Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:18 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsz év fegyházat kapott az a nő, aki kalapáccsal gyilkolt Érden
A bíróság az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a nőt nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt húsz év fegyházra, tízezer forint vagyonelkobzásra ítélte és 52 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

A vádlott legkorábban a büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

A törvényszék megállapította, hogy a vádlott és családja adósságcsapdába került. H. T. az élettársán keresztül ismerte meg az idős, jónak mondható anyagi körülmények között élő nyugdíjas pedagógus, méhész házaspárt. A nő pénzt akart kérni tőlük, ezért 2015. október 30-án elment az érdi házukba, de a sértettek elutasították kérését. A vádlott indulatba jött és tízszer a nő, négyszer pedig a férfi fejére sújtott a diótörő kalapáccsal.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott családi és egészségi
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 16:42
Migránsok halála - Súlyosításért fellebbezett az ügyészség
Az elsőfokú ítélet szerint a bűnszervezet 2015 februárja és 2015. augusztus 27. között működött, júniustól naponta szállítottak embertelen körülmények között migránsokat arra alkalmatlan, zárt, sötét és levegőtlen tehergépkocsikba zsúfolva Ausztriába és Németországba.

A bűnszervezet tagjai augusztus 25-én hajnalban 59 férfit, nyolc nőt és négy gyereket zártak be egy belülről nem nyitható, sötét és szellőzés nélküli hűtőkamionba a szerb-magyar határ közelében, Mórahalom térségében. A kamion Ausztriába indult, a járművet a negyedrendű vádlott vezette, előfutóként pedig három társa haladt előtte.

A bezárt emberek röviddel az indulás után kiabálással és dörömböléssel jelezték, hogy nem kapnak levegőt, ezt a sofőr és egyik társa is hallotta. A problémát telefonon jelezték a bűnszervezetet vezető elsőrendű vádlottnak, aki többször is azt az utasítást adta, ne nyissák ki a raktér ajtaját, ne foglalkozzanak a fuldokló emberekkel, hanem minél hamarabb jussanak el Nyugat-Európába. A vádlottak követték
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 15:42
A brit hadsereg is bekapcsolódott a Heathrow-n észlelt drón ügyének vizsgálatába
bejelentette, hogy teljes körű bűnügyi vizsgálat indult a legforgalmasabb európai repülőtér körzetében észlelt drón ügyében. A Scotland Yard közölte, hogy rendőrök is látták a repülőszerkezetet.

Stuart Cundy, a Scotland Yard műveleti parancsnoka tájékoztatójában elmondta: a London nyugati határában fekvő Heathrow térségében kiterjedt kutatás folyik a felelősök után.

Hangsúlyozta: a brit repülésbiztonsági törvény alapján a repülőgépek biztonságának fenyegetése bűncselekmény, amelyért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Cundy elmondta, hogy a drónincidens körülményeinek felderítését célzó rendőrségi tevékenységet a fegyveres erők is támogatják, nem részletezte azonban, hogy miként.

Chris Grayling közlekedési miniszter a tárca szóvivője útján kiadott nyilatkozatában közölte, hogy az ügyben felvette a kapcsolatot Sajid Javid belügyminiszterrel és Gavin Williamson védelmi miniszterrel.

Grayling hozzátette: a hadsereg felkészül arra, hogy szükség esetén minél előbb
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 07:49
Jogerősen életfogytiglanra ítélték a túronyi gyilkost
A táblabíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint korábban első fokon a Pécsi Törvényszék a vádlottat nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében találta bűnösnek, amiért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélőtábla a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejét 30 évről 25 évre módosította, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta, amely így jogerős - írták.

Az évek óta Túronyban lakó vádlott többször segített a szomszédjában élő 81 éves német férfinak a ház körüli munkákban. 2016 májusában azonban ittas állapotban elhatározta, hogy a szomszédjától műszaki cikkeket lop el, ezért fejszével a kezében bement az udvarába. Az idős férfit a lakásában kétszer fejbe ütötte a fejszével, majd amikor elesett, még két-három ütést mért rá a fejsze fokával. A sértett
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 14:42
Vádat emeltek egy gyilkosságért elítélt, álnéven bujkáló drogkereskedő ellen
A közlemény szerint a 45 éves férfit korábban előre kitervelt emberölés miatt 13 év fegyházbüntetésre ítélték, ezért 2010 júliusában Spanyolországba menekült. Két év múlva, 2012 végén tért vissza Magyarországra, és hamis román személyi igazolvánnyal, guineai vezetői engedéllyel román állampolgárként, de budapesti lakosként jelentkezett be.

A férfi, mivel bujkálásra kényszerült, elhatározta, hogy cannabis növények termesztéséből és értékesítéséből él majd. Az interneten megvásárolt magokból 2016 októberéig, mintegy három és fél év alatt több mint 1400 tő cannabist termesztett kezdetben szabadföldön, majd egy budapesti bérelt lakásban, később Uszódon és Csávolyon.

