Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 04:36 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Napról napra kopik
Napról napra kopik

Bizony, itt van az ősz.
Holló hajunk fehér.
A szívünk táját is
megütötte a dér.
Évek hosszú során
az álmok elszálltak,
becsaptak, valóra óh,
dehogyis váltak.
- Tántorog már bennünk
az élet ereje,
pedig fiatalon
tele voltunk vele.
Napról napra kopik,
kevesbül az Élet:
Ez a végzet kísér,
mint szörnyű kisértet!
De a szívünk annál többet kibír!
Megedzi az Élet,
s bajokon aki sír,
nem tanult meg hinni
Annak, ki alkotott,
s a múló évekkel
mindig többet adott.
Hitet, reményt,
vágyat, egy jobb,
szebb hazába!
- Ez itt csak átmenet:
a szívek próbája.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2020. május 25. hétfő, 20:41
Koronavírus - Korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai
A külgazdasági és külügyminiszter Jadranka Joksimovic szerbiai integrációs miniszterrel, valamint Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével folytatott megbeszélését követően azt mondta, a szerb állampolgárok karanténkötelezettség nélkül beléphetnek Magyarországra, és magyar állampolgárok is így térhetnek vissza Szerbiából.

A határ megnyitása lehetőséget biztosít arra, hogy a határ két oldalán élő családok és közösségek újra találkozhassanak egymással, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a gazdasági kapcsolatok is új lendületet kaphassanak - közölte a tárcavezető.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, Közép-Európa országai az időben meghozott szigorú korlátozó intézkedéseknek köszönhetően végig kontroll alatt tudta tartani a vírus terjedését. A védekezés sikeréhez a személyforgalom korlátozása is hozzájárult. Az eredmények lehetővé teszik, hogy az élet és az egészség védelmének elsőbbséget adva visszatérjünk a normalitáshoz - fogalmazott a miniszter.

A politikus kitér arra, a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 10:21
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2020-05-25)

Kedves eva6!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Időszerűség hatja át.
Évgyűrűk - Idő, örökkévalóság

A fa korát jelző körök, melyek csak a törzs elmetszésekor láthatóak. Jelzi a bölcsességet, az évek múlása során szerzett lelki erőt, tudást és biztonságot. Mutatja, hogy elfogadod a változásokat, mégis rendíthetetlenül állsz a helyeden, mint a cédrus, vagy a tölgy. Tudásod stabil, és egyre szilárdabbá válik, ahogy az idő halad. Az évgyűrűk tulajdonképpen függőleges hengerek, melyek biztosítják a víz útját a levelekhez. Minden évben egy-egy réteg keletkezik. A kor előrehaladtával szerezhető tudást, böcsességet, gondoskodni akarást jelképezi. Jelenti még a magabiztosságot, a lassú, de biztos fejlődést.

Szerelmi üzenete: Tartós
eva6, 2020. május 25. hétfő, 09:12
Koronavírus - Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
koordinálja a Pécsi Tudományegyetem vezetésével.

A konzorcium elnökét, a PTE professzorát, Kovács L. Gábort idézve kiemelték, hogy a gyógyszer koronavírussal fertőzöttek kezelését is segítheti, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint a betegség korai fázisában adagolva alkalmasnak látszik arra, hogy a garat- és orrváladékból a vírust eltüntesse.

A közleményben aláhúzták: miután az Avigan sem Magyarországon, sem Európa más országaiban nem törzskönyvezett gyógyszer, ezért csak különleges eljárás során lehet embernek beadni, ezért is határozott úgy a magyar kormány, hogy klinikai vizsgálatnak vetik alá a készítményt.

A HECRIN Konzorcium - melynek 2014 óta a Pécsi Tudományegyetem Szentághothai János Kutatóközpontja a vezetője, elnöke pedig Kovács L. Gábor - az ország négy orvosképző egyeteme, valamint a Dél-pesti Centrumkórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet bevonásával kezdi meg a gyógyszer vizsgálatát. Azt tervezik, hogy ezen a hat helyen összesen száz igazoltan
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 18:12
Trianon 100
felelős.

Mindkét oldalon.

Alig várták, hogy egymás torkának essenek

A napóleoni háborúk után beállt hatalmi egyensúly a ,,hosszú XIX. század" végére rogyadozni kezdett. A nagy háború előtti néhány évtizedben a Német Birodalom elképesztő gazdasági fejlődésen ment keresztül, amit szeretett volna világpolitikai befolyásra váltani. Ez már önmagában kibékíthetetlen ellentétet okozott Nagy-Britanniával és Franciaországgal, utóbbi ráadásul azt sem tudta lenyelni, hogy a francia-porosz háború során (1870-71) a németek elfoglalták Párizst, majd elcsatolták Elzászt és Lotharingiát.

