Belépés
2020. február 29. szombat | 9. hét | 60. nap | 05:08 | Szökőév, tehát 24.-én szökőnap, 24.-28. közötti névnapok egy nappal későbbre kerülnek. 24->25,25->26,26->27,27->28,28->29
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Három százalékot meghaladó mínuszokban zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
októberi, Párizsban pedig 11,94 százalékkal 2019 augusztusi szintre zuhant az irányadó index értéke.

Az európai tőzsdék már csütörtökön a korrekciós fázisba léptek, miután a február 19-i csúcsokhoz képest több mint 10 százalékkal esett az indexek értéke annak nyomán, hogy az új koronavírus Kínán kívüli gyors terjedése megrémisztette a befektetőket, és sokan már világgazdasági recessziót vizionálnak. Miközben Kínában enyhülni látszik a járvány, az új koronavírus-betegség gyors terjedésnek indult más országokban. Az új fertőzöttek háromnegyedét immár Kínán kívüli országokban regisztrálják.

A New York-i tőzsdéken is borús a hangulat, erősen hullámzó kereskedésben csökkennek az indexek, és 2008 októbere óta a legrosszabb hetüket zárhatják.

Közép-európai idő szerint péntek este háromnegyed hatkor a Dow Jones ipari átlag 1,15 százalékos, az S&P 500-as index pedig 0,79 százalékos mínuszban, míg a Nasdaq-piac összetett mutatója 0,17 százalékos pluszban állt. Fél órával később azonban újra erős
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 19:12
Tőzsde - Erős veszteségekben nyitottak a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 1,92 százalékos, az S&P 500-as mutató 2,08 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 3,46 százalékos mínuszban indította a kereskedést.

Miközben Kínában enyhülni látszik a járvány, a befektetőket megrémítette az új koronavírus-betegség gyors terjedése más országokban. Az új fertőzöttek háromnegyedét immár Kínán kívüli országokban regisztrálják.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken borús a hangulat. Péntek délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 3,88 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 2,31 százalékos, a párizsi CAC-40 3,60 százalékos, az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 2,06 százalékos mínuszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,0965 dollárt adtak, 0,35 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A jenhez képest azonban 0,89 százalékkal gyengült a dollár, 108,61 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 16:01
Koronavírus - Két hétig tarthat a karantén a tenerifei szállodában, ahol öt magyar is van
hogy a tenerifei szállodakomplexumban öt magyar állampolgár van, akik a legutolsó információk szerint jól vannak, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tart kapcsolatot velük.

Spanyolországban az elmúlt két napban tíz koronavírusos megbetegedést regisztráltak, egy kivétellel mindegyikük Olaszország északi részén járt a közelmúltban.

A legutolsó fertőzést egy 62 éves férfi szervezetében mutatták ki az andalúziai Sevillában, aki azonban az első jelentések szerint nem járt a járvány sújtotta országokban.A spanyol egészségügyi minisztérium kedden bejelentette: nem javasolja az utazást Kínába, Dél-Koreába, Japánba, Szingapúrba, Iránba és Olaszországon belül Lombardiába, Venetóba, Piemontba és Emilia Romagnába.Spanyolország a repülőtereken és a kikötőkben fokozza a vírussal kapcsolatos információs szolgáltatást, azonban korlátozásokat vagy kötelező vizsgálatokat nem vezet be.

Fernando Simon, az egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója szerdai
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 17:53
Az édesítőkről
fogyasztani.

A cukorról
Étkezésekhez használt cukorként a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből többféle termék is készül, ilyenek például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek, péksütemények, üdítők, stb. is tartalmazhatják. A cukorrépából készült cukor előállítása Európában a legolcsóbb, ezért édesítőként ez terjedt el a leginkább. Melegebb területeken inkább a nádcukrot használják, illetve az északi országokban a juharcukor terjedt el, amit a juharfa nedvéből nyernek. Kémiailag mindhárom cukorfajta egyforma, a különbözőségek a feldolgozás, gyártás során jönnek létre.

1910-ben a világkiállításon még cukorsüvegben mutogatták a fehér cukrot, amiből akkor az egy főre jutó éves fogyasztás 10-20 dkg volt. Ma Magyarországon az egy főre jutó cukorfogyasztás napi (!) 10 dkg körül van (ez körülbelül 6-7 evőkanálnyi mennyiség). A sütemények, csokik egyes joghurtok több teáskanálnyi cukrot
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 21:15
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
0,06 százalékos mínuszban, míg a Nasdaq-piac összetett mutatója 0,07 százalékos pluszban állt.

