb:

- a hétköznapi konyhasót cseréljük le jó minőségű (!), természetes kristálysóra
- figyeljünk oda a bevitt só mennyiségére.

Földünkön a tengerekben és a kőzetekben nagy mennyiségben van jelen a só. Sajnos az egyre erősebb környezetszennyezés miatt a tengeri só minősége
1vargaildyko, 2010. június 26. szombat, 12:49
A sófogyasztás veszélyei
A sófogyasztás veszélyei

A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros...

A víz a testünket felépítő sejtek legfőbb alkotórésze. A víz szabályozza a szervezet funkcóit (az anyagcserét, vérkeringést, emésztést stb.), lehetővé teszi a sejtek közti kommunikációt. Egyszerűen: életet közvetít. Szállítja a tápanyagokat a sejtekhez, eltávolítja az anyagcsere során létrejött salakanyagokat, fenntartja a sejtekben az ozmózis nyomást, szabályozza a test hőmérsékletét.
A só ugyanolyan fontos az élet fenntartásához, mint a víz. Se só, se víz nélkül nem létezhetünk. Fontos tudni, hogy amikor az éltető sóról beszélünk, nem a mindennapi használatban ismert konyhasóra gondolunk, hanem a 84 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó természetes kristálysóra!
Az őstengerek kiszáradását úgy 250 millió évvel ezelőtt
yaskane, 2009. október 12. hétfő, 08:36
Képek, videók
Pat Metheny.jpg
farkas1945
2013. február 24. vasárnap, 11:37
method_pic3.jpg
pergerne
2012. január 18. szerda, 10:16
method_pic4r.jpg
pergerne
2010. szeptember 29. szerda, 12:50
methren1280x1024.jpg
nosmo
2008. február 08. péntek, 00:17
Pat Metheny Group Imagina
fmayer
2006. szeptember 18. hétfő, 23:48
Természetben felüdülni
dandej
2018. november 07. szerda, 11:49
Természetben lévő
sanci81
2018. június 26. kedd, 17:39
Angyal a természetben
sanci81
2018. március 17. szombat, 16:25
Természetben
sanci81
2018. március 14. szerda, 17:34
Természetben vágtázó
sanci81
2018. február 14. szerda, 16:48
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.