Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:26 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A Liu Shaolin ezüstérmes 1000 méteren
kontinensviadalon két arany- és három ezüstéremmel.

A kisdöntőben érdekelt testvére megnyerte a futamát, így hatodikként zárt, akárcsak a női B döntőben győztes Jászapáti Petra, aki mögött Bácskai Sára Luca lett a második.

A férfi finálé sokáig a váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin szája íze szerint alakult, vezette az ötfős futamot, amikor többen elmentek mellette, akkor azonnal ritmust váltott, s mindenkit körbekorcsolyázva ismét az élre tört. Úgy tűnt, másodjára már nem engedi át az éllovas pozíciót, végig vezetett, a körök fogytak, a hajrában pedig már nem szokták tudni megelőzni a magyar világklasszist, de ezúttal az 1500 méteren bronzérmes Jelisztratov meglepte őt egy körrel a vége előtt. Liu Shaolin nem tudott újítani, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A harmadik helyen a szintén orosz Gyenyisz Ajrapetjan haladt át célvonalon.

"Nagyon sajnálom, mert jó formában éreztem magam. Talán egy kicsit bealudtam a végén, de ha jobban összeszorítom a fogamat, akkor sikerült volna az
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 17:20
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A Liu Shaolin 1000 méteren is döntős
pozíciós harcot folytattak a riválisok, így a futamot esés, majd két kizárás és egy továbbjuttatás is tarkította. A 20 esztendős Jászapáti Petra ugyanezt a stratégiát választotta, nagyon korán átvette a vezetést, s olyan tempót korcsolyázott, hogy az ellenfelek csak a második továbbjutó helyért tudtak csatázni.

Az elődöntőben Bácskai a nehezebb ötösbe kapott besorolást, de nem ijedt meg, szép manőverrel a második helyre jött fel, csupán a világ-és Európa-bajnok brit Elise Christie volt előtte. Ezt a pozíciót a hajráig tartotta, viszont a végére úgy tűnt, elfáradt, előbb a hazai közönségkedvenc, a szám olimpiai bajnoka, Suzanne Schulting, majd a Proszvirnova viharzott el mellette, végül még francia ellenfele is megelőzte őt. A futam meglepetése az volt, hogy Schulting hibázott az utolsó előzésénél, emiatt kizárták. Jászapáti sokáig az utolsó, ötödik helyen "vonatozott", amikor megpróbált körbekorcsolyázva előre törni, körökön át külső íven ragadt, ráadásul előznie sem sikerült. Ezzel a manőverrel
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 16:19
Öttusa Eb - Aranyérmes a női csapat, bronzot nyert Kovács Sarolta
helyen állt. Alekszejev az 5-ös akadály A elemét és a hatost verte le, így 14 pontot vesztett és hatodik volt három szám után. Réti a 3-ast, a 10-es C elemét és az utolsó akadályt húzta le egy olyan lóval, amelyik az első körben az orosz Anna Burjakkal nem tudott végigmenni a pályán. A 21 pontos veszteséggel Réti a 12. helyre került a kombinált szám előtt. Alekszejev nagyszerűen küzdött a lövészetes futásban, és egy szinte már megnyert bronzot engedett ki a kezéből. Jól teljesített Réti is, aki csak két pozíciót csúszott vissza.

A harmadik csapattag viszont végül nem ő lett, hanem Földházi, aki lentről kapaszkodott vissza. A tavalyi év egyéni vb-ezüstérmese, 2013 Európa-bajnoka kilencedik volt úszásban, vívásban pedig 15/20-szal a mezőny második felében végzett, így az első két számot követően a 19. helyen állt. A lovaglása viszont neki sikerült a legjobban a magyarok közül a Bregyó Szabadidő Központban, ahol a lelátók a tűző nap ellenére is megteltek. Az első forduló utolsójaként lovagolt a pályára,
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 20:19
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Liu Shaolin negyedik 1500 méteren
A magyar váltóval olimpiai bajnok klasszis a fináléban elég korán élre állt, de féltávnál a leghosszabb egyéni szám ötkarikás aranyérmese, a dél-koreai Lim Hjo Dzsun megelőzte őt. A 22 éves Liu Shaolin azonban nem hagyta annyiban és visszavette az éllovas pozíciót. Az utolsó két körre azonban úgy tűnt, kissé elfogyott az MTK sportolójának ereje, ugyanis előbb a kanadai közönség nagy kedvence, Charles Hamelin, majd Lim korcsolyázott el mellette. Ezt megpróbálta a szintén kanadai Samuel Girard is, bár neki nem volt helye, ezért meglökte magyar riválisát, aki ugyan vele szemben ennek ellenére megvédte pozícióját, viszont az ütközést kihasználva az orosz Szemjon Jelisztratov szerezte meg a bronzérmet.