A befektetőket aggasztja, hogy Kínában járványt okozott egy tüdőgyulladást okozó új koronavírus, az emberről emberre is terjedő fertőzés már hat emberéletet követelt. Egyelőre a 11 millió lakosú Vuhan városa látszik a megbetegedések központjának, de már Sanghajból és Pekingből is érkezett hír elszigetelt esetekről. Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett, hogy Kína más térségeiben és új országokban is felütheti a fejét a kórokozó.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

A legközelebbi, márciusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,86 százalékos mínuszban, 64,64 dolláron, a WTI pedig 0,38 százalékos veszteségben, 58,36 dolláron forgott háromnegyed hatkor.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára februári szállításra 0,20 százalékkal,
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 18:46
Időjárás-jelentés
egy-egy ciklon örvénylik. Az anticiklon viszonylag kevés helyen okoz nyugodt időjárást. A nyugatabbra lévő ciklon frontjai a Brit-szigeteket, Norvégiát érték el, de a kontinensünk középső országainak északi részei fölé is kissé benyúlnak. A felhősödésen kívül csak néhol fordul elő kisebb zápor, hózápor. A keleten örvénylő ciklonnál viszont más a helyzet. A frontjai mentén nagy területen erősen felhős vagy borult az ég, és több helyről érkezik jelentés havazásról, hózáporokról. A leghidegebb az északi országokban van, ott vannak olyan területek, ahol -3 és -10 fok között alakul csupán a maximum-hőmérséklet. Az Ibériai-félsziget déli részen ezzel szemben néhol a 20 fokot is meghaladja a csúcshőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egyre inkább a már említett anticiklon alakítja.Várható időjárás vasárnap estig

-------------------------------

Változóan felhős idő várható, az ország keleti felén több lesz a felhő és nagyobb eséllyel itt alakulhatnak ki helyenként hózáporok.
velemenyezd, 2019. december 28. szombat, 16:41
Időjárás-jelentés
fölött található, de arrafelé nagy területen tartósan megmarad a köd, illetve a rétegfelhőzet. A szárazföld többi részének időjárását a Brit-szigetek fölött örvénylő ciklon és a hozzá kapcsolódó légköri frontok teszik változékonnyá, csapadékossá, főként Nyugat-Európában kifejezetten szelessé. Döntően az eső esik, havazást inkább csak a Skandináv-félszigetről, illetve az Alpok és a Kárpátok magasabban fekvő helyeiről jelentenek. Észak- és Közép-Európában többnyire -1 és +7, a nyugati, valamint a déli országokban általában 10 és 18 fok közötti értékeket mérnek a délutáni órákban. A következő 36 órában egy lassan mozgó frontálzóna vonul át a Kárpát-medence fölött, amely sokfelé okoz csapadékot, majd mögötte szombaton nyugat felől egyre szárazabb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------

Éjszaka jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg az Alföldön nagyobb területen szakadozottabbá válhat a
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:06
Európai Bizottság: minden korábbinál több országot sújtottak tavaly erdőtüzek
A csütörtökön közzétett értékelésben arról számoltak be, hogy a kontinensen 2018-ban nagyjából 178 ezer hektárnyi területen pusztított erdőtűz, ami az egy évvel korábbinak kevesebb mint hatoda.

Európában a legnagyobb terület Portugáliában égett le, amelyet Svédország, az Egyesült Királyság, Olaszország, valamint Spanyolország követett. Ezen országokban csaknem 500 tűzesetet regisztráltak.

Svédországot a valaha feljegyzett legsúlyosabb tűzidény sújtotta, a leégett területek kiterjedése egy északi ország esetében igen szokatlan - állapították meg.

A számos veszélyeztetett növény- és állatfajnak otthont adó Natura 2000 hálózatnak 50 ezer hektárnyi területe pusztult el, ami a 2018-ban leégett teljes terület 36 százaléka.

