Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 10:37 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az izraeli hadsereg lerombolta egy ciszjordániai merénylő házának jelentős részét
izraeli katonákat a Rámalláh melletti Kobar nevű faluban, megpróbálták megakadályozni a kétemeletes ház felső szintjének lerombolását. A hadsereg tömegoszlató eszközök bevetésével válaszolt, egy palesztin fiatalt egy gumilövedék súlyosan megsebesített.

Korábban márciusban már lerombolták a merénylő két társának otthonát Rámalláhban, illetve Bir Zájtban. A palesztinok akkor is gumiabroncsokat égettek, köveket és házilagos gyújtóbombákat dobtak a katonák felé.

A merénylőt képviselő ügyvédek az épületrész lerombolása előtt beadványban kérték az izraeli legfelsőbb bíróságtól az épület épen hagyását, de a grémium elutasította kérésüket.

A Palesztina Felszabadításának Népi Frontja nevű szervezethez tartozó merénylők tavaly augusztusban egy bombát telepítettek a forrás mellé, majd működésbe hozták, amikor egy izraeli család három tagja meglátogatta a Ciszjordánia középső, bibliai nevén Binyamin nevű részén lévő kedvelt kirándulóhelyet.

A merénylők pere januárban kezdődött. Gyilkossággal,
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 10:01
Látogatható lesz a cella - Pio atya bilokációja
MINDSZENTY TALÁLKOZHATOTT
Kovács Gergely a Mindszenty Alapítvány képviselője a Kossuth Rádióban nyilatkozott Mindszenty József szentté avatási eljárásáról, illetve arról a sétáról, amelyet vasárnap szerveznek, és amely során a közönség először látogathatja meg a szentéletű bíboros celláját. A feltételezések szerint Mindszenty József itt találkozhatott Szent Pio atyával.
A Mindszenty Alapítvány az Ars Sacra fesztivál keretén belül egy egészen rendkívüli programot szervez most vasárnapra: abba az épületbe lehet ellátogatni, ahol a bíboros leghosszabb ideig volt börtönben, illetve ahol a hagyomány szerint találkozott Szent Pio atyával is. Kovács Gergely, az alapítvány képviselője részletesen is nyilatkozott a börtönről, amelynek környékén nemrég teret neveztek el Mindszenty Józsefről.
.................
“Mindszenty bíboros 1949 és 1954 között raboskodott ebben a börtönben, viszont a helyszínt még őelőtte is
maroka, 2020. január 05. vasárnap, 21:19
Zelenszkij: több halálos áldozata is lehet egy odesszai iskolatűznek
"Reménykedünk, hogy a 14 eltűnt közül minél többen egészségesen és épen előkerülnek. Nem akarok viszont senkit sem áltatni, az áldozatok száma nőhet" - írta az államfő Facebook-bejegyzésében.

Szerdán ütött ki a tűz az épület harmadik szintjén az egyik irodában, majd onnan továbbterjedt más emeletekre is.

Az eddigi információk szerint egy 16 éves diáklány vesztette életét. Mint Zelenszkij üzenetében fogalmazott, "az egész ország együtt érez az áldozat szüleivel".

Jelenleg 27 sérültet ápolnak kórházban, köztük hét tűzoltót.

Az eltűntek között öt diák van. A megyei kormányzó hivatalának közlése szerint a mentést végzők egyelőre nem tudják elkezdeni az eltűntek utáni kutatást, mert falomlás veszélye áll fenn az épületben.

Oleh Beh megyei rendőrfőnök közölte, hogy két verziót vizsgálnak: a tüzet okozhatta elektronikus berendezés meghibásodása, de nem zárják ki a szándékos gyújtogatást sem. Az épületben egyébként a középiskolán kívül még 19 más intézmény, szervezet is működik,
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 12:01
A Szent Péter- és a Szent Pál-bazilika felszentelésének ....
1450-ben egy új bazilika építését, mert a Konstantin-féle építményen erősen meglátszottak a több mint ezer esztendő viszontagságai. II. Gyula pápa, aki az Egyház nagyságát, szépségét és szentségét kívánta méltó módon kifejezésre juttatni az új templomban, itt akarta fölállíttatni a saját síremlékét is. A tervrajz elkészítésével Donato Bramantét bízta meg. Bramante a Kr. e. 27-ben épült kerek Pantheon és a Forum Romanumon álló Maxentius-féle csarnokbazilika mintájára centrális, egyenlő szárú kereszt alakú épületet tervezett, hatalmas kupolával. 1506. április 18-án tették le az alapkövét.
......
............
X. Leó pápa Raffaello Santit nevezte ki Bramante utódjává, aki Giuliano da San Gallo és Fra Giocondo da Verona építészeket kapta segítőül.
A 72 éves Michelangelo Buonarroti azzal a feltétellel vette át a feladatot, hogy
maroka, 2019. november 18. hétfő, 10:19
Ezerötszáz éve épült hatalmas templom romjaira bukkantak régészek Izraelben
zarándokhely maradt, erre utal a kriptában talált, korai iszlám korszakból származó 300 agyaglámpa. Ez a tény újabb adalékot szolgáltat a tudósok vitájához arról, hogy mennyire volt erőszakos és hirtelen a Szentföld meghódítása, és az ott élők muszlim hitre térése.

