Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:35 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A 40 éves Karthago új lemezzel és Aréna-koncerttel ünnepel
a dalok, amelyeket a közönség elvár tőlük.

"A Karthago minden tagjának zenél gyermeke, nem is rosszul, van közöttük énekes, gitáros, basszusgitáros, dobos és billentyűs. A koncerten Karthagino néven fogják előadni a legelső Karthago-album záródalát, a Lázban élő nemzedéket" - mondta Szigeti Ferenc.

Mint felidézte, a Karthago 1979 tavaszán alakult, ő előtte nyolc évig a slágeres Corvinában zenélt. Mellette Gidófalvy Attila billentyűs a Beatricéből érkezett, Losó László basszusgitáros-énekes korábban a P. Mobilban és a Non Stopban szerepelt, a dobos pedig Fehér Lajos (ex-Syrius) lett. Nem sokkal később, a nyár elején Losó külföldre távozott és emiatt Fehér is kilépett.

"Akkor kicsit padlóra kerültünk, de aztán Gidóval megtaláltuk Kocsándi Mikit, aki az S.O.S. zenekar dobosa volt, majd egy este az Ifiparkban odalépett hozzám Kiss Zoltán, a Sprint volt basszusgitárosa, egy zenész kolléga meg Takáts Tomi énekest ajánlotta a Forma-1-ből. 1979 nyarának végére összeállt az ötös, amely azóta is az
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 10:41
Az 1848-as forradalom napján foganhatott Petőfi gyermeke
VÁROSI LEGENDA - AZ 1848-AS FORRADALOM NAPJÁN FOGANHATOTT PETŐFI GYERMEKE

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történelmi tényeit a magyarok többsége ismeri, van azonban néhány olyan részlet, ami rejtve maradt, pedig igencsak fontos hatással volt az eseményekre.

A legenda szerint sok sör gurult le az ifjak torkán a Pilvaxban, de feltehetően fehér bort ittak. Petőfi Sándor maga éti csigát evett © Wikipédia


Az viszont nem köztudott, hogy az ifjú forradalmárok alapvetően 13 pontban állapodtak meg.

13 pontból 12 lett

Az utolsó követelés a politikai foglyok szabadon bocsátása volt, de ez csak pár nappal később került a többi mellé, a 10-es pont után, ami a katonaság eskütételéről szólt: ,,A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék
menusgabor, 2019. március 14. csütörtök, 18:30
A költségcsökkentés ellenére is milliárdos veszteséget jelentett az Etihad Airways
A társaság honlapján közölt adatok szerint az Etihad 17,8 millió utast fuvarozott 2018-ban, 4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, a járatok töltöttsége 1,9 százalékponttal 76,4 százalékra csökkent, viszont ennek ellenére az árbevétel elérte a 2017-es szintet és 5 milliárd dollárt tett ki.

Az Etihad üzemelése 6,9 milliárd dollárt emésztett fel, amely a jelentős olajármozgás ellenére is 5 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A közlemény szerint az üzemi veszteség a 2017-es 1,5 milliárd dollárról 1,2 milliárd dollárra mérséklődött. Adózott eredményt az állami tulajdonú cég nem közölt.

Tony Douglas vezérigazgató szerint a hatékony és fegyelmezett kapacitás-kiosztás és gazdálkodás miatt csökkentek a költségek.

Az Etihad februárban jelentette be, hogy átstrukturálási programja keretében több, már megrendelt gépét mondja vissza, 42 Airbus A350-es és 19 Boeing 777x vételétől álltak el.
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 16:31
Nyolc százalékkal csökkent tavaly a Lufthansa-csoport nyeresége
A társaság honlapján közzétett eredmény-kimutatás szerint a Lufthansa, a Swiss, az Austrian, a Brussels Airlines és az Eurowings összesített árbevétele mindössze 1 százalékkal emelkedett, 38,1 milliárd eurót tett ki. Az üzemelés 35,4 milliárd eurójába került a társaságnak, alig százmillió euróval többe, mint egy évvel korábban. Az üzemi eredmény így 2,9 milliárd euró volt, 10 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, az adózás és pénzügyi műveletek után számolt adózott eredmény pedig 2,1 milliárd euró nyereséget mutatott, 8 százalékkal kevesebbet, mint a 2017-es pénzügyi évben.