A csávolyi ingatlanban tartott házkutatás során 143 tő növényt, mintegy 6 kilogramm növényi törmeléket, 1,3 kilogramm gyantaszerű anyagot, barna színű folyadékot, valamint kézi permetezőt, transzformátorokat, időzítő kapcsolókat, szagelszívókat, őrlőket, digitális mérlegeket, fecskendőket foglaltak le a nyomozók.

A férfinál egy
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 10:21
Török puccskísérlet - Már csaknem kétezer embert ítéltek életfogytiglanra Törökországban
Az Anadolu összefoglalója szerint a hatalomátvételi kísérlettel összefüggésben 289 bírósági per indult. Az eljárások közül keddig bezárólag 239-et tudtak lezárni a török hatóságok.

A hírügynökség arról is beszámolt, hogy eddig 3057 ember kapott börtönbüntetést a puccskísérlet miatt. Az életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtott 1934 ember közül 956-an súlyosbított életfogytiglanit kaptak, további 1123 embert pedig rövidebb időtartamú, 1 év 2 hónaptól 20 évig terjedő börtönbüntetésekre ítéltek.

Az Anadolu - anélkül, hogy részletezte volna - azt írta, hogy súlyosbított életfogytiglanit kapott több volt tábornok, tiszt és altiszt. A hírügynökség egyúttal kiemelte, hogy a perek során számos közkatonát, de néhány, rendfokozattal rendelkező katonát is felmentettek.

A török vezetés az 1999 óta Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 13:42
Krónika 4. rész (ügyészségi beszámoló)
ami az utóbbi tíz legmagasabb értéke - állapította meg Polt Péter.

Hozzátette: idén júliustól új büntetőeljárási törvény lépett hatályba, amely befolyásolni fogja a különböző statisztikai adatokat. Arra számít, jogtörténeti csúcs, ami született.

Kitért arra is, hogy a bíróság által kiszabott szankciók körében tovább emelkedett a büntetések aránya, több mint 83 százalékát a szankcióknak büntetésként szabják ki. Ugyanakkor a szerkezete a büntetéseknek kismértékben változott, csökkent az életfogytig tartó szabadságvesztések száma, a bíróság tavaly 21 vádlottat sújtott ilyen büntetéssel. Az ügyészség megállapítása szerint a büntetés kiszabási gyakorlat enyhe, az alsó határ közelében vagy az alatt szabnak ki büntetéseket a bíróságok, ezt a gyakorlatot többek között fellebbezésekkel próbálja befolyásolni.

Polt Péter szólt még arról: az ügyészség fejezeti szinten több mint 43 milliárd forintból gazdálkodott, ez fedezte a különböző költségeket.Igazságügyi bizottság: kiválóan működött az
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:51
Amnesztiáért éhségsztrájkolnak a legnagyobb macedón börtön lakói
Véleménye szerint néhányan csak a többiek nyomására kezdtek sztrájkba, és ugyan elutasítják a börtönben kapott ételt, rengeteg élelmiszert raktároztak el korábban a celláikban.

A börtönlakók a sztrájkot levélben jelentették be, amelyben azt is leírták, hogy véleményük szerint nem jogszerű, hogy csak a 2017. április 27-i, parlament elleni támadásban résztvevőkre vonatkozna a tervezett amnesztiatörvény. Szerintük minden bűncselekményt elkövetőre ki kellene terjeszteni, és felül kellene vizsgálni az életfogytig tartó börtönbüntetéseket is, hogy azok összhangba kerüljenek az európai jogszabályokkal.

Zoran Zaev miniszterelnök azonban kizárta annak lehetőségét, hogy általános amnesztiát hirdessen az országban, és emlékeztetett arra, hogy az év elején már hoztak egy ilyen törvényt. A 2018. január 15-én életbe lépett jogszabály mintegy 670 elítélt szabadon bocsátását tette lehetővé, és több mint háromezer fogoly büntetését 30 százalékkal csökkentették. Az amnesztia nem vonatkozott az életfogytig tartó
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 23:02
Elkezdődött az M5-ös csengelei pihenőjében elkövetett gyilkosság pere Szegeden
A 53 éves, török származású férfit több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolják.

A vádlott évekkel korábban ismerte meg a későbbi sértettet, segített a bolgár állampolgárságú, szintén török nemzetiségű férfinak Ausztriába költözni, elhelyezkedni és kölcsön is adott neki. Mivel a pénzt nem kapta vissza, viszonyuk megromlott.

A vádirat szerint amikor a vádlott megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába, elhatározta, hogy követi és egy alkalmas pillanatban megöli. Magához vette engedély nélkül tartott lőfegyverét, és tavaly december 4-én Hegyeshalomra hajtott.