Az élen a háromszoros olimpiai bajnok Hamelin haladt át a célvonalon, aki tizedik vb-aranyérmét nyerte, egyéniben az ötödiket, ebben a számban pedig 2014 után a másodikat. Mögötte Lim lett az ezüstérmes, a Phjongcshangban ötkarikás bronzérmes Jelisztratov pedig ezúttal is harmadikként zárt. Liu Shaolin a
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 20:53
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A női váltó ezüst-, a férfi bronzérmes
körrel a vége előtt a németek egyik embere az elrontott váltás miatt elesett. De nem sokáig maradt három staféta versenyben az érmekért, ugyanis alig néhány körrel később a franciák is elestek.

A hajrá így kétcsapatos küzdelemre redukálódott, de a tavaly vb-ezüstérmes magyarok voltak előnyösebb pozícióban. Az utolsó váltást azonban az oroszok fél körrel előbbre hozták, s ekkor sikerült a legutóbb is ezüstérmes magyar váltó elé kerülniük. Jászapátira hárult a feladat, hogy visszaszerezze az éllovas pozíciót, azonban ez nem sikerült neki, így az előző évhez hasonlóan ismét második lett a négyes, pedig ezúttal reális esély kínálkozott arra, hogy 2009 után ismét kontinensbajnok legyen.

A férfiaknál hasonló taktikát követtek a magyarok, azaz próbáltak elől helyezkedni, bár eleinte az olaszokat hagyták vezetni, mögöttük eleinte orosz-holland volt a sorrend, de féltávnál felcserélődött. A története első Eb-aranyára hajtó magyar staféta 17 körrel a vége előtt élre állt. Olyannyira kontrollálta a futamot,
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:27
Túraautó-vb - Távol a vb-cím Michelisztől a záró futam előtt
A Honda gyári csapatának magyar pilótája - aki 6,5 pontos hátránnyal állt összetettben a Volvo svéd versenyzője mögött - az időmérőn fékhiba miatt csak a 11. helyet szerezte meg. Aztán a rajtnál kissé beragadt, míg Björköt elengedte két márkatársa, így ő az ötödik helyen autózott. Michelisz a harmadik körben elengedte csapattársát, Esteban Guerrierit, ám az argentin sem bírt az előttük haladó Volvókkal, ezért két körrel a leintés előtt visszaadta a kilencedik pozíciót. Björk ötödik helyével Michelisz hátránya 16,5 pont vele szemben, ami azt jelenti, hogy a magyar pilótának legalább harmadik helyre van szüksége a világbajnoki cím megszerzéséhez az idény utolsó viadalán, de akár még egy első hely is kevés lehet neki a svéd éllovas eredményétől függően.

A második, fő futamot 20.35-től rendezik, a verseny győztese 30 pontot kap.
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 20:09
Kettesfogathajtó-vb - Hölle Martin és a magyar csapat aranyérmes
A viadal honlapja szerint a magyar pónivilágbajnok több mint 11 hibaponttal vezetett a vasárnapi zárószám, az akadályhajtás előtt, amelyben 6,24 ponttal zárt, így biztosan tartotta meg tetemes előnyét.

A 11-szeres világbajnok, egyéniben és csapatban is címvédő Lázár Vilmos 3,59 hibaponttal teljesítette a rendkívül nehéz pályát, ennek köszönhetően egy pozíciót javítva ötödikként fejezte be a versenyt, a magyar csapat pedig - a nyolcszoros vb-aranyérmes Lázár Zoltán pénteki kizárása ellenére - másodszor is megvédte a címét, mert a németek nem tudták ledolgozni több mint hat hibapontos hátrányukat.

