Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:19 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ember egyre kapkodóbban él.
Az ember egyre kapkodóbban él. Nem képes már tudomásul venni, hogy egy élethossz alatt alig néhány dologgal tud érdemben foglalkozni. Mindent akar. Habzsolna. Ebből aztán pokoli gyorsasággal egyre több művészeti irányzat, politikai ideológia, vallási hóbort, szokás, trend, divat üti fel a fejét. Gyorsabban nyílnak el, mint a legrövidebb életű virág, úgy lobbannak fel, mint a szilveszteri tűzijáték szikrái az újév egyetlen pillanatában.

Benyák Zoltán
foldinefehereva, 2019. február 11. hétfő, 12:19
SE: emelkedik az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek száma
a diagnózist laborvizsgálattal állapítják meg.

A minél korábbi fázisában történő diagnosztizálás rendkívül fontos, az első, jól érzékelhető tünetek megjelenése és a súlyos, életveszélyes anyagcsere kialakulása közötti időszak ugyanis nagyon rövid, kisgyermekek esetén ez akár egy hét alatt is bekövetkezhet.

Az érintett gyermekeket Magyarországon a 28 diabéteszcentrum valamelyikében látják el, ahol szakemberek segítségével kialakítják számukra az optimális kezelési módot, melynek alapja az élethosszig tartó inzulinpótlás.

A klinika igazgatóhelyettese felhívta a figyelmet, hogy a terápiás lehetőségek óriási tempóban fejlődtek az elmúlt 30 évben, ez idő alatt az orvostudomány eljutott a bőrbe ültethető inzulinpumpáig és szenzorig, melyeknek köszönhetően nem csupán a betegek életminősége javult jelentősen, de hatásukra a szövődmények kockázata minimalizálódott, az érintettek életkilátásai évtizedekkel meghosszabbodtak.

Hozzátette, hogy a modern eszközök ellenére az 1-es típusú diabétesz
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 11:12
Átadták az SBS Kft. automata alapanyag-tároló csarnokát Erdőtelken
4.0 program keretében az automatizáció, robotizáció és digitalizáció fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet, e téren az SBS Kft. fejlesztését mintaprojektnek tekintik, amely az automatizálás, valamint a termelési folyamatok korszerűsítésének jó példája - fogalmazott.

Pomázi Gyula jelezte: jövőre a minisztérium több mint 4 milliárd forintot szán az Ipar 4.0 programba illeszkedő hatékonyságnövelő fejlesztések támogatására. Emellett kiemelt cél a szakképzés, felnőttképzés, átképzés, illetve az élethosszig tartó tanulás támogatása, valamint a magyar hozzáadott érték, innovativitás minél nagyobb mértékű kiaknázása - mondta.

Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az eseményen arról beszélt, hogy az Erdőtelek határábanműködő SBS Kft. a megye déli, gazdasági szempontból lemaradottabb részének meghatározó munkaadója. Az egy év alatt felépült új létesítményt stratégiai lépésnek nevezte a cég életében, amelytovább javítja a vállalkozás pozícióit.

Megjegyezte: a társaság
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 14:29
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
nyilvántartás jön létre

Egységesen kezelhető oktatási nyilvántartás jöhet létre: az oktatási azonosítószámmal a jövőben több jelenlegi azonosítót váltanak ki az Országgyűlés által 151 igen, 10 nem és 18 tartózkodó szavazattal elfogadott törvénymódosítás alapján.

Az oktatási nyilvántartásról szóló törvényjavaslat elfogadására azért volt szükség, mert az unió általános adatvédelmi rendeletét - a GDPR-szabályozást - 2018. május 25-től Magyarországon is alkalmazni kell.

A módosítással az élethosszig tartó tanulás szellemében elérhetővé válik az a cél, hogy az emberek oktatási életútja a jelenlegi széttagolt nyilvántartási rendszer helyett egységesen is nyomon követhetővé váljék, az általános iskolától a felsőoktatásig, a nyelvvizsgákig. A nyilvántartásokban tárolt adatokat egységesen tudják kezelni, biztosítható az adatok időszerűsítése, a párhuzamosságok kiszűrése.

A törvényben meghatározták azon személyes adatok körét, amelyeket egységesen kell kezelni. Az oktatási azonosítószámmal a
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 10:58
Hogyan tarthatod meg a lelkesedésed
Lelkesedésem nem fogyott el egy, öt, sőt, tíz év alatt sem. Folyamatosan lelkes vagyok a kitűzött céljaimért, több mint 30 éve!

