Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 08:33 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Paradoxon
meglehet, és mégsincs semmink; de lehetünk szegények és mégis sokakat gazdagítók (2Kor 6,10).

Ha bölcsek vagyunk (az emberek szemében), akkor bolondok vagyunk (Isten szemében), de ha Krisztusért bolondok vagyunk, akkor vagyunk igazán bölcsek (1Kor 1,20-21).

A hitben való élet megszabadít a gondoktól és a félelemtől; a látásban való élet tele van félelemmel a moly, a rozsda és a tolvajok által okozott veszteség miatt (Mt 6,19).

A költő a keresztyén ember életét elejétől végéig paradoxonnak látja:

Önmagát kormányozza az ember,
ösvényt keres, s bozótban veszhet el,
Reménye is félelemből támad,
élete az, ami halált ad...
Megsemmisülnek leghőbb vágyai,
legjobb tervei, legszebb álmai.
Nem szabadulhat addig teljesen,
míg meg nem látja: a veszedelem
nem más, mint saját, bűnnel telt szíve.
Irgalomért kell könyörögnie!
Ha megkapta a bűnbocsánatot,
és a békesség szívéig hatott,
akkor kezdődik a nagy küzdelem,
és
kalmanpiroska, 2019. április 16. kedd, 11:42
Ferenc pápa homíliája virágvasárnapon:
hogyan nézzünk szembe a nehéz pillanatokkal és a legálnokabb kísértésekkel úgy, hogy megőrizzük szívünkben a békét, amely nem közöny, nem szenvtelenség vagy emberfelettiség, hanem bizakodó ráhagyatkozás az Atyára, az ő életet és irgalmat hordozó, üdvözítő akaratára; és Jézus egész küldetése során mindig átment azon a kísértésen, hogy a ,,saját művét hozza létre", hogy ő maga válassza ki a módot, és hogy elszakadjon az Atyának való engedelmességtől. Az elejétől, a negyvennapos pusztai harcban, a végéig, a kínszenvedésben, Jézus ellenáll ennek a kísértésnek, az Atyába vetett engedelmes bizalommal.
...........
Ma is, amikor bevonul Jeruzsálembe, ő megmutatja nekünk az utat. Mert abban az eseményben a gonosznak, a világ fejedelmének még volt egy kijátszható kártyája: a triumfalizmus kártyája, az Úr viszont azzal válaszolt, hogy hűséges maradt útjához, az alázat útjához.
A triumfalizmus kiskapukon keresztül, hamis
maroka, 2019. április 14. vasárnap, 16:23
Elkezdődött a mozgássérült emberek kommunikációját segítő eszközök szétosztása
Korábban azt közölték, hogy projektjük révén a mozgásukban súlyosan korlátozott és a kommunikációs nehézségekkel küzdő emberek is elérhetik azokat az eszközöket és alkalmazásokat, amelyek lehetővé teszik az önrendelkező életet. Hozzátették: a pályázat célja, hogy elősegítse 600 mozgáskorlátozott ember társadalmi felzárkóztatását és könnyebbé tegye hozzáférésüket a közszolgáltatásokhoz. A projekt 728 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg.

Mint írták, elsőként csütörtökön Hatvanban és Egerben kapták meg a sikeresen pályázók az infokommunikációs akadálymentesítést szolgáló alapeszközöket.

Ismertették: több száz mozgáskorlátozott, illetve kommunikációjában akadályozott ember jelentkezett eddig a pályázatra, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az eddigi sikeres pályázók az elkövetkezendő hetekben kapják meg azokat az alapeszközöket. Az országban húsz szolgáltatási pontot hozott létre a MEOSZ, ezek összekötik az infokommunikációs eszközöket használó mozgáskorlátozott
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:42
Három év alatt negyedmillió látogató a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban
A szerencsés látogatót, Felnagy Krisztián matematika-történelem szakos tanárt a városvezető és az igazgató a látogatóközpontba szóló "örökbelépővel" lepte meg, amivel élete végéig térítésmentesen tekintheti meg a kastélyt. A pedagógus ezen felül a Gyulai Várba, az Erkel Ferenc Emlékházba, a Ladics-házba és a Kohán Képtárba, valamint a Gyulai Várfürdő teljes területére szóló páros belépővel gazdagodott, továbbá a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját vehette át.

Görgényi Ernő polgármester szerint a vidéki múzeumok, kiállítóhelyek között rendkívül magasnak tekinthető a gyulai Almásy-kastély látogatószáma. Kiemelte: nemrégiben ünnepelték a látogatóközpont megnyitásának harmadik évfordulóját, a vendégek száma évről-évre nő. A kiállítóhely, az állandó tárlat és az épületegyüttes műemléki rekonstrukciója az eltelt időszakban számos elismerést kapott - tette hozzá.

Dombi Ildikó a 250 ezres látogatószámot "nagy büszkeségnek" nevezte, szerinte az eredmény országos viszonylatban is elismerésre méltó.
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:42
Mai nap reggelén mikor felébredtem, egy ünnepi dallam...
Mai nap reggelén
mikor felébredtem,
egy ünnepi dallam
zsongott a fejemben.