A sértett is megérkezett a határra - egy osztrák állampolgárságú munkatársával együtt -, majd továbbindult Röszke felé. Hajnalban megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél, leparkolt és utastársával együtt elaludt.

A vádlott is megállt a pihenőben, meggyőződött róla, hogy ismerőse elaludt, magához vette pisztolyát, sapkát,
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 11:11
Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a sajószögedi anyagyilkost
Az esetet ismertetve elmondta: a vádlott évek óta haragban volt a vele egy háztartásban élő édesanyjával; tavaly július 4-én otthonukban egy seprű nyelével és ököllel fél órán keresztül bántalmazta, majd egy késsel nyakon szúrta az idős asszonyt. Ezután a férfi elindult kifelé az udvarról, miközben egy rongyba törölte véres kezét, és a szomszédok füle hallatára azt mondta: "elvágtam a torkát". A férfi még a rendőrök kiérkezésekor is azt ismételgette, hogy "megérdemelte".

A bíróság a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 25 év elteltét követően bocsátható feltételesen szabadlábra.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - közölte a sajtószóvivő.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 18:32
Másodfokon is életfogytiglanra ítélték a férfit, aki 2003-ban elütött, majd megfojtott egy nőt
ellopták, feljelentést is tett a rendőrségen.

A nyomozást 2005. február 7-én felfüggesztő határozattal lezárták, mert az elkövető ismeretlen volt, majd 2017. január 6-án a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ arról értesítette a nyomozó hatóságot, hogy egy más ügyben S.A. vádlottól vett DNS-minta egyezést mutatott több, az említett ügyben vett helyszíni mintával.

Ezek alapján az első fokon eljáró Győri Törvényszék a vádlottat aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy feltételesen szabadlábra bocsátása legkorábban 30 év után vizsgálható. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A szóvivő közölte: a Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, a másodfokú bíróság alaptalannak ítélte a fellebbezést. Mint írta, az elsőfokú bíróság által helyesen értékelt bizonyítékok szerint a vádlott egy közlekedési baleset következményeit akarta leplezni és elkerülni a felelősségre vonást
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 16:21
Letartóztatták a nevelt fiait halálra késelő ózdi férfit
szerint a férfi hétfő éjjel többször megszúrta késsel 18 éves és 16 éves nevelt fiát, 43 éves élettársát pedig életveszélyesen megsebesítette. A két fiú a helyszínen meghalt.

A férfit a rendőrség elfogta, ellene emberölés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, de a mentők őt is kórházba vitték, mivel saját magát is megsebesítette; jelenleg kórházban van, ott hallgatta ki a bíróság - tette hozzá a szóvivő.

Kiemelte, nagyon súlyos bűncselekményről van szó, bűnösség megállapítása esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A bíróság szerint a kiszabható büntetés mértékét figyelembe véve nem zárható ki, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Tartani lehet attól is, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, valamint a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetné a nyomozást, és szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A bíróság ezért indokoltnak találta a férfi letartóztatását - közölte Horváth
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:04
1/76
Képek, videók
Bébi kalapáccsal
barkaszjudit
2009. június 25. csütörtök, 05:39
baba kalapáccsal
elefant8
2009. március 18. szerda, 18:38
kertben, Érden
orban47
2016. június 18. szombat, 21:25
Böszödöm Érden
furaila
2013. június 11. kedd, 23:03
Érden.jpg
kodayfesto
2007. szeptember 27. csütörtök, 13:04
mongolia-erdene02.jpg
grimilda
2007. július 29. vasárnap, 11:27
A Readingi fegyház ballad
chillik
2018. május 22. kedd, 08:00
dugulás elhárítás.jpg
barkaszjudit
2007. december 09. vasárnap, 08:31
Terror Elhárítás.hu.jpg
rambobby
2007. október 07. vasárnap, 14:09
vádlott álljon fel.JPG
barzillai64
2008. július 03. csütörtök, 00:38
vádlott álljon vigyázba..
credo77
2008. május 26. hétfő, 21:48
Vádlottak.hu.jpg
rambobby
2007. június 10. vasárnap, 09:48
Bűnök és büntetések mág b
hollyka
2014. március 22. szombat, 22:04
Büntetésed elér,..
sargarozsa15
2013. december 09. hétfő, 17:49
A siker büntetése az.....
pacsakute
2012. október 25. csütörtök, 17:28
Címkék
fegyveres erők, Stuart Cundy, sajószögedi anyagyilkost, lakásában kétszer, férfi fejére, gyilkosságért elítélt, esetet ismertetve, idős férfit, különböző költségeket, vádlott évekkel, bűnszervezet 2015, csávolyi ingatlanban, gyakorlatot többek, seprű nyelével, közlemény szerint, utasítást adta,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.