Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:21 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A boldog élet titka
Hamvas Béla: Oszd meg amid van!

A legenda beszéli, hogy négy bölcs addig imádkozott, amíg elérte amit kívánt: a mennyországba léphetett az üdvözültek közé.
Teljes napot tölthettek itt a boldogok között, napkeltétől napnyugtáig élhettek elíziumi életet.
- Az első bölcs az élményt nem bírta el, és belehalt;
- a második elméjében megzavarodott;
- a harmadik az élményt magába zárta, őrizte élete végéig, s a megszerzett boldogságot magának tartotta meg.
- Csak a negyedik bölcs távozott egészségesen és épen, mert a látottakat arra használta fel, hogy azon, aki hozzáfordult, segítsen.

A szenvedés köréből mindenki szabadon kiléphet, ahogy tud, és a boldogságot elérheti. De azoknak, akik az üdvözültek világát megismerik, negyedrésze a nagy élményt nem tudja elviselni és belepusztul. Minden nap látni olyan embert aki a mennyország kapujában összeesett és meghalt.
A másik negyedrész megkótyagosodik. Ilyen fanatikus bolondot is látni eleget.
A
taltos1, 2019. június 15. szombat, 23:15
A gyűrű
Élettörténetek: A gyűrű

Térdre rogytam az ágyam mellett. Vége a napnak, még ha nehéz is elfogadnom. Itt az ideje levennem a gyűrűt!
A bíró délután mondta ki a válást. Bár jó ideje elkerülhetetlennek tűnt, hogy a házasságunk véget érjen, én továbbra is viseltem a jegygyűrűt. Azt jelképezte, hogy bármilyen reménytelennek látszik is a helyzet, Isten egy szempillantás alatt helyre tudja hozni. Erre tessék: harminc év után itt térdelek az ágy mellett egyedül. Zokogtam, de nem szomorúságból. Átadtam magam a könnyeknek, miközben minden emlékképet elhomályosított a bizonyosság, hogy Isten mindvégig hűségesen mellettem állt. Egyszer sem éreztem, hogy elhagyott volna. Nem értettem, miért engedte, hogy hosszú éveken át ilyen elviselhetetlenül nehéz legyen az életem, noha ő rendbe hozhatta volna. Nem értettem. Nem álltam olykor a teljes mentális, érzelmi, fizikai összeomlás szélén? Dehogynem. Nem éreztem úgy, hogy kicsúszik a talaj a lelki életem alól? De igen.
Ami azt illeti, volt egy
kalmanpiroska, 2019. június 08. szombat, 16:22
Bódis: nem nélkülözhetők a digitális készségek
jelentősége, amit a képzésnek "le kell tudnia követni", a kormányzatnak és iparágaknak pedig gyorsan alkalmazkodniuk kell ehhez. Mindent ágazatban - még a leginkább hagyományosakban is - a digitalizáció jelenti az innovációt - jelentette ki, világszínvonalúnak nevezve a magyar informatikusok munkáját, ugyanakkor felhívta a figyelmet a szakemberhiányra is.

Solymár Károly Balázs a digitalizációt segítő programok eredményeiről szólva közölte: 500 ezer háztartásban vált elérhetővé a szupergyors internet 2018 végéig, ez év elején elindultak az optikai fejlesztések, "amiben már most megelőzzük az EU-t". Az internet áfájának kétlépcsős csökkentése elősegíti a világháló elérhetőségét, valamint kedvezményes alapcsomag jelent meg az internetezés támogatására, és hamarosan elindul az 5G-hálózat frekvenciáinak értékesítése - sorolta.

Beszámolt a digitális kompetenciafejlesztési programok - köztük a digitális szakadék csökkentését célzó projekt, az aktív idősügyi program, a digitális jólét pontok és a digitális
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:11
A Halott Pénz koncertje nyitja a nyári fesztiválszezont Győrben
Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester hangsúlyozta, hogy színvonalas és sokszínű lesz az augusztus végéig tartó programsorozat, amelyet sportversenyek is színesítenek. Elmondta, hogy június 15-én Rúzsa Magdi fog fellépni. Az esőnap mindkét koncert esetén június 16. lesz.

