Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 09:42 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Imák az étkezés előtt és után
hála Isten,
Annak is adj, kinek nincsen! Ámen.

*
Étkezés előtti imák:
1. Édes Jézus, légy vendégünk,
áldd meg, amit adtál nékünk!

2. Atyánk, a föld minden javát jóságodból élvezzük.
Add, hogy a szent igazságot szomjúhozzuk s éhezzük!

3. Székely asztali áldás
Ki asztalt terítesz az égi madárnak,
Teríts asztalt, teríts, szegénynek és árvának.
Nyújtsd ki atyánk, nyújtsd ki jóságos kezedet,
Adj a koldusnak is tápláló kenyeret.
Ételben, italban legyen bőven részünk.
Gondviselő Atyánk, könyörögve kérünk. Ámen

4. Megígérted: velünk leszel,
Asztalunknál velünk eszel,
Mint akárki, ha velünk ül.
Add, Uram, hogy közösségünk,
Téged itt lásson vendégül.

5. Kevés hallal s pár kenyérrel nagy tömeget jóllakattál.
Áldd meg, amit nekünk adtál
soha egy embert se hagyjál küzdeni az éhezéssel!

6. Áldj meg minket Úristen,
s ez adományaidat, amelyeket a Te
maroka, 2020. június 17. szerda, 17:02
Prágai Szent Ágnes - Böjte Csaba t. jegyzete
Ó, szeretetreméltó szegénység, kit az Úr Jézus Krisztus, ki a mennyet és a földet kormányozza és vezérli, aki szólt, és mindenek lettek, páratlanul magához ölelt! Mert ő maga mondja: A rókáknak van barlangjuk, az ég madarainak fészkük, az Emberfiának azonban, azaz Krisztusnak nincs hova lehajtania a fejét, ezért a kereszten lehelte ki lelkét, ott hajtva le a fejét. Ez a hatalmas és gazdag Úr a tisztaságos Szűz méhébe költözvén ínségesen és szegényen akart e világra jönni, hogy az emberek, kik a mennyei ételben szükséget szenvedtek és koldusok voltak, benne gazdagok legyenek, és uralkodjanak a mennyek országában. Örülj tehát és ujjongj nagyon, és töltsön el a lelki öröm! Mivel ugyanis inkább a világ megvetését, mint a hírnevet, inkább a szegénységet, mint a mulandó gazdagságot, és inkább a mennyei kincseket, mint a földieket választottad, méltó lettél arra, hogy a magasságos Isten és a dicsőséges Szűz Mária Fiának nővére, jegyese és anyja légy. Bizonyos vagyok abban, hogy szilárd hittel hiszed és tudod, hogy
maroka, 2020. június 09. kedd, 06:45
Vargha Gyula versei
estefelé törpe kórócskának
Árnyéka is nagyobb, mint délben a fának.

Elüldögélnek a hallgatag szobákban,
Körülöttük fojtó, nehéz némaság van,
Ha megszólalnak is, hamar abbahagyják,
S kiki maga szövi tovább gondolatját,
Sokszor egyéb nesz sincs, csupán a szú perczeg,
S a vén fali-óra számlálja a perczet.

Ha szívökben gond ül, ajakukon panasz,
Az Isten is tudja, nem magokért van az,
Nekik már kevés kell s az a kevés megvan,
Szükséget nem látnak ételben, italban,
Van békés hajlékjuk; más egyéb mi kell még?
Földi hiúságban örömük sem telnék.

Magukat nem bánják, csak azt hányják-vetik:
Az én sorsom jobbá miért nem tehetik.
Szegény anyám szemén az a sok könnypatak,
Bár nem én fakasztám, mégis értem fakad.
Úgy fáj nekem e bú, s búsulunk cserében,
Ők az én sorsomon, én meg az övéken.

Hej, ha fordíthatnék a szerencse rúdján,
Nem futnék a világ széles országútján,
Nem előre mennék,
menusgabor, 2020. február 27. csütörtök, 22:00
Biztonsági tippek zöldségekhez és gyümölcsökhöz
észre, hogy a zöldség vagy a gyümölcs sérült, akkor vágja ki a sérült részt és úgy tárolja.

