Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:16 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kollagén
inkább a létfontosságú funkciók ellátásához használja fel. Ebben az esetben nemcsak az immunrendszer gyengül, hanem a kollagén szintje is gyorsabban megcsappan. Hogy ezt elkerüld, fogyassz magas C-vitamin-tartalmú ételeket, vagy szedj rendszeresen C-vitamint.

Kollagénes étrend-kiegészítők
Óriási a kínálat a kollagén tartalmú étrend-kiegészítőkből. Vízben oldódó porok és kapszulák is a rendelkezésünkre állnak, hogy pótolni tudjuk az elveszett kollagént. Mivel ez a fehérjevegyület csak kevés ételben található meg, az étrend kiegészítése jó alternatíva lehet, ám érdemes olyan terméket választani, mely jól hasznosuló formában tartalmazza a kollagént, illetve olyan összetevőket is felvonultat, melyek segítik a felszívódását. Mindenképpen fontos megnézni, hogy milyen mennyiségben tartalmazza a kollagént az adott készítményt, nagy eltérések lehetnek.

Ha nincs benne C-vitamin, ajánlott szedni mellette, és nem árt több időt fordítani a testmozgásra. Mivel a kollagén az izmok egyik fő
pacsakute, 2019. július 31. szerda, 23:03
Az allergia okai, tünetei
Allergia az a jelenség, amikor a szervezet immunrendszere kórosan reagál általában ártalmatlan anyagokra (allergénekre). Ezek az anyagok jelen lehetnek a levegőben, ételben vagy a megérintett tárgyakon. Az allergiának fontos szerepe van egyes betegségek (például asztma és ekcéma) kialakulásában is.

Ha az allergiás ember érintkezésbe kerül az allergénnel, az immunrendszer egy speciális antitestet (IgE) kezd el termelni. Más sejtek egyéb anyagokat - például hisztamint - termelnek, amelyek szintén hozzájárulnak az allergiás tünetek kialakulásához.

Leggyakoribb allergének
A leggyakoribb környezeti allergén a poratka, vagyis pontosabban annak széklete.
A különböző pollenek - fűpollen, fapollen, gyompollen - szintén gyakran előforduló allergének, mint ahogy az állati bőrdarabkák is.
Számos élelmiszer válthat ki allergiát, a leggyakoribbak a földimogyoró, tejtermékek, tojás és halak által kiváltott allergia. A valódi ételallergia azonban ritka, a tüneteket leggyakrabban az
eva6, 2018. április 10. kedd, 12:27
Mennyiség kontra minőség és az egoizmus
nemiszerved vagy épp a fejed és oldalakon keresztül sorolhatnám. Tehát valahol Te tudod, hogy van boldogítód, de ezeket a magaddal azonosított világba látod bele. Amikor ezen vallásos ember főztjét eszem, mindig rosszul érzem magam tőle, és kevésbé tudok gondolkozni tőle, mert az étel, amit létrehoz alacsony rezgésszintű, mert a szüleit tekintve boldogítójának, egyszóval Istennek, azaz az ennek megfelelő rezgésszintet a szeretetre való képességnek megfelelő minőségi szintet, egyszóval rezgésszintet tud az ételben létrehozni, amit ő főz, ami jóval alacsonyabb az én rezgésszintemnél, mert én mindenben a Isten akaratát a legmagasabb rezgésszintet, szeretet minőséget akarom követni. Ha csinál egy adag töltött káposztát nagyjából jól lakok, de ha meg ennék még egy adag töltött káposztát, ami mennyiségre egy megy egy azaz kettő még éhesebb lennék tőle, egy-két óra múlva, hamarabb lennék éhes a kettőtől, mint az egytől. Hogy lehet ez? Azért mert a mennyiség ugyan összeadható, de a minősége ugyanaz marad. És több
hogyaneljunk, 2018. február 05. hétfő, 14:04
Példák az egymás evése és ivása kapcsán
nem fogja azt a pozitív energiát tartalmazni, amire nekem szükségem van. Amit leírok az nem egy egy különleges dolog Te is megtapasztalhattad, amikor eszel, iszol valamit és nagyon jól esett, de ugyanaz máskor már még sem volt olyan jó. Na ez, amit valahol Te is tudsz, hogy mi lenne neked a jó, lelkiismerted szerint, ez van felerősítve. Csinálhatsz a föld másik oldalán is rántotthúst, de nem lesz olyan mint itthon vagy ahogy az anyád csinálta, mert a hely energiája, anyád energiáját érzékelni fogod az ételbe valamilyen szinten, tehát az ízek, állag, stb. mellett legalább 50%-ba nálad is ez nyomni fog a latba. Ha mi ezt ezzel a kapott érzékeléssel nem tudjuk eldönteni, nem tudtunk volna előrébb lépni, mert nem tudtuk volna eldönteni, hogy mi a jó és mi a kevésbé jó ebben a helyzetben, mitől várhatjuk a maximális energia feltöltést és maximális jóérzést, hogy a büntudatok megoldásához az ételből egyéb dolgokból felvehető energia a lehető legjobb módon történjen, illetve a különböző italok segítségével túl
hogyaneljunk, 2017. december 25. hétfő, 14:40
Fénykép alapján megmondja a mesterséges intelligencia, milyen alapanyagokból készült az étel
A Massachusetts Institute of Technology (MIT) szakembereinek célja, hogy az algoritmus segítsen megállapítani, mennyi kalóriát fogyasztunk az adott étellel.