A templom központi hajóját két mellékhajó szegélyezi. A padlózatot bonyolult, növényeket, madarakat és geometriai mintázatot tartalmazó mozaikok díszítették, a falakat pedig színes freskók ékesítették.

A vallási célokat szolgáló épületegyüttes több mint 1500 négyzetméteres területen fekszik, a főépülethez további kiegészítő tereket is kapcsoltak, köztük a bejárata előtt egy nagy udvart.

A bazilika és az udvar is sokkal nagyobb a Szentföldön eddig megtalált bizánci emlékeknél Benjamin Storchan, az IAA igazgatója szerint. A kutatók az udvaron egy teljesen épen maradt görög feliratra bukkantak, amely szerint ezt a szent helyet az "endoxo martis" - vagyis a "dicsőséges mártír" emlékének szentelték.

"Nem tudjuk, hogy ki volt ez a
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 16:11
Notre Dame - Megkezdték a leégett tető helyének lefedését
A francia meteorológiai szolgálat jelentése szerint kedd estétől viharokra lehet számítani Párizsban, de nagyobb és folyamatos esőzés csütörtöktől várható. A múlt heti tűzvészben leégett tetőszerkezet helyén ezért ipari alpinisták átmenetileg ponyvával borítják be a katedrálist, megelőzendő a boltozat további károsodását.

A szóvivő elmondta, hogy a ponyvázás délután megkezdődött, először az oltár, majd a főhajó felett.

A szakemberek attól is tartanak, hogy az oltáskor az épületre locsolt víz is károkat okozhat, meggyengítheti az épület szerkezetét, elsősorban azzal, hogy beszivárog a kövek közé, ahol penészedést okozhat.

A ponyvázás azonban csak átmeneti megoldás, amelyet egy hatalmas "esernyő" vált majd fel az épület és az ott dolgozó munkások megóvására arra az időszakra, amíg teljesen helyreállítják a katedrális. Ehhez hasonló megoldást alkalmaztak Párizsban a Panthéon felújításakor. A stabilabb ernyő felállítása szakemberek szerint legkorábban három hét múlva kezdődhet meg, mert
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 20:02
Szegedi nagy árvíz......
amely a mai Fogadalmi templom helyén állt, s az Oskola utca) környéke maradt szárazon. A város többi részét elnyelte az ár, belső és külső területén 36 200 holdnyi terület került víz alá, és 146, más tudósítás szerint 151 emberéletet követelt a kb. 75 000 lakosból áldozatul. A víz majd csak három hónap múlva, a szivattyúzásoktól kezdett apadni. Abban az időben a házak legnagyobb része nem tartós anyagból épült, 5458 ház összeomlott, épségben csak 265 maradt. Az épen maradt házak leginkább a belváros kőépületei voltak. Mintegy 60 000 ember vált hajléktalanná. Műemléki épületek úsztak ugyan a vízben, de nem pusztultak el. Az alsóvárosi templomon, a zsinagógán és még a város néhány megmaradt házán egykorú jel őrzi a víz akkori magasságát. A pusztulást két nagy szemtanú örökítette meg az utókor számára: Mikszáth Kálmán és Jókai Mór.

A Tisza és a vár. Jobbra fent a
agica2004, 2019. március 13. szerda, 18:46
Kirándulás Esztergomba 2018.07.21 - első rész
A képek saját fotózás
Az esztergomi bazilika oldalsó részében található a egyetlen épen maradt magyar reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna.
..................

................
A Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére szentelt kápolna oltároromzatán az Angyali üdvözlet márvány reliefje, lejjebb pedig Bakócz Tamás térdeplő alakja látható. Az oltárfülkék eredeti szobrai ismeretlenek. A jelenlegiek: Szent Adalbert és Szent István király. Az oltárépítmény közepén függ a kegykép, amely a Pócsi Mária másolata.
...................
maroka, 2018. július 22. vasárnap, 14:43
A 7 legszebb magyar kastély
betonból készült vár múzeumként látogatható. Százoszlopos elegáns, franciás udvarában a magyar történelem nagy alakjai tűnnek fel. Ha megfáradtunk a 2-3 órás sétálásban, akkor látogassuk meg városban az egész évben nyitva tartó szecessziós stílusú Árpád fürdőt.

3. Grassalkovich-kastély, Hatvan
A 18. században barokk stílusban épült Hatvanban a Grassalkovich-kastély, a város legrégibb épülete. A hatvani vár romjait is felhasználták az építés során. Homlokzata 62 méter hosszú, a bejárat fölött a család címerét is megtaláljuk. Ha már a városban járunk, érdemes kipróbálunk a parkos környezetben fekvő termálvizes strandfürdőt a nyári szezonban.