A németek legmegbízhatóbb szövetségese, az Osztrák-Magyar Monarchia Oroszországgal feszült össze a Balkán feletti befolyásért, Törökországot pedig területi veszteségei fordították szembe az angolokkal, franciákkal és az oroszokkal. A világháború előestéje ezen érdekek mentén szövetségekbe rendeződve találta az öreg kontinens államait, a végletekig feszült légkörben csak idő
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
II. János Pál pápa gondolatai Pio atyáról 2. rész
küldetésének beteljesítését. Közben mindenféle hírek kerülnek napvilágra a boldoggá avatás dátumáról, ám ezek természetesen minden hivatalos alapot nélkülöznek. 2004-ben Edward Nowak érsek, a szentek ügyeiért felelős kongregáció titkára San Giovanni Rotondóban tartott szentbeszédében így számol be a híveknek: ,,A Szentatya nem csupán megbízott engem Pio atya boldoggá avatási eljárásának lefolytatásával, hanem amikor csak teheti, személyes érdeklődésének és várakozásának is hangot ad beszélgetéseink során. Egy alkalommal például amikor együtt ebédeltünk, a pápa első kérdése ez volt hozzám: ,,Hogy állunk Pio atya ügyével?" Mire én a következőt válaszoltam: ,,Szentatyám, San Giovanni Rotondo és Manfredonia egyházközségei két egész polcnyi, 104 kötetre való dokumentumot juttattak el hozzánk. Ha Szentatyám felhatalmaz rá, én elégetem ennek a háromnegyedét, és holnap megtarthatjuk nemcsak a boldoggá, hanem a szentté avatást is." Erre a pápa így válaszolt: ,,"Nem, nem.
maroka, 2020. május 24. vasárnap, 08:38
A C-vitamin drasztikusan csökkenti a COPD kockázatát
előnyben ezeket a táplálékokat. A zöldségek és a gyümölcsök magas antioxidáns-tartalmukról ismeretesek, így fogyasztásuk potenciális hatékony stratégiát jelent a tüdőben a COPD felbukkanásának kockázatának csökkentése érdekében.

A COPD nagyobb veszélyt jelent azokra a személyekre, akik rendszeresen dohányoznak. Kutatók szerint ez a betegség összefügg az alacsonyabb háztartási jövedelemmel, az alacsonyabb iskolázottsági szinttel és az alacsonyabb BMI-vel (testtömegindex) is.

Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy azok a COPD-ben szenvedő betegek, akik antioxidánsban gazdag étrendet követtek, javulást mutattak a tüdő egészségében. A C- és E-vitamin különösen hasznosnak bizonyult a betegséggel szemben.

A COPD-re nincs speciális táplálkozás, de az egészséges táplálkozás fontos az általános egészség fenntartásához. Mindannyian tudjuk, hogy milyen előnyökkel jár a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása, különösen az antioxidáns-tartalmúak rendszeres fogyasztása. A zöld leveles
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 13:53
Hétszázmillió forintos egyházmegyei fejlesztések zajlanak a pécsi világörökségi helyszínek szomszédságában
A közlemény szerint a koronavírus járvány ellenére is folyó, ősszel záruló beruházások eredményeként az egykori - pécsiek körében "Papucsként" emlegetett, évek óta zárva lévő - Káptalani Borozó helyén turisztikai központ jön létre, a pinceépület felett az ott működő egykori Rózsakert nevű vendéglátóhely nevéhez illően virágoskertet alakítanak ki. A kivitelezés egy szomszédos, Janus Pannonius utcai műemlék épület felújítását is magában foglalja, az az Egyházmegyei Könyvtárnak ad majd helyet - ismertették a kommünikében.

A beszámoló szerint jelenleg a Rózsakert tereprendezése, kerítésének építése és a korábbi borozó épületének felújítása, gépészeti korszerűsítése, átépítése zajlik.

A beruházás nyomán a Rózsakert egy olyan éjszakára zárható parkká alakul, amelyben napközben "megpihenhetnek, elcsendesülhetnek" a pécsiek és a turisták, továbbá alkalomadtán kisebb kulturális rendezvényeknek is helyet adhat majd - közölték. Az egykori borozó helyén a Pécsi Püspökség ajándékboltot nyit, amely
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 12:51
Tanácsok az epilepszia tüneti csökkentésére
naponta.

Kamillatea
Antioxidáns és tisztító tulajdonságokkal bír. természetes nyugtatóként jó hatással van az idegekre. Ha úgy érzi, jön egy roham (sokak szerint fejfájás és szorongás előzik meg), kortyolgasson el gyorsan egy kamillateát. Forraljon fel kevés vízben egy kamillás tea filtert, és hagyja benne 15 percig. Fontos tudnia, hogy a teának erősnek kell lennie. Kortyolgatva azonnal képes hatni az idegekre.

Bakopa levél
Évszázadokon keresztül használták az ajurvédikus kezelések során. Hatékony gyógyír az epilepsziára. Erős egészségre gyakorolt hatásáról ismert, miszerint fokozza a memóriát, a koncentrációt és kezeli az epilepsziát. Javítja az idegek egészségét, védi az idegsejteket a sérülésektől és sakkban tartja a rohamot.