Figyeljen arra, hogy a gyümölcsöket, a zöldségeket, a tojást és a húskészítményeket mindig külön rekeszben tárolja a hűtőszekrényben.

Mindig mossa meg alaposan a kezét, a vágódeszkát és a konyhai eszközöket a zöldségek és gyümölcsök darabolása, tisztítása, szeletelése előtt és után is.

Mindig tisztítsa meg és mossa meg a zöldségeket és gyümölcsöket mielőtt megeszi, vagy valamilyen ételben felhasználja azokat, még abban az esetben is, ha a termék csomagolásán az áll, hogy az adott termék már tiszta és nem igényel másféle otthoni előkészületet.

Ha héjastól óhajt elfogyasztani egy gyümölcsöt vagy zöldséget, mindig alaposan mossa azt meg fogyasztás előtt.

Főzés során minden kórokozó elpusztul, de miután megfőtt az étel, a hűtőbe való elhelyezése előtt minden esetben le kell azt hűteni. Például ha zöldséglevest készít, forrón soha ne rakja azt a hűtőbe.
Forrás :
pacsakute, 2020. január 26. vasárnap, 22:54
Kollagén
inkább a létfontosságú funkciók ellátásához használja fel. Ebben az esetben nemcsak az immunrendszer gyengül, hanem a kollagén szintje is gyorsabban megcsappan. Hogy ezt elkerüld, fogyassz magas C-vitamin-tartalmú ételeket, vagy szedj rendszeresen C-vitamint.

Kollagénes étrend-kiegészítők
Óriási a kínálat a kollagén tartalmú étrend-kiegészítőkből. Vízben oldódó porok és kapszulák is a rendelkezésünkre állnak, hogy pótolni tudjuk az elveszett kollagént. Mivel ez a fehérjevegyület csak kevés ételben található meg, az étrend kiegészítése jó alternatíva lehet, ám érdemes olyan terméket választani, mely jól hasznosuló formában tartalmazza a kollagént, illetve olyan összetevőket is felvonultat, melyek segítik a felszívódását. Mindenképpen fontos megnézni, hogy milyen mennyiségben tartalmazza a kollagént az adott készítményt, nagy eltérések lehetnek.

Ha nincs benne C-vitamin, ajánlott szedni mellette, és nem árt több időt fordítani a testmozgásra. Mivel a kollagén az izmok egyik fő
pacsakute, 2019. július 31. szerda, 23:03
Az allergia okai, tünetei
Allergia az a jelenség, amikor a szervezet immunrendszere kórosan reagál általában ártalmatlan anyagokra (allergénekre). Ezek az anyagok jelen lehetnek a levegőben, ételben vagy a megérintett tárgyakon. Az allergiának fontos szerepe van egyes betegségek (például asztma és ekcéma) kialakulásában is.

Ha az allergiás ember érintkezésbe kerül az allergénnel, az immunrendszer egy speciális antitestet (IgE) kezd el termelni. Más sejtek egyéb anyagokat - például hisztamint - termelnek, amelyek szintén hozzájárulnak az allergiás tünetek kialakulásához.