Különleges nap van:
harmincéves lettél.
A gyermekkorodból
ma ide érkeztél.

Gyermekmesék életedből
végleg tovaszállnak,
harmincéves korban
már más csodák várnak.

A nap ma csak reád
szórja sugarát,
ma csak néked nyílik
minden szál virág.

Szeress és légy boldog
egy életen át,
s hagyd, hogy szeressenek,
mert úgy szép a világ.

A bánat kerüljön
ezt kívánom neked,
s életed végéig
kísérjen szeretet!
koszegimarika, 2019. március 20. szerda, 08:54
Meghalt Karl Lagerfeld divattervező
Párizsban élő divatcézár az elmúlt hetekben gyengélkedett, a divatház január 22-i párizsi divatbemutatóin sem vett részt erős fáradtságra hivatkozva.

Lagerfeld 1983 óta töltötte be a Chanel művészeti igazgatójának tisztségét, de volt saját márkája is.

Karl Lagerfeld (eredeti neve Karl Otto Lagerfeldt) 1933. szeptember 10-én született Hamburgban, apja jómódú hamburgi gyártulajdonos volt. Gyermekkorát a bajorországi családi birtokon töltötte, majd 1953-ban édesanyjával Párizsba költözött, és élete végéig ott élt.

A párizsi Lycée Montaigne-ben rajzot és történelmet tanult, majd hamarosan divattervezőként mutatkozott be. 1955-ben egy nemzetközi pályázatra benyújtott női gyapjúkabátjával első díjat nyert. Ennek köszönhetően három évig Pierre Balmain divattervező mellett dolgozott, majd öt évig Jean Patou számára tervezett exkluzív kollekciókat. Első kreációi nem arattak osztatlan sikert, de a Tiziani számára tervezett ruháiért már Liz Taylor rajongott. Szabadúszóként több híres divatháznak is
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 15:12
ooOoo
https://www.youtube.com/watch?v=sEOdvSgC5Ow" >target="_blank"

- Félrevezetett engem! Hazudott! Elhagytuk a hétszázötven mérföldet.
- Hat napja, igen.
- Maga megőrült!
- Halkabban Pinzón!
- A legénység bármikor fellázadhat!
- Azt hiszi, nem tudom?
- Elvesztünk!
- Ott van a szárazföld. Én tudom.
- Maga nem tud semmit! Ezek az én hajóim! Azt mondom hogy forduljunk vissza!
- Az ivóvíz fele elfogyott, a maradék már büdös!
- Bár ne hallgattam volna magára!
- Pinzón... Pinzón... Csak azt tehetjük, hogy előre megyünk. Közel van a szárazföld.
- Ezt mondja meg maga nekik!

- Isten nem akarja, hogy átszeljük az óceánt. Átok van ezen az úton! Isten elhagyott minket a kapzsiságunk miatt! Átok van ezen az úton! Ennek jelei vannak!
- Juanito szájából angyal szól. A te szavaid átkozottak Alonso! Figyeljetek rám! Mindenki fél, aki
eposz, 2019. február 19. kedd, 06:33
ooOoo
https://www.youtube.com/watch?v=sEOdvSgC5Ow" >target="_blank"

- Félrevezetett engem! Hazudott!
- Elhagytuk a hétszázötven mérföldet. Hat napja.
- Maga megőrült!
- Halkabban Pinzón!
- A legénység bármikor fellázadhat!
- Azt hiszi, nem tudom?
- Elvesztünk!
- Ott van a szárazföld. Én tudom.
- Maga nem tud semmit! Ezek az én hajóim! Azt mondom hogy forduljunk vissza!
- Az ivóvíz fele elfogyott, a maradék már büdös!
- Bár ne hallgattam volna magára!
- Pinzón... Pinzón... Csak azt tehetjük, hogy előre megyünk. Közel van a szárazföld.
- Ezt mondja meg maga nekik!
- Isten nem akarja, hogy átszeljük az óceánt. Átok van ezen az úton! Isten elhagyott minket a kapzsiságunk miatt! Átok van ezen az úton! Ennek jelei vannak!
- Juanito szájából angyal szól. A te szavaid átkozottak Alonso! Figyeljetek rám! Mindenki fél, aki először
eposz, 2019. február 18. hétfő, 14:01
Évértékelő - MSZP: Úgy tűnik Orbán retteg
Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelő beszédében többek között bejelentett egy hétpontos családvédelmi akciótervet. Emellett arról is beszélt, hogy az ellenzéki koalíció politikusai inkább komédiásoknak tűnnek, mint politikai vezetőknek, az Országgyűlésben fizikai erőszakot alkalmaztak, randalíroztak.

Az MSZP erre reagálva közleményében azt írta: a komédiás maga Orbán Viktor, azonban az ő viccein már milliárdos barátain és családtagjain kívül senki nem képes nevetni.