A polgármester beszélt arról is, hogy Győr ad otthont nyáron a junior torna-világbajnokságnak, amelyet június 27. és 30. között rendeznek és szintén a megyeszékhelyen tartják az U19-es junior kézilabda Európa-bajnokságot július 11. és 21. között.

Tóthné Kardos Krisztina, a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatója azt emelte ki, hogy az öt nagy fesztivál - a Szent László-napok, a 31!, a Győri Rotary Fröccs Napok, a Barokk Esküvő és a Győri Bornapok - mellett nyári színházi előadásokat és zenepaviloni koncerteket is kínálnak.

A programokat részletezve elmondta, hogy a Szent László-napokat június 28 .és 30. között rendezik, amelynek a célcsoportjai a gyermekek. A három nap alatt lesz egyebek mellett
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 15:15
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja
ereje.

Ki az a Szentlélek? És miben valósul meg a működése?
Tudjuk, hogy Jézus Krisztus a követésére szólít és a történelemből kitörölhetetlen föltámadásában megmutatott örök élet teljességére hív minden embert, akkori és mai tanítványait egyaránt. A mi emberi ismeretünk és erőnk azonban nem elég Isten emberré lett Fiának hiteles követéséhez. Ezért Jézus Krisztus, aki megmondta: ,,nélkülem semmit nem tehettek", megígérte, hogy elküldi a Szentlelket, aki Isten harmadik személye, és az idők végéig velünk marad.
Azóta, hogy a Názáreti Jézus befejezte földi küldetését, a Szentlélek őrzi az evangélium világosságát, és adja meg Isten kegyelmét, erejét, hogy mi Isten gyermekei és Isten életének, a föltámadt, krisztusi örök életnek örökösei legyünk.
A keresztény gondolkozás immár sok évszázados imádságos vizsgálódás nyomán a Szentlélek működésének három vonását különbözeti meg.
Szükség van az elesett ember eredeti bűn okozta sebeinek gyógyítására. Az eredeti bűn nyomán
maroka, 2019. május 26. vasárnap, 07:34
Valódi gondoskodás
,,Neki gondja van rátok." 1Péter 5,7

A Biblia tele van példákkal arról, milyen csodálatosan gondoskodik Isten az ő népéről. Izráel a negyvenévi pusztai vándorlása idején mennyei kenyeret evett (2Móz 16,4), kimeríthetetlen tartalékuk volt vízből (1Kor 10,4), és Isten ellátta őket elnyűhetetlen saruval (5Móz 29,4).

Ugyanez a helyzet a mi pusztai vándorlásunkkal is. Ennek bizonyítására az Úr világossá teszi számunkra, hogy sokkal inkább gondoskodik rólunk, mint a virágokról, madarakról és állatokról. Beszél pl. a verebekről. Gondoskodik azok eledeléről (Mt 6,26). Közülük egyről sem feledkezik meg (Lk 12,6). Isten akarata nélkül egy sem hullhat le a földre (Mt 10,29), vagy ahogyan H. A. Ironside kifejezi: ,,Isten részt vesz minden veréb temetésén." A kép jelentése természetesen az, hogy mi sokkal értékesebbek vagyunk az ő számára, mint sok veréb (Mt 10,31).

Ha a mezők liliomait pompásabban öltözteti, mint ahogy Salamon öltözött teljes dicsőségében, mennyivel inkább
kalmanpiroska, 2019. május 07. kedd, 09:33
Megalapításának 120. évfordulóját ünnepelte a Ferencvárosi TC
Köszöntőbeszédet mondott Tarlós István, Budapest főpolgármestere - a klubhoz kötődő emlékkiállítás fővédnöke -, Bácskai János polgármester, valamint Kubatov Gábor, az egyesület elnöke. A megemlékezésen ott volt az első klubelnök, Springer Ferenc unokája, Springer Miklós is.