Nick Hynes és kollegái több tucat gasztronómiai honlap egymillió receptjével ismertették meg az algoritmust, mindegyikhez párosították a végeredmény illusztrációját. Jelen állapotában az AI 65 százalékos pontossággal kiválasztja a megfelelő receptet.

A fotó alapján azt is meg tudja mondani, mi van az ételben: ha lát egy tálca süteményt, azt tudja, hogy valószínűleg lisztből, tojásból és vajból készült.

Azt nem tudja megmondani, hogyan készítették el az ételt, például, hogy a hagymát párolták, vagy megsütötték, ám Hynes reméli, hogy ezt a tudást is megszerzi majd.

A rendszer különösen jól működik aprósütemények és muffinok receptjeinek megtalálásához, mivel ezek nagyon népszerűek az interneten - idézte Hynest a The New Scientists folyóirat honlapja.

A mesterséges intelligenciát egy honolului számítógépes konferencián fogják
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 19:13
A kurkuma: csodaszer a fűszerpolcon?
a vizsgálatok. Főként az emésztéshez kapcsolódó és a remélt egyéb, kis felszívódás mellett is kifejtett gyógyhatásaiért azonban mégiscsak megéri bőségesen fogyasztani.
Kurkumin a konyhában
Tudta-e?
A kurkumin ismertebb, mint gondolnánk. Ez a színanyag található a curryben is. Szintetikusan előállított formáját pedig E-100 néven élelmiszeripari színezékként használják. Ettől sárga sok margarin, lekvár vagy üdítőital.
Egy késhegynyi kurkumát bátran belekeverhetünk a legtöbb zöldséges ételbe, levesbe. Szépen színezi és ízletessé teszi a rizst. Pikáns, egzotikus keleti ízt ad a húsoknak, leveseknek, zöldséges ételeknek, de azért óvatosan használjuk, mert jellegzetes enyhén fanyar, kesernyés, némileg a gyömbérre emlékeztető íze egyhangúvá is teheti ételeinket. A kurkuma egyik fontos fűszere a Worchester szósznak, és a curry is ízletes
tinka1951, 2017. január 25. szerda, 09:11
Jó ha tudod!
kurkuma

Egy nő úgy döntött, hogy egy évig minden reggel kurkumás vizet fog inni. Egy év után nemcsak a kínzó fájdalmainak mondhatott búcsút az eltelt hónapok után...