Hogyan lehet ezt megtenni? Hogyan maradhatsz lelkes nap-nap után a késedelmek, nehézségek, határidők, problémák, nyomás és kritika ellenére? Hogyan maradhatsz lelkes több mint 30 éven át?

A pozitív gondolkodás nem elég. A ,,saját fülednél fogva kihúzni magad" pszichológia nem elég. Az optimizmusba belebeszélni magad, nem elég.

Ahhoz, hogy élethosszig lelkes maradhass, vizsgáld meg a lelkesedés szót. A lelkesedés (angolul enthusiasm) szó az en Theos görög kifejezésből származik. Az ,,en" azt jelenti, hogy ,,-ban, -ben", a ,,Theos" pedig ,,Isten". Az ,,en Theos" jelentése: ,,Istenben".

Amikor Istenben vagy, akkor lelkes leszel. Ez az a fajta lelkesedés, amelyre nincs hatással sem a gazdaság, sem az időjárás, sem a körülményeid. Örök, mert az örök Istenhez vagy
dandej, 2018. június 02. szombat, 13:03
Varjú Zoltán
VARJÚ ZOLTÁN

Varjú Zoltán (Paks, 1974.05.30 - )

"Magyarnak születni nem csupán holmi születési előjog, vagy Öntelt nemzeti felsőbbség tudat... hanem élethosszig tartó kötelesség a Nemzetünk iránt! Ezáltal ki Magyarnak születsz, ne csak beszélj róla, hanem élj is úgy, hogy arra érdemes legyél..."

(Varjú Zoltán)


Versei

AKI HOZZÁD
menusgabor, 2018. május 07. hétfő, 21:00
Változások a diákhitelezésben február 1-től
már akár havi 70 ezer forintot is kérhetnek a hallgatók, egy összegben tanulmányi félévenként pedig 350 ezer forinthoz juthatnak hozzá. Külföldi részképzés (például Erasmus félévek, AIESEC) esetén, két félévig terjedő időre, a normál Diákhitel1 kétszeresét lehet igényelni, amely egy félévre akár 700 ezer forintot, egy teljes tanévre 1 400 000 forintot jelenthet.

Újdonság a jogosultsági idő kiterjesztése is: az eddigi 40. életév helyett 45 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket. Az élethosszig tartó tanulás jegyében, így a 40 év fölöttieknek is lehetőségük nyílik arra, hogy diákhitel segítségével finanszírozzák tanulmányaikat. Ezzel egyidejűleg a törlesztés legkésőbbi megkezdésének életkori határa is változik, szintén 40 évről 45 évre nő - jelezte a központ.

Kitértek arra is, hogy a felsőoktatási intézményeknek fizetendő térítési díjak mostanáig nem tartoztak a képzési költség fogalmába, így a szabályozás nem tette lehetővé ezek Diákhitel2-ből történő finanszírozását. Mivel igény
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 11:21
Krónika 6. rész (kulturális és sporttörvények)
törvényjavaslattal nemes célt szolgálnak és kifejezi választóik akaratát, hogy ha a kiemelkedő művészeket még jobban elismeri az állam.

A művészjáradékkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a többszörös díjazás elkerülése érdekében nem kaphatnak járadékot az akadémikusok, a nemzet színésze, a nemzet művésze, a Magyar Állami Operaház mesterművésze és a magyar mozgókép mestere díj birtokosai, hiszen ők már részesülnek más jelentős összegű költségvetési juttatásban.

Hozzátette: az élethosszig tartó adómentes juttatást legkorábban 2018 márciusától folyósíthatják. Ismertetése szerint a művészjáradékra 780 millió forint van, ebből több mint 600 művész járadéka folyósítható.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pártoló tagságával kapcsolatos módosításról azt mondta, ennek a tagságnak a köztestület megalakulásakor volt jelentősége, ezért most lezárul a pártoló tagok felvétele. Az MMA közhasznú státuszának megszűnésével pedig adminisztrációs terhektől mentesül a szervezet - mutatott
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 15:10
Tényleges életfogytiglani börtönbüntetés bevezetését kezdeményezik Szerbiában
ezelőtt gyilkolták meg. A gyilkost a maximálisan kiszabható, negyven év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után, feltételesen szabadulhat.