Az ünnepség elején a szakosztályok képviselői felidéztek a klub életéből egy száz évvel ezelőtti, megfakult fényképen megőrzött Bakáts téri pillanatot, majd egy hasonló beállítást örökítettek meg az utókornak. A képen a klub akkori vezetői ülnek körbe egy asztalt, ugyancsak a megalapításnak otthont adó szobában.

Tarlós István elmondta: miután az 1950-es évektől a Ferencvárosnak szurkol, számára a klub többet jelent egy rövid köszöntőbeszédnél. Ennek szellemében részletesen idézte fel a megalakítás körülményeit, valamint a 120 év sikereit és legnagyobb alakjait. A főpolgármester azzal zárta szavait, hogy "a Ferencváros az ország legnépszerűbb klubja volt és az is marad".

Kubatov Gábor beszédében meghatódva hangsúlyozta:
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 15:21
Útravaló – 2019. május 2.
Keresztény hitünk nem evilági életformát sürget. Alapítója az Isten Fia, aki az idők teljességéből, abból a másik és örök életből érkezett, ahová minden ember hivatalos. Jézus Krisztus ennek az örök életnek a földi útját járta végig. Meghirdette és életével igazolta, a megváltás művében pedig minden esendő ember számára lehetővé tette az örök élet elérését. Miről szól evangéliuma? Arról, amit meg kell ismernünk, el kell fogadnunk, és amihez hozzá kell igazítanunk szabadon vezetett életünket. Megígérte és az idők végéig megadja Szentlelkének erejét, kegyelmét. Ez minden emberi élethivatásban, minden korban megvalósítható. Bölcs ember, aki elfogadja ezt, és élete házát sziklára építi.
maroka, 2019. május 02. csütörtök, 12:12
Porcinkula ünnep Székely János előadása
- Szegedi oldalon:
Mária ünnep, Szűzanyának szentelt templomocska. A hagyomány szerint a Szentföldről hozott kis földre épült, ezért részecske, Porciunkula. A bencés szerzetesek a földjeikre kis kápolnákat építettek, hogy munka közben legyen ahová zsolozsmára összegyűlni. A Porciunkula is ilyen kis templomocska volt Assisi közelében, amelyet a szent különösképpen is megkedvelt. Szívesen tartózkodott és imádkozott itt. A bencésektől meg is kapta ajándéka ezt a kápolnát, amely élete végéig a legkedvesebb hely maradt. Ezzel kapcsolatban ezt olvassuk az életrajzában: ,,Ezen a helyen egy kicsiny temploma állott a Boldogságos Szűznek, aki alázatosságával kiérdemelte, hogy szent Fia után feje legyen az összes szenteknek. Itt vette kezdetét a Kisebb Testvérek Rendje és nemes alkotmánya, mint egy szilárd alapra épített ház, itt nőtt naggyá és terebélyesedett ki. A szent minden másnál jobban szerette ezt a helyet, és a
maroka, 2019. április 25. csütörtök, 13:01
Paradoxon
meglehet, és mégsincs semmink; de lehetünk szegények és mégis sokakat gazdagítók (2Kor 6,10).

Ha bölcsek vagyunk (az emberek szemében), akkor bolondok vagyunk (Isten szemében), de ha Krisztusért bolondok vagyunk, akkor vagyunk igazán bölcsek (1Kor 1,20-21).

A hitben való élet megszabadít a gondoktól és a félelemtől; a látásban való élet tele van félelemmel a moly, a rozsda és a tolvajok által okozott veszteség miatt (Mt 6,19).

A költő a keresztyén ember életét elejétől végéig paradoxonnak látja:

Önmagát kormányozza az ember,
ösvényt keres, s bozótban veszhet el,
Reménye is félelemből támad,
élete az, ami halált ad...
Megsemmisülnek leghőbb vágyai,
legjobb tervei, legszebb álmai.
Nem szabadulhat addig teljesen,
míg meg nem látja: a veszedelem
nem más, mint saját, bűnnel telt szíve.
Irgalomért kell könyörögnie!
Ha megkapta a bűnbocsánatot,
és a békesség szívéig hatott,
akkor kezdődik a nagy küzdelem,
és
kalmanpiroska, 2019. április 16. kedd, 11:42
Ferenc pápa homíliája virágvasárnapon:
hogyan nézzünk szembe a nehéz pillanatokkal és a legálnokabb kísértésekkel úgy, hogy megőrizzük szívünkben a békét, amely nem közöny, nem szenvtelenség vagy emberfelettiség, hanem bizakodó ráhagyatkozás az Atyára, az ő életet és irgalmat hordozó, üdvözítő akaratára; és Jézus egész küldetése során mindig átment azon a kísértésen, hogy a ,,saját művét hozza létre", hogy ő maga válassza ki a módot, és hogy elszakadjon az Atyának való engedelmességtől. Az elejétől, a negyvennapos pusztai harcban, a végéig, a kínszenvedésben, Jézus ellenáll ennek a kísértésnek, az Atyába vetett engedelmes bizalommal.
...........
Ma is, amikor bevonul Jeruzsálembe, ő megmutatja nekünk az utat. Mert abban az eseményben a gonosznak, a világ fejedelmének még volt egy kijátszható kártyája: a triumfalizmus kártyája, az Úr viszont azzal válaszolt, hogy hűséges maradt útjához, az alázat útjához.
A triumfalizmus kiskapukon keresztül, hamis
maroka, 2019. április 14. vasárnap, 16:23
Elkezdődött a mozgássérült emberek kommunikációját segítő eszközök szétosztása
Korábban azt közölték, hogy projektjük révén a mozgásukban súlyosan korlátozott és a kommunikációs nehézségekkel küzdő emberek is elérhetik azokat az eszközöket és alkalmazásokat, amelyek lehetővé teszik az önrendelkező életet. Hozzátették: a pályázat célja, hogy elősegítse 600 mozgáskorlátozott ember társadalmi felzárkóztatását és könnyebbé tegye hozzáférésüket a közszolgáltatásokhoz. A projekt 728 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg.

Mint írták, elsőként csütörtökön Hatvanban és Egerben kapták meg a sikeresen pályázók az infokommunikációs akadálymentesítést szolgáló alapeszközöket.

Ismertették: több száz mozgáskorlátozott, illetve kommunikációjában akadályozott ember jelentkezett eddig a pályázatra, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az eddigi sikeres pályázók az elkövetkezendő hetekben kapják meg azokat az alapeszközöket. Az országban húsz szolgáltatási pontot hozott létre a MEOSZ, ezek összekötik az infokommunikációs eszközöket használó mozgáskorlátozott
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:42
1/374
Képek, videók
Hamvas Béla - A barátság.
menusgabor
2019. május 06. hétfő, 15:04
Hamvas Béla.jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 20:50
Hamvas Béla Litai (Imádsá
mester126mari
2016. március 06. vasárnap, 00:20
Hamvas Béla idézet.jpg
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 22:09
Hamvas Béla Valami érthet
mester126mari
2015. március 25. szerda, 18:48
Hamvas Béla Otthon a vilá
mester126mari
2015. március 25. szerda, 18:43
hamvas-bela-szeretet.j pg
bedmarika47
2015. február 12. csütörtök, 15:35
Hamvas Béla(1).jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 22:52
Hamvas Béla(2).jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 22:51
Hamvas Béla(3).jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 22:50
A boldog elet titka
borigit
2018. augusztus 17. péntek, 15:41
A boldog élet titka.jpg
borigit
2017. június 02. péntek, 11:27
boldog élet
lenke1964
2014. december 22. hétfő, 20:47
Egy életre szóló boldogsá
suzymama43
2014. október 04. szombat, 15:43
Boldog életre....jpg
pacsakute
2014. július 26. szombat, 07:07
Címkék
másik negyedrész, tolvajok által, bíró délután, triumfalizmus kártyája, Tóthné Kardos Krisztina, földi útját, Győri Bornapok, rövid köszöntőbeszédnél, Kubatov Gábor, mennyország kapujában, internetezés támogatására, lelki életem, Springer Ferenc, leginkább hagyományosakban, Isten Fia, szilárd alapra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.