A kurkuma napjaink egyik legnépszerűbb fűszere, tele van jótékony hatóanyagokkal, erős antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és öregedésgátló összetevőkkel. A legfontosabb elem a kurkumin.

Csodás hatásáról hallva egy bristoli nő is kipróbálta. 12 hónapon keresztül ivott naponta kurkumás vizet és bámulatos dolog történt a szervezetével, egészségével - írja a Healthy Food House.

Azóta a nő szervezetének pH-értéke teljesen egyensúlyba került, a kurkuma a savasodásnak indult testét megfelelően lúgosította. Az emésztése is helyreállt, ráadásul megszabadult évek óta tartó kínzó ízületi fájdalmaktól is.

Így készítsd el ezt a csodálatos italt!

Tegyél egy pohár meleg vízbe 1 teáskanál őrölt kurkumát és egy csipet fekete borsot, és keverd el alaposan. Idd meg az italt, amíg még
sarkadykati, 2017. január 03. kedd, 08:23
Látásjavítás
végzett betegeken a korfüggő makula degenerációt vizsgálva. Kutatásaira hivatkozva kijelentette, hogy a betegek látása már néhány sáfrány tabletta bevétele után javult. Azoknál a betegek, akik nem szedtek tablettát, de olyan étrendet követnek, mely rendszeresen magában foglalja a sáfrányt, szintén jelentős látásjavulást tapasztaltak.

Arra a kérdésre, mennyit kell elfogyasztani a látásjavításért a minőségi sáfrányból, ezt válaszolta: - Naponta 20 mg sáfrány a megfelelő - a fűszert ételben és teában egyaránt lehet fogyasztani.

Mi segíthet még?

Ha biztosra akarsz menni, több élelmiszert is bevethetsz. Szintén hatásosak szemproblémáknál az alábbiak.

Diólevél

A diólevél teája oldja a szemfenéken lerakódott plakkokat, ezzel számottevően javítja a látást, könnyebbséget hoz a szemeknek. Főzetének bedörzsölése kötőhártya-gyulladáskor is nagy segítség lehet. Enyhíti a fájdalmat, az égő érzést, kezdődő szürke hályog esetén szintén javasolják. Kamillával
nanoka72, 2016. augusztus 02. kedd, 12:01
Fogyókúra kalóriaszámlálással
benne.

Mire van szükség a kalóriaszámláláshoz?

Amire szükséged lehet az maximum egy egyszerű konyhai mérleg, amennyiben nagyon pontosan szeretnéd követni a kalória beviteled, vagy az egészséged szempontjából fontos a pontosság. Ha nem olyan fontos a számodra, akkor mérlegre sincs szükséged, mivel az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett tömeg érték alapján is könnyen megbecsülheted, hogy mennyit fogyasztottál el egy adott élelmiszerből, vagy épp miből mennyit raktál bele egy adott ételbe a főzés során.

Mit érhetek el a kalóriaszámlálással?

A kalóriaszámlálás egy egyszerű és könnyen betartható működő fogyókúrás, diétás módszer, melynek segítségével elérheted a kitűzött céljaidat. A művelése során azonban többet kapsz ennél, hiszen megismered az ételeket minőségi szempontból, segít kialakítani egy egészséges önkontrollt az étkezéseddel kapcsolatosan és rendet vihetsz a mindennapokba, melyek segítségével nem fog többet fenyegetni az elhízás. Ha épp egy laza időszakot
lenke1964, 2016. június 08. szerda, 15:35
Sárgarépa fogyasztás 4
hiánya esetén már napi egy sárgarépa is elegendő lehet a szürkületi látás helyreállításához. A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.
A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a szervezet a nyers sárgarépa bétakarotin-tartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik, és ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotintartalmának több mint a fele hasznosul.
Hatékony immunserkentő
Kutatások a karotinok immunserkentő hatását mutatták ki. Jelentősen fokozzák például a csecsemőmirigy (thymus) működését, ami valószínűleg az antioxidáns hatásnak köszönhető. Arra is van bizonyíték, hogy karotinpótlással javítható az immunválasz, és hogy a szájon át adott béta-karotin megfelelő mennyiségbne jelentősen növeli a fehérvérsejtek számát,
kicsoda57, 2016. március 01. kedd, 21:03
Tévhitek
túlfőzés és/vagy a habképződés elkerülése lehet.