Leggyakoribb allergének
A leggyakoribb környezeti allergén a poratka, vagyis pontosabban annak széklete.
A különböző pollenek - fűpollen, fapollen, gyompollen - szintén gyakran előforduló allergének, mint ahogy az állati bőrdarabkák is.
Számos élelmiszer válthat ki allergiát, a leggyakoribbak a földimogyoró, tejtermékek, tojás és halak által kiváltott allergia. A valódi ételallergia azonban ritka, a tüneteket leggyakrabban az
eva6, 2018. április 10. kedd, 12:27
Mennyiség kontra minőség és az egoizmus
nemiszerved vagy épp a fejed és oldalakon keresztül sorolhatnám. Tehát valahol Te tudod, hogy van boldogítód, de ezeket a magaddal azonosított világba látod bele. Amikor ezen vallásos ember főztjét eszem, mindig rosszul érzem magam tőle, és kevésbé tudok gondolkozni tőle, mert az étel, amit létrehoz alacsony rezgésszintű, mert a szüleit tekintve boldogítójának, egyszóval Istennek, azaz az ennek megfelelő rezgésszintet a szeretetre való képességnek megfelelő minőségi szintet, egyszóval rezgésszintet tud az ételben létrehozni, amit ő főz, ami jóval alacsonyabb az én rezgésszintemnél, mert én mindenben a Isten akaratát a legmagasabb rezgésszintet, szeretet minőséget akarom követni. Ha csinál egy adag töltött káposztát nagyjából jól lakok, de ha meg ennék még egy adag töltött káposztát, ami mennyiségre egy megy egy azaz kettő még éhesebb lennék tőle, egy-két óra múlva, hamarabb lennék éhes a kettőtől, mint az egytől. Hogy lehet ez? Azért mert a mennyiség ugyan összeadható, de a minősége ugyanaz marad. És több
hogyaneljunk, 2018. február 05. hétfő, 14:04
Példák az egymás evése és ivása kapcsán
nem fogja azt a pozitív energiát tartalmazni, amire nekem szükségem van. Amit leírok az nem egy egy különleges dolog Te is megtapasztalhattad, amikor eszel, iszol valamit és nagyon jól esett, de ugyanaz máskor már még sem volt olyan jó. Na ez, amit valahol Te is tudsz, hogy mi lenne neked a jó, lelkiismerted szerint, ez van felerősítve. Csinálhatsz a föld másik oldalán is rántotthúst, de nem lesz olyan mint itthon vagy ahogy az anyád csinálta, mert a hely energiája, anyád energiáját érzékelni fogod az ételbe valamilyen szinten, tehát az ízek, állag, stb. mellett legalább 50%-ba nálad is ez nyomni fog a latba. Ha mi ezt ezzel a kapott érzékeléssel nem tudjuk eldönteni, nem tudtunk volna előrébb lépni, mert nem tudtuk volna eldönteni, hogy mi a jó és mi a kevésbé jó ebben a helyzetben, mitől várhatjuk a maximális energia feltöltést és maximális jóérzést, hogy a büntudatok megoldásához az ételből egyéb dolgokból felvehető energia a lehető legjobb módon történjen, illetve a különböző italok segítségével túl
hogyaneljunk, 2017. december 25. hétfő, 14:40
Fénykép alapján megmondja a mesterséges intelligencia, milyen alapanyagokból készült az étel
A Massachusetts Institute of Technology (MIT) szakembereinek célja, hogy az algoritmus segítsen megállapítani, mennyi kalóriát fogyasztunk az adott étellel.

Nick Hynes és kollegái több tucat gasztronómiai honlap egymillió receptjével ismertették meg az algoritmust, mindegyikhez párosították a végeredmény illusztrációját. Jelen állapotában az AI 65 százalékos pontossággal kiválasztja a megfelelő receptet.

A fotó alapján azt is meg tudja mondani, mi van az ételben: ha lát egy tálca süteményt, azt tudja, hogy valószínűleg lisztből, tojásból és vajból készült.

Azt nem tudja megmondani, hogyan készítették el az ételt, például, hogy a hagymát párolták, vagy megsütötték, ám Hynes reméli, hogy ezt a tudást is megszerzi majd.

A rendszer különösen jól működik aprósütemények és muffinok receptjeinek megtalálásához, mivel ezek nagyon népszerűek az interneten - idézte Hynest a The New Scientists folyóirat honlapja.

A mesterséges intelligenciát egy honolului számítógépes konferencián fogják
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 19:13
A kurkuma: csodaszer a fűszerpolcon?
a vizsgálatok. Főként az emésztéshez kapcsolódó és a remélt egyéb, kis felszívódás mellett is kifejtett gyógyhatásaiért azonban mégiscsak megéri bőségesen fogyasztani.
Kurkumin a konyhában
Tudta-e?
A kurkumin ismertebb, mint gondolnánk. Ez a színanyag található a curryben is. Szintetikusan előállított formáját pedig E-100 néven élelmiszeripari színezékként használják. Ettől sárga sok margarin, lekvár vagy üdítőital.
Egy késhegynyi kurkumát bátran belekeverhetünk a legtöbb zöldséges ételbe, levesbe. Szépen színezi és ízletessé teszi a rizst. Pikáns, egzotikus keleti ízt ad a húsoknak, leveseknek, zöldséges ételeknek, de azért óvatosan használjuk, mert jellegzetes enyhén fanyar, kesernyés, némileg a gyömbérre emlékeztető íze egyhangúvá is teheti ételeinket. A kurkuma egyik fontos fűszere a Worchester szósznak, és a curry is ízletes
tinka1951, 2017. január 25. szerda, 09:11
Jó ha tudod!
kurkuma