4. De La Motte-Kastély, Noszvaj
A Bükk-hegység vonulatai között találjuk a 18. században, barokk stílusban
anna4459, 2018. június 17. vasárnap, 21:08
Esztergom
esztergom a Duna folyó jobb partján. Fekvése miatt a Dunakanyar legfelsőbb városának
is szokás nevezni. 1895-ben megépült a Mária Valéria híd, ami összekötötte a várost Párkánnyal,
és még ebben az évben egyesült a közeli településekkel, Vízivárossal, Szenttamással és Szentgyörgymezővel.


Az esztergomi bazilika Európa egyik legnagyobb bazilikája. Itt található az egyetlen épen
maradt magyar reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna.
skorpiolilike, 2018. május 03. csütörtök, 17:07
Sacelláry-kastély
Törley József hatalmas birtokot vásárolt az újonnan felépítendő pezsgőgyára számára.
Így a Sacelláry- és a Törley-ingatlan közvetlen egymás mellé került, de soha nem lett közös,
hiszen mindig is hatalmas kőfal választotta el őket egymástól. Irén számára az 1890-es évek
végén kezdődött el a kastély építése. Az építés valószínűsíthető ideje az 1895-1899 közötti
évek.

Sacelláry-kastély (16316. számú műemlék)
Sacelláry Irén kedvence a vadgesztenyefa volt, ezért az épület külső díszítésén sok a vadgesztenye-motívum. 1937-ben a kastélyt átalakították. A bejárattól egy keskeny folyosón lehetett eljutni az úgynevezett Nagyterembe vagy hallba, amely a kastély központi része volt. A hallból lehetett megközelíteni az ebédlőt, a szalont, a télikertet, a könyvtárszobát és a biliárd-szobát. A hallban látható a családi címer a címerpajzsban szereplő hattyúval. Innen a hallból gyönyörűen faragott lépcső vezetett fel az emeletre, ahol a hálószobák voltak. Az egész belső
ametiszt54, 2018. január 18. csütörtök, 16:05
Hazánk szép kastélyai
gyönyörű építményekkel és gyönyörű kastélyokkal. A következőkben a 10 legszebbet szeretnénk bemutatni.


1. Puchner-kastély, Bikal

A bikali kastély névadója, a császárhoz hű, Selmecbányáról származó Puchner Antal Szaniszló. A három falut magába foglaló bikali uradalmat az uralkodó 1841-ben adományozta Puchner Antalnak a császári tábornokként elért katonai sikerei elismeréseként. A báró ekkor látogatott először birtokára, ahol az 1840-es évek végén kastély építésébe kezdett. Az épület 1889-re nyerte el a ma is látható, romantikában gyökerező historizáló formáját.2. Grassalkovich-kastély, Gödöllő

A Grassalkovich-kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk stílusú kastélya. A kastély megléte Grassalkovich Antalnak és Mária Teráziának köszönhető. A kastély építése 1740-ben kezdődött, később azonban, 1867-ben a magyar állam megvásárolta és
gabfe, 2018. január 15. hétfő, 14:41
1/13
Képek, videók
Ciszjordánia ; a Válaszfa
farkas1945
2013. október 14. hétfő, 13:12
palesztina imádkozó hivők
lacipecsenye
2012. augusztus 14. kedd, 10:43
_Veled vagyunk Palesztina
furaila
2009. január 11. vasárnap, 12:33
barbarossa-vörös hadsereg
agica2004
2017. július 24. hétfő, 20:26
KIM hadserege.gif
agica2004
2017. január 29. vasárnap, 10:34
Az én hadseregem 01.jpg
chillik
2016. július 21. csütörtök, 06:51
Az én hadseregem 02.jpg
chillik
2016. július 21. csütörtök, 06:51
vörös hadsereg katonái 19
agica2004
2015. június 22. hétfő, 16:37
vörös hadsereg ünnepe
lacipecsenye
2013. január 08. kedd, 13:07
Cica és a hadsereg straté
pacsakute
2012. november 25. vasárnap, 08:11
hadsereg_thumb.gif
maflika
2011. június 26. vasárnap, 21:08
Hadsereg-háza.png
farkas1945
2010. december 21. kedd, 18:18
A Görög ház(A hadsereg há
farkas1945
2010. október 31. vasárnap, 20:54
a hadsereg gépe (C-31)
mecsery
2010. június 06. vasárnap, 22:42
Címkék
Szent István király, császári tábornokként, utókor számára, nyári szezonban, szándékos gyújtogatást, épületben egyébként, izraeli legfelsőbb, Puchner Antal Szaniszló, középiskolán kívül, eltűntek között, áldozatok száma, ciszjordániai merénylő, főépülethez további, Törley József, kastély megléte, épen maradt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.