A petíció aláírói azt szeretnék, ha a halálos kimenetelű bűncselekmények bizonyos eseteiben - gyermek, kiskorú vagy várandós áldozat esetén - nem létezne a kétharmadra és a feltételes szabadlábra helyezésre vonatkozó kitétel, illetve ha a legszigorúbb büntetés nem 40 év letöltendő börtönbüntetés lenne, hanem élethosszig tartó szabadságvesztés.

A szerbiai törvények szerint a petíció akkor érvényes, ha egy hét alatt harmincezer érvényes aláírás gyűlik össze. Hét nap alatt ennek háromszorosát szedték össze a kezdeményezők. Ezt követően a petíciót átadják a parlamentnek, ahol egy illetékes bizottság elbírálja, majd - ha úgy ítéli meg, hogy jogos a kérés - a képviselők elé terjeszti a törvénymódosításra vonatkozó javaslatot. A tényleges életfogytiglani börtönbüntetés bevezetéséhez a büntető törvénykönyv
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 12:42
Frommer Rudolf feltaláló
Frommer Rudolf (1868. augusztus 4. - 1936. szeptember 1.) gépészmérnök, feltaláló. A magyar Frommer pisztolyok kifejlesztője.

1868. augusztus 4-én született. Középiskolai tanulmányai után elvégezte a Kereskedelmi Akadémiát, majd először a Tőzsdére került, utána a Hitelbank tisztviselője lett. Banki munkája mellett bel- és külföldi lapokban szépirodalmi és szakcikkeket írt, a tőzsdei kereskedelemben pedig beosztása miatt vett részt. Eközben tanult meg nyelveket, angolt, franciát és németet.

1896-ban magyar-német, illetve német-magyar tőzsdeszótárt készített és adott ki, melyet az Akadémia részéről Simonyi Zsigmond hitelesített előszavában.

1896-ban állást váltott, a Fegyver és Gépgyár Rt. dolgozója lett. A gyárban ekkor kezdték el a "88/90M Mannlicher"-puskát gyártani, ehhez stabil pénzügyi háttér volt szükséges. Javaslatára a pénzügyi finanszírozás a
schuro, 2017. augusztus 26. szombat, 20:29
Zagyi G. Ilona
képet.


OKOS EMBER ELME

Okos ember elme alkot, játszik,
fölényes teremtő vágya ösztönöz.
Elmélete csodákat gyárt, amit
a technika, a színvonal is tükröz.

Fejlődünk általa, erősödünk,
mégis pusztít alkotó ereje,
a mű van, hogy egy pillanat, ám
egy élethosszig küzdhet ellene.

Sok a zseniális lángelme, mégis
az emberiség egy helyben topog.
Mert nem tűnik el a háború,
a nyomor, s az éhező zokog.

Mert büszke, akkor lehetne az ember,
saját gonosz vágyait legyőzné végre.
Békés, szeretett világot teremtene,
hol minden ember elégedetten
menusgabor, 2017. augusztus 25. péntek, 19:00
1/15
Képek, videók
Benyák Boróka Blanka.jpg
blackfeet
2010. november 02. kedd, 11:41
Emberség
dandej
2019. március 23. szombat, 20:32
Gyenge ember - erős ember
pacsakute
2019. március 21. csütörtök, 19:52
Emberek világa
eva6
2019. február 24. vasárnap, 16:40
0 a sz ember életkora nem
lovaszmarika
2019. január 27. vasárnap, 18:26
Hálás emberek boldogok
dandej
2019. január 25. péntek, 21:34
mig_fiatal_az_ember___ .jp
menusgabor
2018. december 05. szerda, 19:26
0 két kedves idős ember a
lovaszmarika
2018. november 11. vasárnap, 19:31
az ember ne akarjon.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:38
az ember.gif
sz719eszter
2018. október 26. péntek, 10:11
kiváló emberek1013.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 20:38
0 a inti a tus alatt rncm
lovaszmarika
2019. március 29. péntek, 16:48
Csillagos ég alatt.gif
pacsakute
2019. március 23. szombat, 21:25
Spirulina a víz alatt.jpg
pacsakute
2019. március 16. szombat, 20:17
0 a a paplan alatt valaki
lovaszmarika
2019. február 25. hétfő, 18:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.