Az akadályhajtásban fordított sorrendben indultak a hajtók, így Hölle utolsóként vágott neki a pályának, amelyet kizárólag a lengyel Sebastian Bogacz tudott verőhiba nélkül és limitidőn belül teljesíteni. Az éllovas kedvező helyzetben volt, mivel a mögötte második, olasz színekben versenyző Jozsef Dibak rengeteget rontott, ráadásul a németek sem hajtottak hibátlanul, így tulajdonképpen csak
velemenyezd, 2017. szeptember 24. vasárnap, 18:03
Vizes vb - Olasz Anna ötödik, Gyurta Gergely hatodik 25 kilométeren
helyen úszott.

Kilenc kilométernél a két magyar fiú állt az élen az egyre perzselőbb hőségben, 26 fokos vízben. Féltávhoz érkezve pedig Rasovszky elsőként tudott frissíteni, Gyurta pedig öt másodperccel lemaradva ötödikként haladt át az időmérő ponton.

A nőknél a 10 kilométert elhagyva Sharon van Rouwendaal állt az élen, Olasz az ötödik, Sömenek tizedik volt a 11 fős élbolyban. Öt kör után, a táv felét elhagyva összerázódott a mezőny, a magyarok nyolcmásodperces hátránnyal a 11., illetve a 13. pozíciót foglalták el.

Nagyjából 18 kilométert tett meg a férfimezőny, amikor az élboly tagjai - köztük a magyarok - utolérték a nőket, amelyben Olasz az elsők között, Sömenek a középmezőnyben tempózott.

Olaszt sárga zászlóval figyelmeztették a versenybírók a vegyes boly kialakulásakor. Sömenek több mint másfél percre leszakadt a női élmezőnytől, ám Olasz negyedeikként haladt a hetedik kör végén. A férfi éllovashoz képest tíz másodpercen belül ott volt a két magyar is, ám nem sokkal később a tíz
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 15:02
Kamion Eb - Kiss Norbert történelmi sikere a Slovakiaringen
különbségre, egész versenyes küzdelemre készültem, de nem volt rá szükség, jól sikerültek a beállítások" - mondta. Kitért rá, tudott volna növelni a különbségen, ha szükséges, de nem akart felesleges rizikót vállalni, inkább kímélte a versenygépet. Megemlítette, nem akar kockáztatni a második futamon, de ha lehetősége adódik, megpróbál élni vele és dobogós helyen célba érni.

A második versenynek Kiss a fordított rajtrács értelmében a nyolcadik pozícióból vágott neki, s remekül kezdett, az első körben két pozíciót lépett előre. Ezután beérte a Lacko, Hahn duót, s bár rendkívül közel került a német versenyzőhöz, megelőzni nem tudta. Hogy mégis előrébb lépett, azt annak köszönhette, hogy riválisaihoz hasonlóan maga mögé utasította Gerd Körbert.

Noha a verőfényes napsütésben zajló viadal hátralevő részében is rendkívül kemény támadásokat intézett Hahn ellen, maz előzés nem ment, végül ötödikként ért célba. Ráadásul egy tízmásodperces büntetés nyomán - amelyet azért kapott, mert a rajtot követően a
velemenyezd, 2017. július 15. szombat, 18:13
FIFA-világranglista - Változatlan élcsoport, 27. a magyar válogatott
A FIFA honlapján csütörtökön nyilvánosságra hozott legfrissebb rangsorban Argentína mögött Brazília a második, a világbajnoki címvédő Németország csapata pedig a harmadik. Az afrikai kontinensbajnokságon győztes Kamerun 29 pozíciót lépett előre, így most a 33. helyet foglalja el.

A magyar válogatottal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplők közül az Európa-bajnok portugálok a nyolcadik, míg a százszázalékos teljesítménnyel éllovas svájciak a 11. helyen állnak. Feröer-szigetek szintén maradt a 82. pozícióban, Lettország három helyet rontva a 113., Andorra gárdája pedig változatlanul 203. a rangsorban.