Omega-3 zsírsavak
Ez az esszenciális zsírsavak egy csoportja, amely elősegíti az általános jó egészséget. Csökkenti a koleszterint és az artériák elzáródását, javítják az idegek és az agy egészséges működését. Omega-3 zsírsavakban
pacsakute, 2020. május 21. csütörtök, 22:58
Koronavírus - Spanyolországban a járvány kezdete óta először ötven alá csökkent a napi halálozás
Az elmúlt egy nap során 48-an haltak bele a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta fertőzésbe, amely eddig 27 940 emberéletet követelt a dél-európai országban.

Az igazolt fertőzöttek száma 344-gyel emelkedett 24 óra alatt és meghaladta a 233 ezret.

A minisztérium a héten nem közölte a fertőzésből meggyógyultak számát a tartományoktól kapott adatok alapján készített jelentésében.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója madridi napi online sajtótájékoztatóján elmondta: az összesítésben nem szerepel Katalónia, mivel "hitelesítési problémák" merültek fel a kapott tájékoztatásban, de becslése szerint a keleti tartománnyal együtt a napi új fertőzöttek száma 400, a halálos áldozatok száma "félszáz" körül lehet.

Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter szokásos heti parlamenti szakbizottsági meghallgatásán beszámolt róla, hogy az országban elvégzett koronavírus-vizsgálatok száma már meghaladta a 3,78 milliót.

Bejelentette, hogy a
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 20:03
ITM: ideiglenes járványügyi menetrendek lépnek életbe a nyáron
utazási szokásai, lehetőségei is. Az egyes vonatokon és helyközi buszjáratokon a kijárási korlátozások idején a korábbi utasforgalom ötöde-tizede volt tapasztalható. Ehhez igazodva március 30-ától a helyközi személyszállítás főszabály szerint hétköznapokon tanszünetes menetrendre állt át a balatoni többletjáratok nélkül.

A korlátozások feloldása, a védekezés új szakasza lehetővé teszi a vonat- és buszközlekedés újjászervezését és fokozatos újraindítását. A rugalmas járványügyi menetrendek kialakítása során figyelembe veszik az utazóközönség változó igényeit, az ország közlekedési alapját képező vasúthálózat előnyét és elsőbbségét, ehhez igazodva növekszik az autóbuszos közlekedés "ráhordó" feladata és szerepe.

A vasúti fővonalak előző években végrehajtott és jelenleg is folyamatban lévő fejlesztése lehetőséget ad a párhuzamosan futó távolsági buszjáratok indokoltságának felülvizsgálatára. Az így felszabaduló autóbuszokat az egész vidéki Magyarország közlekedési lehetőségeinek javítására használják
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 13:11
Bejelentették a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj idei nyerteseit
textiltervezéssel, idén Savage Garden (Vadkert) című pályázata a kilim szőnyeg technikai és formai-strukturális adottságaira építve kíván egy ötdarabos kortárs szőnyegkollekciót elkészíteni, mely kitágítja a műfaj adta kereteket és kompozíciós sémákat.

Ösztöndíjat kapott a Perceptual Thinkers alternatív öltözékkollekció alkotója, Szalkai Dániel, aki évek óta elhivatottan foglalkozik az autizmus jelenségének részletes vizsgálatával, valamint Andrási Edina, aki az utóbbi években végzett anyagkísérletei során kidolgozott egy olyan eljárást, amellyel áttetsző, réteges, nagyméretű porcelántárgyakat készíthet. Pályázatában azt a célt tűzte ki, hogy megtervezze és kivitelezze a Lumimosa porcelánlámpája prototípusait és csomagolását.

Archetipikus terek címmel Hlatki Dorottya három tapétasorozatot tervez, Nagy Krisztina pedig vendégággyal rendelkező ülőgarnitúra kárpittervezésével foglalkozik majd a féléves ösztöndíja során a Varkoly Fiai Kft. együttműködő partner feladatkiírása keretében.

2019-ben
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 12:21
1/1405
Képek, videók
Kovács Erzsébet Csöpi Hor
jucinenadov
2017. január 02. hétfő, 13:03
KOvácsné Bodrts Erzsébet.
kismotor
2009. március 07. szombat, 22:08
Emléked szívünkben ég
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:52
Miért kell a szívünkre ha
cuppika59
2017. szeptember 12. kedd, 18:52
Isten szeretete szivünkbe
sacimama
2017. január 17. kedd, 10:41
Szívünk elégedetlensége
sacimama
2017. január 08. vasárnap, 14:54
Isten a szívünkben
sacimama
2016. augusztus 06. szombat, 22:24
Az álom szívünk vágya.jp
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:32
Fájó szivünk
irmus
2016. május 01. vasárnap, 18:50
Szívünkbe ivódna.jpg
anci-ani
2016. április 17. vasárnap, 13:47
Akiket a szívünk gyászol
irmus
2015. december 23. szerda, 06:00
Bár a szívünkkel szeretün
suzymama43
2015. december 19. szombat, 09:52
szívünk titkai.jpg
bbbarbara
2015. november 20. péntek, 19:35
Szívünkből....jpg
margoboszi
2015. november 09. hétfő, 21:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.