A csoport tagjai közül a Lufthansa az előző évhez hasonlóan 1,6 milliárd euró üzemi nyereséggel zárta az évet, a Swiss 14 százalékkal 617 millió euróra javította eredményét, míg az Austrian fele akkora, 42 milliós nyereséget termelt, mint egy évvel korábban. A legrosszabbul azonban az Eurowings teljesített, amely a 2017-es 97 millió eurós nyereség után tavaly 178 milliós veszteséggel üzemelt.

A Lufthansa-csoport
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 12:53
A médiatanács döntött több rádiós frekvencia ügyében
pályázati nyilvántartásba vételét megtagadta.

Az alaki vizsgálati szakaszba lépett a Győr 96,4 MHz körzeti, kereskedelmi rádiós pályázati eljárása, és mindhárom pályázót - a Győr+Média Zrt.-t, a Zene Rádió Kft.-t és a Fehérvár Rádió Kft.-t is - hiánypótlásra szólította fel a grémium.

A médiatanács három rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására szóló pályázati felhívás tervezetét is elfogadta és véleményezésre közzétette honlapján: a helyi vételkörzetű Tardos 95,5 MHz-re - amelyet egy korábban eredménytelennek nyilvánított eljárás után tervez újra meghirdetni -, a használaton kívüli helyi Balatonfüred 96,2 MHz-re, valamint a jelenleg szintén használaton kívüli, körzeti vételkörzetű Győr 88,1 MHz-re.

Hozzájárult a testület az LB Rádió Kft. védjegyhasználati engedéllyel alátámasztott kérelméhez, így a Zalaegerszeg 88,9 MHz-re kereskedelmi médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező szolgáltató hatósági szerződésében szereplő City Rádió állandó megnevezés 2019. március 13-ától 88,9 -
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 12:11
ITM: kedvezőek a januári ipari adatok
A Központi Statisztikai Hivatal szerdán reggel megerősítette a korábban közölt adatokat, miszerint januárban az ipari termelés volumene 4,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint pedig 5,0 százalékkal nőtt.

Az államtitkár kiemelte, miután Európában és Németországban is csökkent az ipar, Magyarországon meg kell védeni az eddigi eredményeket, ezért gazdaságvédelmi akcióterv készül.

A közép-kelet-európai régióban 2014 óta a magyar ipar bővült a legnagyobb mértékben - emlékeztetett György László.

Az államtitkár szerint a magyar iparnak dimenziót kell váltania, és át kell térnie az alacsonyabb hozzáadott értéket adó tevékenységekről a magas hozzáadott értékűekre. Ezért is tartja fontosnak például az önvezető autókhoz tervezett tesztpálya építését, amely elmondása szerint ezres nagyságrendben teremt új kutatási és fejlesztési munkahelyeket.
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 10:51
A majmok evolúciójának hiányzó láncszemét fedezték fel Kenyában
Az Alophia metios fogainak felfedezését megelőzően a kutatók egy korábban Ugandában talált, 19 millió éves megkövesedett fog és egy Tanzániában feltárt, 25 millió éves lelet alapján vázolták fel a majmok evolúcióját, amelyből hatmillió évet azonban nem ismertek.

A Kenyai Nemzeti Múzeumok munkatársaként dolgozó Benson Kyongo szerint az a terület, amelyen az Alophia metios fogait találták, ma már egy terméketlen vidék, ám évmilliókkal ezelőtt erdőknek, folyóknak és patakoknak adott otthont - írja a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

Az Alophia metios fogai jóval kezdetlegesebbek voltak, mint a későbbi majmoké: őrlőfogainak felszíne nem volt redős.