"Mintha már Orbán arcán is kezdene hervadni a mosoly". Egyre többet foglalkozik az ellenzéki összefogással, a baloldali főpolgármester-jelölttel - tették hozzá.

Az ellenzéki párt szerint Orbán évértékelőjében "ismét felült a gyűlöletvonatra, jóízűt migránsozott, zsidózott szívének kedves dúsgazdag barátai előtt".

Megjegyezték továbbá, hogy Orbán felesége, Lévai Anikó élete végéig mentesül majd az szja-kötelezettség alól, de szja-mentességet kap Áder János, Varga Mihály és Kósa Lajos felesége is.
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 20:01
Reklám
A reklám olyan, mint a madarász csalogató füttyögetése. Addig dicsérgeti a gyönyört - amelyhez úgy juthatunk, ha vásárolunk, mint a boldog idióták -, amíg végül elveszi tőle a kedvünket. A közönség gürcöl, nem győz takarékoskodni, hogy kijöjjön a hónap végéig, retteg az elbocsátásoktól, a munkanélküliségtől, az AIDS-től, a drogtól, napról napra világosabban látja, hogy soha nem fog tudni úgy élni, mint azok ott a reklámfilmeken. És ez idővel elkeseríti. Azután megérti, hogy a reklám, amelynek feladata az volna, hogy eladjon, valójában őt vásárolja meg. A reklámipar felpiszkálja a vágyait, palira veszi őt, győzködi, hogy szüksége van különféle tárgyakra, és végül rossz lelkiismeretet kelt benne.

Oliviero Toscani


A reklámipar nem termékeket vagy ötleteket árusít, hanem a boldogság lenyűgöző, de hamis illúzióját. Ez a henye és habzsoló lét olyan, amilyennek a gazdag fogyasztók
foldinefehereva, 2019. február 09. szombat, 19:02
Vu Cseng-En: Nyugati utazás, avagy a majomkirály története
oszlop tövét majomhúggyal. Aztán meg hányta-vetette megint a felhőbukfenceket, míg csak vissza nem ért
Buddha tenyerébe, ahonnét elindult.
- Elmentem, megjöttem! - húzta ki magát büszkén. - Szólj csak a Jáde Császárnak, hogy adja nekem az ég
palotáját!
- Te húgyos majomfajzat! - mosolygott gúnyosan Buddha. - Hiszen ki se léptél a tenyeremből!
- Nem tudsz te még semmit! - legyintett megvetően a majomkirály. - Elmentem a világ végéig, ott találtam öt
húsveres oszlopot, az egyikre a nevem is ráírtam, jelem is ott hagytam! Eljönnél-e velem, hogy te is megszemléld?
- Nem kell hogy elmenjek - mosolygott Buddha. - Hajtsad csak le a fejed, s nézzél körül szépen!
Kimeresztette ám a majomkirály aranyfényű tüzes szemét, meghajtotta fejét s nézett, nézett: hát ott látta Buddha
jobb kezének középső ujján, hogy “Itt járt az Éggel Egyenlő Nagy Szent", a mutatóujja tövéből meg csak úgy áradt
eposz, 2019. február 09. szombat, 11:31
Facebookon kaptam
Szia kedves .... jó reggelt .... Szép napot kívánok sok szeretettel!!
"Igaz barátnak a barát mindig hisz,
Ha öröm ér karját örömmel tárja szét.
Közben nevetve kacsint feléd, s Te
Örömmel szorítod meg kezét.
Szorítsd hát a biztonságot nyújtó kezét,
Hogy életed végéig érezd erejét!"
....................
Kívánok Neked nagyon szép hétvégét,kellemes kikapcsolódást,
jó pihenést! Puszi
eva6, 2019. február 08. péntek, 07:36
1/373
Képek, videók
paradoxon.png
sz719eszter
2016. május 10. kedd, 14:12
Vizuális paradoxon
lenke1964
2015. február 27. péntek, 16:42
Más szemében.jpg
sznejuci
2017. április 28. péntek, 15:22
Ha társad szemében..png
kkm
2017. március 16. csütörtök, 08:29
Zeusz bagoly szemében
sanci81
2015. december 08. kedd, 17:11
Gyermeked szemében.jpg
suzymama43
2014. április 14. hétfő, 13:25
A nő szemében akkor vagy
margoboszi
2013. szeptember 23. hétfő, 18:40
Hitből és szeretetből épü
sanci81
2015. szeptember 16. szerda, 17:55
a látásod kitisztul.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:29
Látás veszély.jpg
charlotteani
2018. augusztus 01. szerda, 21:39
Magaslatra tisztább látás
dandej
2018. április 13. péntek, 10:39
a baratsag nem elso latas
relisisi
2016. december 02. péntek, 15:32
Belső látás-ARANYHAL
1vargaildyko
2016. szeptember 28. szerda, 05:32
0 Első látásra.2doc.jpg
lovaszmarika
2016. szeptember 17. szombat, 14:39
Belső látás-GYÜMÖLCS
1vargaildyko
2015. október 13. kedd, 11:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.