Egy nő úgy döntött, hogy egy évig minden reggel kurkumás vizet fog inni. Egy év után nemcsak a kínzó fájdalmainak mondhatott búcsút az eltelt hónapok után...

A kurkuma napjaink egyik legnépszerűbb fűszere, tele van jótékony hatóanyagokkal, erős antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és öregedésgátló összetevőkkel. A legfontosabb elem a kurkumin.

Csodás hatásáról hallva egy bristoli nő is kipróbálta. 12 hónapon keresztül ivott naponta kurkumás vizet és bámulatos dolog történt a szervezetével, egészségével - írja a Healthy Food House.

Azóta a nő szervezetének pH-értéke teljesen egyensúlyba került, a kurkuma a savasodásnak indult testét megfelelően lúgosította. Az emésztése is helyreállt, ráadásul megszabadult évek óta tartó kínzó ízületi fájdalmaktól is.

Így készítsd el ezt a csodálatos italt!

Tegyél egy pohár meleg vízbe 1 teáskanál őrölt kurkumát és egy csipet fekete borsot, és keverd el alaposan. Idd meg az italt, amíg még
sarkadykati, 2017. január 03. kedd, 08:23
Látásjavítás
végzett betegeken a korfüggő makula degenerációt vizsgálva. Kutatásaira hivatkozva kijelentette, hogy a betegek látása már néhány sáfrány tabletta bevétele után javult. Azoknál a betegek, akik nem szedtek tablettát, de olyan étrendet követnek, mely rendszeresen magában foglalja a sáfrányt, szintén jelentős látásjavulást tapasztaltak.

Arra a kérdésre, mennyit kell elfogyasztani a látásjavításért a minőségi sáfrányból, ezt válaszolta: - Naponta 20 mg sáfrány a megfelelő - a fűszert ételben és teában egyaránt lehet fogyasztani.

Mi segíthet még?

Ha biztosra akarsz menni, több élelmiszert is bevethetsz. Szintén hatásosak szemproblémáknál az alábbiak.

Diólevél

A diólevél teája oldja a szemfenéken lerakódott plakkokat, ezzel számottevően javítja a látást, könnyebbséget hoz a szemeknek. Főzetének bedörzsölése kötőhártya-gyulladáskor is nagy segítség lehet. Enyhíti a fájdalmat, az égő érzést, kezdődő szürke hályog esetén szintén javasolják. Kamillával
nanoka72, 2016. augusztus 02. kedd, 12:01
1/12
Képek, videók
Jó reggelt édes Jézusom.j
borigit
2016. október 10. hétfő, 14:18
Édes Jézus szeress minket
kkm
2015. március 01. vasárnap, 20:53
gondviselés0625.jpg
maroka
2017. június 25. vasárnap, 13:32
ÚK-gondviselés.JPG
keresztenyhivek
2015. szeptember 23. szerda, 11:33
gondviselés.jpg
zsokaolah
2011. július 30. szombat, 16:53
Téli étkezéshez.jpg
pacsakute
2018. január 10. szerda, 14:02
étkezés
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:57
esti étkezés
orban47
2016. július 13. szerda, 06:37
etkezes-hangulatjel-2. gif
nagyjulianna955
2015. szeptember 13. vasárnap, 13:08
Egészséges étkezés 12..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:09
Egészséges étkezés 11..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:09
Egészséges étkezés 10..jp
anci-ani
2013. január 23. szerda, 00:04
Egészséges étkezés 9..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
Egészséges étkezés 8..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
Egészséges étkezés 7..jpg
anci-ani
2013. január 22. kedd, 23:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.