A kutatók szerint az Óvilág majmainak sikere nagy részt összefüggött egyedi fogazatukkal. A mai majmok őrlőfogainak redős, hegyes felszíne lehetővé teszi számukra, hogy feldolgozzák mindazt a növényi és állati táplálékot, amelyet Afrika és Ázsiai élőhelyei nyújtanak számukra.

A Stony Brook-i Egyetem professzora, James Rossie
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 17:28
Szlovákia nem folytatja a Washingtonnal kötendő védelmi együttműködési megállapodásról szóló tárgyalást
csapatokhoz tartozó civil személyzet tagjai indokolatlan előnyökhöz jutnának a többi NATO-tagállam fegyveres erőinek tagjaihoz képest. Hozzátették: az amerikai fél ajánlata kizárólag olyan létesítmények építésére vonatkozott, amelyek elsődlegesen az amerikai katonák és haditechnikájuk elhelyezését célozta.

A védelmi együttműködésről szóló megállapodás keretében az amerikaiak hozzájárultak volna két szlovákiai katonai repülőtér felújításához is, összesen 105 millió dollár értékben. Ezt a beruházást már korábban elutasította a szlovák kormánykoalíció második legerősebb pártja, a védelmi tárcát vezető Peter Gajdost is jelölő Szlovák Nemzeti Párt (SNS). Az SNS elnöke, Andrej Danko, egy vasárnapi televíziós vitaműsorban egyenesen azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben Szlovákia elfogadja a beruházásról szóló szerződést, pártja kilép a kormánykoalícióból.

A szlovák védelmi minisztérium bejelentésére a Párizsban tartózkodó szlovák miniszterelnök, Peter Pellegrini is reagált. Kijelentette: kormánya
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:14
Osztrák jégkorongliga - A Fehérvár AV19 továbbjutna az esélyesebb Salzburg ellen
alkalommal indulhat pályaelőnnyel, miután negyedik helyen végzett a középszakaszban.

Az elnök bejelentette, hogy már most a következő idény csapatát építik, ezért egy évvel hosszabbítottak a gárda finn vezetőedzőjével, Hannu Järvenpää-vel, valamint kétéves szerződést írtak alá a finn másodedzővel, Antti Karhulával és a honosított centerrel, Sarauer Andrew-val.

Szélig Viktor szakmai igazgató emlékeztetett: a szezon előtt a rájátszásba kerülés volt a céljuk, amit az első hat közé jutással már korábban teljesítettek, úgyhogy nem lehet hiányérzetük. Úgy vélte, a liga egyik legjobbja ellen kell felvenniük a harcot a negyeddöntőben, de nem érzi úgy, hogy reménytelen lenne a fehérvári továbbjutás.

Kérdésre elmondta: tavaly is igen közel voltak a legjobb nyolc közé jutáshoz, de idén sokkal támadóbb felfogású a gárda, sokkal több gólt szerez a csapat, ami a kulcsa volt eddigi sikereiknek.

Hannu Järvenpää szerint jó hokit játszottak egész szezonban, ezért megérdemelt a rájátszásbeli
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:02
Drunvalo Melchizedek - Az Élet Virágának ősi titka
ezer marsbéli használta ténylegesen az idő-térdimenzió tudatszerkezetet, a gyermek tudatosságú emberek fölött, vagy építményt. Földre érkezésük után rögvest megpróbálták uralmuk alá hajtani Atlantiszt. Hadat akartak üzenni, és magukhoz akarták ragadni a hatalmat. Azonban csekély létszámukból és talán más okokból kifolyólag meglehetősen sebezhetőek voltak, következésképpen terveiket nem sikerült megvalósítaniuk. Végül az atlantidák/lemuriaiak leigázták őket. Azt ugyan meg tudták akadályozni, akik már korábban itt voltak őelőttük, hogy a marsbéliek legyőzzék őket, ám vissza nem tudták őket küldeni ahonnét jöttek. Ezekben az időkben a földi emberiség evolúciós fejlettségi foka egy tizennégy éves leánygyermek érettségének (tisztaságának) felelt meg. Tehát ami történt, napjainkhoz viszonyítva és hasonlítva nagyjából 60-70 éves férfi cselekedetéhez hasonlítható, aki magát egyszerűen ráerőszakolva irányítása alá von egy 14 éves lányt. Más szóval, erőszakot követ el rajta. Erőszaknak estünk áldozatul, hiszen nem
eposz, 2019. március 09. szombat, 23:01
Eurostat: az uniós tagállamok mintegy 800 ezer embernek adtak állampolgárságot
Az Eurostat tájékoztatása szerint az unión kívülről érkező kérelmezők számára biztosított európai uniós állampolgárság megadásának adatai az elmúlt években csökkenő tendenciát mutatnak. 2016-ban számuk közel 995 ezer volt, 2015-ben pedig mintegy 841 ezren kérelmeztek európai állampolgárságot.