Bár az elmúlt évekhez képest összességében kisebb terület égett le, Közép- és Észak-Európában a szokásosnál magasabb hőmérséklet uralkodott a nyár nagy részében. Ez olyan körülményeket teremtett, amelyekben könnyebben gyúltak lángra az erdők és terjedtek tovább a tüzek,
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 15:01
Időjárás-jelentés
Ennek hatására az északi tájakon gyakran fordul elő eső, záporeső, többfelé fúj erős szél. A hőmérséklet ezeken a területeken 11 és 18 fok között alakul, de a Skandináv-félszigeten már vannak helyek, ahol 10 fokot sem mérnek. Ezzel szemben Európa nyugati és középső részén magasnyomású zóna figyelhető meg. Területén napos, száraz, eseménytelen időjárás uralkodik, a délutáni órákra többnyire 20 és 28 fok közé melegszik fel a levegő, de Franciaország déli részén 29, 32 fok is előfordul. A mediterrán országokban is sok a napsütés, csak Spanyolországban vannak csapadékos helyek, ott csak 20, máshol 30 fok körüli a maximum-hőmérséklet. A következő 36 órában a frontok pályája délebbre helyeződik, hétfő délutántól észak felől hidegfront közelíti meg a Kárpát-medencét.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Hétfő kora délutánig derült idő várható, majd észak felől fátyolfelhőzet érkezik, illetve már gomolyfelhők is képződhetnek, de csapadék
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 16:19
Időjárás-jelentés
ciklon középpontja található, amelynek felhőzetéből elsősorban Skandinávia déli felén és Németország térségében fordul elő eső, zápor. Szintén egy alacsony nyomású légköri képződmény örvénylik a Kelet-európai-síkság északi részénél, ahol viszont szakadozottabb a felhőzet és kevesebb helyen esik csapadék. A ciklonok hidegfrontja mögött jelentősen visszaesett a hőmérséklet, ezeken a területeken általában 8 és 17 fok között alakulnak a csúcsértékek. Kelet-Európa más tájain, illetve a délkeleti, déli országokban ezzel szemben egy anticiklon az időjárás fő meghatározója, sokat süt a nap, csapadékról sem érkezik jelentés. A magasnyomás peremén - a Kárpát-medencében és Lengyelország térségében - azonban igen nedves és labilis a levegő, ezért arrafelé nagyobb számban pattannak ki záporok, zivatarok. A lassú áramlás miatt több helyen felhőszakadás is előfordul, helyenként 70 mm-nél is több csapadék zúdult le pár óra leforgása alatt. A hőmérséklet a kontinens túlnyomó részén magasabb, mint a sokévi átlag, általában 26
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:43
Putyin: Moszkva nem zárkózik el a tárgyalástól Kijevvel
elutasítottam én bármi ilyesmit? Nekem erre senki sem tett javaslatot."

Putyin egyébként jó színésznek nevezte Zelenszkijt, megjegyezve, hogy az államügyek gyakorlásához szaktudásra és tapasztalatra van szükség.

Az orosz elnök tagadta, hogy Moszkvának lennének olyan tervei, amelyek értelmében egyesítenék Oroszországot és Fehéroroszországot 2024-re, amire az ő mandátuma lejár.

"Mély meggyőződésem, hogy mi (oroszok, ukránok, fehéroroszok) egy nép vagyunk, de úgy alakult, hogy különböző országokban élünk, különböző államok jöttek létre" - nyilatkozott Putyin.

"De ma semmilyen alapja sincs az államegyesítésre, ilyen terveink, céljaink nincsenek" - tette hozzá.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy az államszövetségről megkötött orosz-ukrán szerződés több rendelkezését még nem, teljesítették.

A fórumon, amelynek egyébként részvevője Hszi Csin-ping kínai elnök is, Putyin egyértelműen Peking pártját fogta az amerikai-kínai kereskedelmi vitában. Arra figyelmeztetett, hogy a távol-keleti
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 19:42
Csalán: a sokoldalú salakpucoló
szántak. Ekkor a vízhajtó és anyagcsere-fokozó hatás a szervezet tavaszi megújulását igen kedvezően segítheti, a tavaszi fáradtság ellen szintén jó hatású. Ugyanilyen készítmény alkalmas lehet reumás és köszvényes megbetegedések kiegészítő kezelésére. A csalánkezelés vagy a kúra kerülendő terhes nőknél, szoptató anyáknál, még akkor is, ha egyes feljegyzések szerint a tejelválasztás serkentésére is alkalmaztak valamikor csalánkúrát.

A nemrég végzett felmérések szerint pl. egyes mediterrán országokban kiterjedten alkalmazzák magas vérnyomás vagy/és cukorbetegség tüneteinek enyhítésére is. Tudományos vizsgálatok utalnak arra is, hogy a csalán egyes komponensei lassítják a prosztata megnagyobbodását, pontosabban a hatás több komponensű, kedvezően befolyásolja a hormonanyagcserét, továbbá kimutatható bizonyos immunserkentő és gyulladáscsökkentő hatás is.

Újabban - s nagyon helyesen - levélzöldségként is alkalmazzák, hiszen éppen a tavaszi, vitaminhiányos időszakban segíthet a
suzymama, 2019. június 04. kedd, 12:51
1/26
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
Miközben a telefonok
sanci81
2017. augusztus 05. szombat, 15:35
Miközben mosogatsz
anna4459
2015. január 28. szerda, 09:37
Miközben leszeded a dísze
irmus
2015. január 04. vasárnap, 17:13
Címkék
tenerifei szállodában, csalánkezelés vagy, kikötőkben fokozza, nemzetközi bankközi, befektetőket megrémítette, kúra kerülendő, Egészségügyi Világszervezet, Hszi Csin-ping, megbetegedések központjának, kontinensen 2018-ban, nyugati féltekén, juharfa nedvéből, csalán egyes, sokoldalú salakpucoló, befektetőket aggasztja, tejelválasztás serkentésére,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.