A hamburger nem amerikai találmány. Évszázados, kontinenseken átívelő fejlődés eredményeképpen alakult ki, Amerikában csupán a ma ismert formájába történő összeállítás történt meg a 20. század elején.

A borban vagy likőrben főtt, illetve sült ételek nem lesznek alkoholmentesek, hiába az alkohol víznél alacsonyabb forráspontja. Kísérletek alapján egy óra főzés után az alkoholtartalom 25%-a, két óra főzés után az alkoholtartalom 10%-a az ételben marad.

A szusi szó jelentése nem nyers hal, hanem ,,savanyú rizs", mely a nyers tengeri ételek mellé fogyasztható ecetes rizsre utal. Nem minden szusi tartalmaz nyers halat.

Az alkohol nem emeli meg a test hőmérsékletet. Valójában az erek tágulnak ki, melynek hatására több hő adódik le a véráramból, így megnő a kihűlés veszélye.

Az aszpartám nem okoz rákot. Habár korábban szakmai körökben többször volt vita tárgya az aszpartám esetleges rákkeltő hatása és
klarika47, 2016. január 17. vasárnap, 12:18
Kézműves-e a kéz műve?
történetét a legelő füvétől a kézzel hasított, fából készült csomagolásig, miközben lágy és büdös sajttészta kényezteti ízlelőbimbóikat. Vannak a közömbösek, akiknek mindegy, milyen sajtot esznek; az se számít, hogy sajt-e egyáltalán az adott termék, csak legyen benne zsiradék, kalória, olvadjon rá a makarónira, "oszt jó lesz", meg drága se legyen ha nem muszáj.

Én csak azt tudom ajánlani, hogy a két véglet között minimum az arany középutat találjuk meg. Ha már sajtot akarunk enni, akármilyen ételbe főzve, szendvicsben vagy csak magában, akkor ne érjük be ócskaságokkal. Nem muszáj rögtön a legdrágább, díjnyertes szuper csodákra hangolódni, hisz irreális lenne napi szinten sokat költeni csak a sajtra. Nehéz az ár/érték arányra figyelni, de néha muszáj. Jobban járunk hosszú távon, ha ritkábban is, de megvesszük a jobb minőségű, karakteres ízű kézműves sajtokat, lemondva ezzel a gyakori fogyasztás lehetőségét nyújtó, ám teljesen jellegtelen olcsó "műsajtokat".

A második kérdésre a válasz
horvathnemagdi, 2015. december 20. vasárnap, 11:31
1/12
Képek, videók
Kollagén fakanal01
fakanal01
2016. július 09. szombat, 20:28
Kollagén leírás.
fakanal01
2016. július 09. szombat, 20:26
kollagén ízesített
fakanal01
2016. július 09. szombat, 20:14
Kollagén natur
fakanal01
2016. július 09. szombat, 20:05
Kollagén és a bőr
fakanal01
2016. július 09. szombat, 19:58
kollagén a bőr tápláló
fakanal01
2015. május 29. péntek, 18:29
kollagén a bőr táplálója
fakanal01
2015. május 29. péntek, 18:28
Kollagén a szép bőrért
fakanal01
2015. május 29. péntek, 18:27
Kollagén koncentrátum és
rozsmalom
2011. július 18. hétfő, 20:11
3 funkciós bölcső/4
borzola
2018. február 05. hétfő, 17:03
3 funkciós bölcső/3
borzola
2018. február 05. hétfő, 17:01
3 funkciós bölcső/2
borzola
2018. február 05. hétfő, 17:00
3 funkciós bölcső/1
borzola
2018. február 05. hétfő, 16:59
4GB lejátszó_funkció logó
sunflow
2006. augusztus 06. vasárnap, 22:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.