2017-ben az összes engedélynek mindössze 17 százaléka volt más uniós tagállamból érkezettek által benyújtott és elfogadott kérelem. A nem uniós kedvezményezettek főként marokkóiak, albánok, indiaiak és pakisztániak voltak. A marokkóiak közül legtöbbenolasz, spanyol és francia, az albánok közül legtöbbengörög és olasz, az indiaiak és a pakisztániak főként brit állampolgársághoz folyamodtak.

A legtöbb, szám szerint25 ezer állampolgársági kérelmet románok adtak be más uniós országban, akiknek legtöbbje olasz állampolgárságot kapott. A 22 ezer lengyel kérelmező főként brit és német állampolgárságot kért.

A statisztikai hivatal kiemelte, hogy a vizsgált év során a legtöbb uniós állampolgár között a
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 15:52
EP-választás - Manfred Weber: a menekültkérdés 2019 első számú témája
A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa Passauban pártja hagyományos hamvazószerdai gyűlésén kiemelte, hogy az EPP és a CSU "három világos üzenetet" küld a választóknak a menekültkérdés kezeléséről.

Az első az, hogy pontosan tudni kell, ki tartózkodik az EU területén, ezért gondoskodni kell a külső határ ellenőrzéséről - mondta Manfred Weber.

A bolgár-török határon épített kerítésről szólva hangsúlyozta: támogatást, és nem bírálatot érdemelnek azok a politikusok, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy ne a maffia és az embercsempész bandák, hanem az állam és a határvédelmi szervek döntsék el, ki léphet be az EU-ba.

A második az, hogy az EU továbbra is fogad menekülteket, korlátozott időre és kontingensekben, előre meghatározott létszámú csoportokban - tette hozzá az EPP csúcsjelöltje, aláhúzva, hogy Európa "keresztény kontinens", amelynek felelősséget kell vállalnia az emberekért.

A harmadik üzenet, hogy tenni kell Afrika fejlődéséért, mert "Európának nem lehet jó jövője, ha
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 14:32
1/891
Képek, videók
omega-50-arena-koncert .jp
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 12:40
szigeti zsuzsa.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:25
Szigeti emlék 01.jpg
chillik
2017. október 25. szerda, 04:18
Szigeti emlék 02.jpg
chillik
2017. október 25. szerda, 04:18
Bannermas szigeti építmén
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 20:00
Bannermans szigeti vár.jp
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 19:59
Szigeti emlék.jpg
chillik
2016. február 15. hétfő, 05:20
Vir szigeti homokos part
horvatholiday
2016. január 10. vasárnap, 11:59
Vir szigeti naplemente
horvatholiday
2016. január 10. vasárnap, 11:58
szigeti idill.png
violaterdik
2015. augusztus 17. hétfő, 15:47
salamon-szigeti foldi gal
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:21
salamon szigeti bagolyfec
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:19
Elöpatak ; a Gidófalvy-vi
farkas1945
2013. december 07. szombat, 10:31
Gidófalvy Attila
dzsonee961
2007. szeptember 21. péntek, 21:12
a Gidófalvy-n
tundefejes
2006. október 02. hétfő, 09:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.