FIFA-ranglista (zárójelben az előző helyezés): 1.(1.) Argentína 1635 pont2.(2.) Brazília 1529 3.(3.) Németország 1433 4.(4.) Chile 13865.(5.) Belgium 1371 6.(7.) Franciaország 1313 7.(6.) Kolumbia 1304 8.(8.) Portugália 1240 9.(9.) Uruguay 119510. (10.) Spanyolország 116811. (11.) Svájc 114012. (12.) Wales 112013. (13.) Anglia 111314. (15.) Lengyelország 110115. (16.) Olaszország
velemenyezd, 2017. február 09. csütörtök, 11:01
Kamion Eb - Kiss Norbert bronzérmes lett a vasárnapi első futamon
A sorozat honlapja és a 31 éves szombathelyi pilóta Facebook-bejegyzése szerint az első versenyen a negyedik helyről rajtolt, és az új fejlesztésű Mercedesszel - amelyet most próbált ki először versenyen - egy pozíciót lépett előre a 12 körös futam végéig. A második versenyen műszaki hiba miatt a boxutcából rajtolt, és végül a 11. helyen zárt.

A győztes előbb a cseh Adam Lacko, majd a német Jochen Hahn volt. Kiss Norbert szombaton előbb a nyolcadik, majd a negyedik helyen végzett, így a pontversenyben a hatodik helyen áll 24 ponttal. Az éllovas Adam Lacko, 72 ponttal.

Az elmúlt két idényben győztes Kiss a téli szünetben fogadta el a Mercedesszel induló német Tankpool24 ajánlatát, és elhagyta a magyar Oxxo Truck Race Teamet.

A kamion Eb idei szezonjának kilenc állomása lesz, a következő versenyhétvégére két hét múlva kerül sor a franciaországi Nogaróban. A Hungaroringen augusztus 27-28-án rendeznek futamokat, és a szervezők a tavalyi viadalhoz hasonlóan ismét fesztiválhangulatot ígérnek a
velemenyezd, 2016. május 29. vasárnap, 18:12
Szingapúri Nagydíj - Vettelé a pole pozíció
világbajnok finn Kimi Räikkönen érte el.

A címvédő és jelenleg is éllovas brit Lewis Hamiltonnak - aki előzőleg sorozatban hétszer rajtolt az első helyről - ezúttal be kellett érnie az ötödik hellyel, míg a másik Mercedes-pilóta, a pontversenyben második német Nico Rosberg csak hatodik lett. Az idén először fordul elő, hogy nem mercedeses versenyző indul az élről: eddig 11-szer Hamiltoné, egyszer pedig Rosbergé lett az első rajtkocka.

Vettel legutóbb a 2013-as Brazil Nagydíjon szerezte meg a pole pozíciót, Szingapúrban pedig harmadik szombati sikerét ünnepelhette a villanyfényes pályán. A Ferrari előzőleg 2012-ben a Német GP-n diadalmaskodott időmérőn.

Az eddigi hét szingapúri futamon - mivel a városi aszfaltcsíkon nehéz előzni - ötször az élről induló pilóta nyert.

A futam vasárnap 14 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend (az espnf1.com alapján):

----------------------------------------------

1. sor:Sebastian Vettel (német, Ferrari)Daniel Ricciardo (ausztrál, Red
velemenyezd, 2015. szeptember 19. szombat, 16:32
1/3
Képek, videók
gyorskorcsolya dobogósok0
maroka
2019. január 12. szombat, 19:08
gyorskorcsolya-valto-8 00x
menusgabor
2018. február 26. hétfő, 17:17
gyorskorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:14
Gyorskorcsolya.gif
pacsakute
2013. szeptember 23. hétfő, 21:02
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
Jászapáti
1951anna
2013. május 09. csütörtök, 10:16
Jászapáti kulturális közp
pacsakute
2012. október 16. kedd, 18:48
Jászapáti vityiló
zsokanita
2009. január 11. vasárnap, 15:19
Jászapáti strand sétány.
teveled
2008. december 16. kedd, 13:16
jaszapati.jpg
solanum
2006. május 23. kedd, 12:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.